[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 560
5 215
113
Nehéz megérteni hogy sokan vagyunk. Jönnek a robotok, ai meg minden. A kovid sem váltotta be azt amire szánták, nem maradt más mint egy valamire való tisztességes nagy és végtelen igazságos háború, a végén atomozással a világbéke érdekében. Igazán fel kéne végre fogni! Nahát!
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 672
13 682
113
"A brit ellenzéki Munkáspárt vezetője, Keir Starmer a választási kampány során azt mondta, ha hatalomra kerül, kész lesz atomfegyver bevetésére, ha a körülmények úgy kívánják."

Ez vagy nagyon hülye vagy a közeljövőben csak a történelemkönyvek fogják megemlíteni, hogy volt olyan nép, mint az angolok.
ee
Valamint élőben fog menni a STALKER játék. Válogatott kalandorok fogják az angol királyi család kincseit kutatni vastag védőruhában. Lehet, le kéne védettnem az ötletet.

Nem a diktatúrák szoktak atommal fenyegetni?

Az F-16A 40 éves repülő...

ahogy a patriotnál, m777nél, leo2nél, sorolhatnánk, hogy mindig a bejelentettnél fejlettebb, bővebb variánsokat adnak át.
Szinte borítékolható a nyugat eddigi sorozatos hazugságai alapján, hogy nem első generációs gépeket küldenek. Simán mennek majd a block60as gépek.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 390
8 597
113
10 perc elemzés a tv műsorbòl,nem tudom ki az elemző,de értelmesen beszél.
Hát ez odab*sz!
Az ember naponta átsiklik rajta, hogy egyszer csak vége mindennek, idióták miatt nem látja felnőni gyermekét.
Ezek tényleg megteszik. Nem marad semmi annak sem aki túléli.
Mindenkinek ajánlom a fenti videót, kijózanító. :(
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 999
16 222
113
Most már teljesen nyílvánvaló hogy miért kellet a Svédek és a Finnek s@ggét a NATO-ba berúgni - a NATO tervek alapján felvonulási terület lesz a térségük egy NATO által a oroszok elleni általános támadáshoz..
Különösen érdekes hogy a norvég csapatok e két országon áthajtva mennének rá nem az ukrán hadszintérre, hanem egyenesen észak - Oroszországra:

IF72wcc.jpg


1980 - 1990 között, a III Vh - ra készülődve gyakorlatozva a szovjet tervek alapján a magyarok feladata lett volna hogy az olaszok felé támadva legalább egy hétig tartsuk magunkat a jóval erősebb olaszok ellen, mig a szovjet tankok elérik az Atlanti óceán partját..

Most a történelem ismétli magát de fordítva : az olaszok feladata hogy a magyarokon átgázolva hatoljanak be Ukrajnába, mindegy hogy beleegyezünk vagy nem..

Ezt nem én találtam ki, a Nagy Medvedunda-szerző terv létezik, és ahhoz Ukrajna csak egy kis gyakorlatoztató ürügykeltő állomás..

Itt az angol The Telegraf, mint forrás:

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 341
33 398
113
Milyen atomrakéták lettek Ukrajnába telepítve? Melyik részét annektálta Kubának az USA?

Nincs meg a párhuzam.

Annak is ára van ha hagyjuk az agressziót és ezzel a ruszofilek sosem számolnak. Milyen világ lesz az ahol a területhódító háborúk újra legitimálva lesznek? A mostani háborút is megelőzhette volna egy a Krím elcsatolása utáni megfelelő válasz. Ha ez is válasz nélkül marad akkor meg ki tudja milyen háborúk fognak e miatt elindulni.

Egyébként a képlet egyszerű és ezt putyin is tudja. Addig tart a támogatás amíg az orosz agresszió. Nagyon könnyen véget vethetne ennek putyin ha már a sajátjai is százezres számban estek el.

Ez nagyon naiv hozzáállás. Világos, hogy nem hagynák békén az oroszokat ezután sem, indulna az OF felbomlasztására irányuló tevékenység ezerrel, hivatkozva az elnyomott nemzetiségek függetlenségre való jogára stb. Másrészt természetesen egy ilyen egyértelmű vereség biztosan megingatná Putyin rendszerét. Te azt hiszed, hogy valami liberális globalista arc jönne helyette, szerintem meg valószínűbb, hogy nála sokkal keményvonalasabb orosz nacionalista.

A nyugati támogatás így is korlátozott, egyetlen célja az orosz agresszió megállítása. Oroszországra nézve ez nem jelent semmilyen veszélyt, főleg olyant nem ami miatt atomozni kéne. Az oroszok célja a közvélemény befolyásolása a fenyegetésekkel.


A komcsik idején valamiért nem volt ekkora eszkaláció, talán mert akkor a Nyugat megértette, hogy bizony a másik oldal atomozni fog, ha bemegy... végül is szívtunk 40 év kommunizmus alatt (bár a nemzet fennmaradása szempontjából nem biztos, hogy az volt a nagyobb szívás), de nem lett posztapokaliptikus disztópia. Talán jobban jártunk volna, ha jön a NATO felszabadítani?

Kérdés, hogy a Nyugat meddig képes a magának vindikált szerepet (globális rendőr és igazságosztó, amit már a Balkánon elkezdett az USA a 90-es években, és az 1999-es háborúval a világ egy új, "poszt-vesztfáliai" korszakba lépett, amelyben az USA az "R2P" doktrína nevében vindikálta magának a jogot államok erőszakos megdöntésére, feldarabolására) eljátszani. Pontosabban az USA és Kicsi Énje, az Egyesült Királyság (amelynek akkori vezetője, Tony Blair fő háborús uszítóként kulcsszerepet játszott egyes visszaemlékezések szerint akkor is, és 2001 után is - hiába a briteknek a génjeiben van, hogy folyton háborúzni akarnak, persze távoli helyeken, most is főszerepet játszanak a színfalak mögött Ukrajnában nyilván, és hát tudjuk, hogy Johnson intézte el az isztambuli tárgyalások megszakadását is, bár feltehetően washingtoni egyetértéssel). Azt a szerepet, amit magára vett 1991-től. Mikor lesz túl nagy rá ez a kabát? Kínával szemben már láthatóan nem fogja tudni eljátszani nagy valószínűséggel.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 683
14 381
113
Milyen atomrakéták lettek Ukrajnába telepítve? Melyik részét annektálta Kubának az USA?

A Hidegháborúban oda - vissza ment a teljesen elszabadult faszméregetés, és a kardélen táncolás.

Az USA-nak volt a Jupiter nevű közepes hatótávú hadászati rakétája, azt eredetileg Franciaországba szerették volna telepíteni. A franciák ellenkeztek, és akkor Törökországba telepítették azokat. Történt ez 1959 - 61 között.

A kubai rakétaválság 1962-ban volt.

A másik, Kuba - kapaszkodj meg - mint nemzetközileg független ország, 1934 előtt nem létezett.

1492-ben fedezték fel, és gyarmatosították, és 400 évig spanyol gyarmat / külbirtok volt. 1848-ban megpróbálta az USA megvásárolni, de a Spanyol Kormány nemet mondott.

Abban az időben normális dolog volt a külbirtokok, és hasonló státuszú területek adás-vétele.

1900-tól az USA félgyarmata, protektorátusa lett, nem is értem, hogy miért nem csináltak belőle rendes amerikai tagállamot. Pedig azzal is jobban járt volna a világ. Kuba az USA-é lesz, a Krím meg Oroszországé marad.



A mostani háborút is megelőzhette volna egy a Krím elcsatolása utáni megfelelő válasz.

És milyen válasznak kellett volna követnie ? Tudsz konkrétummal is előrukkolni ?

Feltűnően fontos kérdés a Krím számodra, netán helybéli vagy ? o_O

Pedig van sok más tűzfészek, de azok valamiért nem érdekelnek.



Ha ez is válasz nélkül marad akkor meg ki tudja milyen háborúk fognak e miatt elindulni.

Milyen más potenciális háborúk vannak amikért aggódsz ?

Múltkor azzal jöttél, hogy ami háború nem a szomszédban van, arra legyintesz.



Addig tart a támogatás amíg az orosz agresszió. Nagyon könnyen véget vethetne ennek putyin ha már a sajátjai is százezres számban estek el.

A nyugati támogatás így is korlátozott, egyetlen célja az orosz agresszió megállítása.

A nyugati támogatást moráljavítási próbálkozásnak, lélekmelengető propagandának, önámítási kísérletnek látom, a Nyugati közvélemény irányába, nem pedig valóságos dolognak.

Az orosz tábornokok, és egyéb hadvezérek a saját hülyeségeik / hibázásaik beismerése helyett a másik állítólag erősebb, és jobb fegyvereire mutogatnak.

A többi országban meg amíg a távoli ukrajnai háborúval foglalkozik a nép, nem pedig a saját országuk problémáival

Nem a 14 Challenger 2-es állította meg az Orosz Hadsereget, hanem a saját belső korrupciójuk, illetve a nonszensz haditervek. Azóta meg próbálnak időt nyerni a hadiipar felfuttatásához, továbbá készülnek a legrosszabbra.

Amúgy ha a komplett Brit Hadsereget, és hasonlókat betolnák Ukrajnába, adnék nekik 2 hetet, míg az oroszok ténylegesen szétvérnek azokat, meglehetősen egyoldalúan.

A Ka-52-es Alligátort elkeresztelték Putyin keselyűjének, mind az ukránok, mind a Brit Hadsereg sajtója, mert 1 vs 1 összecsapásnál kedvfüggően vadásznának a Challenger 2-esekre, és sok más brit egységre :cool:

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 999
16 222
113
Hogy ki is lőtt kire?


És a másik oldalról ugyanez a jelenet:


Kérdés, a Berkut speciális (és ugyancsak jól felfegyverzett) alakulatnának ki is parancsolt akkor? Poroshenko? Netán Janukovics és az orosz barátai?
Ide felvetted a "hivatalos rendfenntartó" lövészeket, azt azért nem mondanám meg ebből a képből, hogy ki irányította öket.

Nézzünk akkor néhány, Forradalom Feltüzelő (egyet innen - egyet onnan) , az ügyben erősen "sáros" parancsnok szervezőt és lövész vonulását.
Balra tán a "lövészklub" delegált helyi vezetője? Nézzétek meg a használt felszerelést, rádió adó vevőt, ismerős lehet a csapat?

kyWl0VS.jpg


Itt meg ismét egy ilyen kép, látszik hogy egy egész csapat volt kinnt, nem 2 ismeretlen lött ide - oda.

09Cs1vG.png


Itt meg látjátok a Forradalmat Rendező irányítókból kettőt. Jellemző hogy a tömegeket mozgató és irányító személyek fényképes kitűzőkkel rendelkeznek, rajta a beosztásuk funkciójuk is.. A magas beosztású jele az EU nyakkendő?

zvcsChB.jpg


Itt pedig néhány Forradalmi éleslövész . Nevezhetjük őket gyilkosoknak?

P3iPfdt.jpg


R9GBrNX.jpg
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 512
7 972
113

Honnan is ismeros ez a teljesen gatlastalan, falig-elmegyek-es-meg-tovabb kovetelozes, hmm... ja igen, megvan, a cionistaktol.
Micsoda veletlen egybeeses. :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 605
48 029
113
Sokan privát üzenetekben és kommentekben kíváncsiak, miért jelentek meg mostanában katonai csatornákon olyan hírek, amelyek szerint Oroszország a NATO felderítő drónjaira reagálna a Krím mellett, akár megsemmisítené is őket, de eddig nem érkezett válasz.

Valóban van ilyen információ, tényleg van valami megoldás rájuk (a drónokra), de semmi sem oldódik meg azonnal.
Megismétlem azonban az elcsépelt mondatot: semleges vizeken vannak, és az országhoz tartoznak, még ha jogilag is, de ebben a konfliktusban közvetlenül nem állnak hadban.
Minden kockázatot fel kell mérni.
Ez nem mentség senkinek, hanem megalapozott magyarázat, ha rajtam múlna mindenhova atombombát dobnék.


A NATO tervet készít az amerikai csapatok Oroszország határaira történő áthelyezésére, ha konfliktus alakulna ki az Orosz Föderációval​

A NATO tervet készít az amerikai csapatok Oroszország határaira történő áthelyezésére, ha konfliktus alakulna ki az Orosz Föderációval.

A The Daily Telegraph értesülései szerint több szárazföldi folyosót hoznak létre, amelyek szükség esetén a fő folyosót váltják fel, amely az amerikai csapatok partraszállását jelenti a rotterdami kikötőben, majd Hollandia és Németország területén keresztül Lengyelországba szállítják őket vasúton.

„Amikor figyelemmel kísértük és értékeltük Oroszország ukrajnai katonai tevékenységét, észrevettük, hogy Oroszország az ukrán logisztikai bázisokat veszi célba” – mondta Alexander Solfrank altábornagy, a NATO Közös Logisztikai Parancsnokságának (JSEC) vezetője a kiadványnak, kifejtve több kidolgozott alternatív útvonal szükségességét felszerelések és csapatok Európa-szerte történő szállítására.

Szerinte a nagy logisztikai bázisok ebben a tekintetben tarthatatlannak tűnnek a NATO számára, hiszen egy feltételezett konfliktus esetén megtámadhatják őket.
Solfrank azt is megjegyezte, hogy a szövetség meglévő légvédelmi rendszerei "nem lesznek elegendőek" az összes kulcsfontosságú logisztikai csomópont és más fontos és sebezhető célpontok védelmére Európában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1717495263


Fehér Ház: az Egyesült Államok nem vonhatja ki egyoldalúan az orosz forrásokat Ukrajna megsegítésére, szüksége van szövetségesei részvételére és támogatására.


Úgy tűnik, hogy az amerikai légierő RQ-4B Global Hawk nagy magasságú felderítő drónja a legrövidebb repülését fejezi be a Fekete-tengeren egy különleges katonai művelet során.

Az első információk szerint az UAV működését külső hatás befolyásolta, ami a drónnal való kommunikáció tartós megszakadását eredményezte.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
164
1 874
93
Ez borzalmas, miért akarhatnak atomháborút? Én már nem vagyok fiatal, de ezt nem értem! Senki nem fog nyerni, és elpusztul több milliárd ember, az élő környezettel együtt! EHHEZ NINCS SEMMI JOGUK!
Értsd meg, hogy ez a cél! A Föld lakosságát max 500 millióban akarják maximalizálni. Ezért volt a COVID is. Egy tesz része. A mostani háborút már a 80-as években is el akarták indítani. A globalizáció is kb 100éves múltra tekint vissza, korábban internacionalizmusként adták elő nekünk. Ott is az volt a cél, hogy a nemzet államokat, családokat felszámolják.
 

lincolnosiris

Well-Known Member
2013. március 22.
225
284
63
Ez fasza lesz....



10 perc elemzés a tv műsorbòl,nem tudom ki az elemző,de értelmesen beszél.
Konsztantyin Valentinovics Szivkov. Ilyen katonai szakértő-féle. Nekem elég elvont manus volt mindig is a munkássága alapján (csöppet misztikus, ezoterikus, spirituális izéket is kevert a biztonságpolitikai értekezéseibeo_O), de itt furcsán komolyra vette a figurát.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 373
63 114
113
Most már teljesen nyílvánvaló hogy miért kellet a Svédek és a Finnek s@ggét a NATO-ba berúgni - a NATO tervek alapján felvonulási terület lesz a térségük egy NATO által a oroszok elleni általános támadáshoz..
Különösen érdekes hogy a norvég csapatok e két országon áthajtva mennének rá nem az ukrán hadszintérre, hanem egyenesen észak - Oroszországra:

IF72wcc.jpg


1980 - 1990 között, a III Vh - ra készülődve gyakorlatozva a szovjet tervek alapján a magyarok feladata lett volna hogy az olaszok felé támadva legalább egy hétig tartsuk magunkat a jóval erősebb olaszok ellen, mig a szovjet tankok elérik az Atlanti óceán partját..

Most a történelem ismétli magát de fordítva : az olaszok feladata hogy a magyarokon átgázolva hatoljanak be Ukrajnába, mindegy hogy beleegyezünk vagy nem..

Ezt nem én találtam ki, a Nagy Medvedunda-szerző terv létezik, és ahhoz Ukrajna csak egy kis gyakorlatoztató ürügykeltő állomás..

Itt az angol The Telegraf, mint forrás:

Ez az egész koncepció arra épít, hogyha megindul a NATO támadás, akkor megfelelő csapásméréssel és/vagy belső ügynöki szabotőr tevékenységgel idejében ki tudják iktatni, hatástalanítani tudják az orosz nukleáris csapásmérési láncot.
Anélkül ugyanis minden Oroszország területére benyonuló nyugati inváziós/intervenciós koalíciós erő halálra van ítélve, mivel a támadásuk esetén azonnal megsemmisülne a hátországuk, illetve a saját mélységükben elhelyezkedő utánpótlási és parancsnoki láncuk.

Tehát a támadás megkezdéséig egy diverzáns erőnek legalább a mélységi légvédelmet ki kell iktatni, illetve ezzel párhuzamosan a vezérkar megfelelő kritikus csomópontjain is szabotázsakciókat kell végrehajtani, hogy a nukleáris megelőző csapásmérés ne jöhessen létre orosz részről.

Ezt a célt szolgálta részben az NGO hálózat, illetve hasonló jellegű "közreműködő" lett volna maga Navalnij is, ő már elsősorban az invázió utáni Oroszország bábkormányzójaként.
De ezzel párhuzamosan, mivel ez egy többrétegű terv, fontos szerepe van a lengyel haderőnek, a teljesen irreális léptékű és nulla gazdasági hátterű fegyverkezésüknek, ahogy a svéd-finn NATO tagságnak is.

És nem kell hozzá nagy ész, hogy az ukránok mélységi csapásmérései, főleg azok az ukrán-orosz front szempontjából inadekvát célpontjai (légvédelem, korai előrejelző radarok, dácsának álcázott vezetési pontok, stb) is mind ezt készítik elő.

Az oroszok pontosan tudják, hogy 1941 nyara készül megismétlődni, tudják, hogy készül ellenük az átfogó támadás. Tudják jól, hogy az egész orosz állam védhetősége Moszkváig, különösen Szentpétervárig szinte lehetetlen, ha ez a támadás a NATO elképzelései szerint indul meg és az első pillanatban lefejeződik az orosz nukleáris csapásmérő potenciál.
Az egész 1999 óta tartó NATO expanzió, illetve a 2004-es ukrán és grúz, a 2014-es újabb ukrán befolyásszerzés erről szólt.

Ezt az oroszok is jól tudják, ezért kell minden áldott nap óvatosan "elmélyülni" az ukrán mocsárban, mert a NATO, illetve a mögöttük álló nyugati pénzügyi elit támadni készül, mégpedig a teljes front mentén és végig a "jó" szerepébe bújva.

A terv további fontos eleme a hasznos hülyék kiterjedt, de többszörösen rétegzett alkalmazása is.
Először is az nyilvánvaló, hogy mindenki valami leeső koloncért vesz ebben részt.
A skandinávok, lengyelek, baltiak, ukránok, talán még a románok is mind-mind remélnek valami hadizsákmányt, de az európai politikai elit zöme a saját hatalma, illetve a pénz miatt énekel a kórusban, ajvékol, vagy épp öklöt ráz. Amit épp kell. Van aki pénzért, van aki hittel teszi.
A legtöbbjük az "európai összetartás" lózungban a corporate-, illetve csoport-összetartozását élik meg, számukra Európa egy elvont, továbbá kiüresedett fogalom. Helyette van valami ködös ideológia, ami minél ködösebb, annál jobb a nyájtól nem eltérni.
A lényeg, hogy akár nacionalista hisztériából, akár csoportszellem okán, de "Oroszországot meg kell büntetni".

Szóval Európa országait nem külső veszély fenyegeti, hiszen Oroszország nem jelentett soha veszélyt. Egyszerűen a csoportpszichológia tárgykörében ez az úgynevezett lincselés jelensége.
A lincseléskor egy kívülről mesterségesen keltett feszült légkörben valaki egy ponton elkiáltja magát, hogy "Bűnös!", majd, egy másik, hogy "Öljük meg!" és itt nincs könyörület, a tömeg fékezhetetlenné válik.
A tettlegességet az eredetileg is gyilkolni vágyó kemény mag követi el, de a tömeg nagyobbik, passzív része is sodródik az eseményekkel. Senki nem akar kirívó mód ellenállni, a saját jól felfogott érdekében.

Az állítólagos orosz fenyegetés egy szándékosan felépített karaktergyilkosság, amihez a gyilkolni vágyó ellenérdekelt felek adják a túlharsogott vádbeszédet, míg a vádlott még ügyvédet se kapott, sőt, a száját is betömték.
Amire ügyelni kell, hogy a vádlott zsebeiben kézigránát van, ezt végső elkeseredésében el is fogja dobni a rárontó tömegre. De akármi is jön ezután, a tömeggel együtt fog elbukni.

Számomra egyértelmű, hogy odaát, a tengerentúlon néhány istenkomplexusos elmebeteg számára eldőlt, hogy ezt a világot végérvényesen meg kell és most meg is lehet változtatni. Ez egy szociopatákból álló belterjes elit, aki nemes egyszerűséggel le akar radírozni a Föld színéről egy halom embert és nemzetállamot, mivel úgy véli, hogy egy kellő időben lekorlátozott kimenetelű atomháborút követően a migrációval a népességcsere gyorsan elhozható, amit követően létrejön a határtalanná vált globális humán erőforrás és fogyasztói piac. Lényegében egy nulla önálló érdekérvényesítésű biomassza.

Ennek a tervnek akkora tehetetlensége, önálló felhajtóereje és mára már oly mértékben kiterjedt asszisztenciája lett, hogy lényegében leállíthatatlanná vált.
És a kellő propagandának hála az emberek el is hiszik, hogy ennek be kell következnie, mi több, ha bekövetkezik, elfogadják, hogy ez mindig is elkerülhetetlen volt.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 441
79 445
113
Most már teljesen nyílvánvaló hogy miért kellet a Svédek és a Finnek s@ggét a NATO-ba berúgni - a NATO tervek alapján felvonulási terület lesz a térségük egy NATO által a oroszok elleni általános támadáshoz..
Különösen érdekes hogy a norvég csapatok e két országon áthajtva mennének rá nem az ukrán hadszintérre, hanem egyenesen észak - Oroszországra:

IF72wcc.jpg


1980 - 1990 között, a III Vh - ra készülődve gyakorlatozva a szovjet tervek alapján a magyarok feladata lett volna hogy az olaszok felé támadva legalább egy hétig tartsuk magunkat a jóval erősebb olaszok ellen, mig a szovjet tankok elérik az Atlanti óceán partját..

Most a történelem ismétli magát de fordítva : az olaszok feladata hogy a magyarokon átgázolva hatoljanak be Ukrajnába, mindegy hogy beleegyezünk vagy nem..

Ezt nem én találtam ki, a Nagy Medvedunda-szerző terv létezik, és ahhoz Ukrajna csak egy kis gyakorlatoztató ürügykeltő állomás..

Itt az angol The Telegraf, mint forrás:

Ezzel nekem csak aza problémám, hogy valahogy nem merül fel a forrás hitelessége, holott máskor ugyanez a forrás gyakorlatilag hülyeségnek van elkönyvelve. Nem lehet, hogy az a hülyeség ami szembe megy a moszkvai propagandával és az a valid dolog ami egybecseng vele függetlenül attól, hogy ki írja?
 
  • Tetszik
Reactions: G__G and PPP

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 118
22 987
113
Ez az egész koncepció arra épít, hogyha megindul a NATO támadás, akkor megfelelő csapásméréssel és/vagy belső ügynöki szabotőr tevékenységgel idejében ki tudják iktatni, hatástalanítani tudják az orosz nukleáris csapásmérési láncot.
Anélkül ugyanis minden Oroszország területére benyonuló nyugati inváziós/intervenciós koalíciós erő halálra van ítélve, mivel a támadásuk esetén azonnal megsemmisülne a hátországuk, illetve a saját mélységükben elhelyezkedő utánpótlási és parancsnoki láncuk.

Tehát a támadás megkezdéséig egy diverzáns erőnek legalább a mélységi légvédelmet ki kell iktatni, illetve ezzel párhuzamosan a vezérkar megfelelő kritikus csomópontjain is szabotázsakciókat kell végrehajtani, hogy a nukleáris megelőző csapásmérés ne jöhessen létre orosz részről.

Ezt a célt szolgálta részben az NGO hálózat, illetve hasonló jellegű "közreműködő" lett volna maga Navalnij is, ő már elsősorban az invázió utáni Oroszország bábkormányzójaként.
De ezzel párhuzamosan, mivel ez egy többrétegű terv, fontos szerepe van a lengyel haderőnek, a teljesen irreális léptékű és nulla gazdasági hátterű fegyverkezésüknek, ahogy a svéd-finn NATO tagságnak is.

És nem kell hozzá nagy ész, hogy az ukránok mélységi csapásmérései, főleg azok az ukrán-orosz front szempontjából inadekvát célpontjai (légvédelem, korai előrejelző radarok, dácsának álcázott vezetési pontok, stb) is mind ezt készítik elő.

Az oroszok pontosan tudják, hogy 1941 nyara készül megismétlődni, tudják, hogy készül ellenük az átfogó támadás. Tudják jól, hogy az egész orosz állam védhetősége Moszkváig, különösen Szentpétervárig szinte lehetetlen, ha ez a támadás a NATO elképzelései szerint indul meg és az első pillanatban lefejeződik az orosz nukleáris csapásmérő potenciál.
Az egész 1999 óta tartó NATO expanzió, illetve a 2004-es ukrán és grúz, a 2014-es újabb ukrán befolyásszerzés erről szólt.

Ezt az oroszok is jól tudják, ezért kell minden áldott nap óvatosan "elmélyülni" az ukrán mocsárban, mert a NATO, illetve a mögöttük álló nyugati pénzügyi elit támadni készül, mégpedig a teljes front mentén és végig a "jó" szerepébe bújva.

A terv további fontos eleme a hasznos hülyék kiterjedt, de többszörösen rétegzett alkalmazása is.
Először is az nyilvánvaló, hogy mindenki valami leeső koloncért vesz ebben részt.
A skandinávok, lengyelek, baltiak, ukránok, talán még a románok is mind-mind remélnek valami hadizsákmányt, de az európai politikai elit zöme a saját hatalma, illetve a pénz miatt énekel a kórusban, ajvékol, vagy épp öklöt ráz. Amit épp kell. Van aki pénzért, van aki hittel teszi.
A legtöbbjük az "európai összetartás" lózungban a corporate-, illetve csoport-összetartozását élik meg, számukra Európa egy elvont, továbbá kiüresedett fogalom. Helyette van valami ködös ideológia, ami minél ködösebb, annál jobb a nyájtól nem eltérni.
A lényeg, hogy akár nacionalista hisztériából, akár csoportszellem okán, de "Oroszországot meg kell büntetni".

Szóval Európa országait nem külső veszély fenyegeti, hiszen Oroszország nem jelentett soha veszélyt. Egyszerűen a csoportpszichológia tárgykörében ez az úgynevezett lincselés jelensége.
A lincseléskor egy kívülről mesterségesen keltett feszült légkörben valaki egy ponton elkiáltja magát, hogy "Bűnös!", majd, egy másik, hogy "Öljük meg!" és itt nincs könyörület, a tömeg fékezhetetlenné válik.
A tettlegességet az eredetileg is gyilkolni vágyó kemény mag követi el, de a tömeg nagyobbik, passzív része is sodródik az eseményekkel. Senki nem akar kirívó mód ellenállni, a saját jól felfogott érdekében.

Az állítólagos orosz fenyegetés egy szándékosan felépített karaktergyilkosság, amihez a gyilkolni vágyó ellenérdekelt felek adják a túlharsogott vádbeszédet, míg a vádlott még ügyvédet se kapott, sőt, a száját is betömték.
Amire ügyelni kell, hogy a vádlott zsebeiben kézigránát van, ezt végső elkeseredésében el is fogja dobni a rárontó tömegre. De akármi is jön ezután, a tömeggel együtt fog elbukni.

Számomra egyértelmű, hogy odaát, a tengerentúlon néhány istenkomplexusos elmebeteg számára eldőlt, hogy ezt a világot végérvényesen meg kell és most meg is lehet változtatni. Ez egy szociopatákból álló belterjes elit, aki nemes egyszerűséggel le akar radírozni a Föld színéről egy halom embert és nemzetállamot, mivel úgy véli, hogy egy kellő időben lekorlátozott kimenetelű atomháborút követően a migrációval a népességcsere gyorsan elhozható, amit követően létrejön a határtalanná vált globális humán erőforrás és fogyasztói piac. Lényegében egy nulla önálló érdekérvényesítésű biomassza.

Ennek a tervnek akkora tehetetlensége, önálló felhajtóereje és mára már oly mértékben kiterjedt asszisztenciája lett, hogy lényegében leállíthatatlanná vált.
És a kellő propagandának hála az emberek el is hiszik, hogy ennek be kell következnie, mi több, ha bekövetkezik, elfogadják, hogy ez mindig is elkerülhetetlen volt.
Nekem ide csak egyetlen kérdésem lenne. Ha ez egy ilyen elképesztő rég kitalált és futtatott terv, sőt még az oroszok is tudják, idézlek: “pontosan tudják, hogy 1941 nyara készül megismétlődni, tudják, hogy készül ellenük az átfogó támadás.” akkor miért áll a NATO komplett európai szárnya értékelhető számú és egyáltalán harcképes technika nélkül letolt gatyával és épült le a hidegháború után folyamatosan a ma látható szintig? Valahogy nem adja magát a sztori, nem látom a logikát, hiányzik ami alátámasztaná ezt. Nemde?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 086
24 504
113
Ez az egész koncepció arra épít, hogyha megindul a NATO támadás, akkor megfelelő csapásméréssel és/vagy belső ügynöki szabotőr tevékenységgel idejében ki tudják iktatni, hatástalanítani tudják az orosz nukleáris csapásmérési láncot.
Anélkül ugyanis minden Oroszország területére benyonuló nyugati inváziós/intervenciós koalíciós erő halálra van ítélve, mivel a támadásuk esetén azonnal megsemmisülne a hátországuk, illetve a saját mélységükben elhelyezkedő utánpótlási és parancsnoki láncuk.

Tehát a támadás megkezdéséig egy diverzáns erőnek legalább a mélységi légvédelmet ki kell iktatni, illetve ezzel párhuzamosan a vezérkar megfelelő kritikus csomópontjain is szabotázsakciókat kell végrehajtani, hogy a nukleáris megelőző csapásmérés ne jöhessen létre orosz részről.

Ezt a célt szolgálta részben az NGO hálózat, illetve hasonló jellegű "közreműködő" lett volna maga Navalnij is, ő már elsősorban az invázió utáni Oroszország bábkormányzójaként.
De ezzel párhuzamosan, mivel ez egy többrétegű terv, fontos szerepe van a lengyel haderőnek, a teljesen irreális léptékű és nulla gazdasági hátterű fegyverkezésüknek, ahogy a svéd-finn NATO tagságnak is.

És nem kell hozzá nagy ész, hogy az ukránok mélységi csapásmérései, főleg azok az ukrán-orosz front szempontjából inadekvát célpontjai (légvédelem, korai előrejelző radarok, dácsának álcázott vezetési pontok, stb) is mind ezt készítik elő.

Az oroszok pontosan tudják, hogy 1941 nyara készül megismétlődni, tudják, hogy készül ellenük az átfogó támadás. Tudják jól, hogy az egész orosz állam védhetősége Moszkváig, különösen Szentpétervárig szinte lehetetlen, ha ez a támadás a NATO elképzelései szerint indul meg és az első pillanatban lefejeződik az orosz nukleáris csapásmérő potenciál.
Az egész 1999 óta tartó NATO expanzió, illetve a 2004-es ukrán és grúz, a 2014-es újabb ukrán befolyásszerzés erről szólt.

Ezt az oroszok is jól tudják, ezért kell minden áldott nap óvatosan "elmélyülni" az ukrán mocsárban, mert a NATO, illetve a mögöttük álló nyugati pénzügyi elit támadni készül, mégpedig a teljes front mentén és végig a "jó" szerepébe bújva.

A terv további fontos eleme a hasznos hülyék kiterjedt, de többszörösen rétegzett alkalmazása is.
Először is az nyilvánvaló, hogy mindenki valami leeső koloncért vesz ebben részt.
A skandinávok, lengyelek, baltiak, ukránok, talán még a románok is mind-mind remélnek valami hadizsákmányt, de az európai politikai elit zöme a saját hatalma, illetve a pénz miatt énekel a kórusban, ajvékol, vagy épp öklöt ráz. Amit épp kell. Van aki pénzért, van aki hittel teszi.
A legtöbbjük az "európai összetartás" lózungban a corporate-, illetve csoport-összetartozását élik meg, számukra Európa egy elvont, továbbá kiüresedett fogalom. Helyette van valami ködös ideológia, ami minél ködösebb, annál jobb a nyájtól nem eltérni.
A lényeg, hogy akár nacionalista hisztériából, akár csoportszellem okán, de "Oroszországot meg kell büntetni".

Szóval Európa országait nem külső veszély fenyegeti, hiszen Oroszország nem jelentett soha veszélyt. Egyszerűen a csoportpszichológia tárgykörében ez az úgynevezett lincselés jelensége.
A lincseléskor egy kívülről mesterségesen keltett feszült légkörben valaki egy ponton elkiáltja magát, hogy "Bűnös!", majd, egy másik, hogy "Öljük meg!" és itt nincs könyörület, a tömeg fékezhetetlenné válik.
A tettlegességet az eredetileg is gyilkolni vágyó kemény mag követi el, de a tömeg nagyobbik, passzív része is sodródik az eseményekkel. Senki nem akar kirívó mód ellenállni, a saját jól felfogott érdekében.

Az állítólagos orosz fenyegetés egy szándékosan felépített karaktergyilkosság, amihez a gyilkolni vágyó ellenérdekelt felek adják a túlharsogott vádbeszédet, míg a vádlott még ügyvédet se kapott, sőt, a száját is betömték.
Amire ügyelni kell, hogy a vádlott zsebeiben kézigránát van, ezt végső elkeseredésében el is fogja dobni a rárontó tömegre. De akármi is jön ezután, a tömeggel együtt fog elbukni.

Számomra egyértelmű, hogy odaát, a tengerentúlon néhány istenkomplexusos elmebeteg számára eldőlt, hogy ezt a világot végérvényesen meg kell és most meg is lehet változtatni. Ez egy szociopatákból álló belterjes elit, aki nemes egyszerűséggel le akar radírozni a Föld színéről egy halom embert és nemzetállamot, mivel úgy véli, hogy egy kellő időben lekorlátozott kimenetelű atomháborút követően a migrációval a népességcsere gyorsan elhozható, amit követően létrejön a határtalanná vált globális humán erőforrás és fogyasztói piac. Lényegében egy nulla önálló érdekérvényesítésű biomassza.

Ennek a tervnek akkora tehetetlensége, önálló felhajtóereje és mára már oly mértékben kiterjedt asszisztenciája lett, hogy lényegében leállíthatatlanná vált.
És a kellő propagandának hála az emberek el is hiszik, hogy ennek be kell következnie, mi több, ha bekövetkezik, elfogadják, hogy ez mindig is elkerülhetetlen volt.
Osztom amit írsz, ami viszont kimaradt az szerintem a kínai nukleáris arzenál, és ha ki is lesz iktatva az orosz, azért nagy összegben nem fogadnék arra, hogy a kínaiak nem durrantanak oda a nyugatiaknak az orosz területen, főleg úgy, hogy a következő megálló ők lennének.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 462
113
Az csak a levezetés (a baltiakat a végén eltapossák egy mozdulattal, ha oda jut a dolog). A lényeg előtte van:
  • Space based control szakszerű leírása - lényegében megfenyegette az US Space Force erőit, hogy amennyiben orosz területek ellen mélységi csapásmérés történik, ezeket az űreszközöket támadni fogják. Tekintve a támadó rendszer részei - ezért részletezte ki.
  • Tisztán nyugati haderők szerepéről beszél, az ő katonai és parancsnoki központjairól (ahol ezek a tervezések és kivitelezések lezajlanak). Ezek támadását vázolta fel, mint felelősök a támadásokért.
  • És magukról a nyugati országokról, azok területéről. Ideérve a főtitkár eltársét is. Vagyis a nyugati csatlósok is ugyanúgy kapnak, kivétel nélkül. Az orosz ha a területét támadásják, nem csak Ukrajnát fogja csapkodni. Ahogy várható volt. (Nem kimondva meg, ha atomozni akarnak vissza, akkor atom megy postafordultával).
Vagyis az egész lényege, hogy "Tudjuk nagyon jól ti csináljátok és itt lesz az a pont, hogy nem játszuk el tovább, hogy nem tudjuk". Ez a beszéd ennek a kijelentése. Az egész beállítás, ahol, ahogy beszél, mind erről szól.
A szakadék szélére értünk.

Akkor forduljatok vissza!
:)
Putyin sikertelen kalandját jobb lenne neki befejezni, mint a "barátságtalan" világnak.

A három Balti csivavára, meg Dániára gondolhatott.

Há' Luxemburgot mér hagyod ki?!
;)



Vajon mire gondolt Vlagyimir Vlagyimirovics,amikor azt mondta,hogy a kis területű,sűrűn lakott nato országoknak oda kellene figyelni,hogy mivel játszanak,amikor az Orosz területre is csapást akarnak mérni?
:mad:

Arra, hogy az megszállt területek nem oroszok.
:D
Köszönjük a beismerést!
Ezért sem fognak megdicsérni....
:)