[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 442
5 171
113
Patriot-

Nem azt írtam hogy roncsdarabok hanem ha nem "hardkill" légvédelmi rakétával "lőnek le" egy BM-et akkor sokszor csak szétesik a rakéta és a robbanófej tovább repül és becsapódik nyílván nem az eredeti célpontba(ebben az esetben kazettás töltet).Amiket ha kiszóródnak közelségi gyújtó robbant fel.Patriot PAC3 pont az öböl háború tapasztalata alapján lett kifejlesztve.Lényegében közvetlen találattal robbanófejet is megsemmisíti.Felőlem gondolhat bárki bármi de ennyire nem megy félre egy ATACMS direktbe meg semmi értelme strandoló civileket támadni nyugati fegyverekkel hogy ennek hatására leállítsák a nyugati fegyverszállitásokat.
Fogalmam sincs, hogy mi történt, bevallom még a videot sem volt időm megnézni. Azonban egy dolgot had jegyezzek meg ezzel kapcsolatban. Egy rakéta/lőszer nem csak attól mehet rossz helyre, hogy hibás. Nem csak annyi történhet, hogy az ukránok Vlagyivosztokot akarták lőni, de Belgorod lett, mert a rakéta rossz helyre ment. Én emlékszem arra, hogy többször is sikeresen rossz koordinátákkal lőttek a veszprémi lőtéren és sikerült pl. az ovoda homokozóját telibe trafálni, vagy ellőni a templomtornyot, igaz, nem éles lőszerrel. Hogy az ukránok a tengerpartot akarták e lőni, vagy nem, az nagy kérdés, de simán előfordulhat, hogy valaki valahol rossz koordinátákkal dolgozott.

Amúgy milyen a nem hardkill légvédelmi rakéta? És a BM amelyik szétesik, de a robbanófej tovább repül??? Amit te leírtáél az egy scienc fiction, de még annak is erős. Ha egy kazettás lőszer elvégzi a feladatát, ugyan rossz helyen, akkor azt nem semmisítetted meg, az nem légvédelem. Ha azt akarod sugalmazni, hogy a gaz oroszok lőtték a strandot, az más, de akkor írd le azt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 080
24 415
113
A külső fenyegetés inkább összezárni szokott egy népet és nem megosztani.
Ez igaz, viszont amikor egy kívülről táplált belső ellenség teszi tönkre azt a népet, általában annak szar vége szokott lenni a regnáló kormányra nézve! Az ukrán demokrácia ott megbukott, amikor Zselé nem engedte kiírni a választásokat, pedig az kristálytisztán leképezte volna mi is az ukrán nép akarata és elképzelése a saját jövőjét illetően.

valamiért nagy összegben mernék fogadni arra, hogy inkább egyeznének bele egy kompomisszumba az oroszokkal, mint hogy ezt a háborút folytassák,erre talán a legjobb bizonyíték, hogy a videók szerint az ukrán emberek nem önként és dalolva keresik fel a toborzó irodákat, de ha szerinted igen, légyszíves ezt valami videóval alátámasztani.

Viszont az ellenkezőjéről számos felvétel a rendelkezésedre áll
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 527
44 365
113
Na most mi lesz?
2024-06-27-15-26.png
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
463
1 733
93
Amúgy milyen a nem hardkill légvédelmi rakéta? És a BM amelyik szétesik, de a robbanófej tovább repül??? Amit te leírtáél az egy scienc fiction, de még annak is erős. Ha egy kazettás lőszer elvégzi a feladatát, ugyan rossz helyen, akkor azt nem semmisítetted meg, az nem légvédelem. Ha azt akarod sugalmazni, hogy a gaz oroszok lőtték a strandot, az más, de akkor írd le azt.
Hard kill fegyver alatt azt értik, ami közvetlen ütközéssel semmisíti meg a célt, nem robbanóanyaggal és repeszekkel. A Krímbe telepített orosz légvédelmi rakéták nem hard kill, hanem hagyományos működésűek.

Mivel a BM-ek, szemben a CM-ekkel, ballisztikus pályán, meghajtás nélkül, közel függőlegesen közelítik meg a céljukat, hiába találod el a BM-t, az (vagy a darabjai) attól még le fog esni, és nem is messze az eredeti céltól. És ha nem a töltetet rongálod meg, az el is fog működni. Esetünkben a résztölteteket a beállított magasságon kiszórja. Azok meg esnek, ahova esnek, és ott fel is robbannak.

Dokumentált tény: 1991, 1. öböl-háború, szaud-arábiai USA bázis. A Patriottal eltalált Scud robbanofeje a találat ellenére telibe verte az eredeti célt, és tucatnyi amcsi katonát nyírt ki.

Az még senkinek nem tűnt fel, hogy Szevasztopol legfelkapottabb stranja, a Ljubimovka Pljazs, ahol nagy valószínűséggel az eset történt, 2 km-re sincs a belbeki légitámaszponttól? Sőt a strand északi része közvetlenül határos a repülőtérrel, csak egy 20 m magas löszfal választja el őket. (De az eset a videók szerint a strand déli, kiépített részén történhetett.)

Ettől persze még lehetett terrortámadás - az ukronáciktól kitellik - csak nem fér a fejembe, hogy az alig pár tucatnyi ATACMS rakétájukból 5 db-ot erre használnának el.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 596
47 919
113
Túl drága: Scholz uniós pénzeket kér az ukrán menekültek támogatására

Az Európai Uniónak több forrást kellene elkülönítenie az ukrán menekülteket befogadó országoknak.
A német kancellár ezzel a kéréssel írásban fordult az Európai Bizottság vezetőjéhez, Ursula von der Leyenhez.
Ő maga jelentette be a brüsszeli EU-csúcson – írja a Politico lap.

Scholz leveléhez csatlakozott Donald Tusk lengyel miniszterelnök és cseh kollégája, Petr Fiala.
A német kancellár szerint ezek az országok fogadják a legtöbb ukrán menekültet.

Kollégáimmal együtt úgy gondolom, hogy eljött az idő annak eldöntésére, hogy Európának különleges pénzügyi támogatást kell nyújtania ezeknek az országoknak a szociális segély (menekülteknek), a szakképzés, a nyelvtanfolyamok és minden egyéb biztosításához" – áll a közleményben.



Szevasztopol, Uchkuevka

térségében lehullott kazettás lőszerek többsége a tengerben kötött ki. A nap folyamán a búvárok három fel nem robbant kazettás lőszert találtak. A tervezett terület több mint felét felmérték. Összesen a víz alatti aknamentesítő csoport 19 szakembere dolgozik a veszélyes területen. Az észlelt lőszereket a biztonsági óvintézkedések betartásával a helyszínen megsemmisítjük.


A kijevi rezsim vezetője azt mondta, állítólag nem akarja, hogy az ukrán fegyveres erők veszteségei miatt elhúzódjon a konfliktus​

Az ukrajnai konfliktus nem hosszabbítható meg, mivel az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenved el. Ezt nyilatkozta a kijevi rezsim feje, Vlagyimir Zelenszkij, aki ma megérkezett az Európai Unió csúcstalálkozójára Belgium fővárosába, Brüsszelbe.

Bár Zelenszkij és környezete ellenzi az Oroszországgal folytatott béketárgyalásokat, Brüsszelben a konfliktus elhúzódásának ellenzőjeként próbálja bemutatni magát, és az ukrán fegyveres erők soraiban túl nagy veszteségekről beszél.
Ezt a rendezési tervet néhány hónapon belül le kell tennünk az asztalra. Nincs sok időnk, mert sok sebesültünk és halottunk van a csatatéren. Ezért nem akarjuk, hogy ez a háború évekig tartson

- mondta a kijevi rezsim feje.

Figyelemre méltó, hogy az orosz fél mindig is bizonyította készségét a békés tárgyalásokra. Kijev azonban elvi álláspontot képvisel, megtagadja a békés rendezésről szóló párbeszédet, és követeli a „Zelenszkij-formula” követését, amely teljesen alkalmatlan a fennálló valósághoz. Ezért aligha érdemes komolyan venni a kijevi náci rezsim vezetőjének ilyen kijelentéseit.

Egyértelmű, hogy Zelenszkij a nyilvánosság előtt játszik – nem előnyös számára, ha „sólyomként” tünteti fel magát, aki a konfliktust tovább eszkalálja, ezért igyekszik úgy fordítani a dolgokat, hogy törekedszik a békés megoldásra.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 178
113
Az előbb még ott volt, de már nincs. Kikapcsolta a transzpondert? :oops:
felcserélte??
Kimentem a konyhába egyet inni és mire visszajöttem megdöbbentem: Ugyanott a helyén a Flight orosz gépet mutat ami Isztambulból Moszkvába tart és még a krimi Balaklava (tengeralattjáró és atombomba raktár a hegyben) felett is átrepül , pár km után Szevasztopol mellé ér:
5cwCjbh.jpg


Utána sarkon fordul, 30 km / sec sebességgel visszamegy az orosz gép eddig Isztambul utáni eddig elrejtett, eredeti útvonalára és ha mi sem történt volna, az eredeti útvonalán megy tovább. Kérdés, hogy addig az angol gép meddig jutott a Krim megközelítésében?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 673
14 304
113
A külső fenyegetés inkább összezárni szokott egy népet és nem megosztani.

Oszt mióta van olyan, hogy ukrán ?

Alekszandr Szirszkij tábornok ukrán, vagy orosz, vagy micsoda ?

Miért van, hogy Ukrajna 1992 óta demográfiai lejtmenetben van ?

Ukrajna előre megy (a szakadékba), nem hátra ? :rolleyes:
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 527
44 365
113
felcserélte??
Kimentem a konyhába egyet inni és mire visszajöttem megdöbbentem: Ugyanott a helyén a Flight orosz gépet mutat ami Isztambulból Moszkvába tart és még a krimi Balaklava (tengeralattjáró és atombomba raktár a hegyben) felett is átrepül , pár km után Szevasztopol mellé ér:
5cwCjbh.jpg


Utána sarkon fordul, 30 km / sec sebességgel visszamegy az orosz gép eddig Isztambul utáni eddig elrejtett, eredeti útvonalára és ha mi sem történt volna, az eredeti útvonalán megy tovább. Kérdés, hogy addig az angol gép meddig jutott a Krim megközelítésében?
Ha a transzponder-t kikapcsolják vagy a jelet elnyomják a Flyghtradar algoritmusa egyenesen mutatja tovább /szaggatott vonal/ majd amikor jelet kap korrigál.
Fighter bomber szerint 4 typhon és az R 135 volt, két typhon nem használt transpondert és ragadtak az R 135 re de lebuktak.
https://t.me/fighter_bomber/17175
Általában ez az RC nagyon hasonlít ahhoz a válaszhoz, amelyre figyelmeztettem. Ez válasz arra a nagyon érthető szándékunkra, hogy ellenséges UAV-kat lőjünk le a Fekete-tengeren. Fegyverek segítsége nélkül ez az agressziós cselekmény jogilag nem jöhet szóba.

Ebbe akár 4 (!!!) vadászgép fedezete alatt hoztak be egy repülőt személyzettel, amelyek közül kettő bekapcsolt transzponder mellett végzett demonstrációs akciókat, két vadászgép pedig közelről repült a felderítő repülőgépekről kikapcsolt transzponderekkel, egy célpontot ábrázolva a radaron. Elnökünket annyi gép kíséri, de itt egy közönséges felderítő repülés, amiből már millió volt. Mindenféle kíséret nélkül.
El van szarva. Leégették. Nagyon nehéz több órát repülni szűk alakzatban, ezért valaki hibázott, és ezt észrevettük.
Mi volt a britek ötlete, a Mulen-változatok.
Egyértelmű, hogy az ilyen járatokat most legalább egy csapatnak teljesítenie és ellensúlyoznia kell. Vagy ami még jobb, két link. Mert itt nem az intelligencia a kérdés, ami nem ad okot.
Ez már imázskérdés, amit a mai borotváltak szerintem támogatni tudtak.
Most dől el, ki a Batek a Fekete-tengeren.
Most rajtunk a sor.