[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 210
113
A háború gépezete tovább őrli az orosz hadsereget. Sajnos nem látok esélyt az orosz győzelemre.


Vicces fiú vagy! Ez a "sajnos" nem véletlen elírás? Az is érdekes, hogy csak az orosz hadsereget őrli a háború gépezete. Nem vagy egy kicsit egyoldalú?


Megy az ötletelés a szakértők meg a kommentelők részéről az amerikai felderítő drónok hatástalanítására. Ma már négy posztot és sok kommentet olvastam erről. Íme egy:


A különleges erők arkangyala : RQ-4 Global Hawk a Krím feletti égbolton – az Egyesült Államok eszkalálni fogja a konfliktust?

Az RQ-4 Global Hawk az államok kezdeményezésére felderítést végez, célpontokat azonosít, de az ukránok indítják el a rakétákat.

Ezzel kapcsolatban a védelmi minisztérium vezetője Belousov utasította az Orosz Fegyveres Erők vezérkarát, hogy tegyen intézkedéseket az Egyesült Államok stratégiai UAV-jainak Krím közelében történő repüléseivel kapcsolatban.

Hogyan védekezzünk az RQ-4 Global Hawk ellen?

A semleges vizeken repülő felderítő drónokat lehetetlen lelőni. Az ellenük irányuló támadást Oroszország közvetlen támadásának tekintik az Egyesült Államok ellen, annak minden következményével együtt.

A krími terrortámadás amerikai provokáció. Célja, hogy Oroszországot elhamarkodott cselekedetekre késztesse, hogy a hatóságokat lejárassa, mint akik nem képesek megvédeni az ország lakosságát, és ez belső zavargásokhoz vezethet. És egyúttal teszteli hazánk védelmi képességét. Igen, a Krím elleni támadás többek között a védelmünkben lévő lyukakat kutatja, és teszteli az amerikai fegyverek hatékonyságát.

Mit kell tenni?

Az RQ-4 Global Hawkot nem lehet lelőni, de el lehet nyomni. Véleményünk szerint a leghatékonyabb módszer a katonai repülőgépekre telepített elektronikus hadviselési rendszerrel történő ellenlépés. Az amerikai UAV sértetlenül repül, nem lesz támadás, de nem tud adatot továbbítani.

Hátrányok: Az RQ-4 Global Hawk nagyon gyorsan mozog. Nem lesz lehetőség azonnal a levegőbe emelni a gépet, ha egy drónt észlelnek a partjaink felé.

Megoldás: előre felkészülni. Szükséges a katonai repülőgépek folyamatos járőrözése elektronikus hadviseléssel. Ehhez azonban fontos a folyamat megszervezése: a katonai repülés integrálása a polgári hajók repüléseibe. Ez időt vesz igénybe.

Egy másik megoldás: légtilalmi tér kihirdetése. Ahogy Oroszország megtiltotta a hajók közlekedését Ukrajna kikötőihez. Ehhez azonban még nagyobb erőforrásokra lesz szükség a hatalmas légtér ellenőrzéséhez.

Mindenesetre az RQ-4 Global Hawk nem repülhet szabadon.



Az ukrán fegyveres erők megtámadták a Balaklava Hőerőművet és a Tarkhankut légvédelmi övezetet

Az előzetes információk szerint Szevasztopol légvédelmi rendszerei két légi célpontot semmisítettek meg a vizek és a Balaklava régió feletti égbolton. Ezt Szevasztopol kormányzója jelentette be. A lezuhant tárgyak töredékei a tengerparti övezetben és a Balaklava régióban hullottak, ami aggodalmat keltett a helyi lakosokban.

A kormányzó megjegyezte, hogy a lehulló törmelék következtében senki sem sérült meg, de a helyi hatóságok és a katasztrófavédelem továbbra is a helyszínen dolgoznak, hogy felmérjék az esetleges károkat és biztosítsák a lakosság biztonságát. A terület alapos vizsgálatát végzik el az összes potenciálisan veszélyes elem eltávolítása érdekében.
Az Avia.pro forrása szerint lakóépületek sérültek meg a lezuhant célpontokról lehulló törmelék következtében.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-sevastopole-sbity-dve-vozdushnye-celi-vrag-opyat-atakoval-krym
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 282
55 495
113
A háború gépezete tovább őrli az orosz hadsereget. Sajnos nem látok esélyt az orosz győzelemre. Ebből újabb feldarabolás lesz mint 91-ben.
2 orosz T-80 tank odaveszett.

BMP-2 és MT-LB került kiírásra az orosz készletekből



Szerintem is, ezzel a veszteségekkel,amiket most linkeltél,megfordult az smo menete,rábazztak az Oroszok, mert az ukrán hadsereg most kezd erőre kapni,pár hónap alatt pótolták azt az 1500 tankot,sok ezer egyéb páncélost,amiket elvesztettek,meg azt a félmillió embert aki meghalt,meg a másik 4-500 000-t,akik megsebesültek,az ipari kapacitásokkal együtt,hiszen ukrajna mindig is a fejlett,jól szevezett,finanszírozott behéziparáról volt híres,lásd a felfutó tankgyártásukat,a jatagánnal,a pezsgő,felfutó gazdaságuk elbírja az újabb erőművek,autòpályák,vasutak építését is.
Ráadásul,a nyugat segélyek 91%-a sem megy vissza az usába,csak 90,a Blinken srác szerint,szóval rábasztak a ruszkik megint,az 1000 éve tartó birodalom építési kisérleteikre,megint.
A szemét agresszorok,csak támadják csòri nyugatot folyton,hódító,rabló hadjáratokat indítanak menetrend szerűen nyugatra,de most benézték.
Kajakra!
Édes f szom....:(
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 012
14 807
113
A mai napon Sokol település is fel lett szabadítva!
k-p-2024-06-29-122345766.png
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 087
113
Voznyeszenszk, Konatovo, Sztarokonsztantyinov. Ezen a három reptéren észleltek repülőgépeket. Úgy mentik ki őket a támadásokat alól hogy ami repulokepes az riasztaskor azonnal felszáll és köröz a reptér közelében.




Kurszk régióban meghalt 5 civil egy ukran/Nato dron támadásban, 2 még gyerek volt.


Ukran fegyveresek utolsó másodpercei epuletharc közben.


Volcsanszk pirosodik.
Nincs itt semmi bekerítés és 400 fős megadás mint ahogy az ukranok hireszteltek.


Ukran/Nato fegyveresek lőttek egy menekült oszlopra amely Torecket akarta elhagyni. 7 halottat írnak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 898
87 106
113




 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
951
11 163
93
A háború gépezete tovább őrli az orosz hadsereget. Sajnos nem látok esélyt az orosz győzelemre. Ebből újabb feldarabolás lesz mint 91-ben.
2 orosz T-80 tank odaveszett.

BMP-2 és MT-LB került kiírásra az orosz készletekből
Nem akar belőled is múltidéző sorozatot indítani gigabiga cimborád?
Lenne miből meríteni. Vagy akkor bontanák a szerződéseteket?
:)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 087
113
Ukrán strandra a nyáron ne menjetek, elvisznek ledaralni. Mondjuk az orosz strandon meg lebombázott a Nato...
Legjobb a kerti medence csak hideg sör legyen...



A mai ukronato terrortamadas aldozataul esett család látható a háttérben. A kislányt épp elpakoljak.
Minden sikeres volt ismét, a Nato felderítés, a Nato celkijeloles, a Nato fegyverzet, és a Nato kiképzés is.
Mehet a plecsni nektek hoshoholhonvedok. :mad:



Harom civil megserult Belgorod régióban mikor drónok támadtak a járművekre.


Kijev szelleme visszatért, most egy Jak 52-essel repül, beultettek mögé a vadaszpuskas nagypapat is. Most dronokra vadásznak mérsékelt sikerrel.

Kalinovkat épp leoperaljak Csasov Arról.


Fogynak párosával az önjáró lövegek is.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 226
4 667
113
Ez szép meg jó, de csak szavak. Ezek a gépek kivétel nélkül nemzetközi légtérben reülnek, ahol minden joguk meg van repülni. Lehet korlátozni a nemzetközi légteret, de az meg nem nemzeti, hanem nemzetközi ügy, amiben Oroszország egyedül nem dönthet, mert nincs értelme.
Te figyelj, ha nemzetközi légtérböl jelöli ki a célokat és irányítja a csapást nálam az elegendő ok lenne arra hogy levarrjam. Nem tudom az oroszok ezen miért tökölnek, hiszen teljesen egyértelmű hogy a NATO irányítja a légicsapásokat. Mint védelmi szövetség. Hellomi? Ezt elég nehéz védeni, de próbáld meg lássuk :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 508
79 592
113
Te figyelj, ha nemzetközi légtérböl jelöli ki a célokat és irányítja a csapást nálam az elegendő ok lenne arra hogy levarrjam. Nem tudom az oroszok ezen miért tökölnek, hiszen teljesen egyértelmű hogy a NATO irányítja a légicsapásokat. Mint védelmi szövetség. Hellomi? Ezt elég nehéz védeni, de próbáld meg lássuk :)
Azt csinál nemzetközi légtérben amit akar hiába fáj. Az oroszok meg azért hagyják, mert veled ellentétben képesek felfogni ésszel azt, hogy mit jelent a nemzetközi légtér és a nemzetközi jog.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Azt csinál nemzetközi légtérben amit akar hiába fáj. Az oroszok meg azért hagyják, mert veled ellentétben képesek felfogni ésszel azt, hogy mit jelent a nemzetközi légtér és a nemzetközi jog.
Szóval, csak hogy egyértelmű legyen: Nemzetközi légtérben mindenki azt csinál, amit akar? Ez jól hangzik. Bár szerintem ha ilyen egyszerű lenne, akkor még a jelenleginél is cudarabb lenne a világban a helyzet.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 694
13 840
113
miért várnak változást 8 ütegtől. 50 lenne is csak védelmi eszköz. Maximun lassitani tudja az oroszok előrehaladását.
de majd ahogy szépen lassan feltörik szétdrónozzák éppen ott lesznek, ahol a part szakad. Némi propaganda suintű veszteséget tudnak vele okozni, de kb ennyi.

De szerintem sok múlik a közel keleten is, hogy ebből mi lesz.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 986
38 285
113
És ezen ellentmondásból nem esik le, hogy külföldről szállnak fel a gépeik az első és egyben utolsó útjukra? o_O
Ha minden felszállás az utolsó útjuk, akkor hogy van még repülőjük majdnem 3 évnyi háborúzás után? :D
Olvas kevesebb ruszki propit, mert nem jön ki a matek! ;)
 
  • Tetszik
Reactions: G__G

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 810
57 649
113
Ha minden felszállás az utolsó útjuk, akkor hogy van még repülőjük majdnem 3 évnyi háborúzás után? :D
Olvas kevesebb ruszki propit, mert nem jön ki a matek! ;)

Akkor az sem tűnt föl, hogy a világ minden sarkából gereblyézik össze nekik a gépeket. :rolleyes:
Szerintem inkább ne reklámozd tovább, hogy mennyire vakon vagy :confused: