[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 596
16 229
113
Ez is azt mutatja hogy évek óta "sutyiba" szállítanak az EU-ba. Ha szemmel láthatóan nincs minőségi gond -azt megetetik velünk - vagy állati takarmány.
Azt ott alkalmazható növényvédő szerek sem EU-kompatibilisak, de hatásos vegyi fegyverek kórokozókra (is?) - állítják azok a magyar gazdák, akik az itteni (rabló) árak, nem EU kompatibilis, méretű pénztárcájuk miatt miatt is onnan hozatták (csempészték) idáig "szereiket".

Nem hallottam róla hogy itteni vizsgálatoknál magyar forgalmazó, gazda bukott volna ottani GMO vagy vegyszer tartalom miatt (vagy csak nem nyilvános a vizsgálati eredmény, és a bukta) ..
Itthoni gazda leszerződés után kap jó pár auditot, mire átveszik és kifizetik. Nem hinném, h megéri a buktát kockáztatni.
De mindegy is, mert 5-10 év múlva lesz egy alföldi homok sivatag, ami még ennyire sem lesz képes konkurálni az ukrán dömpinggel.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 041
83 208
113
És végül a hatalmas ukrán siker egy 111! éves hajó volt. Az oroszok nem is gondolták, hogy célpont lehet, de kellett az ukránoknak a PR győzelem:
GLvvMExbMAAgKni
... éssss:

Simplicius:

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 395
45 945
113
Érdekes statisztikák

Adatok az ukrán lakosság százalékos arányáról régiónként:

Dnyipropetrovszk-9,82%
Chmel'nyc'kyj-6,8% -
Ivano-Frankivsk-6,3%
Lvovskaya-6,05%
Volynskaya-5,79
Rivne - 5,79%
Harkovskaya - 5.29%
Zsitomir - 5,29%
Vinnica-4,53%

De ha összeadjuk a nyugati régiókat elhagyók számát, kiderül, hogy több mint 50% távozott onnan. Onnan, ahol nincs harc, és ahol, ahogyan azt általában hiszik, Ukrajna leghazafiasabb hazafiai élnek. És ők voltak az elsők, akik drapakot adtak!

Ezek migráns munkások, nem menekültek!
- háborodik fel az ukrán blogger.

A hivatalos adatok szerint 2022. február 24-e óta összesen 2,4 millió ukrajnai lakos ment külföldre, és soha nem tért vissza. Kijev mindent megtesz a mozgósítás alá vontak visszaküldéséért.
Összefoglaló 2024. április 23-án reggel

▪️Éjszaka az orosz fegyveres erők ellenséges célpontokat csaptak le Odesszában és Ocsakovban ( Nikolajev régióban) , robbanások hallatszottak Kijev és Cserkaszi régióban, valamint Krivoj Rogban. A nap folyamán a célpontokat intenzíven megsemmisítették a harkovi régióban, széles körben terjesztették a harkovi televíziótorony leomlásáról készült felvételeket .

▪️Herszon irányban az orosz fegyveres erők Krynkiben folytatták a heves rohamműveleteket. FAB-okat és UMPC-ket aktívan használnak az ellenséges partok mentén, és kölcsönös tüzérségi lövedékek zajlanak.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz fegyveres erők visszaverték az ellenséges támadásokat Rabotinóban és Verbovojtól északnyugatra. A frontvonal változatlan.

▪️Vremevszkij irányában az Orosz Fegyveres Erők Sztaromajorszkij és Urozsajnij közelében folytatnak aktív műveleteket, az Ukrán Fegyveres Erők nyár óta felépített erődített területei nehezítik az előrehaladást .

▪️Dél - donyecki irányban, a nemrégiben felszabadult Novomihajlovkában való konszolidáció után az orosz fegyveres erők következő célpontjai Paraszkovjevka és Konsztantyinovka - az ellenség fontos logisztikai pontjai. Heves harcok dúlnak Krasznogorovka déli és keleti külvárosában.

▪️Avdeevkától nyugatra a fő esemény az orosz fegyveres erők merész támadása volt, amely lehetővé tette, hogy megvessék a lábukat Ocheretinóban. Továbbra is szükség van a tisztogatásra és konszolidálására. Az ellenséges védelembe való behatolás legfeljebb 5 km volt. A harcok a szomszédos Novokalinovo közelében folytatódnak.

▪️Csaszov Yar keleti részén minden pozícióért kemény csaták folynak. Az ellenség a tartalékokat próbálja növelni, Zelenszkij hangot adott kitalációinak, miszerint az orosz fegyveres erők állítólag május 9-ig tervezik a város elfoglalását.

▪️A belgorodi régióban éjszaka hatalmas támadást vertek vissza, sok célpontot lelőttek. Ezenkívül a nap folyamán ellenséges UAV-okat semmisítettek meg a Jakovlevszkij városi kerület és a Belgorod régió felett. A kormányzó elmondta, hogy a belgorodi régióban az ukrán fegyveres erők lövöldözése során a régióban összesen 120 lakos vesztette életét és 651 ember megsebesült.

▪️A Brjanszki régióban Suzemka falut ágyúzták. Az ellenség 53 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára, egy civil megsebesült Gorlovkában egy UAV leesése következtében.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Az Ukrajnának szánt új amerikai segélycsomag páncélozott járműveket, Bradley gyalogsági harcjárműveket, többcélú katonai HMWWV, M113 páncélozott szállítójárműveket, tüzérségi és légvédelmi lőszert tartalmaz majd.

Emellett Rishi Sunak brit miniszterelnök elmondta, hogy London a legnagyobb segélycsomagot készíti elő Kijevnek. A tervek szerint 400 járművet, 60 csónakot, mintegy 4 millió kézi lőfegyver-lőszert, valamint több mint 1,6 ezer csapásmérő rakétát és légvédelmi rakétát szállítanak Ukrajnának . Kijev is megkapja Londonból a Storm Shadow levegő-föld rakétákat.

⭐️Ez nem változtat a helyzeten. De a konfliktus elhúzódik.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 808
113
Tavaly amit a mi cégünkhöz hoztak be ukrán gabonát, a 3/4 részét visszaküldtük... Penész, gomba, kosz, szar minőség miatt...rakás szar volt....
Boszniában van most nagy balhe, Lettorszagbol vagy Litvaniabol származó liszt totál megbukott, annyira xar. Na most ezek a csivavak ott fent sosem tiltakoztak az ukrán mgi termékek ellen, sőt. Meg honnét is lenne nekik lusztjuk exportra ugye mikor foldjuk se nagyon van. Szóval még az eldugott Boszniában is kisult hogy xar az agyonbevizsgalt EU élelmiszer valamiért. Úgyhogy csak óvatosan az EU-s külföldi termékekkel.
Fény az alagút végén hogy idénre már brutális a visszaesés az ukrán mezőgazdaságban, valami 4 (?) millió hektarral kevesebbet vetettek az idei évre, az kb annyi mind a Dunántúl, vagy a komplett magyar vetesterulet.
És ha kevesebb a gabona akkor kevesebb lesz a hús is exportra.
Meg egy két év kb aztán fellelegezhetunk, elfogynak minden téren.

A harkovi Tv torony is természetesen még a Szovjet unió idején épült.
Internet és tv adasok hiányában most csökken az ukrán propaganda a területen.


Lengyeleknel gyűjtik az újabb adag megsemmisítésére váró Bradleyt.
A tegnapi Leopard 2A6 zsákmány videót nézve eszembe jutott hogy mekkora show lenne ha a május 9-i parádét egy rendbehozott zsákmány Leopard 2 vezetné, csak a poén kedvéért. Párat már osszeszedtek...


Az éjjel Ogyesszaban megsemmisült az ukran/Nato erők legvedeleme.

Duplán robbanó orosz FPV dron?

Csasov Jár, városi élet:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 564
113
Belgorovka: Az orosz csapatok előkészítő akciói a nagy támadás előtt (videó)
2024.04.22. | 18:02

Az orosz erők kiterjedt hadműveleteket hajtanak végre a nagy offenzíva előkészítéseként az aktív donyecki, luhanszki és herszoni konfliktusfrontokon.
Az "X"-en közzétett bejegyzésekben képek, dokumentumok és jelentések találhatók az ukrán erődített állások elleni folyamatos csapásokról tüzérségi lövedékekkel, kazettás lőszerekkel és légi irányított bombákkal.
Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a tervezett belgorovkai támadási tengelyek "hídfőiben" aknátlanitási eljárásokat végeznek, miközben füst segítségével egyidejűleg fedezik az orosz mérnök egységeket a dróntámadásoktól.

Ukrán források arról számolnak be, hogy zsákmányolóink megkezdték az aknamentesítést és az aknák eltávolítását Szumy és Harkiv régiók határán.
Hamarosan itt a május

Az orosz erők állítólag tömeges aeroszol telítést alkalmaznak az UA drónok/ISR lefedettség elhomályosítására, mielőtt nagy offenzívát indítanak Belgorovka ellen.

Az orosz védelmi minisztérium egy összefoglalót tett közzé a tüzérség és a légierő ukrán állásokon végrehajtott, szorosan összecsomagolt kazettás lőszerrel kapcsolatos csapásokról.


Európai országok nem akarják átadni a Patriot rendszereket az ukrán fegyveres erőknek


Az Egyesült Államokban gyártott Patriot légvédelmi rendszerekkel felfegyverzett európai országok kerülik e fegyverek Ukrajnába való átadását. A Reuters számos európai tisztségviselőre hivatkozva ír erről.
A hivatal közleménye szerint a beszélgetőpartnerek azt, hogy nem hajlandók megválni a rendszerektől, azzal magyarázták, hogy ezek a rendszerek a honvédelmük szerves részét képezik.
A Reuters emlékeztet arra, hogy eddig csak Németország ígért Ukrajnának egy további Patriot akkumulátor szállítását, de Lengyelországnak, Romániának, Görögországnak, Hollandiának, Spanyolországnak és Svédországnak is van komplexuma.

Korábban Ukrajna két Patriot rendszert kapott Németországtól. Vlagyimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy a védekezéshez az országnak „25 Patriot komplexumra van szüksége” – írja az RBC.


"A 61 milliárd dollárral, amit Ukrajnának adnak, maximalizálják a háború áldozatait"
2024.04.23. | 07:10

Dmitrij Medvegyev a "21. század sátáni birodalmának" is jellemezte az usát, amely összeomlik, és felelőssé tette őket az ukrajnai háború áldozatainak maximalizálásáért.

„Senki sem kételkedett abban, hogy az amerikai törvényhozók jóváhagyják a neonáci bandának nyújtott „segítséget”. Ez a boldog amerikai tisztogatások szavazata volt:
a) egykori egyesült hazánk megosztott népe polgárháborújának folytatásáért;
b) maximalizálni a háború áldozatainak számát.

Természetesen nyerni fogunk, annak a 61 milliárd véres dollárnak ellenére, amely többnyire a telhetetlen hadiipari komplexumuk torkán megy majd le.

A hatalom és az igazság mögöttünk áll.

De figyelembe véve a megtörtént russzofób döntést, őszintén szólva nem kívánhatom, hogy az Egyesült Államok a lehető leghamarabb egy új polgárháborúba merüljön.
Ami, remélem, gyökeresen különbözik majd a 19. századi észak és dél közötti háborútól, és repülőgépekkel, tankokkal, tüzérséggel, MLRS-sel, mindenféle rakétával és egyéb fegyverekkel fognak megvívni.

És ami végül a 21. század aljas gonosz birodalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak gyalázatos összeomlásához vezet."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 031
32 469
113
Csak még több ukrân pusztul el vagy hagyja ott az országot. De ez mintha kivánatos lenne.

De legalábbis nem probléma. Egy bizonyos szintig. Ha konteózni akarnék, azt mondanám, a tervek szerint úgyis érkeznek majd új honfoglalók Ukrajnába majd. Másrészt Kansas, Észak-Dakota, Montana, Texas, Oklahoma, Iowa sem túl sűrűn lakottak (ez az 5 első USA tagállam búzavetés területe szerint, illetve az első kukoricában)

Ukrajna népsűrűsége (háború előtt) 63 fő/km2 volt. Montanáé 2,65, Észak-Dakotáé 4, Kansasé 13,5, Oklahomáé 21, Iowáé 22, Texasé 43... szóval nem kell annyi ember egy mezőgazdasági országba modern mezőgazdasági módszerek, nagy méretű táblák mellett főleg. A nevezett államok lakosságának is csak egy kis része dolgozik a mezőgazdaságban és a kapcsolódó szektorokban (például Montana: 10%, Kansas: 14%)

Szóval nem kell feltétlenül sok ukrán. Annyi kell, hogy ki tudjon állítani elég katonát, a későbbiekben afrikai, közel-keleti vagy ázsiai hadjáratokra is esetleg. Ahogy az egyik ukrán törvényhozó mondta az amerikaiaknak: Ki fog harcolni értetek Teherán és Peking alatt, ha nem mi? Ezért küldjetek pénzt és fegyvert.

Soha nem fognak az ukránoknak egyszerre annyi és olyan fegyvert adni, hogy megnyerhessék a háborút (mondjuk ha kapnának, akkor az orosz nukihoz nyúlna, és ezt tudják), csakis annyit, hogy minél jobban elnyújtsák azt, gyengítve a ruszkikat, akik még nem lettek eléggé kivéreztetve.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113
Oroszosok! Róla van több infó?
A"Somali"i zászlóalj egyetlen nő rohamosztagosa,"Boszorkány" hívójellel mesélt az aif.ru-nak arról, hogyan került be a rohamosztagba, hogyan bántak vele fegyvertestvérei, valamint a háború utáni terveiről.

Az interjú Moszkvában, a Népfront helyszínén készült, ahol a "Boszorkány" rövid szabadságát tölti.

Íme itt olvashatod "Vedma" történetét:

Más

Semmilyen károsodás nem látszik a"Kommuna" 110 éves mentőhajón.
4J3cO9qV0jI.jpg
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 349
93
De legalábbis nem probléma. Egy bizonyos szintig. Ha konteózni akarnék, azt mondanám, a tervek szerint úgyis érkeznek majd új honfoglalók Ukrajnába majd. Másrészt Kansas, Észak-Dakota, Montana, Texas, Oklahoma, Iowa sem túl sűrűn lakottak (ez az 5 első USA tagállam búzavetés területe szerint, illetve az első kukoricában)

Ukrajna népsűrűsége (háború előtt) 63 fő/km2 volt. Montanáé 2,65, Észak-Dakotáé 4, Kansasé 13,5, Oklahomáé 21, Iowáé 22, Texasé 43... szóval nem kell annyi ember egy mezőgazdasági országba modern mezőgazdasági módszerek, nagy méretű táblák mellett főleg. A nevezett államok lakosságának is csak egy kis része dolgozik a mezőgazdaságban és a kapcsolódó szektorokban (például Montana: 10%, Kansas: 14%)

Szóval nem kell feltétlenül sok ukrán. Annyi kell, hogy ki tudjon állítani elég katonát, a későbbiekben afrikai, közel-keleti vagy ázsiai hadjáratokra is esetleg. Ahogy az egyik ukrán törvényhozó mondta az amerikaiaknak: Ki fog harcolni értetek Teherán és Peking alatt, ha nem mi? Ezért küldjetek pénzt és fegyvert.

Soha nem fognak az ukránoknak egyszerre annyi és olyan fegyvert adni, hogy megnyerhessék a háborút (mondjuk ha kapnának, akkor az orosz nukihoz nyúlna, és ezt tudják), csakis annyit, hogy minél jobban elnyújtsák azt, gyengítve a ruszkikat, akik még nem lettek eléggé kivéreztetve.
Abszolút, az ukrán támogatás patikamérlegen van számolva. Most kicsit megszaladt a szállítás, mert az orosz haladt előre, ezért dobnak valamit az ukránoknak, nehogy feladják. A lényeg hogy elhúzva, folyamatosan piszkálhassák az amerikai stratégia számára fontosabb létesítményeket, illetve apasszák az orosz készleteket. Miközben tüzérségi lőszer alig van, (mondjuk a Patriottal is a kötélhúzás megy), a nagyságrenddel drágább, a fronton harcolóknak segítséget nem jelentő rendszerek - Storm Shadow, most már úgy néz ki ATACMS, drónladikok, stb. - folyamatosan érkeznek.
Illetve, azért a videókon látszik hogy van ott tüzérségi lőszer is. Amolyan kettes alá szinten, de folyamatosan tolnak be azt is, kell a szinten tartáshoz.
Marha kíváncsi lennék hogy mi lesz a magyar 152 mm-es lőszerekkel most hogy már itt a PzH. Nem lepne meg ha lenne egy stróman aki felvásárolná, majd tovább passzolná. Sokat ingázik az az ukrán Ruszlán is a Dunántúlon, hogy-hogy nem utána mindig beiktat egy rzeszow-i kitérőt is a táncrendjébe...
Persze ahogy tolják át az Eu-ra az egész finanszírozást, úgy erősödik vele párhuzamosan a narratíva hogy az ukránok Európát védik (és ez ennyiért jó vétel, tessék fizetni, nem kérdezni, nem gondolkodni, mert az putyinizmus). Sajnos a vezető politikusok 99%-a ezt mantrázza, vagy az agyatlan háborús hisztéria, vagy a zsebbedollár hatására. Majd csendben gyertyát gyújtunk amikor az aljasságuk miatt elérjük az 1M áldozatot. De az irányt megkérdőjelezni tilos!
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 288
33 894
113
Abszolút, az ukrán támogatás patikamérlegen van számolva. Most kicsit megszaladt a szállítás, mert az orosz haladt előre, ezért dobnak valamit az ukránoknak, nehogy feladják. A lényeg hogy elhúzva, folyamatosan piszkálhassák az amerikai stratégia számára fontosabb létesítményeket, illetve apasszák az orosz készleteket. Miközben tüzérségi lőszer alig van, (mondjuk a Patriottal is a kötélhúzás megy), a nagyságrenddel drágább, a fronton harcolóknak segítséget nem jelentő rendszerek - Storm Shadow, most már úgy néz ki ATACMS, drónladikok, stb. - folyamatosan érkeznek.
Illetve, azért a videókon látszik hogy van ott tüzérségi lőszer is. Amolyan kettes alá szinten, de folyamatosan tolnak be azt is, kell a szinten tartáshoz.
Marha kíváncsi lennék hogy mi lesz a magyar 152 mm-es lőszerekkel most hogy már itt a PzH. Nem lepne meg ha lenne egy stróman aki felvásárolná, majd tovább passzolná. Sokat ingázik az az ukrán Ruszlán is a Dunántúlon, hogy-hogy nem utána mindig beiktat egy rzeszow-i kitérőt is a táncrendjébe...
Persze ahogy tolják át az Eu-ra az egész finanszírozást, úgy erősödik vele párhuzamosan a narratíva hogy az ukránok Európát védik (és ez ennyiért jó vétel, tessék fizetni, nem kérdezni, nem gondolkodni, mert az putyinizmus). Sajnos a vezető politikusok 99%-a ezt mantrázza, vagy az agyatlan háborús hisztéria, vagy a zsebbedollár hatására. Majd csendben gyertyát gyújtunk amikor az aljasságuk miatt elérjük az 1M áldozatot. De az irányt megkérdőjelezni tilos!
hiába vannak itt a pzh-k háborús mértékbe 0 lőszerkészlet áll hozzájuk rendelkezésre. így a 152 eseket nem kell félteni hogy eladódnának.

a patikamérleggel egyet értek. de a mostani meglódulással kekeckednék egy kicsit. igen valóban szép számok látványos számok anglia 200 db harcjármű stb csak hát a szálított teknika minősége.... hmmwv ből is kaptak az ukránok 2000+ t nem volt hangoztatva mert akkor volt sztárteknika most a 100+ mrap is stár mennyiség lessz.

mostmár nem tudnak stárfegyvereket reklámozni az ukránok a HIMARS nagyon volt futtatva minden annak a számlájára lett írva. csak azok az m270 esek meg ezekszerint nem csináltak semmit. ugyan az a szitu mint az m109 esekkel nem azt akarják nyomatni ezért hallgatnak. róluk.

az a baj hogy a médiába csak nagyon a felszín látszik és nem a valóság pl arról is iszonyat kevés a kiszivárgó információ hogy mi mindent szerztek be az ukránok pénzért surplust ami sehol nem szerepel.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 447
25 139
113
Feleségek, rokonság leszámolási módja az EU patronált Ukrajnában. :(

"„A férjem hadköteles, vigyék el”: a hadkiegészítő a feleségek bejelentéseiről számolt be.

A hadkiegészítő alkalmazottai elmondták, hogy a mozgósítást elkerülőket néha rokonaik, különösen a feleségeik jelentik fel. Így próbálják megoldani a családi problémákat."

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 395
45 945
113
Shoigu az ukrán fegyveres erők veszteségeit nevezte meg a különleges hadművelet kezdete óta

Shoigu: az ukrán fegyveres erők vesztesége az északi katonai körzet kezdete óta közel félmillió katona​

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 808
113
SZUPERFEGYVERT kapnak az ukránok!
:D


Domborzati térkép.


M777 bontó Ukrajnában. Annyi kibelezett roncs van belőlük hogy külön üzem monyakolja össze a darabokat hogy párat használni tudjanak. DutscheWelle riport.


Közeli felvételek a tegnap elfogott Leopard2A6-rol. Szerintem ezt beroffentik, a korabbiakbol már van elég alkatrész hozzá.

Igen, igen, előre az utolso ukránig!


.