[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 007
87 715
113
Van azért némi ellentmondás. Nem nyúltak hozzá a gránát miatt, de a felvarrókat megcsinálták.
Kapcsold be a média bármely szeletét!

Válassz egy random történetet, pl. egy random olyat amit minden média tol, ahol valami van valahol, valakivel.

Mindig jön valaki, aki megkérdőjelezi a történet eredetét, majd miről picsog a média a továbbiakban? Kérem szépen rákoncentrálnak a megkérdőjelező történetére, mert az fér bele a narratívájukba, miközben az eredeti eset hirtelen már vagy nem is lényeges, mert csak a megkérdőjelezése számít, vagy fake, vagy meg se történt, vagy nem úgy, vagy úgy, de az lényegtelen. És akkor a történelem/eredeti történet újraírásáról, meghamisításáról még nem is brekegtem.

Itt most nem Bushoval kapcsolatban írom, sőt, hanem a média működésével kapcsolatban. A twitter meg a többi hülyeség ezeknek a csúcsa.
Írtátok, hogy csak akkor igaz, ha több forrás is egyszerre. Na, jó ideje már ez sem igaz. Már a szemednek se hihetsz. És sokszor nem is pl. az AI miatt! Hanem, mert konkrét manipulációról van szó. (Pl. a sírásós eset a vadászpuskával, vagy az anyák napi ukrán katona, ill. orosz részről sok fake és csak a tudatlannak hihet dokumentumok tolása amelyeket folyamatosan, időközönként elővesznek, csak hogy magyarázzák a miértet. Nem kell magyarázni. DLNR elismerése, azok meg behívták őket. Ez nyugaton agresszió, de Koszovó és az iraki vegyifegyverek óta nem mindegy mit pofázik a nyugat?)

Konkrétan, azok akiknek az fér bele, hogy az adott történet valós, azok úgyis simán - mondhatnánk: direkt - leszarják a másik oldali médiát, sőt, mellettük vannak olyanok, akik viszont úgy döntöttek, hogy az eredeti eset az, ami csakis fake lehet, vagy hazugság, hogyhogynem biztosan csak propaganda.

Oldal elfogadásától függően itt is ez megy.

Nem csak az orosz-ukrán kapcsán írom, hanem a mai médiagcik működése kapcsán, oldaltól függetlenül.

Nincs ezzel baj, pont ez a célja a médiának. Manipulál. A kérdés mindig az, hogy milyen korábbi tapasztalatod van és mennyire vagy hiszékeny? Ha van, akkor nehezebb, ha nincs, és mellé még hiszékeny is vagy, akkor simán áldozatul esel bármilyen a manipulációnak. Ne felejtsük el, itthon ez a 10 millió fociedző, virológus és orosz-ukrán szakértő országa!

Sokszor csak olyan felvétel a meggyőző, amin egyáltalán elgondolkodnak, netán el is hisznek, ami mondjuk nincs vágva, és mellé még van a médián kívül is társadalmi hatása, pl. hogy esetünkben valamilyen módon eltűnik egy korábban kb. 43 millás országból úgy 14 milla emberke minimum.

De még ekkor is bepróbálkoznak egyesek holmi 31 ezerrel, mert mert mindig van valaki, aki mindenki és mindent überelve pofátlanul hazudik egy jó nagyot. Ez az oroszok kifogynak, Putyin meghalt kategória.

Ezután a mosógépchipeket IS beszopó elmebetegek között IS lesz olyan, aki simán elhiszi az adott hülyeséget, sőt, megpróbál meggyőzni, hogy hidd el ezt vagy azt a f.szságot IS!

Láttátok tegnap a NASAt? Na, ilyenek még a közvélemény kutatók, meg jópár hülyegyerek.

Az orosz-ukrán kapcsán vannak a Rácz Bandik, és vannak a Szabó Józsefek. Kettőjük közötti skálán pedig a többiek.

A mostani francia eset, annak fényében amit Macron és a franciák ill. nyugati média tol, totál nem lenne meglepő, de hogy a videón kik vannak, és hol, és mikor!? Na ez az amit nem tudunk.

Amikor kilőtték az első Leot, a népek nem hitték el. Ma már az Abramsen se kapja fel senki a fejét, pedig volt a médiában wunderwaffe még a Maxim géppuska is.

Sok olyan bizonyíték lett bedobva az elmúlt két évben, ahol az adott infót csak azért dobták be, hogy előre az egyik v. másik oldalt cáfolhassák vele, hogy propaganda, semmi sem igaz az egészből.

És mégis, töménytelen f.szságot meg elhittek, csak mert beletolta az arcukba a média.

Nem tudom mit lehetne csinálni, de az a videó, amit belinkeltem hónapokkal ezelőtt az ukrán ellentámadás kapcsán, már az is nyomokban tartalmazott gopros francia (ex)légiósokat.

7 halottról beszélünk (amiből az eredeti hírben 3 német volt), külön kiemelve a hírekben, hogy azok, vagy akik nem haltak meg, de ott voltak a harcokban, már nem piskóták voltak. Lett hozzá videós bizonyíték, mert a népek abból talán elhiszik.

Az, hogy ott lehetnek, az annyiban állja meg a helyét, hogy 2022 óta ott vannak. Ez ami tény! Nem kell nagy dolgokra gondolni: üzemeltetnek, tanácsadnak, kiképeznek, stb., és most is főleg azért nagyobb szenzáció ez, mint korábban, mert jobban észreveszed, ugyanis - a 31k áldozat hírek ellenére - elfogytak az ukránok, de a frontot meg tartani kell, mert az összeomlik. Ukrán meg nincs.

Hogy most kié a felvarró, vagy miért most? Mert most kell megerősíteni azt a narratívát, miszerint a NATOval harcolnak. De az a röhej, hogy bár a NATO ezt cáfolja, mégis, tele Moszkva nyugati haditechnikával, és folyamatosan halljuk, hogy ilyen v. olyan nyugati zsoldos pusztult el a cseh, kolumbiai, grúz és még ki tudja milyen nációk mellett.

Mennyi is egy Patriotra vagy egyéb nyugati rendszerre a kiképzési idő? 8 hónap, sőt, talán év(ek). Mégis ott vannak Ukrajnában jó ideje ...

A Leot, Abramset, stb. is meg kell tanulni működtetni, simán el tudom fogadni, hogy valóban igaz lehetett a németül beszélő crew története.

Persze, lehet cáfolni is. Mert mindig lehet, de valahogy, akkor meg nem jön ki sokszor a "matek".

Mi pl. ez? Propaganda vagy valóság?

GM8_nV3XIAAPkR5


És ez?

Más.
Qurva yoo! Érdemes végighallgatni! Főleg a líbiai és iraki rész a mókás!
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Szomorú, de ha valaki qrvának áll, ne csodálkozzon, ha megb@sszák...
Ha valaki katonának áll egy háborúban, az bizony meg is halhat. És igazából semmivel sem nagyobb tragédia az ő halála, mint bármely másik ukráné, sőt messze jobban sajnálom szegény kényszersorozott családapákat, mint az önkénteseket.
Persze ez a "civilizált nyugaton" máris elég indokká vált az orosz sportolók elleni további szankciók követelésére. Vicc ez az egész, ami nem megy a fronton azt majd "jól megmutatjuk" a sportpályán. Ez a kizárósdi a nyugat végtelen kicsinyessége és bosszúszomja, ami inkább teszi őket nevetségessé... Azért kíváncsi leszek, hogy mit fognak tenni, ha mondjuk egy orosz győz egy versenyszámban és a nézőtér fogja az orosz himnuszt énekelni, mert a "szervezők" ezt is kicsinyes bosszúra használják... :D
A főpróbája már megvolt kb. két hete:
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 261
37 160
113
⚡️⚡️A Rostec új páncélozott járműveket szállított a csapatoknak.

Kurganmashzavod, a High-Precision Complexes holdingtársaságunk része, újabb adag BMP-3 és BMD-4M küldött a hadseregnek.

A légideszantos harci járműveket az állami védelmi rend az ütemterv előtt szállította.

A BMP-3-akat továbbfejlesztették, figyelembe véve az északi katonai körzet területén a harci használat tapasztalatait. Ezért a "trojkák" pártja fokozott védelmet kapott. Pontosabban, a gépeket a következőkkel szerelték fel:

▪️ szabványos kiegészítő védőkészletek, amelyek védik a gyalogsági harci járműveket a "fedélzeti" támadásoktól bármilyen szögből;

▪️ készletek a tető védelmére a helikopterek által ledobott kumulativ lőszerektül ;

▪️A készlet láthatóságának csökkentése "Kôpeny. Hőszigetelő és radioelnyelő szintetikus anyagból készülnek. Emiatt az ellenség számára nehezebb felismerni a járművet speciális eszközökkel, például hőkamerával.

Az új berendezések mellett áprilisban Kurganmashzavod további védőkészleteket gyártott a BMP-2 számára az ütemterv előtt: kumulativ lövedék elhárító rácsok és páncélozott pajzsok⚡️
https://t.me/i20028843

Fwd from @HealCat
Harci Medikus macska



@HealCat
@HealerTacMed Original msg
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 548
10 849
113
Van azért némi ellentmondás. Nem nyúltak hozzá a gránát miatt, de a felvarrókat megcsinálták.
Nincs ellentmondás, csak nem tudod mit nézz :)

Látszik, hogy a mellény gyorsleoldóval lett lehúzva (látszik a beakadt huzal), és se tárzsebeket se semmit nem hagytak rajta aminek pedig rajta kellett lennie.
A gránát szokatlan helyen van, és oda is van rögzítve. Mivel a hullák aláaknázása, a kézigránátok egyedi módosítása (késleltetés nélküli robbanás) és az ezekkel való csapdázás nagyon gyakori, ezért ami a legkevésbé is gyanús az érintetlenül marad.

A felvarró a nevével ellentétben tépőzáras.

Asszem volt de, hogy biztosan egyről beszéljünk:

 
Last edited:

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 007
87 715
113

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
384
2 529
93
Na tessék...ez is biztos így volt...Ha tudják hol van nem egyszerűbb lerakétázni a pi@ba..?És érdeke az orosznak ezt a bukott embert mártírrá tenni??Sztem nem!Az meg hogy Putyin beiktatására ajándéknak szánták egyszerűen röhejes nekem...
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 621
113
Csak halkan merem megkérdezni a modiktól, hogy az milyen focimeccs, ahol a bíró és a partjelzők is az ellenfél csapatában játszanak? :D
Ráadásul lelkiismeretfurdalás nélkül kiállítják a kapusunkat is... :D
Csak azért itt kérdeztem, mert az erre való topic lezárásra került...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 720
14 009
113
Csak halkan merem megkérdezni a modiktól, hogy az milyen focimeccs, ahol a bíró és a partjelzők is az ellenfél csapatában játszanak? :D
Ráadásul lelkiismeretfurdalás nélkül kiállítják a kapusunkat is... :D
Csak azért itt kérdeztem, mert az erre való topic lezárásra került...

Nem független , fogadd el ez ilyen. Igazából miért is lenne elvárható? Nem az és kész. A szabályok rugalmasak, a sleppre nem vonatkozik.
Az már más kérdés, hog emberileg, eleve egy groteszk vicc, hogy a modrátorként gyakorlatilag megbukott Mack tesz ki hangulatkeltésért valakit, olyan aki orosz propagandistázik :D

 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 999
23 155
113
Csak halkan merem megkérdezni a modiktól, hogy az milyen focimeccs, ahol a bíró és a partjelzők is az ellenfél csapatában játszanak? :D
Ráadásul lelkiismeretfurdalás nélkül kiállítják a kapusunkat is... :D
Győztes meccsnek! :)
Ez az örök érvényű régi igazság lebegjen a szemed előtt (szerintem sokan emlékeznek rá): "A rendszer tökéletes!"
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 662
9 250
113

" Az EU beleegyezik, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó bevételeket 90 százalékban Ukrajna védelmi szükségleteire fordítsák. "
 

Martin15

Well-Known Member
2021. március 12.
70
467
53
Ne haragudj meg Mac, de ez már túl megy egy határon, hogy bokit ìgy letiltod! Ritkán szólok hozzá, de mindig olvasom. Legalább ő hìreket hozott, jó volt olvasni, vagy egyet értesz vele vagy nem. De itt sokkal több haszontalan van akik direkt offolják a topicot. Mondjuk amikor saját magad csapdájába estél nagyon tudtál lapìtani...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 526
93 815
113
Nem a hírek miatt tiltották le. Atomozta volna a NATOt. Nem tudom egy orosz oldalon ha atomozni szeretnéd Moszkvát, milyen gyorsan tiltanak le. És ott valszeg nem csak 1 fórum 1 topikjából.

Sztem mások is pótolni fogják a mindennapi orosz propit, ha nem is ilyen széleslátókörűen ezen nem aggódnék.
Ami alapból nem rossz, ha több oldalról akarsz tájékozódni, a csapból úgyis a nyugati folyik.

Szal azért sajnálom, biztos ennyire orosz (akár ukrán) elkötelezettként nehéz végig szenvedni ezt a háborút. Senkinek sem fáklyás menet. De néha gondolkodni sem árt, nemcsak posztolni. Nekem se mindig sikerül. ;)
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 430
63 754
113

" Az EU beleegyezik, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó bevételeket 90 százalékban Ukrajna védelmi szükségleteire fordítsák. "
A befagyasztott orosz vagyonból származó bevételeket...
Milyen bevételek származnak egy befagyasztott idegen vagyonból, ha egyszer be vannak fagyasztva?
Ebben az esetben önkényesen elkobzott, de nevezzük nevén: ellopott orosz vagyonról van szó.

És a kérdés második fele: 90%-ot akarnak Ukrajna védelmi szükségleteire fordítani. Eleve van abban valami cinizmus, hogy az oroszok ellopott vagyonából vett (Vett? Inkább az ukránokkal hitelre megvetetett!) "védelmi képességeket" magukkal az oroszokkal lövettetik szét, tovább fokozva az ukránok szenvedését, de akkor is adódik a talány, hogy vajon miért csak 90% és mi a terv a maradék tízzel?
Azt csak szimplán lenyúlják? Milyen alapon?
Őket támadták meg az oroszok?
Maradjunk annyiban, hogy ami kár idáig a Nyugatot közvetlenül érte, az is csupán csak egy bizarr önmerénylet eredménye volt (NS2), itt ugyanis szankciózgatni, meg vagyont befagyasztgatni egyedül az ukránoknak lenne joga.

De visszatérve erre a gátlástalan vagyonbefagyasztásra, látva az ukránoknak legutóbb szánt monstre segélyezés valódi kedvezményezettjeit, a most emlegetett 90%-ból az amerikai készleteket fogják feltölteni az amerikai védelmi-ipari komplexumnak leadott megrendelésekkel (csak megrendelések lesznek, a tényleges teljesítés már nem lesz számonkérve), míg a maradék 10%-ot pedig eleve zsebre fogják rakni, amolyan "kezelési költség", illetve "üzletkötői jutalék" címszóval.
Létezik ennek a "közel-keleti eredetű" szemléletnek ugyanis egy olyan alapvetése, mely szerint "fizess jutalékot azért, mert én lehetővé tettem számodra, hogy rám bízhassd a teljes vagyonod, amivel sáfárkodva a gazdag ember képében tetszeleghetek..."

Ez a vagyonelkobzás azonban csavar a dolgon még annyit, hogy az oroszok vagyonának lenyúlásával biztosítani kívánt ukrán védelmi képességet a Nyugat hitelre adja az ukránoknak.
Van itt erkölcs rendesen....
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
384
2 622
93
Köszi, erre gondoltam én is.
Erről nekem azért az jutott az eszembe, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Azt se felejtsük el, hogy Marcon konkrétan kijelentette, hogy csapatokat küld Ukrajnába, legutóbb talán az volt a feltétel, hogy ha "áttörnek az oroszok".

Én nem vagyok katona, ezért távol álljon tőlem ahogy ex-katedra kijelentsek dolgokat, de az elég irreálisnak tűnik, hogy majd akkor kezdik el összegereblyézni a küldendő csapatokat, amikor a front ténylegesen átszakadt. Az már kicsit talán késő.

Arról már nem is beszélve, hogy a front tényleg az átszakadás jeleit mutatja.

Ha ehhez hozzáteszem, a nyugati politika utóbbi években elkövetett ámokfutását, számomra annyira nem egyértelmű a helyzet.

Ha már ennyire magabiztosak vagyunk. Mégis, mi a háború lezárásának aktuális nyugati forgatókönyve. Mert kb. pontosan annyira tűnik reálisnak amit a politikusok mondanak, mint az, hogy francia katonák vannak Ukrajnában.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 007
87 715
113
Nem a hírek miatt tiltották le. Atomozta volna a NATOt. Nem tudom egy orosz oldalon ha atomozni szeretnéd Moszkvát, milyen gyorsan tiltanak le. És ott valszeg nem csak 1 fórum 1 topikjából.

Sztem mások is pótolni fogják a mindennapi orosz propit, ha nem is ilyen széleslátókörűen ezen nem aggódnék.
Ami alapból nem rossz, ha több oldalról akarsz tájékozódni, a csapból úgyis a nyugati folyik.

Szal azért sajnálom, biztos ennyire orosz (akár ukrán) elkötelezettként nehéz végig szenvedni ezt a háborút. Senkinek sem fáklyás menet. De néha gondolkodni sem árt, nemcsak posztolni. Nekem se mindig sikerül. ;)
Elkezdődött egy atom vita, Boki kommentjét nem láttam, de sosem értem az ilyet, mondjuk azt sem, miként jön mindig elő.

Szíria kapcsán került először elő, a török által lelőtt gép után, de már ott se értettem, hogy miért is atomozna bárki is nyerő helyzetből ...

Ebbe sosem szabad beleállni!