[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 168
23 426
113
Nem tudom....lehet, inkább a humorba kellene tennem:

Egy ukrán jobbszektoros fickó, bizonyos Boris Ovcharov azzal a remek ötlettel állt elő, hogy Ukrajnának krokodilokat kellene telepítenie a Tiszába a katonai szolgálat elöl menekülő férfiak levadászására...

Ukrainian militant proposed to release crocodiles into the border river Tisza to fight drug evaders


Komolyan mondom, ezek tényleg fekete afrikai színvonalon vannak agyilag.
Ő lenne az a géniusz:
d0541b936e_5.webp
Hát hogy a p*csába húzták fel erre a zsírdisznóra ezt a Combat shirtöt? És egyáltalán hányan??? :D :D :D
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Talán itt, a HTKA-n olvastam, a 2010-et.

Itt a HTKA-n is sok mindent lehet olvasni, aminek nemhogy a fele, de még az ezrede sem igaz.

Demokratikus Ukrajna,milyen szépen hangzik.

Szép dolog a demokrácia, de még szebb a demokrácia+profit. Másképpen fogalmazva, teljes önzetlenség nem létezik, pláne nem államközi szinten.


Ha jól emlékszem a parlament már azután szavazott így, hogy jobb szektoros és egyéb fegyveresek bementek a Rada épületébe, a Janukovics-párti képviselőket pedig némi fizikai meggyőzésben részesítették (ahogy országszerte polgármesterek és más helyi vezetők egész sorát is erőszakkal győzték meg, hogy jobb ha távoznak), nem?

Akkor pedig ez a szavazás már csak egy fegyveres puccs törvényesítése volt.

Ukrajnát ismerve és pláne az akkori állapotokat nézve, simán lehetett így is. De az is lehet, hogy nem volt ilyesmi, mármint a parlamentben. Én nem láttam erről semmilyen bizonyítékot.

Igazából a Nyugat mondta meg Ukrajnának, hogy el kell szakítani a szálakat Moszkvával, ha az EU-hoz és ezzel a "kollektív Nyugathoz" akarnak csatlakozni (nyilván a NATO-tagság is ennek velejárója, csak akkor taktikusan nem volt tematizálva). Megmondták nekik, hogy nem engedik meg, hogy az EU-piacra az oroszok vámmentesen bejussanak Ukrajnán, mint proxyn keresztül, nem lehetséges, hogy egyszerre benne legyenek az orosz-belarusz-kazah stb. vámmentes övezetben, "eurázsiai unióban", és társuljanak az EU-val is. Az is kimondatlan feltétel volt, hogy ki kell szorítaniuk az orosz gazdasági érdekeltségeket, az orosz-ukrán kettős kötődésű oligarchákkal le kell számolni, vagy közölni kell velük, hogy választhatnak oldalt. És persze Moszkvából is megüzenték, hogy nem engednék meg, hogy Ukrajna (rajta keresztül a nyugati cégek) vámmentesen férjen hozzá EU (társult) tagként az orosz piachoz, kedvezményes áron a gázhoz, olajhoz stb. Mindkét oldal választásra akarta kényszeríteni Ukrajnát, az EU belement volna nyilván valamilyen kompromisszumba, az USA semmiképp. Az USA egyáltalán nem titkolta, hogy a Brzezinski-doktrínának megfelelően Ukrajna végleges leválasztása Moszkváról a célja.

De hát ez teljesen egyértelmű volt már a kezdetektől mindenki számára. Nem tarthat az EU-ba egy ország, ha közben nem akarja betartani az EU szabályait, különösen a gazdasági-kereskedelmi szabályokat. Az is egyértelmű volt, hogy az "akolon" kívüli oligarcháknak vagy be kell térniük az akolba, vagy menniük kell, mert ők sem játszhatják ki ezeket a szabályokat. Ez így működik.
Az is világos volt, hogy ez fordítva is így van, Oroszország sem fog kedvezményeket adni, ha Ukrajna nem tartja be az ő szabályait. Csak a reakciója volt olyan oroszosan hirtelen és erős.
Ahogy már mondtam, Janunak indítania kellett volna egy gyors felvilágosító kampányt, hátha esetleg az ukrán nép mégsem tudja, mi a szitu, majd egy népszavazást kellett volna kiírnia. Na de hát valamiért a legtöbb, éppen hatalmon lévő politikusnak gyakran büdös a népszavaztatás az igazán fontos kérdésekben, pláne arrafelé...

Sajnos az a helyzet az egész Majdani Forradalmi Játékok történetével kapcsolatosan, hogy az ott keletkezett nagy mennyiségű dokumentum, fénykép és videónak több mint 90%-a a NET-ről megsemmisítésre került (ami által tudni lehetett, hogy egy előre leszervezett, Műforradalomról van szó. Ennek foszlányait kiskanállal lehet összekapargatni pld :

Lehet látni hogy napközben békésen sétálgató, érdeklődő városi tömegek vannak a kijelölt és lezárt "Forradalmi" területeken. Hogy ezek valamilyen balesetet ne szenvedjenek az ott kiállított egy mellékutcát lezáró mű "barrikád" , az esti előadások egyik szinpadi kellékeinél, valamint szuvenírként darabonként haza ne lopják, napközben az érdeklődők elöl ez kordonnal és biztonsági őrökkel körül van kerítve..

Itt látható, hogy munkavédelmi sisakban egy őr figyel a tömegre minden nem oda való polgárt távol tart. Láthatjátok az elkerítést is:

zLhXDwE.jpg


Az őr a fotóriporter csajt (vagy pasi? Ki tudja a modern világban) beengedte, hogy jó képeket készítsen a "Szent Forradalomról" :

XfL37Ye.jpg


Ezt a területett védte az őr:
Így nézett ki a fizetett, munkavédelmi sisakos , diszletépítő munkások által kreált kb mellékutca szélességű barrikád frontvonali része, már pár napos esti előadás után kissé viseltesen , de mindíg kipofozva:

zQOS3pc.jpg


Más szemszögből, látszanak a kiváncsi de távoltartott kievi lakosok is:

hLzZt5w.jpg



Hmm az emberben felmerülhet a kérdés, ezek láttán a Nagy Francia Forradalmárok most óránként 100-al forognak a sírjukban?

Emiatt lett volna műforradalom? Hát, az emberek többsége, pláne azok, akik tényleg elégedetlenek lehetnek valami miatt és tüntetésekre járnak, általában nem a felső tízezer tagjai, hanem a bérből és fizetésből élők, meg a felsőoktatásban még tanulók. Tehát nem tehetik meg azt, hogy heteken, hónapokon keresztül 0-24-ben minden nap forradalmárkodjanak, hiszen dolgozniuk, tanulniuk kell, különben kirúgják őket, nincs fizetés és akkor nincs kaja, nincs fűtés, nincs víz, nincs lakás, ha bérelte, stb. Szóval napközben meló és/vagy suli, délután-este-éjjel tüntetés, késő éjjel alvás, majd megint meló/suli, ha hosszabb távú a dolog. Persze, ha folyamatosan egy adott helyszínen van tartva, akkor azért váltásokban pár ember állandóan kint tud lenni, "biztosítani a helyszínt", a sátrakat, ha vannak, stb.

Ha már a franciákat említetted, van énnékem egy nagyon kedves francia hölgyismerősöm és ő az elmúlt másfél évben jó néhány ottani tüntetésen részt vett. Nos, nagy vonalakban nála pl. úgy működik, hogy titkosított üzenetküldőn keresztül lebeszéli a többiekkel, hogy mikor és hová mennek, kocsiba pattan, odamegy, találkozik a többiekkel és tüntetnek. Aztán pár óra múlva hazamennek (már persze azok, akik nem kerülnek kórházba az rdx-tnt tartalmú könnygázgránátok, a gumilövedékek, stb. miatt, ha éppen olyan a szitu...). Aztán másnap, vagy később ugyanígy.

A netről meg sajna egyre több dolog tűnik el, témától függetlenül... Eltűntek pl. Scoreback jó kis videói is :( Pedig azokon a videókon csak pár srác mászkált, meg ugrándozott mindenféle magas épületeken a világ különböző pontjain.

Erre volt ez a válasz:

Ukrajna demokratizálása gazdasági és politikai megszerzése céljából, hiszen ennek javaival lehet csak a "fenntartható fejlődés" ábrándját még néhány évtizedig tán évszázadig - fenntartani.

De ez nem 2010-es dolog, nem valamilyen akkor készült és az elnök asztalán landolt "mesterterv". Mert ez a folyamat 1991-ben kezdődött. Mármint Ukrajna integrálásának folyamata a nyugati érdekszférába. Nuland is erről beszélt, "5 milliárd '91-óta". És ne feledjük, hogy az ukránok egy igencsak jelentős része is ezt akarta-akarja.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Persze a fontos események anyagait szorgos kezek gyomlálják ki a NET-ről is ami nem illik bele a narratívába..
Igy Ukrajna bezsákolásával kapcsolatos szervezkedések már a tengerentúlon különböző projectekben kb 1992 93 -tól nyomonkövethetőek voltak kezdetben alacsony mintegy 100 000 USD össz költségvetéssel.
Obama háta mögött nem álltunk 2010-ben hogy ő milyen terveket látott (ezzel kapcsolatos doksik is mentek a levesbe) de azért közvetett bizonyítékok fennmaradtak ezzel kapcsolatban.

Obamának jóvá kellett hagynia az elképzeléseket, hiszen annak hatására az USA Haditengerészet azonnal nekifogott a tervezgetéseknek, hogy a Krim és Szevasztopol megszerzésével, ott hozzák létre a Fekete tengeri térség legnagyobb támaszpontját.
Oda még a közvetlen szövetséges Angliának sem engedték volna meg h betegye a lábát.

Az ífjú tengerészek, tisztek szakmai kiképzésére előre látóan gondolva , már 2011 - és 2012 -ben nekiálltak az ukrán kormányzat jóváhagyásával és közreműködéssel - az elavult Szevasztopoli iskolák felújítására. Mi ez, ha elő le nem tervezés és engedélyeztetés?

Itt egy emléktábla erről az eseményről, az egyik ottani iskola faláról, az USA és Ukrajna tervkivitelező együttműködésről: (Jó hogy táviratot nem küldtek Moszkvának hogy hamarosan kirugják őket)
Ez simán lehet az n-edik Ukrán szerződésszegés az oroszokkal szemben is..

ZpL67K9.jpg


A tábla szerint a helyszini kivitelezési munkák 2012 november elsején kezdődtek. Előtte volt terveztetés, és a kivitelező kiválasztása tendereztetéssel... Tehát jogos hogy a felső szinten engedélyeztetett, Ukrajna demokratizáló elfoglalási terve még kb 2010-es lehetett.

Én hiszek ennek a NAVFAC táblának hiszen ezt az USA saját kezűleg készítette el..

Ez a 22-es számú iskola véletlenül nem egy általános iskola? Mert akkor ott elég nehezen képezhetnék ki szakmailag az ifjú tengerésztiszteket.
Tudom, hogy 2014-ben az orosz agitprop rácsapott erre, mint gyöngytyúk a takonyra, de azt már elfelejtették említeni, hogy a NAVFAC világszerte támogat iskolafelújításokat, Ukrajnában pl. ezt is:
És merem feltételezni, hogy nem a fogyatékkal élő ukrán gyerekekből akarnak ott oroszölő NAVY SEALS kommandósokat képezni.
De Moldovában is támogatnak általános iskola-felújítást:

Szóval abból, hogy a NAVFAC támogatott általános iskola-felújításokat Szevasztopolban IS, még egyáltalán nem következik az, hogy ott valami hatalmas haditengerészeti bázist akartak pikk-pakk rittyenteni.
Persze lehet, hogy tényleg akartak, vagy számoltak valamikor a jövőben ilyesmivel, de ezt ezek a NAVFAC-támogatások nem bizonyítják.

Az a sárga karszalag 2014 óta a mai napig visszatéro elem egyes fegyveres csoportok felszereléseben.
Pár hét múlva a Krimnel ugyanilyen karszalagosok jelentek meg és lőttek a zöld emberkekre.

Akkor lehet, hogy a Berkut ezzel divatot teremtett :D
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 020
16 399
113
Ez a 22-es számú iskola véletlenül nem egy általános iskola? Mert akkor ott elég nehezen képezhetnék ki szakmailag az ifjú tengerésztiszteket.
Tudom, hogy 2014-ben az orosz agitprop rácsapott erre, mint gyöngytyúk a takonyra, de azt már elfelejtették említeni, hogy a NAVFAC világszerte támogat iskolafelújításokat, Ukrajnában pl. ezt is:
És merem feltételezni, hogy nem a fogyatékkal élő ukrán gyerekekből akarnak ott oroszölő NAVY SEALS kommandósokat képezni.
De Moldovában is támogatnak általános iskola-felújítást:

Szóval abból, hogy a NAVFAC támogatott általános iskola-felújításokat Szevasztopolban IS, még egyáltalán nem következik az, hogy ott valami hatalmas haditengerészeti bázist akartak pikk-pakk rittyenteni.
Persze lehet, hogy tényleg akartak, vagy számoltak valamikor a jövőben ilyesmivel, de ezt ezek a NAVFAC-támogatások nem bizonyítják.



Akkor lehet, hogy a Berkut ezzel divatot teremtett :D
Természetesen ezt a Majdan előtti összességében jóval 1 milliárd USD feletti támogatású Szevasztopoli iskola felújítások - átalakítások úgy lettek a tengerentúlon elképzelve - hogy ott a felújított iskola eredeti funkciója nem marad meg - haditengerészeti képzést fog szolgálni. Ehhez el kell olvasni az iskolánkénti több mint 100 oldalas tenderkiírásokat, abban az új tervezett funkciók miatti átalakításokat részletezik.
A körülmények miatt ezek nem részletes, új rajzokkal készítettet korrekt költségvetéses dokumentumok, hanem az eredeti iskola tervek másolatát megszerezve (sokuk még a II Vh előttiek) azokra rajzolták fel az épület átalakítási elképzeléseket, és igen sok fényképpel szöveges leírással dokumentálták hogy hol mit képzeltek el.
Mivel ezek nem voltak korrek költségvetéses műszaki terveknek, ezért tendert hírdettek az átalakításokra, ahol a külső építési vállalkozók elolvasva ezt az anyagot, - kiviteli tenderezésen vettek részt, ajánlatokat készítve A legolcsóbban bevállaló vitte el a munkát.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Természetesen ezt a Majdan előtti összességében jóval 1 milliárd USD feletti támogatású Szevasztopoli iskola felújítások - átalakítások úgy lettek a tengerentúlon elképzelve - hogy ott a felújított iskola eredeti funkciója nem marad meg - haditengerészeti képzést fog szolgálni. Ehhez el kell olvasni az iskolánkénti több mint 100 oldalas tenderkiírásokat, abban az új tervezett funkciók miatti átalakításokat részletezik.
A körülmények miatt ezek nem részletes, új rajzokkal készítettet korrekt költségvetéses dokumentumok, hanem az eredeti iskola tervek másolatát megszerezve (sokuk még a II Vh előttiek) azokra rajzolták fel az épület átalakítási elképzeléseket, és igen sok fényképpel szöveges leírással dokumentálták hogy hol mit képzeltek el.
Mivel ezek nem voltak korrek költségvetéses műszaki terveknek, ezért tendert hírdettek az átalakításokra, ahol a külső építési vállalkozók elolvasva ezt az anyagot, - kiviteli tenderezésen vettek részt, ajánlatokat készítve A legolcsóbban bevállaló vitte el a munkát.

1 milliárd dollár feletti támogatás szevasztopoli iskolákra? Hát bocs, de ezt igencsak nehezemre esik elhinni.
 
  • Vicces
Reactions: ghostrider

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 020
16 399
113
1 milliárd dollár feletti támogatás szevasztopoli iskolákra? Hát bocs, de ezt igencsak nehezemre esik elhinni.
Nem egy - két iskoláról van szó Szevasztopolban, ezt a project számozásokból is látszik. A NAVFAC akkor nyilvánosan közzétett adataiból is látszik hogy csak erre a Szevasztopoli haditengerészeti iskola projectre összességében mekkora összeget szántak eredetileg..
Természetesen mivel az oroszok belesz@rtak a ventillátorba, ezek kivitelezési munkák Szevasztopolnál leálltak (nem akarnak oroszoknak haditengerészeti iskolát létrehozni), viszont a teljes project nem lett törölve, csak ideiglenesen? félrerakták.

Az erre kijelölt Európai szakreferensnél lehet érdeklődni aki ezzel kapcsolatosan kiváncsi..

Egy haditengerészeti célt szolgáló, annak igényeit kielégítő iskola kialakítása meg nem olcsó mulatság .. Az adott helyszineken lévő iskolákat jórészt még a II Vh előtt építettek, pld akkori szűk keresztmetszetű öntöttvas szennyvíz lefolyó csövekkel. Azokat kivágni, végig műanyag csövekkel és szerelvényekkel újraalkotni meglévő épületben - ennél jóval olcsóbb lett volna új építkezés..
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 307
14 052
113
Lapin tábornok hozza a formáját :oops:

Az oroszok azt állítják, hogy páncéloszlopot raktak ösze, és Kurszkból elkezdtek előrevonulni. A menet közben rajtuk utöttek, azt mondják, az első és az utolsó jármű is megsemmisült, majd a közepét módszeresen megsemmisítették. Azt mondják, a felvonulásuk a 2022-es stílushoz hasonlított, és a károk katasztrofálisak voltak. Ezt nem az ukránok mondják, hanem az orosz milbloggerek.


Orosz vezteségek hónapokra szétosztva:

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 312
55 652
113
Nem tudom....lehet, inkább a humorba kellene tennem:

Egy ukrán jobbszektoros fickó, bizonyos Boris Ovcharov azzal a remek ötlettel állt elő, hogy Ukrajnának krokodilokat kellene telepítenie a Tiszába a katonai szolgálat elöl menekülő férfiak levadászására...

Ukrainian militant proposed to release crocodiles into the border river Tisza to fight drug evaders


Komolyan mondom, ezek tényleg fekete afrikai színvonalon vannak agyilag.
Ő lenne az a géniusz:
d0541b936e_5.webp



Látszik is csòlingeren,hogy keményen harcol minden nap,meg.sokat nélkülöz,sorsközösséget vállal a sorkatonákkal a futòárokban.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 020
16 399
113
De ez nem 2010-es dolog, nem valamilyen akkor készült és az elnök asztalán landolt "mesterterv". Mert ez a folyamat 1991-ben kezdődött. Mármint Ukrajna integrálásának folyamata a nyugati érdekszférába. Nuland is erről beszélt, "5 milliárd '91-óta". És ne feledjük, hogy az ukránok egy igencsak jelentős része is ezt akarta-akarja.
Ukrajna destabilizálására , megszerzésére valóban 1991 - 1992- ben kezdődtek szervezkedések USA részéről, a CIA kültségvetésében tervezgetésében ez nyomon követhető. Több fedőnevű, új projectet indítsanak de ez összességében ahogy írtam akkor induláskor nem érte el a 100 000 USD / év költségvetést sem. Nyilvánvaló, hogy az USÁ-t is annyira meglepte hogy a Szovjetúnió harc nélkül feldobta a talpát a Varsói szerződéssel együtt - hogy 1990 előtt az Ukrajnában tevékenykedő ügynököknek egészen más feladatuk volt, és nem készültek fel erre az ölükbe hulló lehetőségre - előre.

Ez az összeg minden éveben jelentősen emelkedett - pld ilyen kisérlet volt hogy a munkácsi és a szevasztopoli távoli előjelző radarállomások üzemeltetéseit fizessék, az adatokat a NASA és a CIA közösen használta volna. Ezzel kapcsolatosan még az akkori ukrán elnök is tevékenykedett ügyükben, a radarállomásokat építő vállalatnál személyesen járva vezetőivel konzultálva azok felújítási lehetőségei, pénzügyi igényéről is..

Mi ez ha nem az orosz - ukrán barátsági szerződés n-edik megsértése?

A 2010-es év volt a döntő fordulat (elképzelésekkel kapcsolatos felső szintű jóváhagyás) - ekkor kapcsoltak rá az ukrajnai szervezkedésre - jelentős pénzeli kiadásokkal.
Én most nem keresek rá Nuland szavaira, és elemzem - de ha az az igaz hogy 1991-től számítjuk Ukrajna politikai megszerzésére fordított 5 milliárd USD összeget - akkor valószínűleg 2010 ig max 1 milliárdot költhettek el addig - tehát a Majdani Forradalmi Játékok és Krim megszerzésére irányuló törekvésekre még mindíg marad 4 milliárd USD..

Lehet h ez is kevés volt a tökéletes munka elvégzéséhez? Ukrajna már nagyon régóta tökéletes feneketlen pénznyelő zsákként funkcionál ezt lehet a tervkészítők kihagyták a számításokból..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Hát hogy a p*csába húzták fel erre a zsírdisznóra ezt a Combat shirtöt? És egyáltalán hányan??? :D :D :D
Egyedi méret lehet, de nyilván csak az ilyen gauleitereknek. Ukrajnában gyártják valami helyi cég, Zeller meg a többi maffia tag is ezt hordja.

Lapin tábornok hozza a formáját :oops:

Az oroszok azt állítják, hogy páncéloszlopot raktak ösze, és Kurszkból elkezdtek előrevonulni. A menet közben rajtuk utöttek, azt mondják, az első és az utolsó jármű is megsemmisült, majd a közepét módszeresen megsemmisítették. Azt mondják, a felvonulásuk a 2022-es stílushoz hasonlított, és a károk katasztrofálisak voltak. Ezt nem az ukránok mondják, hanem az orosz milbloggerek.


Orosz vezteségek hónapokra szétosztva:

Hadd lássuk azt az oszlopot akkor.

Napi 11 órás aramkimaradasok lesznek Kijevben. Aztán ahogy megjon a szikra nyugatról és visszakapcsoljak, mindenki nekiall aksit tölteni, vizet melegíteni,autót tölteni, főzni, mosni stb...

Minden napra jut egy Abrams vagy Leopard elejtés.

Csasov Jár helyi helyzet.



.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 390
113
Nem a Wagneresek kognitív disszonanciája érdekel, hanem azoké akik csont nélkül elhiszik a primitív orosz propagandát.
Prigozsin emlékezete pozitív az orosz társadalomban (ezt mutatja ez a szoborállítás is és nem is tévedett abban, hogy az orosz haderőben nem csak a csapatok rohadnak, hanem a fej is) és Prigozsintól munkásságától elválaszthatatlan Utkin , hisz ő volt a katonai szakmaiság a Wagnerben nem Prigozsin, nem véletlen halt meg ugyanazon a gépen mint Prigozsin amikor leszedte az orosz légvédelem.

Ne haragudj, de te nem vagy tisztában a kognitív disszonancia Festinger által alkotott fogalmával. Nézz utána, mire is használják ezt a szociálpszichológiában! Annyit elárulok, hogy minden ember számtalanszor éli át. Képzeld, te is!
Tanácsom: "Suszter maradjon a kaptafánál!"


Összefoglaló 2024. június 2-án reggel

▪️Az elmúlt hét Kijev és a legreakciósabb NATO-országok információs kampányának hátterében telt el azzal a céllal, hogy hivatalos engedélyt adjanak az ukrán fegyveres erők számára, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel csapjanak le Oroszország „régi régióinak” területére.

Ennek oka az a tény, hogy az orosz hadsereg hadműveletének megkezdése után egy „ütközőzóna” létrehozására Harkov irányában az ellenség erősítést kényszerült átadni, csökkentve a front más szektorainak védelmi potenciálját. Csapataink sok napig harcolnak Volchanszkban és Lipets falu határában. de a nehéz csaták helyzeti jelleget öltenek.

Kijev nyíltan fokozta a civilek elleni terrortámadásokat. Felerősödött a belgorodi régió ágyúzása, az ukrán fegyveres erők mezőgazdasági vállalkozásokat, benzinkutakat, civileket szállító buszokat, mezőgazdasági gépeket, üzleteket és bevásárlóközpontokat csapnak le.

▪️Az ellenség gazdasági károkat okozó szándékát Oroszországnak jelzi az is, hogy a héten Neptun rakétákkal megtámadták a krasznodari területen található olajfinomítót, valamint az ATACMS-kal a Kercsi-szorosban üzemanyag-szállításra használt kompokat. Az orosz védelmi minisztérium forrásai „ válaszként ” Ukrajna energiatermelő kapacitásai, köztük a Dnyeper Vízerőmű és más, még működő állomások elleni támadásokról számoltak be. Ukrajna energiaszektora már most kifogy a komoly kiesésekből, de nem beszélhetünk teljes áramszünetről.

▪️A nyári aktív hadműveletekre készülve csapataink a front különböző szektoraiban fokozzák a harci munkát. A zaporozsjei fronton a Rabotinsky-éktől nyugatra lévő egységeink 4 erős pontot foglaltak el, a település területe felé haladva.

Herson irányában rendkívül aktív az orosz fegyveres erők munkája a Dnyeper folyó szigetövezetében.

A Sumy irányt a kölcsönös csapások nagy intenzitása és csapataink Kurszk régióban való mozgása jellemzi, amely nem maradt észrevétlen az ellenség számára. A nyugati média a Kurszk régióban lévő csapataink mozgásáról műholdas kommunikációs rendszereiből származó számos jelre mutat rá. A konvojban lévő személyzet áthelyezésével kapcsolatban is volt némi zűrzavar.

Csasov Jar irányában a város keleti részén heves harcok dúlnak: az orosz fegyveres erők előretolt egységei délről, északról keltek át a Szeverszkij Donyec - Donbass vízcsatornán, Kalinina település közelében csaták zajlanak. Avdejevkától nyugatra csapataink átrágják az ellenséges védelmet az Ocheretinsky-párkánytól a déli Netailovóig, előrenyomulásuk során kiterjesztik az ellenőrzési zónákat és bezárják a „zsebeket”.

▪️Kijev általános mozgósítást hajt végre. A hálózat tele van brutális felvételekkel a rendőrség és a TCC által őrizetbe vett állampolgárokról, a hálózaton megjelennek a frontra küldendő, nyíltan beteg ukrán állampolgárokkal kapcsolatos botrányok is, amelyek a lakosság gyűlöletét a TCC-re koncentrálják, ill. nem Zelenszkijre és Rada képviselőkre, akik drákói törvényeket fogadtak el a Nyugat kedvéért. Egyre nehezebb a határon át Nyugatra menekülni az ukránok számára: az Állami Határőrséggel közösen még a románok is igyekeznek visszaküldeni az elkerülőket. Az egyetlen kiút továbbra is a partizánmozgalom , az ukrán katonai biztosok autói fokozatosan kigyulladnak, és egyre gyakoribbá válik a velük szembeni erőszakos ellenállás. Ennek ellenére Ukrajna mobilizációs potenciálja továbbra is magas.

▪️
Nem folytatódnak az orosz védelmi minisztériumban zajló nagy horderejű lemondások és letartóztatások, amelyek elkezdődtek a héten. Egyelőre a hadigépezet a korábbi években beállított módon működik tovább.

▪️Az elkövetkező nyáron a front több szektorának aktiválása várható, a kötelező állományvédelem mellett. Valószínű az ellenség folyamatos kimerülése és védelmének széthúzása az egész fronton, hogy nehézfegyverekkel megsemmisítsék az ellenséges erőt. A Nyugat megpróbálja helyreállítani az egyensúlyt a fegyverek és felszerelések küldésével, hogy a háborút a lehető legnagyobb mértékben meghosszabbítsa, és folyamatosan károkat okozzon Oroszországnak.

Az összefoglalót összeállította:
Két őrnagy
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 634
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 020
16 399
113
Itt a HTKA-n is sok mindent lehet olvasni, aminek nemhogy a fele, de még az ezrede sem igaz.
Ha igy lenne akkor teljesen felesleges lenne itt ezeken a kérdéseken rágódnunk, minek járunk ide? Hogy ha nem tudunk valamit pontosan és jól, hát megvitassuk, próbáljuk a F.O.S média által gyártott, a fő narratíva , igy most Ukrajna álcázó- és áldozó füstfüggőnye mőgé nézni. Az biztos hogy e mögül a világon már évek óta kilóg a lóláb - a patás, de nem a lóé..

Kezdjük részletesebben :

Szép dolog a demokrácia, de még szebb a demokrácia+profit. Másképpen fogalmazva, teljes önzetlenség nem létezik, pláne nem államközi szinten.
Persze.. de az a baj, hogy a demokráciában vannak egyenlőek - és még egyenlőbbek. A szintek között csak a vagyon a szintválasztó..
A totális demokráciát meg ne kívánjuk: teljesen egyenlőek akkor leszünk, ha föld felett - és föld alatt mindenki egyenlő - por és hamu..
Most nagyon gyúr az emberiség a totális demokráciára a Darwin díjjal együtt.. Ezért is találó név a demokrácia légi hordozójára - a Liberátor, a végső demokratizátor fegyver..

Ukrajnát ismerve és pláne az akkori állapotokat nézve, simán lehetett így is. De az is lehet, hogy nem volt ilyesmi, mármint a parlamentben. Én nem láttam erről semmilyen bizonyítékot.
Ismered Ukrajnát, személyesen első kézből odakintről, ott járva közöttük?
Mert akkor :
De hát ez teljesen egyértelmű volt már a kezdetektől mindenki számára. Nem tarthat az EU-ba egy ország, ha közben nem akarja betartani az EU szabályait, különösen a gazdasági-kereskedelmi szabályokat. Az is egyértelmű volt, hogy az "akolon" kívüli oligarcháknak vagy be kell térniük az akolba, vagy menniük kell, mert ők sem játszhatják ki ezeket a szabályokat. Ez így működik.
Az is világos volt, hogy ez fordítva is így van, Oroszország sem fog kedvezményeket adni, ha Ukrajna nem tartja be az ő szabályait. Csak a reakciója volt olyan oroszosan hirtelen és erős.
Ahogy már mondtam, Janunak indítania kellett volna egy gyors felvilágosító kampányt, hátha esetleg az ukrán nép mégsem tudja, mi a szitu, majd egy népszavazást kellett volna kiírnia. Na de hát valamiért a legtöbb, éppen hatalmon lévő politikusnak gyakran büdös a népszavaztatás az igazán fontos kérdésekben, pláne arrafelé...
És végül:
És ne feledjük, hogy az ukránok egy igencsak jelentős része is ezt akarta-akarja.
Egyáltalán 2013-ban egyenlőre nem lehetett látni, hogy merrefelé tartana Ukrajna - csak a gazdasági csőd felé.. Hogy ezt kik és miként okozták, arról is regényt lehet írni..

No ezt biztosan nem az odakint ukrán nép szájából hallottad közvetlenül, mint véleményt..

Ugyan 2013-ban a Krimen is járva, az ottani embereknél sem lehetett tapasztalni hogy bárki megsejtette volna mi vár rájuk. A hovatartozás kérdésében azért a nagy többség - mindenütt a semleges státusz megtartása mellett tette le a voksot.

Mivel a többség a semlegesség mellett volt (az ország akkor nyer legtöbbet gazdaságilag is ha az marad) a két tömböt versenyre kényszerítve, ezért volt szükség a Majdani Forradalmi Játékok megszervezésére (a Nyugat részéről) , a mérleg nyelvének átbillentésére..

Hogy 2013-ban készül valami - a krimi egyik haditengerészeti támaszpontot , iskolát meglátogatva tünt fel, hogy az ott lévő kiskatonákon vadonat új gyakorló van a kimenő eltávokon, a sötétzöld szinük egy az egyben mintha anno a magyar NH - ben lett volna rendszeresítve . Ott a kimenő cipő a surranó, a sapka mindíg a gyakorló volt, évtizedek óta..
De teljesen új?
2013 előtti években , Krimen, mindig 10 20 éves, szakadt kopott, de tiszta ruhában lehetett ott sorállományt az utcákon látni..

Mint Rejtő szerint Fülig Jimmy mondaná : "Gyanús, nagyon gyanús..már megint kavargatja.."

Emiatt lett volna műforradalom?
No hogy miért volt az, annak elemzése jó pár oldalt kitesz, később folyt köv..
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 566
79 735
113
Ne haragudj, de te nem vagy tisztában a kognitív disszonancia Festinger által alkotott fogalmával. Nézz utána, mire is használják ezt a szociálpszichológiában! Annyit elárulok, hogy minden ember számtalanszor éli át. Képzeld, te is!
Tanácsom: "Suszter maradjon a kaptafánál!"


Összefoglaló 2024. június 2-án reggel

▪️Az elmúlt hét Kijev és a legreakciósabb NATO-országok információs kampányának hátterében telt el azzal a céllal, hogy hivatalos engedélyt adjanak az ukrán fegyveres erők számára, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel csapjanak le Oroszország „régi régióinak” területére.

Ennek oka az a tény, hogy az orosz hadsereg hadműveletének megkezdése után egy „ütközőzóna” létrehozására Harkov irányában az ellenség erősítést kényszerült átadni, csökkentve a front más szektorainak védelmi potenciálját. Csapataink sok napig harcolnak Volchanszkban és Lipets falu határában. de a nehéz csaták helyzeti jelleget öltenek.

Kijev nyíltan fokozta a civilek elleni terrortámadásokat. Felerősödött a belgorodi régió ágyúzása, az ukrán fegyveres erők mezőgazdasági vállalkozásokat, benzinkutakat, civileket szállító buszokat, mezőgazdasági gépeket, üzleteket és bevásárlóközpontokat csapnak le.

▪️Az ellenség gazdasági károkat okozó szándékát Oroszországnak jelzi az is, hogy a héten Neptun rakétákkal megtámadták a krasznodari területen található olajfinomítót, valamint az ATACMS-kal a Kercsi-szorosban üzemanyag-szállításra használt kompokat. Az orosz védelmi minisztérium forrásai „ válaszként ” Ukrajna energiatermelő kapacitásai, köztük a Dnyeper Vízerőmű és más, még működő állomások elleni támadásokról számoltak be. Ukrajna energiaszektora már most kifogy a komoly kiesésekből, de nem beszélhetünk teljes áramszünetről.

▪️A nyári aktív hadműveletekre készülve csapataink a front különböző szektoraiban fokozzák a harci munkát. A zaporozsjei fronton a Rabotinsky-éktől nyugatra lévő egységeink 4 erős pontot foglaltak el, a település területe felé haladva.

Herson irányában rendkívül aktív az orosz fegyveres erők munkája a Dnyeper folyó szigetövezetében.

A Sumy irányt a kölcsönös csapások nagy intenzitása és csapataink Kurszk régióban való mozgása jellemzi, amely nem maradt észrevétlen az ellenség számára. A nyugati média a Kurszk régióban lévő csapataink mozgásáról műholdas kommunikációs rendszereiből származó számos jelre mutat rá. A konvojban lévő személyzet áthelyezésével kapcsolatban is volt némi zűrzavar.

Csasov Jar irányában a város keleti részén heves harcok dúlnak: az orosz fegyveres erők előretolt egységei délről, északról keltek át a Szeverszkij Donyec - Donbass vízcsatornán, Kalinina település közelében csaták zajlanak. Avdejevkától nyugatra csapataink átrágják az ellenséges védelmet az Ocheretinsky-párkánytól a déli Netailovóig, előrenyomulásuk során kiterjesztik az ellenőrzési zónákat és bezárják a „zsebeket”.

▪️Kijev általános mozgósítást hajt végre. A hálózat tele van brutális felvételekkel a rendőrség és a TCC által őrizetbe vett állampolgárokról, a hálózaton megjelennek a frontra küldendő, nyíltan beteg ukrán állampolgárokkal kapcsolatos botrányok is, amelyek a lakosság gyűlöletét a TCC-re koncentrálják, ill. nem Zelenszkijre és Rada képviselőkre, akik drákói törvényeket fogadtak el a Nyugat kedvéért. Egyre nehezebb a határon át Nyugatra menekülni az ukránok számára: az Állami Határőrséggel közösen még a románok is igyekeznek visszaküldeni az elkerülőket. Az egyetlen kiút továbbra is a partizánmozgalom , az ukrán katonai biztosok autói fokozatosan kigyulladnak, és egyre gyakoribbá válik a velük szembeni erőszakos ellenállás. Ennek ellenére Ukrajna mobilizációs potenciálja továbbra is magas.

▪️
Nem folytatódnak az orosz védelmi minisztériumban zajló nagy horderejű lemondások és letartóztatások, amelyek elkezdődtek a héten. Egyelőre a hadigépezet a korábbi években beállított módon működik tovább.

▪️Az elkövetkező nyáron a front több szektorának aktiválása várható, a kötelező állományvédelem mellett. Valószínű az ellenség folyamatos kimerülése és védelmének széthúzása az egész fronton, hogy nehézfegyverekkel megsemmisítsék az ellenséges erőt. A Nyugat megpróbálja helyreállítani az egyensúlyt a fegyverek és felszerelések küldésével, hogy a háborút a lehető legnagyobb mértékben meghosszabbítsa, és folyamatosan károkat okozzon Oroszországnak.

Az összefoglalót összeállította:
Két őrnagy
De tisztában vagyok vele. Azért érdekel és lám milyen nagy a csend.
 
  • Tetszik
Reactions: grigorij3 and PPP