[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Felettébb "okos" gondolat megölni Putyint, pláne egy olyan társadalomban, ahol a nép egyként zárt össze a nyugat ellen... (a legnagyobb hiba, hogy nem értik az orosz gondolkodást nyugaton).. egészen elkepesztő Budanov azt hiszi magáról hogy ő Otto Skorzeny a brigádja meg a „Friedenthal” SS.

Én meg nem igazán értem mi a francért áll még a Verkhovna Rada, és miért nem adtak még kilövési engedélyt Zellerre, meg a baráti körére.

Putyin eddig nem kezelte ezt elsőrendű prioritásként, az utódja meg lehet ezzel fogja kezdeni.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 761
14 753
113
Én meg nem igazán értem mi a francért áll még a Verkhovna Rada, és miért nem adtak még kilövési engedélyt Zellerre, meg a baráti körére.

Zellerre azért nem adnak kilövési engedélyt, mert ő egy a szórakoztatóiparból jött nímand.

A háború előtt Ukrajna, és Oroszország között járkált, és még a Rosszija 1-en is szerepelhetett. Orosz anyanyelvű, és Vlagyimir Zelenszkij / Vlagyimir Alekszandrovics Zelenszkij, az orosz névalakkal is élt.

Ő mit tud tenni politikailag, és katonailag ? :rolleyes:



 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 533
113
Nem lepődöm meg, hogy a nehéz időkben a hivatalos narratíva ellen dolgozó elnököket, elnökjelölteket - valamilyen baleset éri..

Most Fico után Trump Elnök Úr volt a "Soros" , malaca van (ukrán?) , most a héten kell lottókat feldobnia, erős nyerési esélyei vannak..

Útelágazás: ez az esemény 2 irányba fejlődhet tovább:

1. Trump belátja hogy széllel szemben továbbra sem érdemes pis@lni, és szép csendben visszavonulót hajt végre
2. Trump a szerencséjében továbbra is bízva, most még egy lapáttal rátesz a tűzre, nem biztos hogy az USA illetve az Elnökváltás kibírja a választásokig
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 194
23 626
113
Nem lepődöm meg, hogy a nehéz időkben a hivatalos narratíva ellen dolgozó elnököket, elnökjelölteket - valamilyen baleset éri..

Most Fico után Trump Elnök Úr volt a "Soros" , malaca van (ukrán?) , most a héten kell lottókat feldobnia, erős nyerési esélyei vannak..

Útelágazás: ez az esemény 2 irányba fejlődhet tovább:

1. Trump belátja hogy széllel szemben továbbra sem érdemes pis@lni, és szép csendben visszavonulót hajt végre
2. Trump a szerencséjében továbbra is bízva, most még egy lapáttal rátesz a tűzre, nem biztos hogy az USA illetve az Elnökváltás kibírja a választásokig
Láttad Trump arcát a merénylet kísérlet után? Ez a pali nem olyan aki vissza fog vonulni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 654
32 246
113
Bucha akkor?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Mert eteted,figyelmet fordítasz rá,reagálsz,csak miért?
897. szakszerű magyarázat után lett fejlődés nála?
Engedd el...;)

Szakszerű...
Csak is az orosz narratíva lehet szakszerű.
:D

Na nézzük meg ezt az állítást.
Az utolsó ukrán népszámlálás 2001-ben, tehát majdnem negyed évszázaddal ezelőtt volt. Honnan veszed te, az orosz lakosságra vonatkozó asszimilációs, illetve elvándorlásra (egyébként hova?) vonatkozó feltételezéseidet?
A tényeket látva, nem csoda, hogy Putyin nem akarta a népszámlálást megvárni, de nem az általad megnevezett ok miatt, csupán félő, hogy Matuzsálemnek kellene ahhoz lenni, hogy megérje valaki az említett eseményt.

Olyan jól elmagyaráztad a szituációt, és az usa érdekeit, hogy lehetetlen meg nem érteni.

Kelet-ukrajnából sok orosz vándorolt el vagy vissza az elmúlt évtizedekben Oroszországba.
A SZU összeomlását követően az orosz gazdaság jobban prosperált, az orosz életszínvonal magasabb lett, mint az ukrán, ezért szépen fogytak az orosz ajkúak (is) az elnéptelenedő térségben.
A kettős identitású állampolgárok egy része pedig ukránná vált: Zselé, és társai után ma már a maradék populáció is polarizálódott a 2014-es orosz támadás, és az ukrán soviniumus következményeként.

Az USA meg pont annyi támaszpontot tart Európában, amennyi Putyin féken tartásához kell.
Trumpli dilettantizmusa és ámokfutása persze segítette a feszültség növelését az elnöksége idején felmondott szerződésekkel.

Mitől lenne marhaság, amit írtam, mert:
Nem írtam a legyőzendő, bedemokratizálandó célpontok sorrendjét, csak azt hogy most a "Soros" (nem Gyuri bá, hanem a háborús narratíva) Oroszország legyőzése.
Abban teljesen igazad van, hogy még Oroszországnál is szebb , igen távlati nedves vágyálom Kina szolgai sorba hajtása a Nyugati fényes élet fenntartása reményében.
Ahhoz hogy Kina letérdeljen, először ezt a böhöm nagy Orosz medvét kell feltuszkolni a sz@pórollerre, tehát most ezzel kinlódik minden betolható szövetséges pénzzel és fegyverrel megtámogatva, életünkkel és vérünkkel hitelesítve, sorsunkat előre megpecsételve.

Itt a Mackó már belepréselte magát egy műanyag székbe, több mázsájával, viszont erről a tervről a véleménye:

nzqkVSD.jpg



Vágyálomban, és hamis biztonságban élsz, ez már a múlté..
Most már mióta Nyugaton állandóan újraszámolták (utoljára 2020-ban kezdték) , értékelték az első csapású, nyerhető atomháborút, és az elemzők azt hozták ki, hogy ez lehetséges, megkezdődtek az előkészületek. Ez azért szükséges hogy Moszkva és a főbb orosz rakétakilövők repterek átlag 8 - 12 percen belül megsemmisíthetőek legyenek. Ezalatt nem hogy észlelni hanem reagálni is lehetetlen. Tehát most 2 cél van, először a kilövő állomásokat kell célközelbe tolni, és e közben furmányosan oroszországot észleltés szempontjából vakká tenni.

Ezért történt az ukrán proxi által, külső parancsra végrehajtott, két távoli indítást jelző orosz radarállomás megsemmisítése is .

Ezt a célt szolgálta Svédország és Finnország seggének berugása a NATO - ba is. Ennek első látásra nem sok értelmét láttuk, de így most már értelmet nyer ez a térkép is:

ScenfSF.jpg


Itt két amerikai Ohio tengeralattjáró kilövési pozicióját láthatjátok. az egyik tavaly októberben helyezkedett el a Földközi tengeren, ürügy az izraeli-palesztin konfliktus volt.

A számszerűsített célpontok:
Magyarázat: 1 - hozzávetőleges terület, ahonnan északnyugati irányból nukleáris rakétacsapást mérnek. 2 - hozzávetőleges terület, ahonnan délnyugati irányból indítanak csapást. A határok előzetesek, és a szükséges csapásidő biztosítása érdekében eltolhatók. Célpontok: 3 - a 31. rakétahadsereg 42. Tagil rakétahadosztálya, 4 - a 31. rakétahadsereg 8. Melitopol Vörös Lobogó rakétahadosztálya, 5 - a 27. gárdista Vityebszk Vörös Lobogó hadsereg 14. Kijev-Zhitomir rakétahadosztálya, 6 - 27. gárdista Vityebszki Vörös Lobogó Hadsereg 7. gárdista rakétahadosztálya, 7 - 27. gárdista Vityebszki Vörös Lobogó Hadsereg 60. rakétahadosztálya az Októberi Forradalom Taman Rendje, Vörös Lobogó Hadsereg és az Engelsben lévő nagy hatótávolságú légibázis, 8 - 54. rakétahadosztály az Októberi Forradalom Taman Rendje, Vörös Lobogó Hadsereg és az Engelsben lévő nagy hatótávolságú légibázis. Engels, 8 - a 27. gárdista Vityebszki Vörös Lobogó Hadsereg 54. gárdista rakétaosztálya, 9 - az orenburgi Vörös Lobogó 31. rakétahadsereg 13. rakétaosztálya, 10 - parancsnoki állások és kommunikációs csomópontok Moszkvában és Moszkva külvárosában és a 27. gárdista Vityebszki Vörös Lobogó Hadsereg 28. gárdista rakétaosztálya.

Ezen jól látszik hogy ehhez elég 2 db Ohio osztályú atomtengeralattjáró. Ugye mivel eddig nem sikerült Krim megszerzése, a Fekete tengerre nem lehet ott tengeralattjározni, különben is Kardigán nagyon szorítja a... vigyázz arra hogy se ki se be, mert az egészségtelen rá nézve is..

Ezenkívül sikertelen volt a fehér - orosz Majdan is, és most Ukrajnába sem lehet atomrakétákat betolni (mert elvileg nem NATO).
Ha ezek sikerültek volna - akkor most már Moszkva szérüskertjei alatt tologatnák ezeket a fegyvereket, a Medvének az életbemaradásához egy csepp esélyt sem adva.

A két Ohió tengeralattjáró több száz robbanófejet tud majd pályára állítani -ami nem ballisztikus lesz, lapos pályával, itt egy orosz rajz erről:

RPJ1jSr.jpg


A lapos , Kindzsal szerű röppálya lehetővé teszi hogy 1850 km távolságra 7,2 perc legyen az érkezési idő.

Ebben a jelenlegi helyzetben, hogy a NATO felvonul Ukrajna irányában, látható hogy nem fog ott harcolgatni az orosszal, hanem egyszerűen tábori csendőr szerep vár rá a megszállt területek átnevelési idejére..

Nem kívánok foglalkozni a világ többi táján folyó, aktív ez irányú előkészületekkel hiszen az oroszoknak is van valamilyen válaszlépésük erre, a fórum kereteit messze tulhaladó terjedelemben lehet értekezni róla.

Kettőt lapoztál a könyvben. ;)
Ha a tengerekről (de az Európai országokból is) elérhető 7-10 perc alatt, akkor meg minek neki Ukrajna?
Nem lehet, hogy mégis inkább az orosz birodalmi terjeszkedést akarják megakadályozni? ;)

Az meg történelmi tények szándékos (orosz) felremagyarázása, hogy Svédország és Finnország egy USA terv részeként lett NATO tag...
Ellenkezőleg: Putyin rabló háborúja KÉNYSZERÍTETTE be őket a NATO-ba.
Ez is bizonyítja, hogy a NATO terjeszkedés sokkal inkább az orosz fenyegetés eredménye, mintsem a gonosz washingtoni gyíkemberek ármánykodása. :)

A NATO azért ellensége Putyinnak, mert akadályozza az orosz birodalom háborúval történő vissza állítását.
A tolvaj gyűlöli a magas kerítést és a rácsokat.
Ennyi.
Ezért sátáni a rács és aki védekezésre használja. :)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 612
113
Fognak még itt kiderülni nagyon furcsa és ocsmány dolgok. A Mariupolban lévő biolabor is majd megér nem egy misét. Valami komoly háttéralku lehetett, emlékezzünk csak, hogy Macron állandóan hívogatta Putyint. Nem csodálkoznék, ha a gyermek kórház körül is valami nem lenne kerek. Az elején a FAB-500 és FAB-1500 bombákból is kevesebbet vittek, a FAB-3000 bombából is szerintem később 2 db-t fognak egyszerre bevetni a Szu-34 repülőgépek, ha a gyártás majd felfut. Én egyenlőre azt látom, hogy a nyugati légvédelmi komplexumokkal felszerelt, NATO tagországok kezelőivel ellátott légvédelem ellenében az oroszok akkor és azt semmisítenek meg a "hátországban", amit csak akarnak. Ukrajnában egy többrétegű, egymást kölcsönösen is oltalmazó masszív légvédelmet nem fognak tudni a belátható időn belül felállítani, ráadásul hatalmas területeket és sok, szétszórt objektumot kellene védeni. Az orosz légi támadó egységek fegyverzete pedig egyre korszerűbb lesz és a gyártás is megfelelő mennyiségben fog rendelkezésre állni. Ha számba vennénk, hogy a nyugati modern és régebbi szárazföldi fegyverzetből és légi támadó eszközökből (pl. CM-k), mi nem lett még bevetve, hát, vakarhatnánk a fejünket. Természetesen vannak persze olyanok, amik még csak mostanában, vagy később lesznek bevetve, de lassan már minden terítéken van, ami adható. A Taurus CM-k, F-16 repülőgépek sem lesznek csodafegyverek és ezt nagyon is jól tudják a NATO-nál, mint ahogyan az orosz, kínai, iráni, Észak-Koreai fegyverek sem, csak nagyon hasznosak, amiből mennyiség kell, nagyon sok. Ahhoz meg gyártó kapacitás kell, amihez nagyon sok anyag, energia, meg humán erőforrás kell. Na ez fogja eldönteni, hogy melyik fél bírja tovább. Nem igazán a veszteségek a mérvadóak, hanem hogy lehet-e, tudják-e pótolni őket.
Ukrajnában lévő Iris-T TEL
samohodnaya-puskovaya-ustanovka-pervogo-poluchennogo-vooruzhennymi-silami-ukrainy-k-sfnb3g0y-1704393361.jpg

A leendő ukrán F-16 repülőgépek
260223073_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_db08fc0d561d84abd5fee206d169f03b.jpg

TOS-1A a kilövések végén
ykr22-060724-1200.jpg

BREM-1M ARV trallal
svo10-110724-1200.jpg

MTLB spec állománnyal
RIA_8645371-pic_32ratio_1200x800-1200x800-4395.jpg

Különben az USA első csapásmérő tervei szerintem komolytalanok, nincs realitása.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 567
5 276
113
Mondjuk az orosz szárnyas bombák egyszerűek mint a faék. A kínaiakat idézték az irániak a fórumon, mintha az amcsi verzió mintha szofisztikáltabb volna. Ott állítólag becsapódás előtt szűkítő spirál pályán közeledik a célhoz hogy begyorsuljon, növeljék a becsapódás sebességét. Igaz ott a bomba alakja is más. Az nem tudni az irániak ezt a részletet is lemásolták.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 654
32 246
113
07.13. összfogl.
AFU
OF Védelmi minisztérium
Rybar
RVvoenkor
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Fognak még itt kiderülni nagyon furcsa és ocsmány dolgok. A Mariupolban lévő biolabor is majd megér nem egy misét. Valami komoly háttéralku lehetett, emlékezzünk csak, hogy Macron állandóan hívogatta Putyint. Nem csodálkoznék, ha a gyermek kórház körül is valami nem lenne kerek. Az elején a FAB-500 és FAB-1500 bombákból is kevesebbet vittek, a FAB-3000 bombából is szerintem később 2 db-t fognak egyszerre bevetni a Szu-34 repülőgépek, ha a gyártás majd felfut. Én egyenlőre azt látom, hogy a nyugati légvédelmi komplexumokkal felszerelt, NATO tagországok kezelőivel ellátott légvédelem ellenében az oroszok akkor és azt semmisítenek meg a "hátországban", amit csak akarnak. Ukrajnában egy többrétegű, egymást kölcsönösen is oltalmazó masszív légvédelmet nem fognak tudni a belátható időn belül felállítani, ráadásul hatalmas területeket és sok, szétszórt objektumot kellene védeni. Az orosz légi támadó egységek fegyverzete pedig egyre korszerűbb lesz és a gyártás is megfelelő mennyiségben fog rendelkezésre állni. Ha számba vennénk, hogy a nyugati modern és régebbi szárazföldi fegyverzetből és légi támadó eszközökből (pl. CM-k), mi nem lett még bevetve, hát, vakarhatnánk a fejünket. Természetesen vannak persze olyanok, amik még csak mostanában, vagy később lesznek bevetve, de lassan már minden terítéken van, ami adható. A Taurus CM-k, F-16 repülőgépek sem lesznek csodafegyverek és ezt nagyon is jól tudják a NATO-nál, mint ahogyan az orosz, kínai, iráni, Észak-Koreai fegyverek sem, csak nagyon hasznosak, amiből mennyiség kell, nagyon sok. Ahhoz meg gyártó kapacitás kell, amihez nagyon sok anyag, energia, meg humán erőforrás kell. Na ez fogja eldönteni, hogy melyik fél bírja tovább. Nem igazán a veszteségek a mérvadóak, hanem hogy lehet-e, tudják-e pótolni őket.
Ukrajnában lévő Iris-T TEL
samohodnaya-puskovaya-ustanovka-pervogo-poluchennogo-vooruzhennymi-silami-ukrainy-k-sfnb3g0y-1704393361.jpg

A leendő ukrán F-16 repülőgépek
260223073_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_db08fc0d561d84abd5fee206d169f03b.jpg

TOS-1A a kilövések végén
ykr22-060724-1200.jpg

BREM-1M ARV trallal
svo10-110724-1200.jpg

MTLB spec állománnyal
RIA_8645371-pic_32ratio_1200x800-1200x800-4395.jpg

Különben az USA első csapásmérő tervei szerintem komolytalanok, nincs realitása.

Ha ennyire überfasza a ruszki, bárhol bármit elpusztithat Ukrajnában, a nyugati támogatás teljesen felesleges, stb., stb....
Akkor hogy lehet, hogy kb. 500-700 ezer orosz elvesztésével, három év után sem jutottak sehova az eredeti célokhoz képest SEM?
;)
Három év alatt a világháborúban is sok minden eldőlt...
Nem lehet, hogy valami mégsem úgy van, ahogy hinni szeretnéd?

Csak segítség képen:
  • Az orosz erőforrások sem végtelenek, bármennyire is jól hangzik a propaganda szöveg...
  • A kollektív (sátáni) "nyugat" még mindig csak minimális erőforrásokkal támogatja az ukránt Putyin ellen. A nyugati GDP kb. 0,1-0,3 %-a megy el arra, hogy felemésszék Putyin "nyugati világ ellen vívott" háborúra félretett tartalékait.
  • Közben Putyin naponta százával kénytelen elhasználni precíziós fegyvereit, hagyományos szárazföldi eszközeit, jelentősen amortozálni légierejét. Persze, tudjuk, szaré-hugyé veszik ezeket, de akkor is pénzbe kerülnek.
  • E mellett a kb fél milliós inváziós haderő bér és egyéb személyi juttatásai kb. az orosz GDP 0,3-0,4 %-a. Ez csak a manőver erők bérköltsége! Több éven keresztül havi 2 millió forintos fizetéssel háborúban tartani fél millió katonát, az ennyibe kerül Putyinnak.
  • Putyin belpolitikai okokból az elhúzódó háborút választotta az önkéntes haderő bedarálásával, a mozgósítással szemben, így alacsony vagy szelektív erőfölénnyel, hatalmas veszteségek mellett próbálja meg kifárasztani a nyugatot. Az ukránt már nem tudja.

Hogy ki bírja tovább levegő nélkül, az majd kiderül.
De ha úgy lenne, ahogy írod, nem tartana harmadik éve. Szerintem senki sem gondolta volna, hogy három évig lehet húzni ezt az értelmetlen háborút, de a háborúhoz mindig kellenek a kiszámíthatatlan örültek.
Putyin személyében megkapta az emberiség a következő Hitlert. Ismét hibáztunk. Ismét milliók halálával fizetünk az elmebeteg hatalom mániás diktátorok támogatásáért. Vagy megtűréséért...

Annyiban igazatok van, hogy a jellemetelen nyugati politikai elit bűne az, hogy Putyin évek óta háborúzhat.

Nem szabadott volna hagyni, hogy idáig eljussunk.
Két felesleges világháború után.

Minden másban tévedtek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113
Felettébb "okos" gondolat megölni Putyint, pláne egy olyan társadalomban, ahol a nép egyként zárt össze a nyugat ellen... (a legnagyobb hiba, hogy nem értik az orosz gondolkodást nyugaton).. egészen elkepesztő Budanov azt hiszi magáról hogy ő Otto Skorzeny a brigádja meg a „Friedenthal” SS.

Én meg nem igazán értem mi a francért áll még a Verkhovna Rada, és miért nem adtak még kilövési engedélyt Zellerre, meg a baráti körére.

Putyin eddig nem kezelte ezt elsőrendű prioritásként, az utódja meg lehet ezzel fogja kezdeni.
Dehogy zár össze a nép a nyugat ellen, ők csak túlélni akarnak a maguk szintjén. Ők is egy az egyben a nyugatot majmolják. Oroszországra meg amúgy is jellemző az előző rendszer kukázása. Ahogy meg lett tagadva a cárizmus, a sztálinizmus, az egész szu és jelciny is úgy lesz megtagadva egy idő után a putyinizmus is.

Oroszország valójában a világ egyik leginstabilabb helye. Pillanatnyilag tűnhet csak stabilnak, de a pillanat hamar elillan.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 761
14 753
113
Az USA meg pont annyi támaszpontot tart Európában, amennyi Putyin féken tartásához kell.
A NATO azért ellensége Putyinnak, mert akadályozza az orosz birodalom háborúval történő vissza állítását.
A tolvaj gyűlöli a magas kerítést és a rácsokat.
Ennyi.
Ezért sátáni a rács és aki védekezésre használja. :)

A 90-es években úgy nézett ki, hogy még a szűk értelemben vett Orosz Föderációból is kiválik a szeparatizmus jegyében sok oblaszty, meg etnikai köztársaság. És mégis ennek ellenére megmaradt a NATO. Akkor, amikor még Putyin sehol nem volt. Akkor most Mi ellen ?

Hogy képzeled a továbbiakat ?

Oroszország hadat üzenne Európának. Lerohanná Magyarországot. Elfoglalná Portugáliát, az USA-t meg mindenkit, az egész világot, a Marsot, a Tejútrendszert, és a galaxisokat is. Mindenhol Oroszország lenne a földön és azon kívül is. És csak szamovárból ihatod a teádat, miközben a háttérben Csajkovszkij szólna ?



Akkor hogy lehet, hogy kb. 500-700 ezer orosz elvesztésével, három év után sem jutottak sehova az eredeti célokhoz képest SEM?

Halottat érted, vagy mindenkit beleszámolsz, vagyis a súlyos sérült, a rehabilitálhatatlant, és a többit ?



Három év alatt a világháborúban is sok minden eldőlt...
Nem lehet, hogy valami mégsem úgy van, ahogy hinni szeretnéd?
Hogy ki bírja tovább levegő nélkül, az majd kiderül.
De ha úgy lenne, ahogy írod, nem tartana harmadik éve. Szerintem senki sem gondolta volna, hogy három évig lehet húzni ezt az értelmetlen háborút, de a háborúhoz mindig kellenek a kiszámíthatatlan örültek.

Fogadni is mernék rá, hogy 10 év múlva nem lesz olyan hogy Ukrajna. És az EU-t és NATO-t vezető politikusoknak, és oligarcháknak hatalmas blama is lesz ez.



Putyin személyében megkapta az emberiség a következő Hitlert. Ismét hibáztunk. Ismét milliók halálával fizetünk az elmebeteg hatalom mániás diktátorok támogatásáért. Vagy megtűréséért...

Annyiban igazatok van, hogy a jellemetelen nyugati politikai elit bűne az, hogy Putyin évek óta háborúzhat.

Nem szabadott volna hagyni, hogy idáig eljussunk.
Két felesleges világháború után.

Ad 1. Az Orosz - Ukrán konfliktus / belháború már akkor volt, amikor Putyin sehol nem volt.

Ad. 2. Háború az 2014 óta van.

Ad 3. Mi a fészkes fenét kellett volna tenni ? Háborúba menni ?



Minden másban tévedtek.

Ki vagy Te, hogy kijelentsed, hogy te vagy a Nagy Igazság egyedüli tudója és egyedüli kinyilvánítója, és mindenki más meg hülye ?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 533
113
Kettőt lapoztál a könyvben. ;)
Ha a tengerekről (de az Európai országokból is) elérhető 7-10 perc alatt, akkor meg minek neki Ukrajna?
Nem lehet, hogy mégis inkább az orosz birodalmi terjeszkedést akarják megakadályozni? ;)

Az meg történelmi tények szándékos (orosz) felremagyarázása, hogy Svédország és Finnország egy USA terv részeként lett NATO tag...
Ellenkezőleg: Putyin rabló háborúja KÉNYSZERÍTETTE be őket a NATO-ba.
Ez is bizonyítja, hogy a NATO terjeszkedés sokkal inkább az orosz fenyegetés eredménye, mintsem a gonosz washingtoni gyíkemberek ármánykodása. :)
Minél közelebb vannak ezek a nem ballisztikus pályán lévő rakéták a célponttól - annál kisebb saját "járulékos" veszteség lép majd fel. A számításokban természetesen ez is benne van.. És minél közelebb vannak ezek , annál nagyobb fenyegetés a másik részére,
Ez olyan mint a sötét utcán késsel a kezében egy "nem most" lebarnult banda főnök szépen centinként araszolva, de a torkod felé közelít..
1990-ben is egy lövés nélkül szétesett a Varsói.. Ott meg a gazdasági csőd jött egyre közelebb fenyegetően.

A Svédország és Finnország felett lapos röppályán nuki rakétát átlövöldözni csak akkor lehet megtenni - ha az NATO tag..

Én nem nevezném rablónak azt aki a saját tulajdonát népét próbálja az agresszoroktól visszaszedni, megunva ezt a belopakodó kiszorító tulajdonszerző taktikát..
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 654
32 246
113
Na itt látszik, hogy a mesterlövészek elől takarta a fa...de hogy kínai lett volna :eek:
Elvonszolják...
125 méterre...hogyan tudott oda bejutni? Normál esetben a környék 1km-es körzete le van zárva, 500m szigorú felügyelet rakat rendőr+biztonsági...illetve szigorú személyi ellenőrzés, beléptetés...
Ránézésre is tornából felmentett a csóka, az előre ugró alsó állkapocs pedig debilitásra utal...
A vég...
A srác...
Aki mégsem?