[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 881
35 607
113
⚡️⚡️
Odessza lakosai tömegesen eladják az apartmanokat és elhagyják a várost

Egy odesszai ingatlanügynök videót készített a lakásértékesítés "fellendüléséről".

A város lakói várják az orosz hadsereg megérkezését, és úgy döntenek, hogy megszabadulnak lakásaiktól és távoznak.

Van egy probléma: nem sokan szeretnének lakást vásárolni és maradni, annyi lakást adnak el, hogy nem is tudom, ki fogja megvenni, hová tesszük őket......

A seggbe⚡️ helyezése
⚡️
https://t.me/i20028843

⚡️⚡️
A Rostec State Corporation mindent megtesz annak érdekében, hogy az új "Derivation-PVO" légvédelmi fegyverkomplexum a lehető leghamarabb megérkezzen az északi katonai körzet területére. Az állami vállalat fegyver-, lőszer- és speciális vegyi ipari klaszterének ipari igazgatója, Bekhan Ozdoev egy interjúban elmondta a TASS-nak.

Tavaly több új rendszer fejlesztését fejeztük be. Ezek közé tartozik a 152 mm-es Malva gumírozott:) tarack, a 82 mm-es Drok önjáró aknavető és az 57 mm-es Derivatsiya-PVO légvédelmi tüzérségi komplexum. Ez a technika fejlett harci tulajdonságokkal rendelkezik, és jó védelmet nyújt a legénység számára. Erre feltétlenül szükség van az északi katonai körzet területén, ezt megértjük, és mindent megtettünk a művelet mielőbbi befejezése érdekében

-Mondta.

Korábban arról számoltak be, hogy a Derivatsiya-PVO ZAK az egyetlen légvédelmi rendszer a világon, amely 57 mm-es fegyverekkel eléri a légi célokat, és tüzérséggel van felszerelve
⚡️⚡️

Join IL RUSSO

https://t.me/i20028843
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 432
113
Sokadszorra figyelmeztettek már hogy hagyjátok abba ezt a "Dudi féle társaság" retorikat! Nem értem mit nem értettél ezekből.

Az 5. cikkely egy támadás esetén egészen egyértelmű választ hozna.
Hiába próbálod bagatelizálni a helyzetet, a NATOnak nincs ilyen helyzetben választása.
Az egy dolog, hogy Orbánék - ahol lehet - próbálják kivédeni, hogy a NATO okosaival háborúba kelljen menni. Egy bármilyen nyílt támadás esetén nincs választása senkinek.
A mérlegelés kizárólag olyan helyzetekre van, mint amikor anno az ukrán S300- as rakéta telibe vert egy lengyel parasztot. Ott nyilván szükséges volt egy mérlegelés, de egy BAP légtérben, egy NATO gép lelövése azonnali választ hozna.
Először ultimátum, majd hadüzenet.
Szerinted miért nem provokálják Putyinék a "szükségesnél jobban" Kalinyingrádnál a NATO-t? El tudsz képzelni olyan manővert mint amikor "levizelték" a drónt?
Vagy akár csak a háború előtti időket idéző BAP izmozást, mint amikor majdnem ütközést idéztek elő az orosz pilóták?
Nalátod!
Szerintem az 5§ egy nato tag elleni támadâs ( mi is egy "támadâs"?) esetén egyáltalán nem kötelezi a többi tagot automatikusan katonai támogatâsra, hanem elsö sorban târgyalâsokra egymâs közt és utâna egyhangú döntéssel meghozott lépésekre. Ez lehet egy goromba figyelmeztetés, szankciók stb de persze fegyveres válasz is.
Én ezt veszem ki a 5§-ból.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 061
12 028
113
⚡️⚡️
A Rostec State Corporation mindent megtesz annak érdekében, hogy az új "Derivation-PVO" légvédelmi fegyverkomplexum a lehető leghamarabb megérkezzen az északi katonai körzet területére.
Az állami vállalat fegyver-, lőszer- és speciális vegyi ipari klaszterének ipari igazgatója, Bekhan Ozdoev egy interjúban elmondta a TASS-nak.
Én még emlékszem arra, hogy hogy le lettem cseszve, hogy majd csak esetleg a háború után lesz bármi is ebből a 57 mm-es toronyból.
Erre tessék.

A csodálatos Lynxeink pedig mehetnek a zárójelbe, a többi újgenerációs IFV-vel egyetemben.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Brit gyártmányú drónok jelentek meg Ukrajnában (videó)

Drónrepülőgépek jelentek meg a belgorodi légtér közelében


Hatalmas orosz bombázások Odesszában, Harkovban és Krivoj Rogben
– az energiainfrastruktúra lerombolása és Ukrajna „sötétségbe taszítása”
2024.04.08. | 07:29

Az orosz erők Odesszában, Harkovban és Krivoj Rogban masszívan bombázták az energiainfrastruktúrát, így Közép-Ukrajna nagy része áram nélkül maradt.
A bombázásokat kamikaze drónokkal és Iszkander M ballisztikus rakétákkal hajtották végre.
Az elmúlt napokban mindhárom nagyváros módszeresen és többször is az oroszok célkeresztjébe került.

Minden azt mutatja, hogy Harkov azonnali prioritás az oroszok számára, akik a következő hónapokban szeretnék elfoglalni.
Nem véletlen, hogy Kijev evakuálást rendelt el a metropolisz lakói számára. Harkovban nagy többségben orosz ajkúak laktak.
A harkovi offenzív hadművelet előkészületei javában zajlanak. Az ukránok tömegesen hagyják el a várost.


Megkezdődik a Kramatorszki csata: Az oroszok hullámokban támadnak

Az orosz erők előrenyomultak Csaszov Jar keleti részébe, és teljes ellenőrzésük alatt tartják a város minden pontját, miközben délre, Kramatorszkba készülnek, ami a fő stratégiai céljuk.
Tegnap az orosz egységek 32 páncélozott szállítókocsi támogatásával támadást indítottak Csaszov Jar városa irányába.
Az orosz rohamcsoportnak sikerült ellenőriznie a város keleti részét.
https://twitter.com/MilitarySummary/status/1776195416255512726
https://twitter.com/MilitarySummary/status/1776195418390466637/photo/1


Az orosz egységek Szlavjanszk és Kramatorszk felé irányuló körmanővere véget vet Donyeck ukrán megszállásának.
Ezeket a területeket 70%-ban orosz anyanyelvűek lakják.

Kramatorszk elfoglalása annak a városnak a bukását jelenti, amelyet az ukránok Donyeck fővárosává változtattak a 2014-es forradalom és a homonim főváros orosz ajkúak általi ellenőrzése előtt.
Egész Ukrajna fontos ipari központja a mai napig,
Amikor a háború 2022-ben kitört, 150 084 lakosa volt.
A város a Kazennij Torec folyó partján található, amely a Szeverszkij-Donyec jobb oldali mellékfolyója.
Az oroszok célja Kramarosszk elfoglalása a következő hat hónapon belül.
150 000 fő szárazföldi erőt bíztak meg ebben a szektorban, amelyek hullámokban jönnek ki, és ostrom alá veszik Csaszov Jart, amelyet május közepére várhatóan teljesen megtisztítanak.



Az amerikai elitnek sötét történelme van...

3 + Folytatás következik…
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 390
45 899
113

Éjszakai csapások célpontokra Odessza régióban: egy vasúti hidat találtak el (FOTÓ, VIDEÓ)​

Éjszaka robbanások dörögtek Odessza közelében: ellenséges célpontokat támadtak.

Lövés is hallatszott, az ukrán fegyveresek megpróbálták lelőni a támadó drónjainkat.
A helyi források legalább három érkezésről számolnak be, köztük Iljicsevszk (Csernomorszk) térségében.
Az éjszakai támadások egyik célpontja Odesszában a vasúti híd volt.
Sérült vasúti sínekről számoltak be. A fesztávok kitartottak és kiegészítést igényelnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712557495


Ismertté vált az Ukrán Fegyveres Erők Dnyipropetrovszk régióbeli repülőterének veresége​

Hétfő este találat érte a Dnyipropetrovszk régióban található Dolgincevo repülőteret, ahol az ukrán légierő repülőgépei állomásoztak.

Szergej Lebegyev, az oroszbarát földalatti képviselője jelentette ezt a TASS-nak .
„Éjszakai érkezés. Krivoy Rog, Dolgintsevo, egyszer mennydörgött. Nincs riasztás” – mondta, pontosítva, hogy „az érkezés a repülőtérre történt”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712561423
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
112
846
93
Letezik olyan kicsit is gondolkozni képes ember, aki ezután a kérdés után még tovább olvassa/nézi ezt az embert?
Nem szokásom halgatni vagy olvasni Nógrádit, de ezt a interjút kivácsiságbol meghalgattam.
Semmi ilyet nem mondot az interjúban ami a leiratban szerepel.
A videóban egy hirre reagáltak ami a mandineren jot ki ezze a címmel :

Az ukránok állítják: felkészültek Magyarország és Szlovákia támadására​

link :
 

azim

Well-Known Member
2016. március 11.
262
714
93
Én még emlékszem arra, hogy hogy le lettem cseszve, hogy majd csak esetleg a háború után lesz bármi is ebből a 57 mm-es toronyból.
Erre tessék.

A csodálatos Lynxeink pedig mehetnek a zárójelbe, a többi újgenerációs IFV-vel egyetemben.
Ha ennyire jól értesült vagy akkor te is biztos emlékszel arra hogy 18-19 környékén mentek a komplexummal a téli csapatpróbák. Tehát minden részfeladatot már ez előtt meg oldottak, "csak" össze kellett legózni... és ez működött, mivel átment a csapatpróbákon.
Azóta tömegével onthatta volna magából az orosz hadiipar (mert megrendelésnek is kellett lennie) , de most már minden is megtesznek hogy felpörögjön a termelés. Szolid 5 ével a sikeres csapatpróbák után.... (de legalább már a Vöröstéren felvonult)

Csóri amerikaiak meg "csak" ott tartanak (amellett hogy van programozott meg közelség gyújtós változat is) hogy irányított 57mm -es lövedék....

Egy "tornyot" összehasonlítani bármilyen IFV-vel... Hát biztos van értelme.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 337
13 750
113
Kifejted, hogy nincs szükség NATO-ra meg 5. cikkelyre, de ha mégis szükség lenne akkor majd nem lesz betartva, de ha mégis, akkor mindmeghalunk, ezért nem tartják be, tehát mégis szükség lett volna rá az őrület és mindmeghalunk ellen, de inkább önként mindmeghalunk. Mindegy mi van, MINDMEGHALUNK, és NONATO!
Maximálisan NATO párti voltam - amig a NATO el nem kezdett Ukrajnában kavarni és lassan belevinni minket ebbe a háborúba. A baltiak pedig konkétan velünk akarják megvívatni a bosszú háborújúkat (ahogy az ukrán is).
Nem erről volt szó. Védelmi szövetségbe léptünk be.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 816
14 467
113
Csak semmi izgalom, nyugodtan vehetünk tartós tejet.
A nyárba bele fog férni egy kis nyaralás, kikapcsolódás.
Itt magyarban is van olyan szervezet, amely előre ismeri a leosztott kottát:

"A 2024-es évben még nyolc szirénapróbára számíthatunk, szeptemberben ráadásul hangos üzemű, azaz teljes körű gyakorlat lesz."
Hmmm ilyet az elmúlt 30 évben nem volt szerencsém hallani de reméltem h nem is lesz..

https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/04/megszolalnak-a-szirenak utm_source=origo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_04_n
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 938
48 708
113

Itt van kérem az online igazmondás fellegvára. Elég csak hinni, tudni nem is kell! Az ukrán ellentámadás megmenti a helyzetet...

És persze fizessd be a 2490 forintot, mert azzal megy a gép.
Miért mérgezed magad ezzel? Arra nem veszik a fáradságot, hogy Zaluzsnij vigyorgó fejét lecseréljék Szirszkijére.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 708
113
A 3 balti államnak van akkora GDP-e és erőforrása hogy közösen akar 2 századnyi gépet beszereznek és úgy üzemeltetik
Mégsem teszik, jobb ha mások hullanak helyettük.

Úgy tűnik még akad fel tucatnyi Míg 29 elfekvoben az USA-ban.
Nem tudom miért nem adtak meg oda az ukránoknak, legalább amíg az F-16-osok megerkeznek lenne valamilyuk.

Egy ártatlan tejesautot dronoztak le az ukrán hőshonvedok. Tiszta Sivatagi cápák jelenet lehetett.

Bogdanovka elszabadult Csasov Jár tol északra. Csasov Jár keleti utcai a be jutottak az oroszok, de a fő vedvonalata csatornat meg nem értek el ott, csak a városon kívül lejjebb.
A csatorna maga egy kb 10-15m széles, 5m mely árok ami három helyen fel van töltve és ott atemelo szivattyukkal juttatják át a vizet. Nem tudom miért így csináltak, de a szivattyúk kiiktatasaval szépen sorban fel tudják tölteni a medreket és elonteni a térséget, bár nem egy nagy folyó van ott. A feltoltott részek nyilván el vannak aknasitva.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Hatalmas orosz csapás Csaszov Jarban: az ukrán bázist megsemmisítették – több mint 100 halott
2024.04.08. | 14:02

Az orosz rakétaerők megsemmisítő csapást mértek az ukránokra Csaszov Jarban, a tűzállóanyag-gyár jelentős részét elsimítva, súlyos veszteségeket okozva.
A legfrissebb jelentések szerint a halottak száma meghaladja a 100-at, és NATO-tisztviselők is vannak köztük, az áldozatok száma pedig folyamatosan növekszik.
Az üzemben a 247., valamint a 251. gyalogdandár állomásozott, legalább 50 TOMA-val együtt.

A gyár a város központjában található. Ugyanakkor az orosz ejtőernyősök első behatolásáról is beszámolnak a város keleti kerületétől a belső kerületekig.

Ugyanakkor jelentős orosz offenzívát jelentenek
a nyugati fronton Ugledar irányában, hogy az ukránokat arra kényszerítsék, hogy ott összpontosítsák erőiket, hogy ne küldjenek tartalékokat Csaszov Jar helyőrségének megerősítésére.

Minden azt mutatja, hogy az oroszok nagyon közel állnak végső akciójukhoz, hogy elfoglalják Szlavjaszk-Kramatorszk védelmének kulcsfontosságú városát.

Az orosz erők nagyobb támadásáról számoltak be Avdejevka térségében.
A légierő és tüzérség készítette elő.

Úgy tűnik, hogy a fő irány a vasutak mentén van Ocserentino felé.


Az oroszok megsemmisítették a nagy Azov-egységet Csaszov Jarban – több százan meghaltak


Az ukrán Azov katonai zászlóalj egy nagy egységét semlegesítették az oroszok Csaszovjar külvárosában zajló harcok során. Igor Kimakovszkij, a Donyecki Népköztársaság vezetőjének tanácsadója, a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott nyilatkozata szerint "a hírhedt Azov zászlóalj egy nagy egységét felszámolták Csaszov Jar külvárosában". „A legtöbbjük lakóépületekben élt, és eltűnt fellegváraikban. Több száz harcos meghalt. Nehéz pontos számot megadni, mert a sokemeletes épületek romjai alatt vannak eltemetve, ott, ahol légierőnk támadásokat hajtottak végre" - nyilatkozta Kimakovszkij.


Oroszország az északi katonai körzet övezetébe telepítette a Volga páncélvonatot

Az ukrajnai különleges katonai műveletek övezetében aktívan használják a "Volga" speciális páncélozott vonatot, amely számos kritikus funkciót lát el. E funkciók közé tartozik a műszaki felderítés, aknamentesítés és szükség esetén a sérült vasúti vágányszakaszok helyreállítása, valamint a katonai rakományok kísérése. A Volga különlegessége, hogy gyorsan és hatékonyan képes kijavítani a vasúti síneken észlelt sérüléseket, biztosítva a vonatok zavartalan mozgását felszereléssel, lőszerrel, üzemanyaggal és kenőanyaggal, valamint élelmiszerrel a frontvonalig.
A páncélvonat sokféle feladat elvégzésére van felszerelve. A fedélzeten egy mérnöki felderítéssel és aknamentesítéssel foglalkozó aknaromboló szakasz, egy vasúti vágányjavításért felelős helyreállító szakasz, valamint egy tűzvédelmi célú puskás szakasz állomásozik. A páncélozott védelem, a tűzerő arzenálja, beleértve a kézi lőfegyvereket, légelhárító és tank géppuskákat, aknavetőket és a BMP-2 gyalogsági harcjárművet, a Volgát erőteljes mobil támogató egységgé teszi.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 432
113
Maximálisan NATO párti voltam - amig a NATO el nem kezdett Ukrajnában kavarni és lassan belevinni minket ebbe a háborúba. A baltiak pedig konkétan velünk akarják megvívatni a bosszú háborújúkat (ahogy az ukrán is).
Nem erről volt szó. Védelmi szövetségbe léptünk be.
Ugyanez igaz az EU-ra is. Megjegyzem, sok feleségre/ fèrjre is.
Ilyen az élet?... :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 012
83 097
113
Bohócok:

Front:

Szakszerű lőszerkezelés:
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
502
2 656
93
Ebben van igazság, viszont amit írt azzal ha megnézzük a tényeket, a múlt sérelmeit félretéve, a jelenben az a helyzet egyetértek én is.

Nyilván csak egy gondolat kísérlet szintje, nem reális, de aki maradt Kárpátalján magyar, az tuti hogy megváltásként kezelne BÁRKIT, csak az ukránok igája alól kerüljön át máshová.

Szerintem szlovákkal,románnal, orosszal kb. bárkivel elégedettebbek lennének, mint velük.

Nyilván ha lenne egy autonómia közösen a ruszinokkal akkor pláne, s a magyarok nekünk örülnének a legjobban, persze.

Ettől még az tény, egy szlovák fennhatóság az ukrán helyett is megváltás lenne nekik, 2024-ben.
OFF
Mivel a magyarságot kiírtották, ill elérték, hogy már csak jelentéktelen kissebbség maradt, és akkora a bűnük mértéke, hogy ezért a múlt "sérelmeit" félretenni nem áll módomban.
Ez egy kényszerpálya, amiről az utódállamok tehetnek. Hiába hazudoznak, és próbálják a felelősségüket, bűneiket bagatelizálni, ill a magyarságot továbbra is megbélyegezve, mint "bűnös nép" szerepében tartani, ezzel csak megerősítik a mindenkori felelősségüket, továbbadva az utódoknak..
Ennyit erről.
ON
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 390
45 899
113
Ismét az ukrán fegyveres erők „munkaerőhiányáról”

A közelmúltban az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi erőinek parancsnoka azt mondta, hogy a kijevi rezsim által ellenőrzött területek lakói „nem ülhetnek hátul ” emberhiány miatt. Hasonló szellemben beszélnek a nyugati kiadványok is, olyan anyagokat adnak ki, amelyek szerint Ukrajnának már szinte nincs kit behívnia.

Mindezek ellenére az Ukrán Fegyveres Erőkben nincs általános munkaerőhiány a fronton: beosztások rotációja zajlik, hátul helyreállítják a régi alakulatokat, vagy újakat alakítanak ki, az új ukrán törvényben a mozgósítási korhatárt mindössze 25 évre csökkentették. Akkor miért mondja az ellenség az ellenkezőjét?

▪️Az ukrán fegyveres erők létszámhiányáról szóló nyilatkozatok annak a kampánynak a részét képezik, amely információs hátteret teremt a lakosság felkészítéséhez az ún. Ukrajna "totális háborújára". Nemcsak a hadkötelezettség bővítése, hanem a szociális szféra kiadásainak erőteljes csökkentésére, valamint a politikai és médiamező megtisztítására.

▪️Nyugaton az ukrán fegyveres erők munkaerőhiányáról írnak más célból - hogy igazolják a kijevi rezsim további támogatását az „utolsó ukránig tartó háborúban”. Ugyanilyen céllal jelennek meg ott cikkek a siralmas helyzetről az ún. Ukrajna és a front küszöbön álló összeomlása, amit csak sürgősen kiutalt milliárdos katonai segély akadályozhat meg.

❗️Ugyanakkor az ukrán alakulatoknak valójában vannak bizonyos problémái a személyzet toborzásával, különösen közép- és hosszú távon, amikor a jelenlegi intenzitású ellenségeskedés mellett a kijevi rezsimnek egyszerűen nem lesz kivel kompenzálnia a veszteségeket. Az ukrán fegyveres erők mozgósítási potenciálja azonban még nem merült ki – még mindig van elég munkaerő. Ebben az esetben a média címsorainak és közszereplők nyilatkozatainak szót fogadni önámítás, csak azzal a kockázattal jár, hogy alábecsülik az ellenség képességeit.