[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 671
14 278
113
Persze nem az eszukrol hiresek (altalaban a szlavok egyike sem), igy eloszor onkent feladtak a bolygo 3. legnagyobb atomarzenaljat (ekkora baklovest!)

Szerinted állagromlás és korlátozás nélkül lenne meg mindmáig az ukrán atomarzenál ?

Egy hidrogénbombából 10 - 15 év alatt elszivárog a deutérium fele. Ekkor szét kell szedni, és összerakni újra. Na ez még dollárban is milliós tétel. Pont az Ukrán Államnak lenne ilyesmire pénze ?


Nézzük az ukrán atomarzenált:

- Tupoljev nehézbombázók: ezek szétlőtt repülőbázisról nem tudnak felszállni.

- Rakétasilók: ezek is a szétlőtt központi irányítóegység nélkül nem tudnak megindulni.

- Harcászati rakéták: Ukrajnának ugyan maradt egynéhány harcászati rakétája, hagyományos töltettel, de azok is bevethetetlenek, a nukleárisak is tönkre mentek volna.


Lehetne Ukrajnának 19 Tupoljev Tu-160-as Blackjack-je, és 500 + robotrepcsije, csak hogy oldanák meg az alkatrész és műszaki támogatást, és a gépek üzemeltetését ?

Vagy az R-36M2-eseket hogy oldanák meg ?

Azok csak állnának, és állnának a betonon, meg a silóikban, sehova nem mennének, és Porosenkó / Zeller meg rázná az öklét az ég felé.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 104
22 915
113
Ha meghalt volna valaki fegyveres összecsapásban, tegyétek már fel a bizonyítékokat, mert az orosz fórumban az eseményeket alaposan kiveséztük - legalább 50 oldalon keresztül. Kiváncsi lennék az égről letörölt gépek meg a felrobbantott kamion verziókra is..

Ezekben én azt látom hogy az orosz F.O.S média felveszi a versenyt a nyugati társával, egyaránt be tudja etetni az embereket. No nézzük konkrétan a vonulás és a következő napok erre vonatkozó kommentek - részleteit (múltidéző):


























Köszönöm :)



És akkor, junius 24 én írtam Prigo várható sorsáról:





Így van, az volt az egyfelvonásos darab előtt - az előjáték. Hát kissé túljátszotta a szerepét Putyin egyik legjobb barátja, bizalmasa.

És a lényeg:
Kicsit félreértettél. Nem azt írtam nem lehetett így, csak megjegyeztem hogy az egyik verzió pont annyira elbaszott és lehetséges, mint a másik. A lapokba pedig nemhogy bele nem látsz -ahogy katona kollégánk sem, és innen senki- de még csak az asztal közelében sem vagy amin a lapok vannak. Nyilván ha kettővel többet pisloghatnál oda akkor mélyen csendben lennél, nem pedig a népeknek okosítanád itt. Azért mert terjedelmesebb és összeszedettebb hozzászólásokat követsz el, mint az átlag attól még nincs az asztalodon piros telefon valamelyik 3 betűshöz, ergo amit írsz ezzel a konfliktussal kapcsolatban az pont annyira csak egy lehetőség, agymenés vagy fantazmagória, mint bárki háromsorosa. Semmi különbség. Illetve de. Nálad még látszik, hogy játszik a múltadból kifolyólag egy adag nosztalgikus miszticizmus is.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 694
16 902
113
Egy kis szösszenet!

Lassan 2,5 éve ülünk a számítógép előtt, és búvárkodunk a különböző hírforrásokban, tájékoztatjuk egymást az általunk fontosnak ítélt információkról. Megismertük a legkisebb ukrán falvak nevét, helyzetét, a hadviselő felek fontosabb és kevésbé illusztris szereplőit, a sok szakértőt, akinek a létezéséről halvány fogalmunk sem volt 2022. február 24-e előtt. És közben telik az életidőnk.
Néha úgy érzem: ellopta ez a háború az életünket. Leszűkítette a horizontomat. Azelőtt érdekelt a genetika, a magyarság története, a zene, a versek, a csillagászat, régészet, űrkutatás stb. Most első dolgom, hogy bekapcsolom a számítógépet: mi történt a fronton, milyen híreket hoztatok.
Egyre inkább úgy érzem: nem jól van ez így!
Ezért olvassuk és kommenteljük a fürdőszobából. :D
Azért érdemes, mert jó tudni, h mikor ágyazzak a pincébe...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 899
113
Az orosz fegyverekben megvan a lehetőség a modernizációra: javítani fogják a hatótávolságot és a pontosságot – mondta Alekszej Djumin orosz elnökhelyettes a RIA Novosztyinak.

Nagy lemaradásunk van.
Vannak olyan fegyvereink, amelyek különböző típusú csapatoknál állnak szolgálatban, és amelyekben nagy lehetőség rejlik a modernizálásra, a taktikai és technikai jellemzők javítására... Azok a fegyverek, amelyek már régóta szolgálatban vannak, képesek javítani a tulajdonságaikat hatótávolság, pontosság és egyéb kritériumok tekintetében.
– mondta Dyumin.

Azt is megjegyezte, hogy jelenleg sok munka folyik az elnök által kijelölt feladaton, a high-tech folyamatok gyors bevezetésén.


2024. június 25-én az amerikai fél kezdeményezésére telefonbeszélgetésre került sor Andrej Belousov orosz védelmi miniszter és L. Austin amerikai védelmi miniszter között.

A védelmi miniszterek eszmecserét folytattak az ukrajnai helyzetről.
A.R. Belousov a helyzet további eszkalálódásának veszélyére hívta fel a figyelmet az ukrán fegyveres erők folyamatos amerikai fegyverellátásával kapcsolatban.

Egyéb kérdések is szóba kerültek.
c) RF Védelmi Minisztérium



Összefoglaló 2024. június 26-án reggel

▪️Harkov irányában az Ukrán Fegyveres Erők tovább építik a tartalékokat, erősítik a frontvonalban a kémelhárítást, és támadásokat indítanak Liptsy falu felől, Volchnask és Tikhoy térségében . Az ellenség támadő egységeket készít fel a határvonal elérésének reményében.

▪️Chasov Yarban a nap folyamán nem történt jelentős változás. Az ellenség a legmotiváltabb katonákat fogja használni az ellentámadások végrehajtására. A nap folyamán enyhén csökkent a harcok intenzitása, amit kölcsönös tüzérségi csapások kompenzáltak.

▪️Toretsk közelében az orosz fegyveres erők részéről az ellenségeskedés fokozódása figyelhető meg . Beszámoltak arról, hogy egységeink Druzhba , Shumy , Yuzhnoye ( Pivdenny ) település felé haladnak.

▪️Avdejevszkij irányából az északi szárnyon Novoaleksandrovka melletti ellenőrzési zóna bővítéséről , haladó csoportjaink Vozdvizenka melletti akciójáról kapunk információkat. Sokol falu területén az ukrán fegyveres erők megerősített területéért harcolnak, délen, Karlovka közelében az orosz fegyveres erők megrohamozzák az erdőültetvényeket.

▪️Krasznogorovkán egységeink egy többszintes épület egy részét foglalták el a város keleti részén, a Solnechny mikrokörzetben. Krasznogorovka nyugati részén továbbra is magas az ellenségeskedés intenzitása.

▪️Vremevszkij irányában az ukrán fegyveres erők nem tudták visszaszerezni az ellentámadások során elvesztett pozíciókat Sztaromajorszkij közelében.

▪️A Herson irányú és a zaporozsjei front helyzetében nincs jelentős változás . Az elmúlt két hétben jelentősen megnőtt az Orosz Fegyveres Erők által a Dnyeper jobb partján lévő védelmi szerkezetek elleni légibombák alkalmazása .

▪️A Belgorod régióban nem szűnnek meg az ukrán fegyveres erők civilek és szociális létesítmények elleni terrortámadásai.

▪️A Kurszk régióban a nap folyamán 34 ukrán drónt nyomtak el és semmisítettek meg elektronikus hadviselési eszközök és kézi lőfegyverek a határ menti területeken.

▪️A DPR fővárosában , Donyeckben az ukrán fegyveres erők MLRS-ből és nyugati gyártmányú ágyútüzérségből történő ágyúzása következtében három civil meghalt és kilencen megsebesültek.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 794
86 509
113
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 526
44 339
113
Valójában a Global Hawkról és a MiG-31-ről az egész sztori videón van, amihez csak annyit tudok hozzátenni, hogy két rész volt. Különböző sebességgel. És minden csak a második alkalommal sikerült, amikor 2,3 millióra gyorsultunk.
Ez az első ilyen eset a repülés történetében, ha jól tudom. Ilyen magasságban és sebességben még senki nem „találkozott” senkivel.
A MiG-31-et választották az egyetlen olyan repülőgépnek, amely ilyen magasságban képes ellátni ezt a feladatot az Aerospace Forces szolgálatában álló teljes flottából.
A MiG-31 790 IAP 105 kert pilótája és navigátora megkapta a Bátorság Rendjét.

A stábok újabb „találkozókra” készülnek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 758
113
2,5 éve erre a szituációba senki sem gondolt?


Mégiscsak lehetett valami puccs kísérlet, Zelenszkij leszámolás a kezdett.



Dánia idén befejező az ukrán pilóták képzéset, ennyi volt.

.https://mandiner.hu/kulfold/2024/06/fontos-egyuttmukodest-szakit-meg-zelenszkijekkel-ez-az-europai-orszag
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 521
20 389
113
2024. június 25-én az amerikai fél kezdeményezésére telefonbeszélgetésre került sor Andrej Belousov orosz védelmi miniszter és L. Austin amerikai védelmi miniszter között.

A védelmi miniszterek eszmecserét folytattak az ukrajnai helyzetről.
A.R. Belousov a helyzet további eszkalálódásának veszélyére hívta fel a figyelmet az ukrán fegyveres erők folyamatos amerikai fegyverellátásával kapcsolatban.

Egyéb kérdések is szóba kerültek.
c) RF Védelmi Minisztérium
Szerintem ez egy meteorológiai megbeszélés volt, a Fekete-tenger felett tapasztalható kiszámíthatatlan turbulenciákról. Az oroszok figyelmeztették amerikai kollégáikat, hogy nem biztonságos a légtér holmi globális sólymoknak... :D
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 070
15 608
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 209
55 130
113



Egy minta demokráciában?
Az lehetetlen, hiszen most fognak csatlakozni az európai únióhoz,ott meg ilyen nincs,nem hoz létre a cia ilyen célra mindenféle szervezeteket az EU-s országokban, hiszen az EU teljesen szuverén, önálló entitás, nem ülnek cia ügynökök az EU-s országok kormányaiban,állmatitkári szinteken,az EU-s országok nem engedik a területükön, a cia által szevezett,pénzelt,é intellel ellátott civil szervezeteket,amik kormányokat akarnak buktatni,zsarolni,pártokat,párvezetőket zsarolnak,hogy jól koalázzanak,jól szavazzanak otthon, meg az ep-ben,dehogyis, dehogyis.
Az adománygyűjtő dobozokba is a kisnyuggerek dobálnak tízmillákat,új,folytatólagos sorozatszámmal,mert kit is támogatna a Magyar nyugger,ha nem a háborút szervező,felforgató,puccsolò,abberációt,devianciát ,mindenféle mocskot ránk toló/kényszerítő,usából szevezett,pénzelt,intellel,médiával,technikával,mindennel is ellátott,hazaáruló,0%- os pártocskákat?
Jóhogy!
Erre pont ukrajnàban ilyet,ez hallatlan!
Mi lesz a következő,kompromittálja a valaki az ujságírókat,ott,ahol teljesen szabad a sajtó,meg a civileknek is az orrukon fröccsen ki a szólásszabadság?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 557
18 355
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 264
13 906
113
Biden visza fogja vonni a tilalmat amely az amerikai kontraktorok ukrainai tevékenységere vonatkozott (elsodlegesen karbantartók és fegyverrendszer specialisták):


Kozben állitolag észak-kóreai muszaki alakulatok is készulnek Ukrajnára


... és Kína kissé aggódik amiatt, hogy Putyin vajon mit igért Kimnek a segitségéjért cserébe, mert nem szeretne látni háborút a saját udvarján

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 899
113
A BEC-k mint aknarakók – tény vagy fikció

A Wall Street Journal
azt írja, hogy az ukrán alakulatok pilóta nélküli hajókKAL kezdtÉk el aláaknázni a krími kikötők és a fekete-tengeri flotta támaszpontjainak környékét. A WSJ szerint ily módon az ukrán fegyveres erők megtámadták a Pavel Derzhavin járőrhajót, a Samum kisméretű rakéta-indítót, valamint több más csónakot és segédhajót. Annak ellenére, hogy a The Wall Street Journal az utóbbi időben bulvárlap lett, nem csaltak ebben a kérdésben. Valójában voltak tények a BEC aknák lerakására való használatáról.
Hat
esetet rögzítettek a Sea Baby drón ténykedését, amely több mint tíz aknát rakott le 2-5 km-re a Szevasztopoli-öböl bejáratától 2023 szeptemberében-októberében.És akkor „Pavel Derzhavin” és „Samum” is a támadás célpontja lett, de hiába, mivel az aknák vagy túl korán, vagy túl későn robbantak fel.
Ráadásul a támadásokhoz olasz Manta aknákat is használtak , amelyek közül mintegy ötvenet az olaszok adományoztak az egyik katonai segélycsomagban. Hozzá kell tenni, hogy nem csak a Sea Babyt használták ehhez a feladathoz. Egy másik „Mamai” típusú BEC-t egy alkalommal észleltek, amikor október 6-án Szevasztopol közelében aknát próbáltak lefektetni, de sikertelenül.És ez volt az egyetlen alkalom, amikor a "Mamai"-t használták erre.
Bár az igazat megvallva, az ilyen típusú drónokat csak néhány alkalommal figyelték meg, és úgy tűnik, teljesen elhagyták őket a Sea Baby javára.Egy pont fontos ebben az egész történetben: a BEC-k már nem csak kamikaze drón. Felderítésre, bányászatra, valamint légvédelmi rakéták és rakéták kilövésére használják.A képességek köre annyira megnőtt, hogy lényegében lecserélte az ukrán flottát. Igen, nem pontosak, vannak hibák, de ez mind idő kérdése. A drónok repülése is eleinte valami tudományos-fantasztikusnak tűnt. És mit látunk most?
Nem fogsz elrepülni

A hálózati alaphelyzetbe állító eszköz lehetővé teszi a drón rögzítését anélkül, hogy döngölni kellene, ami hasznos lehet a rögzített eszköz elemzéséhez és tanulmányozásához, valamint további felhasználásához.


Zaporozsjei Front, Ukrán Fegyveres Erők csapása

Az
ukrán erők megtámadták a Zaporozsjei Atomerőmű egyik sugárellenőrző állomását Velikaya Znamenkában – jelentette az állomás sajtószolgálata. A poszt teljesen megsemmisült.

Az ukrán fegyveres erők újabb támadása egy nukleáris biztonsági létesítmény ellen. Oroszországot arra késztetik, hogy teljesítse félelmetes szakértőink szavait.


Néhányan itt azt írták, hogy az orosz fél nem fedi fel a katonai területen fellépő hibákat. Én sok kritikus gondolatot olvasok elsősorban a vojenkoroknál. Nem árasztom el ezekkel a topicot, de most egyet beidézek.


Az Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára Sonata Coulter:


Az orosz flotta kiszorítása a Fekete-tenger nyugati partjairól Ukrajna számára hihetetlen eredmény, és az egyik legfontosabb siker.

„Általában úgy gondolom, hogy a média túlságosan negatív, és nem összpontosít eléggé azokra a hihetetlen eredményekre, amelyeket Ukrajna a háború alatt ért el. Hogy csak egy példát mondjak: Oroszország megpróbálta monopolizálni a Fekete-tengert és elvágni a kereskedelmi útvonalakat, Ukrajna pedig hihetetlen sikereket ért el az orosz csapatok visszaszorításában, és a Fekete-tenger ismét stabil és megbízható áruexport csatornává tételében.”

Nincs harag, de a néni pontosan eltalálja a tényeket. A rakományok átrakodása az ukrán kikötőkben szinte a háború előtti szintre emelkedett a jóindulatú gesztusok és a Fekete-tenger nyugati részén zajló véres csaták, a Kígyósziget elhagyása után.

Természetesen itt is éreztette hatását a mohos haditengerészeti parancsnokok hozzá nem értő parancsnoksága, amit a Fekete-tengeri Flotta pár parancsnokának korábbi eltávolítása is megerősít. A megtett szervezési és irányítási intézkedések ellenére értékes idő veszett el, amelyet a flotta fegyvereinek és védelmének megfelelő állapotba hozására kellett volna fordítani.

Sajnos nem Ukrajna, hanem Oroszország teszi lehetővé a behatolási- és szabotázs jellegű műveleteket a Krím partjainál. Bár az SVO legelején a nagy partraszállító hajóinkat egyértelműen Odessza melletti partraszállásra tervezték, nem pedig távoli kikötőkbe való indulásra.

Most teljesen lehetségesnek tűnik megfordítani az eseményeket, de ehhez objektíven be kell számolni a csúcsnak a helyzetről a megfelelő vezetői döntések meghozatala érdekében, nagyon gyorsan el kell menekülni a bürokrácia elől, és nem kell megkérdezni a tisztelt központot: „Mit tettél a hiányosságok kiküszöbölésére?”

De politikai akarat, a vezető tisztek kemény parancsa és felelősségvállalási hajlandósága nélkül csak az egyes hajókat lehet védőfelszereléssel ellátni. A flotta használatának koncepciója és a modern kihívások visszaszorítására való felkészültség hiányában még nem lehetséges a feszültségpontok áthelyezése az ellenséges partra.

(Remélem, jól értettem, mert elég sok zavaros mondat volt a szövegben.)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 758
113
Uniós szankciók, +3-81=?



Farage:Boris Johnson felelős az akar 1 millió aldozatert.

Katonakonyv nélkül nincs se házasság, se válás.

Balogat letartóztattak korrupció miatt.


Fel nem robbant kazettás lőszert találtak a megtámadott szevasztopoli strandon.


.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
174
1 178
93
https://youtu.be/aA1eHe4ta34?si=JbV60B6383LGtOm6
Ha valóban a strand a "célpont" még ha "híresen" szar a kazettás töltete(forrást nem kerestem hány százalék nem robban fel) akkor amennyi ember volt ott sokkal több áldozat lehetett volna.Ha nem "hard kill" légvédelmi rakétával lőnek le BM-et ahogy Patriot-Scud "esetekben is történt a robbanófej/kazettás töltetek még "becsapódhatnak" a rakéta szétesésekor.Nyílván eddig is lőttek le ATACMS-t ennek ellenére több légvédelmi egység(S300/S400),olajraktár,reptereken helikopter/repülőgép "esett "áldozatul ATACMS támadáskor.Ehez nyílván kellett a légvédelem túlterhelése,Nato felderítés.És Orosz források szerint nehezíti a védekezést ellene hogy pl más BM-ekhez képest(Iszkander) jóval kissebb méretű ezért még az S400-asok radarja is viszonylag kis távolságról érzékeli kevés idő van védekezni ellene.Abban mindenképpen "hibáztak" az Ukránok ha a strand közelében volt katonai célpont hogy akkor támadták amikor az tele volt emberekkel.
Te nem olvastad Dudi kacsás prédikációját? Vigyázz, nehogy te is kacsa legyél...
Na komolya
Ha valóban a strand a "célpont" még ha "híresen" szar a kazettás töltete(forrást nem kerestem hány százalék nem robban fel) akkor amennyi ember volt ott sokkal több áldozat lehetett volna.Ha nem "hard kill" légvédelmi rakétával lőnek le BM-et ahogy Patriot-Scud "esetekben is történt a robbanófej/kazettás töltetek még "becsapódhatnak" a rakéta szétesésekor.Nyílván eddig is lőttek le ATACMS-t ennek ellenére több légvédelmi egység(S300/S400),olajraktár,reptereken helikopter/repülőgép "esett "áldozatul ATACMS támadáskor.Ehez nyílván kellett a légvédelem túlterhelése,Nato felderítés.És Orosz források szerint nehezíti a védekezést ellene hogy pl más BM-ekhez képest(Iszkander) jóval kissebb méretű ezért még az S400-asok radarja is viszonylag kis távolságról érzékeli kevés idő van védekezni ellene.Abban mindenképpen "hibáztak" az Ukránok ha a strand közelében volt katonai célpont hogy akkor támadták amikor az tele volt emberekkel.
Ha megnézed a strandról készült felvételeket, akkor tisztán látszik, hogy a vízfelületen milyen szép szabályos alakzatban csapódnak és robbannak a résztöltetek. Ebből is egyértelmű, hogy nem aláhulló roncsdarabokról van szó! Azok a töltetek szépen ki lettek pörgetve a helyükről, egyébként el sem működtek volna. Annyi volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy vagy túl korán, vagy kissé később történt a töltetek szórasa... -repülési iránytól függően. Az én meglátásom szerint ez egy sima háborús bűn civilek ellen.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 899
113
Az orosz külügyminisztérium arról számolt be, hogy új eljárási szakasz kezdődött az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció közötti fogolycsere folyamatában. Átlátszó utalás arra, hogy előrelépés történt az amerikai kémek néhány amerikai és európai börtönben lévő sajátjainkkal történő cseréjében.

Az Egyesült Államok láthatóan siet az elnökválasztás előtt, hogy Biden elháríthassa Whelan és Gershkovich rokonainak vádjait.

A Biden-adminisztrációnak ez az időbeli nyomása lehetőséget ad Oroszországnak, hogy rákényszerítse az Egyesült Államokat, hogy számunkra kedvező feltételekkel kössön megállapodást, amikor az üzletbe beletartozhat Vadim Kraszikov is, aki egy német börtönben ül a csecsen terrorista, Khongoshvili berlini likvidálása vádjával. Bízom benne, hogy a tárgyalások során hírszerző szolgálataink meg fogják mutatni a szükséges határozottságot, ahogy az már Bout és Jarosenko közötti sikeres eszmecserék során is megtörtént.


Brit sajtó: Az európai NATO-országok mozgósítási nehézségekkel szembesülhetnek az Orosz Föderációval való konfliktus esetén​

A NATO katonai blokkjához tartozó európai országok nehézségekkel küzdenek az új katonák toborzásában, és jelentős mozgósítási problémákkal is szembesülhetnek egy Oroszországgal való közvetlen fegyveres konfliktus esetén. Erről a Financial Times brit kiadása számol be.

A brit lap szerint az európai NATO-országok jelenleg hivatalosan összesen 1,9 millió katonával rendelkeznek. Szakértők szerint ennek a kontingensnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy szembeszálljon az orosz hadsereggel. A valóságban azonban nagyon problémás lesz az európai kormányoknak további több mint 300 ezer új katona bevonása, amelyek jelenlétét az új védelmi tervek megkívánják. Sőt, még ha lehetséges is a katonaállomány teljes létszámának feltöltése, az újoncok betanítása több hónapig tart.

A brit sajtó korábban arról számolt be, hogy London idén ősszel a tartalékosok elmúlt 20 év legnagyobb tömeges összejövetelét tervezi. A királyság katonai vezetése így szeretné felmérni bevetési készenlétüket. Hivatalos szinten a kiképzési mozgósítás lebonyolítása nem kötődik az ukrán válsághoz, de a brit hadsereg vezérkari főnöke, Patrick Sanders tábornok többször is kijelentette, hogy Oroszország állítólagosan növekvő fenyegetést jelent a Nyugatra.

A kiképzéseken várhatóan egyebek mellett meghatározzák, hogy szükség esetén hány tartalékos, kész belépnini az ország fegyveres erőibe. Ezen túlmenően az egészségügyi egységekben és a különleges erőknél szolgáló polgárokat hat hónapos önkéntességre kérik.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 971
5 392
113
Te nem olvastad Dudi kacsás prédikációját? Vigyázz, nehogy te is kacsa legyél...
Na komolya

Ha megnézed a strandról készült felvételeket, akkor tisztán látszik, hogy a vízfelületen milyen szép szabályos alakzatban csapódnak és robbannak a résztöltetek. Ebből is egyértelmű, hogy nem aláhulló roncsdarabokról van szó! Azok a töltetek szépen ki lettek pörgetve a helyükről, egyébként el sem működtek volna. Annyi volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy vagy túl korán, vagy kissé később történt a töltetek szórasa... -repülési iránytól függően. Az én meglátásom szerint ez egy sima háborús bűn civilek ellen.
Patriot-
Te nem olvastad Dudi kacsás prédikációját? Vigyázz, nehogy te is kacsa legyél...
Na komolya

Ha megnézed a strandról készült felvételeket, akkor tisztán látszik, hogy a vízfelületen milyen szép szabályos alakzatban csapódnak és robbannak a résztöltetek. Ebből is egyértelmű, hogy nem aláhulló roncsdarabokról van szó! Azok a töltetek szépen ki lettek pörgetve a helyükről, egyébként el sem működtek volna. Annyi volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy vagy túl korán, vagy kissé később történt a töltetek szórasa... -repülési iránytól függően. Az én meglátásom szerint ez egy sima háborús bűn civilek ellen.
Nem azt írtam hogy roncsdarabok hanem ha nem "hardkill" légvédelmi rakétával "lőnek le" egy BM-et akkor sokszor csak szétesik a rakéta és a robbanófej tovább repül és becsapódik nyílván nem az eredeti célpontba(ebben az esetben kazettás töltet).Amiket ha kiszóródnak közelségi gyújtó robbant fel.Patriot PAC3 pont az öböl háború tapasztalata alapján lett kifejlesztve.Lényegében közvetlen találattal robbanófejet is megsemmisíti.Felőlem gondolhat bárki bármi de ennyire nem megy félre egy ATACMS direktbe meg semmi értelme strandoló civileket támadni nyugati fegyverekkel hogy ennek hatására leállítsák a nyugati fegyverszállitásokat.