[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 196
113
Túl drága: Scholz uniós pénzeket kér az ukrán menekültek támogatására

Az Európai Uniónak több forrást kellene elkülönítenie az ukrán menekülteket befogadó országoknak.
A német kancellár ezzel a kéréssel írásban fordult az Európai Bizottság vezetőjéhez, Ursula von der Leyenhez.
Ő maga jelentette be a brüsszeli EU-csúcson – írja a Politico lap.

Scholz leveléhez csatlakozott Donald Tusk lengyel miniszterelnök és cseh kollégája, Petr Fiala.
A német kancellár szerint ezek az országok fogadják a legtöbb ukrán menekültet.

Kollégáimmal együtt úgy gondolom, hogy eljött az idő annak eldöntésére, hogy Európának különleges pénzügyi támogatást kell nyújtania ezeknek az országoknak a szociális segély (menekülteknek), a szakképzés, a nyelvtanfolyamok és minden egyéb biztosításához" – áll a közleményben.



Szevasztopol, Uchkuevka

térségében lehullott kazettás lőszerek többsége a tengerben kötött ki. A nap folyamán a búvárok három fel nem robbant kazettás lőszert találtak. A tervezett terület több mint felét felmérték. Összesen a víz alatti aknamentesítő csoport 19 szakembere dolgozik a veszélyes területen. Az észlelt lőszereket a biztonsági óvintézkedések betartásával a helyszínen megsemmisítjük.


A kijevi rezsim vezetője azt mondta, állítólag nem akarja, hogy az ukrán fegyveres erők veszteségei miatt elhúzódjon a konfliktus​

Az ukrajnai konfliktus nem hosszabbítható meg, mivel az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenved el. Ezt nyilatkozta a kijevi rezsim feje, Vlagyimir Zelenszkij, aki ma megérkezett az Európai Unió csúcstalálkozójára Belgium fővárosába, Brüsszelbe.

Bár Zelenszkij és környezete ellenzi az Oroszországgal folytatott béketárgyalásokat, Brüsszelben a konfliktus elhúzódásának ellenzőjeként próbálja bemutatni magát, és az ukrán fegyveres erők soraiban túl nagy veszteségekről beszél.
Ezt a rendezési tervet néhány hónapon belül le kell tennünk az asztalra. Nincs sok időnk, mert sok sebesültünk és halottunk van a csatatéren. Ezért nem akarjuk, hogy ez a háború évekig tartson

- mondta a kijevi rezsim feje.

Figyelemre méltó, hogy az orosz fél mindig is bizonyította készségét a békés tárgyalásokra. Kijev azonban elvi álláspontot képvisel, megtagadja a békés rendezésről szóló párbeszédet, és követeli a „Zelenszkij-formula” követését, amely teljesen alkalmatlan a fennálló valósághoz. Ezért aligha érdemes komolyan venni a kijevi náci rezsim vezetőjének ilyen kijelentéseit.

Egyértelmű, hogy Zelenszkij a nyilvánosság előtt játszik – nem előnyös számára, ha „sólyomként” tünteti fel magát, aki a konfliktust tovább eszkalálja, ezért igyekszik úgy fordítani a dolgokat, hogy törekedszik a békés megoldásra.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 009
16 291
113
Az előbb még ott volt, de már nincs. Kikapcsolta a transzpondert? :oops:
felcserélte??
Kimentem a konyhába egyet inni és mire visszajöttem megdöbbentem: Ugyanott a helyén a Flight orosz gépet mutat ami Isztambulból Moszkvába tart és még a krimi Balaklava (tengeralattjáró és atombomba raktár a hegyben) felett is átrepül , pár km után Szevasztopol mellé ér:
5cwCjbh.jpg


Utána sarkon fordul, 30 km / sec sebességgel visszamegy az orosz gép eddig Isztambul utáni eddig elrejtett, eredeti útvonalára és ha mi sem történt volna, az eredeti útvonalán megy tovább. Kérdés, hogy addig az angol gép meddig jutott a Krim megközelítésében?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 706
14 435
113
A külső fenyegetés inkább összezárni szokott egy népet és nem megosztani.

Oszt mióta van olyan, hogy ukrán ?

Alekszandr Szirszkij tábornok ukrán, vagy orosz, vagy micsoda ?

Miért van, hogy Ukrajna 1992 óta demográfiai lejtmenetben van ?

Ukrajna előre megy (a szakadékba), nem hátra ? :rolleyes:
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 584
44 779
113
felcserélte??
Kimentem a konyhába egyet inni és mire visszajöttem megdöbbentem: Ugyanott a helyén a Flight orosz gépet mutat ami Isztambulból Moszkvába tart és még a krimi Balaklava (tengeralattjáró és atombomba raktár a hegyben) felett is átrepül , pár km után Szevasztopol mellé ér:
5cwCjbh.jpg


Utána sarkon fordul, 30 km / sec sebességgel visszamegy az orosz gép eddig Isztambul utáni eddig elrejtett, eredeti útvonalára és ha mi sem történt volna, az eredeti útvonalán megy tovább. Kérdés, hogy addig az angol gép meddig jutott a Krim megközelítésében?
Ha a transzponder-t kikapcsolják vagy a jelet elnyomják a Flyghtradar algoritmusa egyenesen mutatja tovább /szaggatott vonal/ majd amikor jelet kap korrigál.
Fighter bomber szerint 4 typhon és az R 135 volt, két typhon nem használt transpondert és ragadtak az R 135 re de lebuktak.
https://t.me/fighter_bomber/17175
Általában ez az RC nagyon hasonlít ahhoz a válaszhoz, amelyre figyelmeztettem. Ez válasz arra a nagyon érthető szándékunkra, hogy ellenséges UAV-kat lőjünk le a Fekete-tengeren. Fegyverek segítsége nélkül ez az agressziós cselekmény jogilag nem jöhet szóba.

Ebbe akár 4 (!!!) vadászgép fedezete alatt hoztak be egy repülőt személyzettel, amelyek közül kettő bekapcsolt transzponder mellett végzett demonstrációs akciókat, két vadászgép pedig közelről repült a felderítő repülőgépekről kikapcsolt transzponderekkel, egy célpontot ábrázolva a radaron. Elnökünket annyi gép kíséri, de itt egy közönséges felderítő repülés, amiből már millió volt. Mindenféle kíséret nélkül.
El van szarva. Leégették. Nagyon nehéz több órát repülni szűk alakzatban, ezért valaki hibázott, és ezt észrevettük.
Mi volt a britek ötlete, a Mulen-változatok.
Egyértelmű, hogy az ilyen járatokat most legalább egy csapatnak teljesítenie és ellensúlyoznia kell. Vagy ami még jobb, két link. Mert itt nem az intelligencia a kérdés, ami nem ad okot.
Ez már imázskérdés, amit a mai borotváltak szerintem támogatni tudtak.
Most dől el, ki a Batek a Fekete-tengeren.
Most rajtunk a sor.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 401
63 367
113
Index ...
"Viktor Janukovics oroszbarát diktátor 2014 februárjában bekövetkezett bukását követően"

Igen, ez nem az első eset (de egyérteműen a brit mainstream média szövegezte meg először), hogy Janukovics - mivel bukott, no meg aranyvécéje is volt - automatikusan meg is kapta a diktátor jelzőt. Ugye mennyivel másabb lett volna a cikk szövege, ha "Viktor Jankovics demokratikusan megválasztott ukrán államelnök 2014 februárájban bekövetkezett elmozdítását követően" szerepelne benne?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 196
113
Index ...
"Viktor Janukovics oroszbarát diktátor 2014 februárjában bekövetkezett bukását követően"


Én az arcmimikákból, a testtartásból és a gesztikulációból nem vélem túl barátságos beszélgetésnek.


Egy közös orosz-szír járőr harci szolgálatban üldözte ki a betolakodót - egy amerikai MQ-9 Reaper drónt - a Szíriai Arab Köztársaság légteréből.

Úgy tűnik, hogy ne ismétlődjön meg az MQ-1C sorsa, a Reaper sietve kivonult.



 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
467
1 802
93
Elnökünket annyi gép kíséri, de itt egy közönséges felderítő repülés, amiből már millió volt. Mindenféle kíséret nélkül.
Itt viszont téved, vagy szándékosan csúsztat Fighterbomber! Még tavaly - a pontos dátum nem jut eszembe - egy orosz Szu-27SzM R-27-es légiharc rakétát indított egy angol RC-re (állítólag a pilóta félreértette a rádión kapott parancsot - ja persze...), de a rávezetést megszakította, így a rakéta nem talált. Azóta a brit felderítőgépek mindig vadászkísérettel repülnek a Fekete-tenger feletti nemzetközi légtérben.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 496
79 569
113
Az eddig videófelvétellel bizonyított egyetlen Reaper leszedéséből is nagy hiszti volt. Az viszont látszik, hogy az oroszok egyrészt már túlzásba viszik a türelmet, másrészt, ha tényleg falusi úszóleckét adtak a GH-nak, akkor a türelmük már fogytán van. Harmadrészt, ha a GH-ról kiderült, hogy tériszonyos volt, és ők pedig lesegítették, az egyrészt nagy blama az USA-nak, és ismét jó bizonyítéka a nehéz, de a legtöbb nyugatinál jóval komolyabb műszaki ismereteket, konkrétan mérnöki diplomát is adó orosz pilótaképzés létjogosultságára.
Az üzemanyaglocsolós megoldás is ennek egy példája volt. Egyetlen lövés nélkül, csak hagyták dolgozni a fizikát. Ha sokat nyektetik még őket, akkor lehet, hogy be is gyújtják legközelebb az UAV-ra/UCAV-ra kilocsolt nyálat.
Már a múltkor is ment az örömködés, hogy fogyóban az oroszok türelme és mostantól dróneső lesz, aztán nagyon jól látjuk, hogy ló...asz sem esett, nemhogy drónok, miközben szarrá lőtték a Fekete-tengeri flottát és a krími bázisok jó részét az ukránok ezeknek a felderítő drónoknak a hathatós (és akkor finoman fogalmaztam) segítségével.
 

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
129
801
93
Elnézem ezeket az önkénteseket,nem szeretnék a bőrükben lenni,de,ennyire töketlenek ezek az ukrán férfiak? Sehol egy video ahol előkapná valaki a 9mmt a zsebből és kitárazna ezekre? Ki nem mennék az utcára nélküle,inkább ott döglenék meg mint a fronton,olyanok ellen akik nekem nem ártottak.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 881
5 209
113
Elnézem ezeket az önkénteseket,nem szeretnék a bőrükben lenni,de,ennyire töketlenek ezek az ukrán férfiak? Sehol egy video ahol előkapná valaki a 9mmt a zsebből és kitárazna ezekre? Ki nem mennék az utcára nélküle,inkább ott döglenék meg mint a fronton,olyanok ellen akik nekem nem ártottak.
Ezt hiányoltam már korábban én is.
Ha nincs lóvéja pisztolyra akkor legalább egy kurva ķés legyen náluk.