[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 989
12 016
113
Elfogytak, közel az összeomlás:

Az oroszoknak most mar tuti elo kell venniuk a bezsirozott gyalogasot...
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 024
113
A véleményeteket szeretném megkérdezni a gyermekkórház rakétázásáról. Próbáltam több cikket elolvasni erről, illetve Zelenszkij facebookoldalán is elolvastam róla néhány bejegyzést.
A következő zavart: szinte minden cikkben más-más adatot közöltek. Idézem:
1) Zelenszkij facebookján a következőt írja:
"A tegnapi orosz rakétatámadás utáni mentőakció folytatódik.
Jelenleg 38 ember halálát jelentették, köztük négy gyermek. Részvétem a tragédia által érintett családoknak és barátoknak.
190 ember sérült meg és kapnak segítséget. 64 ember került kórházba Kijevben, 28 Kryvyi Rihben, és 6-an Dnipróban.
Minden Okhmatdyt-i beteget átszállítottak más orvosi intézménybe.

2) Telex
Közvetlenül Zelenszkij után tettem.
"Az Ohmatdyt gyerekklinikát hétfőn érte rakétacsapás Kijevben, az ENSZ ukrajnai misszióvezetője szerint a kórházban a támadás idején mintegy 670 gyermekpáciens és ezer alkalmazott tartózkodott, Danielle Bell azt mondta, ha a dolgozók nem vitték volna azonnal bunkerbe a gyerekeket, sokkal nagyobb lehetett volna a baj.

Én láttam a rakéta becsapódását, hogy hová, az nem volt követhető. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ennyi dő alatt beteg gyerekeket tudnak bunkerba vinni.
Itt áldozatokról, sebesültekről szó sem esik.

3) Hiradó.hu
"Hétfőn érte találat az ukrán főváros egyik gyermekkórházát, legkevesebb két ember, köztük egy orvos életét vesztette, és további 32 ember megsebesült, köztük nyolc gyerek. "

4) 24.hu
"Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat közzétette a fővárost ért hétfői orosz támadássorozat legfrissebb veszteségi adatait. Eszerint 33-an vesztették életüket, közülük ketten a gyermekkórházban. A halálos áldozatok között öt gyermek van. Rajtuk kívül 121-en sérültek meg."

5) 24.hu
"Oroszország hétfőn összehangolt légitámadást intézett Ukrajna több nagyvárosa, így Kijev civil célpontjai ellen is. A ritkaságnak számító nappali bombázás során egy gyermekkórházat is eltaláltak. A támadásban legkevesebb 27-en haltak meg, a sérültek száma száz felett van."

Számomra sehogy nem áll össze a történet. Azt el tudnám fogadni, hogy egy, a kórházhoz közeli célpont "melléktermékeként" a gyermekkórház is megsérült, de nem ez az intézmény lehetett a célkeresztbe.
Az afgán kunduzi kórház lebombázásakor 19 halott és 32 sebesült volt. Az afgán esküvő lebombázásakor 40 halott és 100 sebesült volt az "eredmény". Köztük sok volt a gyermek. Míg a belgrádi kínai követség lebombázásánál 3-an haltak meg.


A másik zavaró körülmény: a krimi strandon történt rakétázásnál a három meghalt gyermek nevét, életkorát, fényképét is nyilvánosságra hozták, ellenőrizhető volt a személyük.
Időközben "kiderült" a zseniális és nyilvánvalóan "függetlenobjektív" "szakértőknek" hála, hogy a történteket okozó "objektumnak" nyugati alkatrészei voltak, TEHÁT a cucc orosz volt. Van még kérdés? Ha valami nyugati alkatrészekből áll, akkor az orosz. Logikus, nem? A nyugati cuccok milyen alkatrészekből vannak összerakva? Maja? Inka? Földönkívüli? Ki az az agyhalott barom, aki ezt benyeli?! A Kh-101-ben kb. laza 400 kg robbanóanyag van, itt meg odalett a kórház egyik sarka(!), és hát az a nagyjából egyben leesett padló vagy mennyezet minimum gyanús.
Lehet, hogy az oroszok voltak? Lehet. Lehet, hogy az ukránok hazudnak? K*vaélet.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 997
23 133
113
Mi lett végül a kórházas rakétára a megfejtés?
"...valami valami szigony" :)
tumblr_pg4zapL0Cw1xwulyao6_r1_500.gif
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 563
15 471
113
Mi lett végül a kórházas rakétára a megfejtés?
Az orosz rakéta be akart ugrani a dokihoz! Mivel nem volt két hónappal korábban bejelentkezve, ment rá egy NASAMS, PATRIOT vagy akármi, amely lerövidítvén a várólistát, előbb ért a kórházba. Az orosznak már csak a főhadiszállás maradt...
Röviden ennyi.....
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 419
33 670
113

A lényeg: a cikk szerint nem maga a kórház volt a célpont, és nem tévesztett célt az X-101. NASAMS rakéta talán volt, de nem bizonyított, és nem okozhatott ekkora kárt. A célpontok a trafóállomások voltak. Ezek szerint az oroszok megkezdték az alállomások támadását az ukrán elektromos hálózat pusztítására irányuló hadjáratban. Nappal, egy kórház melletti trafóállomást támadni nem egészen korrekt dolog, hogy így fogalmazzak. A járulékos kár biztosra vehető volt.

Egyik fél sem bontja ki a teljes igazságot, az oroszok csak az Artyom üzemet említették. Az ukránok/nyugat sem, mert az ő narratívájukat túlságosan árnyalná, hogy nem maga a kórház volt a célpont.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
383
1 145
93

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 635
48 334
113

Ukrajna ellentámadása késik – The New York Times​

Ukrajna idén nem tud ellentámadást indítani, vagy jelentős területeket visszafoglalni – állítják nyugati szövetségesek forrásai a The New York Timesnak.

A beígért fegyverek leszállítása hetekig, ha nem hónapokig tart.

Egy magas rangú NATO-tisztviselő azt mondta, hogy az Ukrajnának ígért támogatás lehetővé teszi, hogy jövőre „visszaszorítsa” Oroszországot. Addig az ukrán fegyveres erők védekezésben maradnak.

Ugyanakkor amerikai tisztviselők és elemzők megjegyzik, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megváltozott a helyzet a harctéren.
Источник: https://rusvesna.su/news/1720778583



Az Egyesült Államok akár 460 kilométeres hatótávolságú ERAM rakétákat tervez Ukrajnába szállítani

Az Amerikai Egyesült Államok megkezdte Ukrajna számára egy új, nagy pontosságú, légből indítható lőszer kifejlesztését, az ERAM (Extended Range Air-to-Air Munition), amely akár 460 km távolságban is képes eltalálni a célokat. Erről számol be az AviationWeek.
Az ERAM lőszerek fejlesztése számos szigorú követelmény figyelembevételével történik. A lőszernek körülbelül 260 kg tömegű robbanófejjel kell lennie, és képesnek kell lennie erősen robbanásveszélyes széttöredezésre és áthatoló hatásokra, ami sokoldalúvá és hatékonysá teszi a különféle harci helyzetekben.

A lőszer sebességének meg kell haladnia a 735 km/h-t (vagy 204 m/s-t), ami lehetővé teszi, hogy gyorsan elérje a célokat és minimalizálja a légvédelmi rendszerek reakcióidejét. Ezenkívül az ERAM-ot felszerelik egy navigációs rendszerrel, amely képes elektronikus interferencia esetén is működni.

A termelési kapacitás ebben a projektben is kulcsszerepet játszik. A becslések szerint 24 hónappal a szerződés odaítélése után évente több mint 1000 ERAM lőszer gyártására lesz lehetőség.

A projekt pontos ütemezését még nem hozták nyilvánosságra, azonban a szakértők úgy vélik, hogy erre legkorábban 2026-ban kerülhet sor.
Подробнее на: https://avia.pro/news/ssha-planiruy...ram-s-dalnostyu-porazheniya-do-460-kilometrov
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 989
12 016
113
Ha ez igaz es tenyleg ukran katonaszokevenyeket lottek agyon lengyel katonak annak mar gondolom durwa kovetkezmenyei lehetnek..vagy ez teljesen normalis eljaras??
Ahogy en ertelmezem, a barrier units, azok azok a csapatok (altalaban Azov, Sich, etc..) akiknek az a feladata, hogy agyonlojek azokat, akik visszavonulnanak, vagy jelen esetben nem akarnak tamadni, kb. mint a II.VH-ban az oroszoknal a komisszarok. Ezek itt jelen esetben a lengyel legio tagjai voltak. Akiket meg lelottek, nem katonaszokevenyek, hanem csak tamadni nem akaro regularis ukran alakulatok tagjai.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 361
11 317
113
Ez kicsit tulzás:
„A támadásban 720 gyermeket ért csapás, ebből 300 ember sérült, négyen súlyosan”

.... viszont jé, senki se halt meg?

"öt osztály maradt, amelyek laborvizsgálatokra alkalmasak, ezek működőképesek, és ott jelenleg is dolgoznak" 5 osztály működött eddig is.


A belpol történeti szálat nem kavarnám, koncentráljunk az infórá!

Honnan van az infó, hogy eddig is öt osztály volt ott?

A szevasztopoli strandot is kitartóan nem támadták meg kazettás töltettel ugye? Hányan halltak meg? 70-80 többségében gyerekek?

Pár oldallal ezelőtt még csak 3...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 635
48 334
113

Pentagon: Az orosz és az amerikai védelmi miniszterek megbeszélést folytattak​

Lloyd Austin, a Pentagon főnöke telefonbeszélgetést folytatott Andrej Belousov orosz védelmi miniszterrel – jelentette az amerikai minisztérium.

"A beszélgetés során a miniszter (Austin) rámutatott a kommunikációs csatornák nyitva tartásának fontosságára Oroszország Ukrajna elleni háborúja kapcsán" - közölte a sajtószolgálat.
A főosztály felidézte, hogy a két tárcavezető korábbi beszélgetésére június 20-án került sor.
Источник: https://rusvesna.su/news/1720802195


A legerősebb ütés: hatalmas gombafelhő a konsztantyinovkai ellenséges létesítmény megsemmisítése után (VIDEO)​

A DPR még Ukrajna által ellenőrzött részén, Konsztantyinovka városában erőteljes robbanás történt.

A hatalmas gomba az egész városból és a környező falvakból látható volt.

Az előzetes információk szerint egy magasfeszültségű berendezést vagy egy lőszerraktárt (amelyet a gyár területén létesíthettek) támadás érte.
Источник: https://rusvesna.su/news/1720798000


A krími

légvédelem lelőtte a félsziget felé tartó rakétákat.
 
  • Tetszik
Reactions: Totya and Nemerson

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 018
113
Régen volt már, helikopterrel az ukri mezőgazdászok ellen:

Kremennaya erdő, ukronackók nehéz napja:

Újabb abrams került lencsevégre, elhagyatva, magányosan:

abrams:

Herszon 30DSN bevetés:

SPÁRTA videó, ukri állások takarítása drónnal:

Újabb TM62-es aknával ukri állás kifüstölése:

Urozhaynoye, ukrik egy tankkal akartak áttörni, nem sikerült, az egyik aki kiszállt az égő tankból úgy be lehet drogozva, hogy lazán mászkál közben ég le róla a ruha:

Nyú-jorki kitelepülés egyből evakuálásba tért át:

Hmm zsírdisznónk amerikai állampolgárságot kaphat?

#nemnato brit ex speckó katona hal bhatia maxi kampeca:
 
  • Tetszik
Reactions: Totya