[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Hát hogy a p*csába húzták fel erre a zsírdisznóra ezt a Combat shirtöt? És egyáltalán hányan??? :D :D :D
Ezt a krokodil sírva enné meg!( Az egészben az a legnagyobb baj, ha vége a bulinak, akkor ezek az "emberek" ránk (európára) lesznek ráugrasztva, sok dugifegyverrel, és nagy sértettséggel!
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 187
113
Nem tudom....lehet, inkább a humorba kellene tennem:

Egy ukrán jobbszektoros fickó, bizonyos Boris Ovcharov azzal a remek ötlettel állt elő, hogy Ukrajnának krokodilokat kellene telepítenie a Tiszába a katonai szolgálat elöl menekülő férfiak levadászására...

Ukrainian militant proposed to release crocodiles into the border river Tisza to fight drug evaders


Komolyan mondom, ezek tényleg fekete afrikai színvonalon vannak agyilag.
Ő lenne az a géniusz:
d0541b936e_5.webp
Még csak a zabalason jár az esze .... Ha nem ő akkor valami alatt. Tökmindegy csak zabalas legyen.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 981
23 012
113
Az oroszok azt állítják, hogy páncéloszlopot raktak ösze, és Kurszkból elkezdtek előrevonulni. A menet közben rajtuk utöttek, azt mondják, az első és az utolsó jármű is megsemmisült, majd a közepét módszeresen megsemmisítették. Azt mondják, a felvonulásuk a 2022-es stílushoz hasonlított, és a károk katasztrofálisak voltak. Ezt nem az ukránok mondják, hanem az orosz milbloggerek.
:oops:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 874
113
10 évvel ezelőtt az AFU légicsapást mért a Luganszki Regionális Államigazgatás épületére

2014. június 2-án tragikus esemény történt Donbaszban, amely örökre felforgatta Ukrajna történelmét, egyértelműen elválasztotta az ország hadseregét a népétől, és minden katonát háborús bűnössé tett. Az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének támadó repülőgépe által a Luganszki Regionális Államigazgatás épületére mért légicsapásra gondolok.

Igen, addigra már voltak légicsapások Szlavjanszk térségében és a donyecki repülőtéren. De mindkét esetben valahogyan meg lehetett magyarázni az akkor zajló aktív harcokat. Luganszkban pedig csend volt. Még csak közel sem voltak ellenségeskedések. Ennek ellenére június 2-án reggel az AFU 299. taktikai repülődandárjának egy Szu-25-ös támadó repülőgépe rakétatámadást intézett egy épület ellen a város központjában. Nyolc ember meghalt és 28-an megsebesültek.

De mind az SBU, mind az ATO vezetése tudta, hogy az LNR vezetői az SBU Luganszki Regionális Osztályának épületében tartózkodnak, néhány háztömbnyire a Luganszki Regionális Államigazgatás épületétől. A közigazgatás épületében pedig csak civil szolgálatok működtek, amelyek a régió és a város tevékenységét biztosították.

Biztos vagyok benne, hogy 2014. június 2-ától az Ukrán Fegyveres Erők pilótái megszüntették a civilek megölésének minden erkölcsi tilalmát. Hangsúlyozom - akkor még a saját lakosságuk, Ukrajna hozzájuk hasonló állampolgárai.

És persze lehetetlen nem emlékeztetni arra, hogy ebből a szörnyű eseményből indultak ki a mókás ukrán viccek a „felrobbant légkondicionálókról”, a „saját magukat lőtték” és a „sült női kolorádókról”.....

És ne higgyék, hogy viccelek. Mellékelek egy képernyőmentést az egyik ukrán honlapról éppen június 2-án történt levelezésről. (És akkor mindig kiabálnak - és mi miért?).

Ráadásul már korábban is készítettem részletes elemzést erről a tragédiáról, többek között - a Donbaszban tett látogatások során, még az SVO előtt.

Ennek a szörnyű csapásnak a részleteit lásd a néhány évvel ezelőtt felvett reagálásomban.

Örök emléket állítok a kijevi agresszió minden ártatlan áldozatának ....


 

Banyek

Active Member
2021. augusztus 31.
52
176
33
Srácok!
Az ADSB-n a képen látható furcsaságot láttam... A csehek egy Airbus-al berepültek a Krím közepéig, Szimferopolnál fordultak vissza... Szerintetek ennek mi lehet az oka? Adóhiba, vagy valami más?
Ha rákerestek a gépre ADS-B - n, vagy Flightradar-on, láthatjátok, hogy azóta is eléggé fura útvonalat repülnek. Most éppen Románia felett "cikáznak".
A kép beszúrását csak így tudtam megoldani, bocs...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 874
113
Vannak bugok.

Amúgy már vinnék a mentőst és a tuzoltot is.

A szaudiak nem vesznek részt a viccpartin Svájcban.
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
308
1 907
93
Srácok!
Az ADSB-n a képen látható furcsaságot láttam... A csehek egy Airbus-al berepültek a Krím közepéig, Szimferopolnál fordultak vissza... Szerintetek ennek mi lehet az oka? Adóhiba, vagy valami más?
Ha rákerestek a gépre ADS-B - n, vagy Flightradar-on, láthatjátok, hogy azóta is eléggé fura útvonalat repülnek. Most éppen Románia felett "cikáznak".
A kép beszúrását csak így tudtam megoldani, bocs...

GPS "spoofing" lesz, 99%. Elhúzták az oroszok a gép GPS-ét egy kicsit...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 440
11 364
113
London kulturálisan szörnyű veszteség lenne... De csak azért, amit összeloptak.
...voltak kint ismerős fiatal csajok Londonban egy hétvégére.
Mesélték, variáltak, hogy melyik múzeumot nézzék meg, valamelyikük feldobta, hogy a Tolvaj Múzeumot.
Érdekes, hogy egyik sem kérdezett vissza az ötletadóra, hogy mire, melyikre gondolt, pedig ők nem HTKA-znak.

...ideje lenne már odafigyelni Putyin szavaira, mert neki is van idegrendszere...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 442
79 447
113
Felhívnám a figyelmet a fekete, valószínűleg alkoholos filccel írt feliratra: "Hohli, paszlednyije priduprizsdenyije!!!"

vagyis: "Ukrik, utolsó figyelmeztetés!!!"
Húha, nem is hallottam még komolyabb dolgot a világpolitikában, mint egy filctollal írt üzenet egy repszerelőtől.
 
  • Vicces
Reactions: Mark1993

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 874
113
A lengyelek maguk soroznak be ukránokat, aztán ha nem lesz elég önkéntes majd ők is osszefogdossak az ukránokat.

Cserkasszi, elkaptak egy Nato kompatibilis önkéntest.

Régen milyen népszerű volt a Sokol rádió...

Ennyi a hires Stryker.



.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 118
22 987
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 442
79 447
113
Elég sok mindent nem hallottál te a világpolitikában,hogy finom legyek,és nőies.
Ebben hasonlítunk, de annyit azért igen, hogy ne tulajdonítsak egy CM filctollal írt üzenetnek jelentőséget. Bár lehet, hogy ennek nem a vilagpolitikai jártassághoz van köze, hanem ahhoz, hogy több eszem van mint egy marék hangyának.
 
  • Vicces
Reactions: sidewinder12