[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Hoppácska!
Micronnak - úgy néz ki - szóltak, hogy már megint hülyét csinált magából.
Ezek szerint mégsem mennek hivatalos formában még kiképzők sem Ukrajnába.
Szirszkij meg már 2 napja nagy felindulásában már hivatalosan is bejelentette.
Micron rájött, hogy lehet, hogy egyeztetni kellene némileg a NATO szövetségesekkel, mielőtt a f@szságaival veszélyezteti az egész szövetséget.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 309
37 284
113

Török források szerint az orosz légierő hiperszonikus Kinzhal rakétával indított csapást a nyugat-ukrajnai Javorovszkij gyakorlótérre. Legalább 300 embert öltek meg, köztük NATO-országok személyzetét. Megjegyzendő, hogy Lengyelországban aktívan folyik a sebesültek evakuálása.

A háború kezdete óta ez a gyakorlótér többször is nagy csapatmozgások csomópontja volt kiterjedt bevetés és kiképzés céljából, mivel nagyon közel van a lengyel határhoz, és minden alkalommal, amikor az orosz hadsereg hirtelen megtámadta

❗️MÁS FORRÁSOK MOST MEGERŐSÍTIK EZT A HÍRT
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 929
56 880
113
Ez új számomra.. a térkép ismétlés tologatja a frontot.. Ezt az Akadémián tanították?

Én nem vagyok igazán érdekelt a front egyik irányba való tologatásában sem, mert magyarnak születtem. A mozgatást elvégzik azok akikre tartozik, régen voltam magyar katona - is. Majd 40 éve járom Ukrajnát is mint itt született magyar és az is megerősítette ezt a hitvallásom:
Egy nemzet léte és tudata attól függ hogy mennyire ismeri meg saját múltját. Ha nincsenek ilyen ismeretei, nem lehetnek ismertei a követendő, jövőbe mutató helyes politikai útról sem. Tehát összefoglalva, amelyik nemzetnek nincs múltja (vagy nem tudja) , nem lehet jövője sem.
Ezért viszont az ukránok múltja mutatja meg a várható jövőjüket is (hát nem rózsás).

Ismétlés a tudás anyja, és a jó pap is holtig tanul (de lehet h hülyén hal meg) - ez az én másik hitvallásom is.. Ha ennyi idő alatt sem esik le hogy valójában mire jogosultak és hol a helyük az ukránoknak, akkor sajnálom, ez valóban falra hányt borsó.. Ezért előre elnézést kértem a többi kedves Fórumtársaktól hogy olyat teszek fel amit láttak már - de sosem találkoztam olyan kommentelővel akik egyáltalán hajlandóak lettek volna érdemben megvitatni, vagy kifogásolni a térképek tartalmát.

Ukránok ügyében pedig határozott állítást helyesen csak az tehet aki ismeri őket. Ezt általánosságban mondom. Persze a harci cselekedeteket mindkét oldalról - katonai szemszögből nézve, az itt fórumozó khmm " katonaviselt" hozzáértő emberek tudják az ő szemszögükből kielemezni. Ezért mivel a katonaságot az átkosban viseltem el, a mostani közvetlen harci cselekményekhez ezért nem szólok hozzá - mert csak szakmai kontárkodás, beledumálás lenne..
Ne szerénykedj. Te legalább voltál katona, ezzel itt szakembernek számitasz! Mellékesen, ha mindenki csak ahhoz szólna hozzá amihez ért, akkor a fórum igen rövid lenne. :)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 736
32 429
113
Tudják, merik, de letagadják...persze ezek elszigetelt esetek...
Megy a sorozás...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 995
5 449
113
300-400 km a radar felderítési távolsága, gondolom ez vadászgép méretű céloknál igaz. Hogy hatékonyan tudják használni, kénytelenek lennének az ukrán légtérben tevékenykedni, az meg ugye már nem egy életbiztosítás.
Ukrán "színekben" fognak repülni ha valóban megkapják őket.Pont ezért lenne érdekes hogy Ukrajnában állomásoznának-e vagy NATO reptéren?Mert elég érdekes lenne ha lesz Ukrán awacs gép NATO reptérről szálna fel NATO "védelem" mellett.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 787
14 869
113
Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.

Ki dönti el, hogy Ki az ukrán ?

És Milyen területek járnak nekik ?

Te ? Vagy én ? Vagy Mari néni Berettyóújfaluból ? Vagy a nigériaiak ? Vagy a texasiak ?


Miért csak Harkovot kapta meg Ukrajna, miért nem Belgorodot is, a teljesség kedvéért ?

Vagy Rosztov-na-Donu is miért nem Ukrajnát illeti meg ?



Ezekre a fontos kérdésekre mennyire tudsz felelni ?



Az Ukrán Hadsereg élén egy oroszországi születésű, és magát orosznak valló ember a főparancsok. Akkor most az orosz is ukrán ?

Vagy ugye ott van Dimitrij Utykin. Ő Szverdlovszkban született, kiskorában a családja az ukrajnai Kirovográdba költözött, ott élte az életét, és végül Wagneros lett.


Miben nyilvánul meg Ukrajna, és az ukránkodás, amikor ilyen szintű átjárhatóság van az orosz, és az ukrán között ?


Herszonba ellenállás nélkül vonult be az Orosz Hadsereg.

Kijevben meg Kalasnyikovokkal, RPG-kel, és tankcsapdákkal fogadták őket.

Érted, és érzed a különbséget ?



hV48XDH.jpeg

ysC3Sk0.jpeg
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 697
113
Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.
Nézzél már tovább a kezeidnél?? Azt kapták amit főztek! A provokáció néha szarul sül el.... de miért is kell ebbe az egész világot és főleg Európát belerangatni?? Védjék meg csak a területüket, de nekem ehhez mi a fax közöm van??? Mehetsz te is bátran ha neked ezzel problémád van harcolni a gonosz ellen, de ahhoz már kell egy kis bátorság is batya
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 837
113
Ukrán "színekben" fognak repülni ha valóban megkapják őket.Pont ezért lenne érdekes hogy Ukrajnában állomásoznának-e vagy NATO reptéren?Mert elég érdekes lenne ha lesz Ukrán awacs gép NATO reptérről szálna fel NATO "védelem" mellett.
de gondolom ukrán felségjezéssel, Ukrajna felett ugyanúgy lelőhető lesz típustól függetlenül.
 

andrew

Active Member
2014. július 17.
55
249
33
Ha valamikor megkapják a svèd awacsot az ukránok- ès nemcsak igèret marad- akkor mivel tudnák leszedni az oroszok majd?
Gondolom közèp-nyugat ukrajnai lègtèrben reptetik majd őket a nagy felderítő táv miatt.
Persze földön egyszerűbb lenne, de van egy èrzèsem, ez majd lengyelből fog berepülni minden alkalomkor.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 614
25 093
113
Ha valamikor megkapják a svèd awacsot az ukránok- ès nemcsak igèret marad- akkor mivel tudnák leszedni az oroszok majd?
Gondolom közèp-nyugat ukrajnai lègtèrben reptetik majd őket a nagy felderítő táv miatt.
Persze földön egyszerűbb lenne, de van egy èrzèsem, ez majd lengyelből fog berepülni minden alkalomkor.
Ha berepül ukrikhoz a polákoktól, akkor a Fehéroroszoktól valószínűleg felreppen egy vadász R37-el szerelve.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 360
26 677
113
Na, hát akkor szerintem itt az ideje, hogy számot vessünk a lehetőségekkel, mi jöhet ezután a közeljövőben.
1. Ukránnak álcázva az USA/NATO tovább támadja a stratégiai orosz fegyverzetet.
a. Az orosz nagyon keményen odavág nukleáris fegyverekkel - armageddon. Én ezt kizárnám.
b. Az orosz bekeményít ukrán stratégiai célpontokra tömeges megtorló csapásokkal, amelyek a hátországot levágják 0-ra. Az Ogyesszában lévő angol bázist a földel teszi egyenlővé, az ukrán energia rendszert elvágja a szomszédos országoktól.
c. Egyenlőre megerősíti ezen objektumok védelmét és később csap le teljesen máshol.
2. Megindít egy újabb támadó hadműveletet máshol, ahol nincs kiépített védelem (pl. Szumi, de lehet máshol is) és teljesen széthúzza az ukrán csapatokat, ami előbb, vagy utóbb valahol teljesen beszakad és akkor hatalmas átkarolásokkal operál.
3. Minden marad a régiben és folytatódik a darálás.
4. Sokkal aktívabban támadja az ukrán utánpótlási vonalakat, a vasúti hálózatot lebénítja, a nagyobb csomópontokat blokkolja, a fontosabb közúti csomópontokat szintén.
5. Megritkítja a Fekete-tengeren lévő NATO/USA felderítő-célravezető eszközeit.
6. A fentiek keveréke is lehetséges, viszont kizártnak tartom, hogy ha eljönne az idő, akkor az ukrán vezetést hagynák kapitulálni. További ötletek?
Amennyiben az orosz hadsereg sokkal nagyobb sebességre kapcsolna, akkor az eszkalációs szint lenne, ami sokkal bonyolultabb helyzetet teremtene.
Mi van Szurovikinnel?
1055305482_0:56:1080:664_1920x0_80_0_0_e19e01446aa0d4874745bcf00711f278.jpg

image-24-98-jpg.webp

464953950_0:160:3072:1888_2072x0_60_0_0_1dcc68266dd0e8ce6503f324c3cdbe92.jpg

d2954c0644c1915c0663b785b12d854b008c8c12_3000_1688_c.jpg

1948548896_0:260:3071:1987_1920x0_80_0_0_ba7583519874c3657b64e02b6023f56d.jpg