[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 117
7 023
113
Itt épp nem a nátóról van szó, hanem vietnámban ott voltak dísznek az új-zélandiak, Dél-Vietnam, meg az ausztrálok (tudod, akik szalmaszállal isszák az almalevet, meg naphosszat bendzsóznak :D ), szóval dudi-boy-nak ilyen szempontból igaza van, mert a jenkik kínosan ügyelnek arra, hogy lehetőleg mindig legyen bűntárs és ne csak ők menjenek egymaguk.
2001-ben is elég acélos szövetséget gründoltak pillanatok alatt Dzsordzs-babáék Afganisztán ellen. Támogatta őket: Palau, Albánia, meg ilyenek... azonnal.

Ami igaz, az igaz, 1983-ban Grenada-ban is volt még egy úgynevezett karibi szövetség az USA-val, Domincia, Barbados, Jamaica, ... "Amerikai Államok Szervezete" néven kemény 300 katonával, akiket Rudyard Lewis barbadosi dandártábornok vezetett.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 071
93
Miert engedi Putyin hogy az orszagat amerikai fegyverekkel lojek?
Na mit akarsz hallani?
Hát természetesen azért mert Putyin tehetetlen, halott, őrült, az ukránok épp győznek két éve non-stop. Az amerikai fegyverek minden gonoszt elpusztítanak, legyen az gyerek vagy bárki aki olyan elvetemült volt hogy nem atlantistának mert születni. Az orosz fegyverek szarok, meg elfogytak, meg nem is voltak, az önzetlen nyugati támogatással a szivarványszínű harcosok Vlagyivosztokig üldözték a világ egyetlen jogosan kollektív bűnös országának seregeit krémtortástól és macskástól, csak azért nem tudunk még erről mert nálunk a média putyinbérenc. Mind le fog esni a Föld széléről. Ha mégis baj lenne, már készen állnak a lett, litván és észt NATO tagok seregei, amik teljes szerénységgel építették ki azt az erőt, ami uralja a Tejút-rendszert. Egyébként már kilőtt az Eu gazdasága is az űrbe, úgy megy itt/ott mindenkinek, persze kivéve itt, de az egyetlen szerencsénk hogy itt vagy igazmondónak, egy lámpásnak az éjszakában, így nyakunkon a béke, csak a gombafelhőn kell átsétálni a totális jólétbe, amikor majd az usa jelt ad.
jól mondom?
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 440
5 161
113
1. Ha a végső amerikai terv egy nukleáris háború volt Oroszország és Kína ellen, akkor teljesen jól haladnak a terv gyakorlati megvalósítása felé.

Ha nem ez volt a terv, akkor két dolog lehetséges:
2. volt más terv, de nem jött be
3. nem volt semmilyen terv, ad hoc döntések születtek
Szerintem a 2. pont a leginkább lehetséges előzmény, ami majdnem ugyanaz, mint a 3. pont, legalábbis a következményeket illetően - ad hoc a színfalak előtt tovább emelik a tétet, a színfalak mögött meg egyezkedni próbálnak.

Gond akkor lesz, ha az oroszok hajlandóak nagyobb árat is fizetni az ukrán háború megnyeréséért, mint a Nyugat - márpedig erre is komoly sansz van. Ez így egyenes út a közvetlen katonai összeütközéshez, ahol már lehet, nem lesz értelme sokat finomkodni.

Az USA az elmúlt 20 évben gőzerővel fejlesztette a rakétavédelmét, az oroszok pedig a támadó nukleáris arzenáljukat.
Ez a legjobb esetben is aszimmetrikus hadászati „erőegyensúlyt” jelent mostanra (ez már nem erőegyensúly valójában), mivel az egyik fél (Oroszország) egy megelőző csapás esetén lehetne előnyben, az USA pedig akkor, ha a rakétavédelmi ernyője sikeresen működne és a válaszcsapás sokkal nagyobb pusztítást okozna az ellenfélnél, mint az ellenfél első csapása az USA-ban.
Innentől kezdve hadászati szempontból az oroszok egy megelőző csapás indításának az irányába vannak tolva, ráadásul erre a képességre gyúrtak rá eleve, az USA pedig a sikeres ABM tevékenységre és ezt követően egy sikeres válaszcsapásra gyúrt.
Legalábbis a papírforma szerint ez lenne a modell, de a valóság lehet, hogy nem ez lesz.
Az USA indíthat egy megelőző csapást, ahol megpróbálja az orosz (és kínai) atomarzenál minél nagyobb részét kiiktatni, bízva abban, hogy ez sikerül miközben a válaszcsapásra induló orosz (és/vagy kínai) rakéták nagy részét a rakétavédelem kiiktatja.
Ha viszont ez nem így sikerül, akkor katasztrofális a végeredmény: ebben az esetben ugyanis az USA elsütötte az atomarzenálja egy jelentős részét a semmire, miközben az orosz (és/vagy kínai) atomarzenál úgy indul válaszcsapásra, hogy már nem az üres amerikai rakétasilókat és reptereket fogják célba venni, hanem a puha célpontokat.
Ebben az esetben egy 75%-os hatékonysággal működő amerikai rakétavédelem is kevés lesz a boldogsághoz.
Egyáltalán van 75%-os hatékonyságú rakétavédelem az USA felett egy masszív atomtámadással szemben?
Nincs.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 397
79 354
113
Itt épp nem a nátóról van szó, hanem vietnámban ott voltak dísznek az új-zélandiak, Dél-Vietnam, meg az ausztrálok (tudod, akik szalmaszállal isszák az almalevet, meg naphosszat bendzsóznak :D ), szóval dudi-boy-nak ilyen szempontból igaza van, mert a jenkik kínosan ügyelnek arra, hogy lehetőleg mindig legyen bűntárs és ne csak ők menjenek egymaguk.
2001-ben is elég acélos szövetséget gründoltak pillanatok alatt Dzsordzs-babáék Afganisztán ellen. Támogatta őket: Palau, Albánia, meg ilyenek... azonnal.

más: hogy van az, hogy dudira nem vonatkozik a 2 óra?
Nehezen tudom eldönteni, hogy az a szánalmasabb, hogy nem ismered az órát, hogy büszke is vagy erre vagy az, hogy annyira nincs életed, hogy velem foglalkozo.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 577
24 810
113
Valami egészen elképesztő, diabolikus képességed van, hogy tévedhetetlenül megtaláld mások beírásában a legrelevánsabb pontot, amire reagálsz és úgy állítod be, mintha ezzel az egész mondanivalóját cáfoltad volna. Pedig nagyon nem.
PSYOPS

Más:
Első kép a 2S43 Malva-ról, állítólag harkovi területen:
És egy videó:

Thompson géppisztoly mint trófea:

Az SBU megvádolt és elitélt 15 évre egy 74 éves férfit, hogy kiadta a nikajevi hőerőmű koordinátáit... ezek teljesen hülyék:

Nagyon kell a hús a darálóba, ukri komisszárok az árokba hajtottak:

ukri állás megsemmisítése drónnal:

A nackófészek központi városában Ilyvóban már Krím nélkül szerepeltetik 404isztánt:

Orosz frontközeli borbély:

Az asztalnál az átlag életkor inkább 60 mint 20:

Volcsanszk, #nemnato stryker várja a fémgyűjtőket:

#nemnato Bradley is zenész:

ukri baba yaga drón repülés közbeni elfogása:

Mi24VP semlegesít egy ukri drónt a Fekete tengeren:

Krab volt:

Chernika-1 kamikaze drón, kifejezetten élőerő ellen:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 588
47 851
113
Borisz Rozsin katonai szakértő az Északi Katonai Körzet Donyecki szakaszában az Ocheretinsky áttörési zónában kialakult helyzetről

1. Karlovka

Az RF fegyveres erői előrenyomultak a kertészeti vállalatnál keleten, megközelítve magát Karlovka közvetlen külvárosát és a Karlovkai-tározót .
Az Ukrán Fegyveres Erők 59. dandárja továbbra is súlyos problémákkal küzd a személyi állomány minőségével és a fenntartható védelem megszervezésével kapcsolatban. Miután már Netailovo előtt elkezdett visszavonulni, Karlovkánál tovább veszít .

2. Yasnobrodovka

Az orosz fegyveres erők előrenyomultak Jasznobrodovkától
délkeletre. Magába Yasnobrodovkába még nem léptünk be, a harcok a külvárostól nem messze zajlanak.
3. Novopokrovskoe

Az orosz fegyveres erők északkeletről és keletről nyomultak előre a falu felé. Szemjonovkától is van kézzelfogható előrelépés . Maga a falu még mindig ellenséges ellenőrzés alatt áll.
4. Szokol

Az orosz fegyveres erők szilárdan beépültek a faluba, és a felszabadításért küzdenek. Az ellenség komoly ellenállást fejt ki, és megpróbálja lelassítani az offenzíva fejlődését Ocheretinótól nyugatra , ahol az ukrán fegyveres erők számos pozíciót veszítettek és veszítettek. Novoaleksandrovkában a falu délkeleti részén folytatódnak a harcok.

5. Kalinovo

Ocheretinótól
északra az orosz fegyveres erők kissé kiterjesztették az ellenőrzési zónát Kalinovo irányába . Az Arhangelszk külvárosától északra lévő pozíciók is javultak . Rozovka irányában még nincs komoly előrelépés .

Általánosságban elmondható, hogy az Orosz Fegyveres Erők továbbra is fenntartják a hadműveleti kezdeményezést Ocheretinotól nyugatra és délnyugatra , kihasználva azt a tényt, hogy az ellenség hadműveleti tartalékainak egy részét Harkov irányába helyezte át.
A Harkov régió északi részén zajló harcok elhúzódásával egyre kritikusabb lesz az ukrán fegyveres erők tartalékainak lekötése ezekben a harcokban. Ezért az ellenség megpróbálja felgyorsítani a probléma megoldását Volchansk és Liptsy falu területén végrehajtott támadó akciókkal. Egyelőre az ukrán fegyveres erők ebben nem jártak különösebben sikerrel.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 722
4 125
113
Nehezen tudom eldönteni, hogy az a szánalmasabb, hogy nem ismered az órát, hogy büszke is vagy erre vagy az, hogy annyira nincs életed, hogy velem foglalkozo.
Örülök, hogy így felb@sztad magad, mimóza. De ne próbálkozzál ilyen eldöntendő kérdésekkel más téren se, mert a mostanában felmutatott teljesítményed alapján nem úgy nézel ki, mint aki megbirkózna velük. :)

Mindazonáltal félig meg kell kövesselek, mert jobban megnézve vagy a napszéltől, vagy mágneses anomália miatt, de az ámítógépem és a fórum órája nincs szinkronban. Most pl. a fórum a szefós 212008-as kommentjét 28 perccel ezelőttre, egyúttal 21:48-ra teszi.
Ezt eddig észre sem vettem, szóval igyál egy sört, ha van pénzed (márpedig kell legyen, mert a cégnél ma fizetésnap van :D )
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 664
14 262
113
BTW F-16.
Ennyi eltelt idő után már nem lehetetlen az ukrán pilóták egy csoportjának befejeződött kiképzése - azért másfél év egy feszített képzéssel kihozhatóak egy nagyjából jó szintre. Alap pilótakészségek (fel-leszállás, navigációs, emergency procedures, stb...) mostanra simán be kellett csontosodjon - végül is nulláról 8 hónap alatt kereskedelmi pilótát képeznek.

Harcászati kiképzés szempontjából igazából nem kell nekik CAS vagy hasonló specifikus bevetésekre számítani - a képzési tematikájukat a standardtól eltérően le lehetett szűkíteni arra, amire kellhet. Szerintem a stand-off fegyverzet hajigálása AG esetben, amit elvárnak tőlük (semmi célmegjelölés vagy ilyesmi, elmennek egy pontra oldani és csá, többit végzi az eszköz). Sima bombakamion bevetési metódus, GPS siklóbombákkal, meg stealth CMekkel (JASSM és társai). Az F-16 nagyon jól kiszolgálja a pilótát, ide értve az önvédelmet is.
Nagyobb baj, hogy az AA képzés sem úszhatták meg, BWR AMRAAM eregetés meg magában egyrészt nem egyszerű (nagyon összetett a BWR harcászat, ha belemélyedünk), másrészt kevéske magában... de szerintem mostanra kielégítően megugorhatták azt a szintet, amit az USAF elvár egy szakszós pilótától.

A baj a másik oldal... az orosz már rendlekezik az első vonalas 5.th gennel, AWACS és masszív LR BWR fegyverzettel illetve integrált légvédelemmel. Minden tiszteletem azoké a pilótáké, akik ezek ellen felszállnak...

Vannak olyan híresztelések, miszerint még csak most állnak neki pilcsiket képezni.



Akkor mikorra is lesznek azok bevethetők ?

Van olyan érzésem, hogy azok az "ukrán" pilóták azok valójában brit, német, lengyel, dán, norvég, svéd, és hasonló pilcsik lesznek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 588
47 851
113
Orosz Védelmi Minisztérium:

Moszkvai idő szerint 21 óra 10 perc körül leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy az Alder többszörös kilövésű rakétarendszerrel terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen.

A szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszerek hat Olkha MLRS rakétát semmisítettek meg a belgorodi régió területe felett.



Rendkívül pozitív hírek érkeznek a Fekete - tenger irányából

A hírek szerint a térségben hirtelen állandó turbulencia támadt. Hamarosan súlyos hatással lesz az MQ-9 Reaper és a Global Hawk stratégiai felderítő UAV-k átrepüléseire.

Várjuk a monitoring erőforrások térképeinek tanulmányozását. Bár most már határozottan kikapcsolják a transzpondereket a földrajzi helymeghatározással.

Légy bátor, rossz idő.

Az engedély megérkezett.


Nem egészen értem. Hátha ti meg tudjátok fejteni!
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 433
11 323
113
Akkor most valaki világosítson fel, hogy mi az elképzelés e mögött az egész mögött. A nyugat (gy.k. USA) elhatározta, hogy legyőzi Oroszországot, és ezért Ukrajnát háborúba küldte. Eddig ok, de mi volt az elgondolás a hogyanról? Ugye azt már sokszor kitárgyaltuk, hogy Oroszország elbaszta a hadműveletet az elején. Ez tiszta is. Ők úgy gondolták, hogy a szokásos eljárással működni fog, ahogy 68, 56, stb. is ment, egy viszonylag komolyabb erővel bevonulunk, maximum pár nap lövöldözés és helyzet megoldva. OK, ők benézték. Tanultak belőle, jelenleg nem úgy néz ki, hogy holnap veszítenek. Akármennyire is ezt vízionálják egyesek és jelenik meg az Index és a FOS media oldalain, hogy holnap aztán végleg összeomlik, meg “nagy bajban van”. Ez utóbbi naponta hatszor, a leg képtelenebb hülyeségekkel, miközben sehogy se akar a gazdasága lenullázódni, sőt. Persze tudom, holnap már biztosan megy a lecsóba. Esetleg holnap után, vagy jövőre, vagy az után. Ja és a népharag meg majd jól elsöpri Putyint. Ezzel az a baj, hogy soktízmilliós veszteség sem söpörte el Sztálint és most sem látom a napi tüntetéseket. Legalább egy tiltakozó plakát valahol?

Na de vissza a nyugatra. Szóval, mi van, ha az Oroszok nem adják meg magukat szép szóra? Hiába mondják nekik, hogy most aztán irgum-burgum, ők csak nem akarják megadni magukat. Az USA elgondolása ez lett volna, hogy akkor elmennek Vlagyivosztokig? Mert a nélkül elég nehéz lenne. Ugye itt volt Irak, hát onnan kivonultak, mert nem sikerült. Aztán Afganisztán, hát az sem egy sikertörténet. De volt egy Vietnám, na az igen, ja nem. De sikerült lebombázni Szerbiát. Na, az igaz, mondjuk bevonulni oda sem akaródzott. Az utolsó „siker“ az Grenada volt, ami komoly haderővel rendelkezett és nagy kiterjedésű ország is volt… ja nem. Most, itt van Oroszország és Kína. Az volt az elgondolás, hogy mindkettőt legyőzi? Tehát bevonul és mindkét aprócska minihercegséget legyalulja a térképről?

Ha nem ez volt az elgondolás, akkor mégis micsoda?

Erre most lapot húzunk, és az EU átveszi az Oroszország elleni háborút, és majd jól legyőzi. Élen az Észtekkel és az ő hatalmas haderejükkel. A jól fejlett hadiiparunkkal, és a dugig feltöltött és ütőképes hadseregünkkel. Ok, ezek nincsenek, de van milliószám atomrakétánk. Na jó, az nincs, de van propagandánk, meg majd jól megzsaroljuk Oroszországot, meg mellesleg Kínát is gazdaságilag. OK, lítiumot azért adjanak, meg egy kis olajat, földgázt. De különben megnézhetik magukat. Ja meg uránt. És majd mindenki jól be is tartja a szankiókat, mert különben velük is szankciózni fogunk. Indiával is. Meg a komplett déllel. Mindenkit szétszankciózunk.

Tényleg nem értem, hogy mi volt az elgondolás e mögött? Mi volt a terv? Valaki látta már a tervet? Vagy legalább hallott róla, hogy van olyan?

Majd szervezünk egy jó kis békekonferenciát, az oroszok és kínaiak nélkül, és akkor majd Oroszország jól megijed és aláír. OK, ez is egy jó terv. Megyek és főzök még kávét.
Kiváló gondolatébresztő és diskurzusgerjesztő írás!

...no meg nekem is van így kifogásom arra, hogy újabb magyarázatot találjak eseményekre, mint a Négy esküvő és egy temetés Gareth-je a házasságról, mint érthetetlen jelenségről...

Szerintem a nyugati telv eledetileg loppant lavasz volt:
A XXI. századra eljutottunk oda - hogyha a történelem nem is ért véget - a hagyományos háborúk a lövészárkaikkal, a harcmezőt holdbéli tájjá változtató tüzérséggel, a sorozatvetőkkel, az ipari vérszivattyúkkal és húsdarálókkal már politikailag nem korrektek, nem humánusak, nem szakszerűek, de legalább is illegálisak.
Legalábbis a nyugat, a """szabad világ""" szerint (jelentsen ez a fogalom bármit is), tehát Az Egész Világ szerint is.

N e m i l l i k hagyományosan háborúzni.

Levegőből, precíziós fegyverekkel, a földön kis létszámú különleges alakulatokkal lehet, az más.
Persze emberáldozatok vannak (holmi esküvők, temetések, félmillió iraki gyerek, de ezek lehet nem is ezen a bolygón vannak), de azok járulékos veszteségek az emberi csabaccságért, a nemzetközi lyogokért, a szabájokon alapuló nemzetközi rendért (fájt ugye így olvasni
:D
) vívott nemes és hősies küzdelemben.

"...Lehet hogy páran meghaltok a sárkánnyal való küzdelemben, de ennyi áldozatra hajlandó vagyok!..."
Farquaad nagyúr. Shrek.

A terv (egyik eleme) az volt, hogy különböző módszerekkel (Majdan, lopakodó terület, gazdaság, társadalom stb. leuralás stb.) az oroszoktól elszakítják, kisajátítják az egyik védterületét, érdekszféráját. Kisebb-nagyobb fokozatokban.
Amire számíthattak, amit reméltek, hogy az oroszok nem fognak hagyományos háborút indítani, mert nem akarnak a nemzetközi életben páriákká válni.
(A, Mert ha nem, akkor pl. az orosz sportolók, énekesek, macskák, fák majd nem vehetnek részt nemzetközi küzdelmekben.
B, Ha ez megtörténik, az előbb felsoroltak haragja elűzi Putyint, ezt nem akarja, tehát az orosz hadak maradnak a laktanyákban vodkát vedelni)

Ha mégis megtennék, akkor a saját maga régi árnyéka (vodkát vedelő) orosz haderő úgysem fog tudni győzni az interoperábilis, gyorsreagálású, hálózatalapú, NATO standardok, eljárások (jelentsen ez bármit is) szerint nyugati fegyverekkel harcoló ukránok - no meg a tanácsadóik, kiképzőik - ellen.
Azt se feledjük, hogy az utóbbi idők konfliktusaiban - a nem szovjet doktrína szerint alkalmazott - az exszovjet fegyverek rendre leszerepeltek a nyugati fegyverekkel szemben.
Mondjuk ehhez kellett a totális nyugati légi fölény és túlerő az erősen kontrollált helyi konfliktusokban...

...aztán eljutottunk oda,ami nekünk már közismert, hogy az orosz megpróbált '56, '68 módjára eljárni, de ez számos okból nem jött össze. Ezt most nem taglalnám.

Így az orosz mégis választotta azt, amit nem gondoltak nyugaton - amihez "zsigerből ért"; a hagyományos háborút lövészárkokkal, őszi, tavaszi sárral, téli faggyal, nyugati mércével primitív, slendrián fegyverekkel, az élőerő tömeges veszteségeinek bevállalásával, anyagháborúval.

Ez ellen felvenni a kesztyűt a nyugati (legfőképpen európai) világ (talán a skandinávok téltűrését leszámítva) mára teljesen és végleg alkalmatlanná vált.
Mind társadalmilag, mind harceljárásaiban, mind technológiailag, mind fegyveriparilag, mind lehetőségileg, egyáltalán bármiben.

Persze: Le lehetne győzni az oroszokat technikailag.
Csak ehhez kellett volna a nato légiereje. Csak akkor az orosz sem ment volna bele "az ukránokkal háborúzunk, nem a nyugattal, ők csak exportőrök" játékba, hanem elkezdte volna rakettyázni a nyugati ilyen-olyan célpontokat.
Onnan már csak egy lépés lett volna valamelyik oldalról a nuki. Előbb innen, aztán 20 perccel később onnan.


Ne feledjük azokat a szalagcímeket, amiket olvastunk az elmúlt két évben!

  • Felrobbantottak Alaszkából induló olaj és gázvezetékeket! Vélhetően oroszok voltak! Medvegyev megköszönte Putyinnak a támadást!
  • Orosz felderítőgépek járőröznek az USA partjainál!
  • Támadás érte az USA haditengerészeti támaszpontjait!
  • Rakétatámadás következtében elsüllyedt a Washington rakétás cirkáló!
  • Orosz drón támadta meg a Capitólium kupoláját!
  • Orosz támadás érte az USAF bombázóinak támaszpontjait, hadászati bombázók sérültek meg!
  • NATO tagállamok kisvárosait lövi válogatás nélkül az orosz tüzérség!
  • Támadás érte és megsérült az egyik alaszkai NORAD radarállomást!

Valami lenyűgöző az a higgadtság és önuralom , ahogy az USA és a NATO kezeli az orosz provokációkat!


Az interoperábilis, gyorsreagálású, hálózatalapú, NATO standardok, eljárások (jelentsen ez bármit is) szerint nyugati fegyverekkel harcoló nyugati haderők a banán-, homok-, burnuszköztársaságok elleni harcra alkalmasak.
.
Pont.

(A hódítások katonai megtartására nem, de most ebbe ne gabalyodjunk bele, hiszen arra nem volt alkalmas a szovjet haderő sem)

De a múlt századból ittragadt, antihumánus, szakszerűtlen, illegális, anyagháborúzó orosz ellen nem.

Jó, a harci papucsos fremenek ellen sem, de most már tényleg hagyjátok abba a közbekiabálásokat!:hadonaszos:


Hmmm….
A románok oldalán harcolni a ruszkik ellen akikkel amúgy nincs semmi konkrét bajunk, bezzeg a románokkal akikkel van, de ők a szövetségeseink….
Honnan a fenéből ismerős ez nekem?
:rolleyes:
Nekem ez jutott eszembe:
"...
A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Ma eszembe jutott a korabeli anekdota, miszerint Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, átadta a hadüzenetet, majd a következő beszélgetés zajlott le közöttük.


- Mi az Önök államformája?
- Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- És van Önöknek tengerük?
- Az nincs.
- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
- Nincs.
- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
- Nem, ők a szövetségeseink..."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 189
55 039
113
Az csak a levezetés (a baltiakat a végén eltapossák egy mozdulattal, ha oda jut a dolog). A lényeg előtte van:
  • Space based control szakszerű leírása - lényegében megfenyegette az US Space Force erőit, hogy amennyiben orosz területek ellen mélységi csapásmérés történik, ezeket az űreszközöket támadni fogják. Tekintve a támadó rendszer részei - ezért részletezte ki.
  • Tisztán nyugati haderők szerepéről beszél, az ő katonai és parancsnoki központjairól (ahol ezek a tervezések és kivitelezések lezajlanak). Ezek támadását vázolta fel, mint felelősök a támadásokért.
  • És magukról a nyugati országokról, azok területéről. Ideérve a főtitkár eltársét is. Vagyis a nyugati csatlósok is ugyanúgy kapnak, kivétel nélkül. Az orosz ha a területét támadásják, nem csak Ukrajnát fogja csapkodni. Ahogy várható volt. (Nem kimondva meg, ha atomozni akarnak vissza, akkor atom megy postafordultával).
Vagyis az egész lényege, hogy "Tudjuk nagyon jól ti csináljátok és itt lesz az a pont, hogy nem játszuk el tovább, hogy nem tudjuk". Ez a beszéd ennek a kijelentése. Az egész beállítás, ahol, ahogy beszél, mind erről szól.
A szakadék szélére értünk.



Ez fasza lesz....



10 perc elemzés a tv műsorbòl,nem tudom ki az elemző,de értelmesen beszél.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
380
2 507
93
Orosz Védelmi Minisztérium:

Moszkvai idő szerint 21 óra 10 perc körül leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy az Alder többszörös kilövésű rakétarendszerrel terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen.

A szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszerek hat Olkha MLRS rakétát semmisítettek meg a belgorodi régió területe felett.



Rendkívül pozitív hírek érkeznek a Fekete - tenger irányából

A hírek szerint a térségben hirtelen állandó turbulencia támadt. Hamarosan súlyos hatással lesz az MQ-9 Reaper és a Global Hawk stratégiai felderítő UAV-k átrepüléseire.

Várjuk a monitoring erőforrások térképeinek tanulmányozását. Bár most már határozottan kikapcsolják a transzpondereket a földrajzi helymeghatározással.

Légy bátor, rossz idő.

Az engedély megérkezett.


Nem egészen értem. Hátha ti meg tudjátok fejteni!
Ez tényleg olyan mint a verselemzés.Vajon mire gondolhatott a költő? :D
Amúgy tényleg?Csak nem a régen hőn várt esemény, hogy Fekete tenger feletti Nato s felderítőkkel történik valami?Figyeljetek már oda.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 689
113
Leégett Putyin rezidenciája, de nincs baj mert van neki másik is.

Gazprom épület. Két napja égett le.


Btr rácsosan.

Mearshaimer Zselé "bekekonferenciajarol".
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 622
13 520
113
Az orosz taktika továbbra is az hogy ész nélkül indítják a halálrohamokat remélve hogy elfogy a védők lőszere?

Úgy néz ki az oroszok többé nem bújhatnak a határaik mögé.

Ez a tükrös módszer.. ezek szerint szarul áll az ukránok szénája, ha halálrohamok kellenek.

Na de sebaj, addig a virtuális térben győzhet a nato propaganda osztály.

Már a gradok is kifogytak, kiszámolták matematikusok:

 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 038
16 117
113
Orosz Védelmi Minisztérium:

Moszkvai idő szerint 21 óra 10 perc körül leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy az Alder többszörös kilövésű rakétarendszerrel terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen.

A szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszerek hat Olkha MLRS rakétát semmisítettek meg a belgorodi régió területe felett.



Rendkívül pozitív hírek érkeznek a Fekete - tenger irányából

A hírek szerint a térségben hirtelen állandó turbulencia támadt. Hamarosan súlyos hatással lesz az MQ-9 Reaper és a Global Hawk stratégiai felderítő UAV-k átrepüléseire.

Várjuk a monitoring erőforrások térképeinek tanulmányozását. Bár most már határozottan kikapcsolják a transzpondereket a földrajzi helymeghatározással.

Légy bátor, rossz idő.

Az engedély megérkezett.


Nem egészen értem. Hátha ti meg tudjátok fejteni!

Több orosz csatorna lehozta ezt; lehet hogy kamu fenyegetés, lehet hogy vilagos jelzés, hogy eddig tartott a lónak a vége, és ha valaki akar akkor lehet atomháborúzni pár szaros drónon.

Ha az utóbbi akkor szerintem valami olyasmi várható hogy odamegy egy Szu 27-es a Reaper elé és rányomja az orra előtt a forszást, Mach 2-vel elhúz mellette, mellérepülve véletlenül kibillenti a szárnyával stb. és más hasonló sajnálatos balesetek sora következik be, fegyverhasználat nélkül.

Fegyverendszerre szerintem nem utal szerintem mert az összes orosz kódbév ami eszembe jut turbulencia kapcsán az mind szárazföldi eszköz..
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 508
44 221
113
Több orosz csatorna lehozta ezt; lehet hogy kamu fenyegetés, lehet hogy vilagos jelzés, hogy eddig tartott a lónak a vége, és ha valaki akar akkor lehet atomháborúzni pár szaros drónon.

Ha az utóbbi akkor szerintem valami olyasmi várható hogy odamegy egy Szu 27-es a Reaper elé és rányomja az orra előtt a forszást, Mach 2-vel elhúz mellette, mellérepülve véletlenül kibillenti a szárnyával stb. és más hasonló sajnálatos balesetek sora következik be, fegyverhasználat nélkül.

Fegyverendszerre szerintem nem utal szerintem mert az összes orosz kódbév ami eszembe jut turbulencia kapcsán az mind szárazföldi eszköz..
Nem sokára kiderül lesz e turbolencia vagy esetleg más meglepi, a delikvens elindult!