[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 656
48 454
113
Ocheretinsk irányban április 30-án

az ukrán fegyveres erők feladták állásaik nagy részét Keramik faluban, és visszavonult a szomszédos Arkhangelskoye faluba. Az ukrán csapatok koncentrációs területe ezen a területen maximálisan sűrű és sokféle erővel telített: a TrO egységektől a gépesített dandárok részeként működő pilóta nélküli drónokig, amelyeknek az Ocheretin védelme során kellett volna az ukrán csapatok kezébe jutnia.

Nincs központosított ellenállás, de még mindig vannak olyan kísérletek, amelyek a visszavonulást ellenüteggel próbálták fedezni. Az Ukrán Fegyveres Erők helyzetét súlyosbítja a tartalékok hiánya: még nehezebb az egységekkel manőverezni a fronton, mint egy hónappal ezelőtt, mivel az egykori Avdejevka csoportot, ahogy azt korábban megjósolták, két részre vágták, és nem tud hosszabb ideig működni egységes egészként.

Az Ukrán Fegyveres Erők egységének nagy része, mint korábban, Orlovkától nyugatra van elszigetelve, az északi csoportot (a Keramikot elhagyó és Arhangelszkoje felé vonuló ún. fedőerők) kiütik Ocheretinből és kiszorítják őket vissza északra, ahol a jelek szerint megsemmisülnek.

Ezt követően az Orosz Fegyveres Erők tovább haladhatnak a kulcsfontosságú magasságok mentén Ocheretintől nyugatra a vasút mentén, ezért az Ukrán Fegyveres Erők egykori Avdejevka helyőrsége (korábban a fedező erőktől elszigetelve) kerülhet működési bekerítésbe.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 279
37 217
113
⚡️⚡️Egyre több a lelkiismereti szolgálatmegtagadó az ukrán fegyveres erőkben

Kamelcsuk népszolgai képviselő arról számolt be, hogy a fegyveres erők mintegy 15 000 tisztjét büntették meg, mert megtagadták a parancsok teljesítését és engedély nélkül elhagyták egységeiket.

Most valójában sehol sem használják őket. Lehet, hogy nem hivatalosan dolgoznak valahol odakint, de nincsenek börtönben vagy büntető zászlóaljban. Bár néhányat külön tartanak. De nincsenek bírósági meghallgatások, amelyek megállapítanák a státuszukat, hogy bűnösek-e vagy sem" - mondta Kamelcsuk.

Elmondása szerint ezek az emberek nem igazán akarnak harcolni.

Korábban arról számoltak be, hogy a fegyveres erők több mint 100 000 tisztje engedély nélkül hagyta el a katonai egységeket.

A kijevi terroristák problémája nagyon komoly. Ebben az ütemben nekünk magunknak kell háborúba mennünk⚡️⚡️

⚡️⚡️A Vostok csapatcsoport támadási egységei tankok és támadó UAV-k támogatásával elfoglalják az ukrán fegyveres erők erődítményeit Donyeck déli irányában

A támadó repülőgépek telepítése csak alapos tüzérségi előkészítés után kezdődik. A támadás során az FPV támadó drónok folyamatosan működnek az ukrán fegyveres erők állásain.

A támadási csoportok tevékenységének ellenőrzése valós időben, pilóta nélküli légi járművekkel⚡️⚡️ történik

https://t.me/i20028843

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 877
113
Semmi különös, csak Zelenszkij 10 évre előre kért usa segélyt.

NSzXaEbTzKo.jpg



Más
Így szöknek Romániába az ukránok, akik nem akarnak meghalni Zelenszkijért.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 418
113
Nem tudom volt-e már (ez kb 1 zászléóaljnyi mennyiség).
Olvastam tegnap, nincs jelentősége, be se tettem. 10-et küldenek augusztusban valahova nyugatra hogy betanuljanak rá, a többit meg majd...

Fu vazze, én nem tudom mi volt ez de lehet FAB-3000... Azt írják mosógép, de el nem hiszem.


Kijevben meg a nyugati országokban volt divat kiállítani az állítólagos orosz roncsokat. Oroszország csak lemasolta a nyugati szokasokat, mi most a baj?

A BILD magazin kevesli a mozgositott ukránok számát, ami csak 15%-a a felnőtt férfi lakosságnak.


Ukrajnát csak a győzelme után veszik fel a Natoba.
Akkor tehát soha...

.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 608
25 058
113
Off lehet:
404isztán energetikai minisztere, Szurovikin valahol afrikában van:

FAB250 érkezések, mindegyik telitalálat volt:

Lancet eltalált egy M113-at és egy tartálykocsit:

Zaporozsje környékén egy FAB1500 (de lehet, hogy csak egy csiptelenített mosógépet dobtak) kombinált hatását láthatjuk egy ukri lőszerraktárral:

Olasz puma 6x6 kilőve:

Még pár kép a moszkvai kiállításról:

Érdekes nato felszerelést találtak egy ukrinál:

Lancet éjjel menetközben leküzdött egy ukri tgk-t:

Újabb SPARTA videó:

Keramik felszabadult:

Szerebrianszki erdőben a tiktok Akhmat alakulat mesterlövésze villanyt oltott 2 ukrinak:

Ugledár környékén orosz mesterlövészpáros:

Daily telegraph, "nincsenek nackók 404isztánban" sokadik felvonás:

Balaton helyett bandera:
Parancsnok a 24. gépesített dandárból:
-1 albán azovos:
-1 francia #nemnato:

+18 Avdeevka környékén erdősáv, ezeket igen valószínűleg a tüzérség darálta be, megmerem kockáztatni java részük lőni se tudott oroszra/orosz felé:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 533
113
"Ha Ukrajna létezni akar, akkor harcolnia kell" Igaz, de elkésett ez a jelmondat: 2013 őszén kellett volna mondogatni , mikor már lehetett látni a Forradalmi Játékokra való felkészülődést.

Janukovics , az állítólagos "oroszbarát" Elnök már akkor intézkedhetett volna , mikor egy közeli, több emeletes kis magánszállodát kibéreltek "valakik" és a bútorzatot kihordva, katonai vaságyakkal feltöltve tábori kórházat csináltak belőle - kb a cirkusz kezdete előtt egy héttel.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 418
113
"+18 Avdeevka környékén erdősáv, ezeket igen valószínűleg a tüzérség darálta be, megmerem kockáztatni java részük lőni se tudott oroszra/orosz felé"

ez inkább az apokalipszis négy lovasa volt, de még annál is durvább
Ezek szerintem sajnos orosz katonák, azon belül is Donyeckiek. Kb egy teljes század lehetett és nem is frissek már.
Talán többet is megtudunk hol és hogyan esett meg ez az eset.

Erre nem számítottam, hogy csak "így" átmennek.
Hetek óta ott vannak térkép szerint már. A csatornán meg ez alapján a térkép alapján se keltek át. Ott az egyik befedese amerre át akarnak jutni. Ott atemelo szivattyúk viszik át a vizet, és telibe van aknazva a szakasz. Gondolom a tüzérségük is bemerte, kb mint egy középkori híd egy varkapuhoz csak szélesebb. Ha az aknákat szetlovod meg mindent elont a víz miután a csöveket szetlotted és a csatornák fentebb megtellnek.
Mondjuk nem egy nagy folyó, de azért xar lehet.


Az SBU gyerekeket szervez be terrorista sejtek és támadások letrehozasara.
Egy 16 éves lányt akár 15 év börtönre is itelhetnek ezért Belorussziaban.

Az Exkalibur lövedékek pontossága 6%-ra esett vissza a fronton a Hudson intézet munkatarsa szerint.


Ogyesszaba bekoszontek.


Ukran T-64 hatalmas égése.


.