[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 391
45 904
113

Lavrov elárulta az Ukrajnával kötött Isztambuli Szerződés néhány pontját (VIDEO)​

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felfedte az Ukrajnával kötött isztambuli szerződés néhány pontját.

Emlékezzünk vissza, hogy ennek a megállapodásnak a tervezetéről korábban 2022 márciusában állapodtak meg a felek, de akkor Kijev megtagadta a tárgyalások folytatását.

Elfogadása esetén a NATO 5. cikkelye vonatkozna Ukrajnára (a kollektív védelemről harmadik fél által a blokk valamelyik országa elleni támadás esetén - kb. RV), de a Krímre és a Donbászra való kiterjesztése nélkül.

Ha ezeket a régiókat támadás érné, a megállapodásokat azonnal fel kellett volna mondani.
Egy másik szempont az volt, hogy Ukrajna területén ne legyen katonai bázis.
Источник: https://rusvesna.su/news/1713520822
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 893
30 608
113
Sz@h@r tákolt Szu-25 géppár Chasov Yar környékén bukdácsol.
Dnyipro repterén...
Meg mégegyszer.
Továbbfejlesztett Uragan-1
Ha már lúd...
Eta raketa...
Tu-22M3 lezuhanása...variáció
Chasov Yar bombázása...
A Tos nem viccel
Ukrajna szállítási kapacitása elleni műveletek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 558
113
Zelenszkij megszökik, közel az ukránok összeomlása

Kifejtette az ukrán elnök egykori tanácsadója, hogy az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szökni kényszerül Ukrajnából, mert ellenkező esetben meggyilkolják. a Pentagon, Douglas McGregor ezredes.

"Úgy sejtem, hogy Zelenszkij felszáll a gépre és elrepül, különben úgy gondolom, hogy minden esélye megvan rá, hogy lelőjék, valószínűleg egy saját emberei által szervezett akcióban" - érvelt McGregor.
Az amerikai ezredes úgy véli, hogy az ukrán hadsereg az összeomlás szélén áll, hiszen mint mondja, már nincs mivel harcolnia.
"Az ukrán fegyveres erők veresége után Oroszország dönti el, milyen formát ölt Ukrajna" - mondta McGregor.



A Nyugat meg akarja ölni Zelenszkijt, hogy véget vessen az ukrajnai háborúnak

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meggyilkolásának tervéről és egy gyanúsított lengyelországi letartóztatásáról szóló híreket az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke kommentálta, Dmitrij Medvegyev.
Az orosz tisztviselő úgy véli, hogy a Nyugat úgy döntött, hogy megsemmisíti az ukrán elnököt.
Medvegyev szerint az ukrán elnöknek "sok oka van a komoly aggodalomra".
"Ez lehet az első bizonyíték arra, hogy a Nyugat úgy döntött, hogy megöli" - jegyezte meg az orosz Biztonsági Tanács alelnöke.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 059
113
Hmmm….

Ez most nem jött be:

“ Hamish de Bretton-Gordon, a Brit Hadsereg nyugalmazott ezredese 9 hónappal ezelőtt:

"A brit harckocsik félre fogják söpörni Putyin sorkatonáit. Mint volt harckocsiparancsnok, tudom, hogy a Challenger 2-k messze felülmúlják mindazt, ami az orosz harckocsikból még megmaradt. Egy dolgot biztosan tudok mondani: Putyin csüggedt újoncai nincsenek felkészülve arra a sokkra, ami a vonalaikra fog zúdulni. Az ukrán páncélos ékek hamarosan szétzúzzák a védelmi vonalaikat. Egy egyszerű ok miatt vagyok ebben annyira biztos: Ukrajna a nyugati manőverező harcászatot fogja alkalmazni összfegyvernemi hadviseléssel, míg az oroszok a szovjet doktrínát követik a felőrlésben és a számokban bízva. De rá fognak jönni, hogy a nyugati páncélosok sokkal ellenállóbbak, mint a csont és a hús, és ebbe nagy tömegekben fognak belehalni."

Na ja amikor szembejön a valóság és a céltábla vissza is lő!
Az a híres brit szárazföldi hadsereg :rolleyes:
Úgy látszik, hogy a briteknél a hülyeség nem csak a felső vezetőkre igaz. Ha ilyen szinten vannak a hadseregben lévők, akkor ne csodálkozzunk, hogy a számítógépen és a terepasztalon lemodellezett ukrán ellentámadás ilyen csúfosan leszerepelt. A nyugati manőverező harcászat nagyon szépen hangzik, főleg ha a körülmények adottak hozzá, de ha nincsenek meg, akkor térdre-imára, vagy akkor ennyi volt? Az arroganciáért nem kell a szomszédba menniük, ahogyan a főtitkár úrnak sem. Az az érzésem, hogy ez a NATO gittegylegy nagyon a múltba ragadt, abból él, ami valaha volt. Még nem hatott rájuk a kijózanító pofon, amit az oroszok már átéltek. Akarni sok mindent lehet, csak a nagy erőlködésben nehogy tele legyen a gatya. Tudni kell dolgokat átértékelni, elengedni, mert nagy gondok lehetnek a végén. A NATO tagországok már a saját, legfejlettebb technikáikat kell, hogy Ukrajnába vigyék, amivel csak lassítani tudják az eseményeket. Már élesben harcba küldték a legújabb, főleg légvédelmi és szárazföldi típusaikat, de alapvetően csak az bizonyosodott be, hogy minden megsemmisíthető mind a két oldalon (az Sz-400 komplexumok, T-90M, harckocsik, repülőgépek, helikopterek is). Nincs új a nap alatt. Nem a lufi, hitel pénzekre, hanem a ténylegesen megfogható, bevethető haditechnikára, lőszerekre, ellátmányra van szükség egy háborúban és legfőképpen a reálisan, normálisan gondolkodó vezetőkre, katonákra, akik rugalmasan tudnak vezetni országokat, hadseregeket.
1940587312_0:106:3374:2004_1920x0_80_0_0_135f27035771de997425f0631dfb67f5.jpg

31NN4nZP224Ina3mTQOy.webp

a3e29dfc72e33e83dddf490f9373b52a.jpg

YXJ0aWNsZXMvaW1hZ2UvMjAyNC80L3NuaW1vay1la3JhbmEtMjAyNC0wNC0xNy0xMjE3MDkucG5n.webp

554c500a4a08c051003990891cce7990.jpg
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 893
30 608
113
Tegnapi híreinket olvassák...
A nyukrán front jól áll.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113
Russel Bentley is meghalt. Elég zavaros körülmények közt. :(



A csehek Pavel elnokgeneralisa ma kijelentette hogy Európa teljesen kifogyott mindenből is.
Ezután csak az USA-ban van mindenki bizodalma.
Szinte hihetetlen mert ma olvastam itt a fórumon hogy ezerszam állnak az Amramok a raktárakban Európában. Kinek higyjek?
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 068
12 033
113

Kaiser F:​

Orosz provokációk a magyar határon, elnéptelenedő Kárpátalja, népírtás és lakosságcsere jöhet, ha Oroszország nyeri a háborút​


"A kárpátaljai magyarok közül sem sokan maradnának a szülőföldjükön, mivel Moszkva összehasonlíthatatlanul rosszabbul bánik a kisebbségekkel, mint az ukrán vezetés."

https://rtl.hu/kulfold/2024/04/18/ukrajna-haboru-vereseg-oroszok-kaiser-ferenc
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 882
35 611
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 479
24 054
113
Sojgu meglátogatott egy üzemet, Oszki terület, nem egy manufaktúra:

Rácz valami új cuccot kapott:
"A 2022. február 24. óta elvesztett területeket (az ukránok) viszont szerintem vissza tudják szerezni. Az orosz haderő záros időn belül egyszerűen elfogy, legalábbis ami a nehézfegyverzetet illeti."

Novokalinovo RBK500:

Orosz mesterlövész:

Új értelmet nyer a nehéztüzérség:

Ha a tüzérség a háború istene, akkor a drónok az angyalai:

Balaton helyett bandera:
-5 Ilyvóból, az egyiket tavaly ősszel rabolta el a komisszár had:
Kicsit zavaros a szöveg, de úgy látszik egy papot megbüntettet az istene az árulásáért:
-1 zlj. pk. helyettes:
nackó nagyi:
+:
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113

Kaiser F:​

Orosz provokációk a magyar határon, elnéptelenedő Kárpátalja, népírtás és lakosságcsere jöhet, ha Oroszország nyeri a háborút​


"A kárpátaljai magyarok közül sem sokan maradnának a szülőföldjükön, mivel Moszkva összehasonlíthatatlanul rosszabbul bánik a kisebbségekkel, mint az ukrán vezetés."

https://rtl.hu/kulfold/2024/04/18/ukrajna-haboru-vereseg-oroszok-kaiser-ferenc
Az a kurva agyrágóbogár, az tehet minderről.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 817
14 472
113

Kaiser F:​

Orosz provokációk a magyar határon, elnéptelenedő Kárpátalja, népírtás és lakosságcsere jöhet, ha Oroszország nyeri a háborút​


"A kárpátaljai magyarok közül sem sokan maradnának a szülőföldjükön, mivel Moszkva összehasonlíthatatlanul rosszabbul bánik a kisebbségekkel, mint az ukrán vezetés."

https://rtl.hu/kulfold/2024/04/18/ukrajna-haboru-vereseg-oroszok-kaiser-ferenc
K.F. :
"A kárpátaljai magyarok közül sem sokan maradnának"
A nyilatkozónk azt sem tudja, hogy lassan magyart vadászpuskával kell ott keresni a sok egyéb, főleg utóbbi időben oda beáramlott népek között.. Sem sokan maradnának....pfff..
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 558
113
„Az ukrán F-16-os kiképzési program kudarcot vallott”

"Az ukrán pilóták F-16-osok repülésére való kiképzése teljes kudarcnak bizonyult" - mondta Cyril de Latra francia katonai szakértő.
Az ukrán légierő pilótái a nyelvi akadályok miatt nem tudják elsajátítani egy amerikai F16-os vadászgép repülési képességeit, pedig közel egy év telt el az ukránok kiképzése óta.
Az ukrán pilóták a francia szakértő szerint eddig csak egyik katonai bázisról a másikra repíthettek F-16-osokat. Úgy véli, hogy ilyen kiképzéssel nem élik túl az orosz erőkkel vívott küszöbön álló csatát.
A francia szakértő úgy véli, hogy az ukrán pilóták helyett katonai magáncégek pilótái ülhetnek a pilótafülkékbe az FRWL értesülései szerint.


Zselé kap vaskupolát



A tárgyalások során sem szakad meg az ukrajnai hadművelet.


Még ha tárgyalunk is Ukrajnával, az orosz hadsereg nem fogja leállítani hadműveleteit a fronton – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

„Azt mondtuk, készen állunk a tárgyalásokra, de az Isztambulban történtekkel ellentétben nem fogjuk szüneteltetni a harcokat a tárgyalások alatt.

A folyamatnak folytatódnia kell” – érvelt a Szputnyik, Moszkva beszél rádióadóknak nyilatkozva. és a Komszomolszkaja Pravda" orosz külügyminiszter.

Mint Lavrov elmondta, Oroszországban az a meggyőződés, hogy folytatni kell az ukrajnai különleges hadműveletet, ugyanakkor megjegyezte, hogy nincs bizalom a kijevi rezsimben az esetleges tárgyalásokat illetően.
Lavrov szerint az ukrán elnök "békeképletét", mint az ukrán konfliktus megoldásának alapját el kell utasítani.

„Szükséges, hogy megvitassuk, hogy Oroszország milyen alapon kész tárgyalni.

Ez azt jelenti, hogy nem a Zelenszkij-formulával kell kezdeni, hanem teljesen félre kell tenni.

Ha akarják, ahogy az elnök mondta, beszéljük meg, milyen alapokon állunk készen a tárgyalásokra” – hangsúlyozta Lavrov, rámutatva, hogy Oroszország tiszteletben tartja Kína álláspontját, amelynek képviselői egy Oroszország és Ukrajna számára elfogadható konferencia összehívását támogatták.

Lavrov aláhúzta, hogy a négy ukrán tartomány Oroszországhoz csatolása után új valóság van, amelyet mindenkinek figyelembe kell vennie, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a semleges országból "nyíltan ellenséges" országgá változott Svájc nem igen alkalmas az ukrán konfliktusról szóló tárgyalásokra.