[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 475
19 189
113
Megint ostobáskodsz? :oops:
Attól, hogy mi nem vagyunk ott, és a balti államokat (vagy bármelyik másik NATO szövetségest) támadás éri, attól nekünk még muszáj a NATO kötelezettségünknek eleget tenni (5. cikkely).
Tudom! Lépjünk ki...
Aztán majd ha a mihazánkos oroszbuzuláson túl leszünk, akkor szólj!
P.S.:
Mikor szoksz le a "műparaszt" majomkodásról? Van akinek néha-néha jól áll....
Olvasd el azt a bizonyos "5. cikkelyt" értelmezd és rájössz, hogy hülyeséget írtál. Az, hogy mantraként ismételgetitek az 5. cikkelyt még nem fog hadviselő féllé tenni bennünket. A segítségnyújtás nem feltétlenül harcoló alakulatokat jelent...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 452
16 810
113
Olvasd már el még egyszer, hogy mit írtam!
Mire vonatkozott a "nem áll neki jól" kifejezés.?
A kérdés még, hogy te hallottál már olyat Szíjjártótól, hogy lépjünk ki a NATO-ból?
A BAP nekünk nem arról szól, hogy bármilyen kockázatot vállaljunk. Az ott egy feszült, de stabil helyzet. Semmivel nincs meredekebb helyzet, mint a háború előtt. Az oroszok hatványozottan odafigyelnek a NATO-val való összetűzésre. A szokásos idegesítésen kívül semmi extra nem várható.
Ne izgulj,értettem a lényeget. A lekezelő stílusodra írtam.
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus and vontod

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 816
14 449
113
Letezik olyan kicsit is gondolkozni képes ember, aki ezután a kérdés után még tovább olvassa/nézi ezt az embert?
No látod nemcsak a fronton fogytak ki egyesek a lőszerből, hanem a F.O.S média is ... Mert minden nap ütemesen kell közölni a ferdített híreket.. Ha épp olyan téma nincs, mint látod a szamár is jó a ló helyett, mert valamit leadni... azt muszáj, hogy a nép figyelmét folyamatosan lekössék, még véletlenül se kezdjen el saját fejével gondolkodni..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 886
65 699
113
Ez tudom hol van. Csasov Járban ez a kék a kulturotthon vagy mifene. Mellette van egy lekoszlott focipalya, kb olyan mint a Kőszege, meg egy emlékmű ami hasonlít a Hősök terére, csak nagyon le van pusztulva. Ez a város nyugati oldala.


A NAU vezetője elitelte az ukránok Zaporozsje atom erőmű elleni dronos tamadasat.

Térkép Avdejevka térségből a csapatok hozzávetőleges helyzetével.

.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 389
45 889
113

Zelenszkij Ukrajna vereségéről beszélt​

Vlagyimir Zelenszkij azt mondta, hogy az Egyesült Államok Kongresszusának támogatása nélkül, amelynek jóvá kell hagynia a katonai segítséget, Ukrajnának nemcsak a győzelem, hanem a független állam fennmaradása is nehéz lesz.

Ezt a UNITED24 jótékonysági platform nagyköveteivel folytatott videomegbeszélésen mondta el.

„A Kongresszus e támogatása nélkül nem csak a nyerés, de még fennmaradás is nehéz lesz számunkra. Ezért fontos, hogy nagyon konkrét dolgokat csináljunk együtt” – mondta az elnök a Telegram csatornáján közzétett videóban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712500109


A jelenlegi helyzet Chasov Yarban

Harcosaink a város keleti részén haladnak előre. Az Oleg Kosheva és a Gorbat utcák elfoglalása folytatódik.

Az ukrán katonák rendkívül megrendítő üzenetet küldtek nyugati partnereiknek: nem kérünk túl sokat. Csak fegyverekre, tüzérségre, golyókra, repülőgépekre van szükségünk.

Van itt egy kerület, például Vosztocsnij. Oda már nem engednek be sem újságírókat, sem önkénteseket.

Szó szerint három ember maradt. És ahogy mondják, ott még melegebb van, mint nálunk; Az orosz FPV-k, ahogy a katonaság mondja, szó szerint olyanok, mint a szúnyogok


Támogatja az orosz sportolók párizsi olimpiára való utazását semleges zászló alatt és számos diszkriminatív megszorítás mellett?
Névtelen szavazás
3%
teljes mértékben támogatom
4%
inkább támogatom
15%
Valószínűleg nem támogatom
72%
Nem támogatom
6%
Nehezen tudok válaszolni
https://t.me/s/boris_rozhin/#:~:text=T%C3%A1mogatja%20az%20orosz,Nehezen%20tudok%20v%C3%A1laszolni
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Orosz hadsereg rakétatámadása ukrán teherautó- és lőszerraktár ellen

A támadást rakétákkal hajtották végre

Az orosz fegyveres erők egyre közelebb kerülnek Netailovehoz


A távolság nem haladja meg a 600 métert


Orosz kalapálás Csaszov Jarban: az ukránok "kiürítik" Zaporozsjét a hadseregtől


Az orosz SU-25-ös repülőgépszázad S-8 és S-13 rakétákkal veszi célba Csaszov Jar városát.

Az április 6-án közzétett térképek azt mutatják, hogy az orosz 90. gárda páncéloshadosztályának (41. kombinált fegyveres hadsereg, központi katonai körzet) elemei a közelmúltban motoros támadást hajtottak végre Umanszktól délkeletre (Avdejevkától nyugatra),

Utolsó megoldásként az ukrán adminisztráció minden tartalékot elmozdít a Zaporizzsja régióból, de ez továbbra is látható.

Szirszkij megkezdte a tartalékok áthelyezését Zaporozhye irányából Chasov Yarba

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Szirszkij úgy döntött, hogy a tartalékok egy részét kivonja Zaporozsje irányából, és áthelyezi
 

harald

Well-Known Member
2016. november 24.
77
337
53
Itt az ideje, hogy a Nato csapatokat küldjön Ukrajnába 75 év után a szövetség a nukleáris korszakba zárkózott
Edward Luttwak




Az ukrajnai helyzet ismét fordult, de ugyanaz a logika érvényesül. A frusztrált, lövészárokba szorult oroszok helyett most az ukrán helyzet tűnik bizonytalannak. Kijev ezt anyagi kérdésként állítja be, és folyamatosan több és jobb fegyvert kér a Nyugattól. Ám miközben több fegyvert és rakétát lehetne küldeni, egyértelmű, hogy Kijevet nem a tűzerő, hanem a katonák hiánya kényszeríti lépésről lépésre a visszavonulásra.

Egészen e hétig Ukrajnában a sorkötelezettség csak 27 éves korban kezdődött, szemben a 18 éves korban érvényes globális normával. Zelenszkij most 25 évre csökkentette ezt az értéket; de mivel sok ukrán mentesül a szolgálat alól, a teljes fegyveres erő kevesebb mint 800 000 aktív katonát számlál. Ukrajnát nehezíti a lakosság kormegoszlása, ahol a gyermekek és az idősebbek felülreprezentáltak a 19-35 év közötti fiatal férfiakkal szemben. Csapatainak száma azonban még mindig túl alacsony egy olyan népességhez képest, amely a legtöbb becslés szerint meghaladja a 30 milliót, figyelembe véve, hogy Izrael gyorsan képes egy körülbelül 600 000 fős hadsereget felállítani egy körülbelül 8 milliós lakosságból. Ez azt jelenti, hogy hacsak Putyin nem dönt a háború befejezéséről, Ukrajna csapatait újra és újra vissza fogják szorítani, és közben olyan katonákat veszítenek, akiket nem lehet pótolni. Oroszországnak ehhez még csak nem is kell a legjobb csapatait küldenie - csupán önkéntes szerződéses katonákat, akiket a jó fizetés vonz, vagy a közönséges bűnözői büntetésüket töltő orosz foglyokat, akiket egyenesen a börtöncellájukból toboroznak. A minőségtől függetlenül azonban az orosz hadsereg már most is nagyobb létszámú, mint az ukrán, és a különbség napról napra nő.

"A NATO-országoknak hamarosan katonákat kell küldeniük Ukrajnába, különben katasztrofális vereséget szenvednek".



Szép cikk, köszi! De megint mondanom kell - nem először már -, hogy NEM, NEM ÉS NEM!!! Nagyon él ez a nyugati hazugság,hogy Ukrajnában 27 év a sorkötelezettség. Ismét csak NEM-NEM-NEM. Csakúgy, mint a "globális normában", nálunk is 18 évtől katona mindenki. Állítólag a nullás zónába csak 27 éven felüli mobikokat és kontraktosokat küldenek, de láttunk itt már 17 éves halott fiút és 18 éves halott katonalányt is ezen a fórumon. Ők állítólag önkéntesek voltak.
Most Zelenszkij lecsökkentette a mobilizációs korhatárt 25 évre, ami a nullás zónába küldés elméleti korhatárát illeti. De szó sincs róla, hogy a fiúk ne 18 évtől katonáskodnának, mint Luttwak sugallja. Sok sorkatona van, aki már négy éve mundérban van, '22 tavaszán kellett volna leszerelni őket, de Putyin miatt ez elmaradt. Igaz, még élnek, és pont azt a "háttérbeli logisztikát" végzik, amit Macron és Luttwak akarna átvenni tőlük a lengyel-belorusz határnál.
Bárkié is, a mostani tulajdonostól csak jobb jöhet. Én már azt se bánnám, ha a szlovékoké, Benes ide vagy oda, a mostani helyzetben a szlovák fennhatóság megváltás lenne.
Miért elégednénk meg félmegoldással? Credo in resurrectiam Hungariae
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 518
46 486
113
Olvasd el azt a bizonyos "5. cikkelyt" értelmezd és rájössz, hogy hülyeséget írtál. Az, hogy mantraként ismételgetitek az 5. cikkelyt még nem fog hadviselő féllé tenni bennünket. A segítségnyújtás nem feltétlenül harcoló alakulatokat jelent...
Hogy mi?
Ha bármelyik balti államot, vagy annak légterét biztosító NATO légierő gépét támadás éri akkor szerinted milyen opciók léteznek még, mint az 5. Cikkely alkalmazása?