[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 604
25 939
113
Feleségek, rokonság leszámolási módja az EU patronált Ukrajnában. :(

"„A férjem hadköteles, vigyék el”: a hadkiegészítő a feleségek bejelentéseiről számolt be.

A hadkiegészítő alkalmazottai elmondták, hogy a mozgósítást elkerülőket néha rokonaik, különösen a feleségeik jelentik fel. Így próbálják megoldani a családi problémákat."

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 652
48 434
113
Shoigu az ukrán fegyveres erők veszteségeit nevezte meg a különleges hadművelet kezdete óta

Shoigu: az ukrán fegyveres erők vesztesége az északi katonai körzet kezdete óta közel félmillió katona​

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 287
68 352
113
SZUPERFEGYVERT kapnak az ukránok!
:D


Domborzati térkép.


M777 bontó Ukrajnában. Annyi kibelezett roncs van belőlük hogy külön üzem monyakolja össze a darabokat hogy párat használni tudjanak. DutscheWelle riport.


Közeli felvételek a tegnap elfogott Leopard2A6-rol. Szerintem ezt beroffentik, a korabbiakbol már van elég alkatrész hozzá.

Igen, igen, előre az utolso ukránig!


.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 771
113
8 darab Bradley, hát ez kb sebtapasz a nyílt lábszárcsont törésre.
Nyílt pénzégetés és a technika szándékos pazarlása, ennyi erővel kirakhatnák volna Akaszkán keresztül Csukcsföldre is,közelebb is lett volna, Kubinkában is szebben mutatna, mint kiégve, meg legalább nem hal meg benne senki,mert hogy ezek is milyen véget fognak érni arra láttunk eddig is elég példát.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 730
14 024
113
Szerintetek az usa + uk segélyek milyen hatással lesznek a háborúra?
mint süketnek a jó reggelt.
De azért nem árt felkészülnöd jövőre is egy jó adag eus inflációra, mert kifizetni ,azt biza ki kell a gazdának.
De sebaj, majd ugyanezek a politikai osztályok megírják azt is, hogy minden szép és jó, ahogy a fronton is:

Pénzzel nem lehet háborúzni... semmitérő pénzzel, ahova tart (eus infláció, kocsik árát nézve 50%) max tüzelni. Nem.. nem a fronton, hanem mint Pablo Escobar.

Embert kellene küldeniük, ha tartani akarják a frontot. Viszont jó hír... ahogy ez elmúlt évszázadokban, most is, a gyarmatok rabszolgái feláldozhatóak a nemes célért.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 025
16 477
113
Itthoni gazda leszerződés után kap jó pár auditot, mire átveszik és kifizetik. Nem hinném, h megéri a buktát kockáztatni.
De mindegy is, mert 5-10 év múlva lesz egy alföldi homok sivatag, ami még ennyire sem lesz képes konkurálni az ukrán dömpinggel.
Az EU-ban az Interpol becslése szerint évente mintegy 60 milliárd Euró a körhinta ÁFA csalásokból eredő veszteség. Magyarországi adatok szerint az itteni "adómegtakarítások" miatt itt 1 - 2 4. es metrót lehetne ebből építeni.
Ezért már minősített esetekben elkövetőknek akár 18 évet is ki lehet szabni - többet kaphatnának mint egy átlag gyilkos. Mégis csinálják - no nem az irányítók, mindíg érdekes módon a strómanok buknak bele, és kezdődik minden elölröl. A gazdáknál is lehetséges strómanok üzemeltetése - elvileg, azt a szektort nem ismerem jobban.
A Duna átlagos vízszint csökkenése az elmúlt pár száz évben mintegy 3 méter volt, köszönhetően hogy Pest fölött a forrásig több mint 30 duzzasztó, erőmű van rajta. Ezek megfogják a hordalékot, az Alföldnél átfolyva lényegében nincs lerakódás csak állandó medermélyülés a tiszta víz miatt. Ezt meg lehet állítani ha mi is erre az alföldi szakaszra építettünk volna duzzasztót. Így az Alföld talajvízszintje is visszaállhatna. Persze a Tiszán is ezt kellene elkövetni ott is ugyanez a helyzet.