[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 482
14 578
113
@ornagy - ezt imádni fogod :cool: :
(amúgy pedig két Korenevo van egymás mellett - az északi parton város és a délin falu)


Orosz tengerészgyalogosok tuz alá kerultek - 4 halott és 2 fogoly

Az elozo geolokációja
https://twitter.com/alexskichambe/status/1826724288986317255

Az oroszok nyilván nagyon imádják a Mad Maxot (vagy csak simán trágárok)
https://x.com/GloOouD/status/1826355097401737367
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 685
25 592
113
Kurszki terület ukronato erők, ezeket alkapta a TOS1? Gondolom a napégés erre utalhat:

Epikus drónvideó, 1 orosz BMP3-as rendetvág kb 1 szakasznyi ukronato technika között:

Kurszknál is számítanak a nato stratégák terrortámadására, ezért mint Belgorodnál itt es elkezdtek beton fedezékeket kihelyezni 60db lesz valószínűleg kihelyezve:

Glubokoe környékén úgy néz ki megpróbáltak ellentámadni az ukronato erők, a stratégiát arra alapozták, hogy meggyengült a védelem a területen:

Kurszki terület, újabb jóállapotú trófea:

Lancet fogott egy ukronato mhr radart:

Egy ír zsoldos hetek óta hiányzik, valószínűleg dezintegrálódott:
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 318
13 031
113
20240822232348-23d4d6ed.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 421
89 671
113
Ezt mellérakva ...


... én a következőket gondolom (a moderáció engedélyével), hogy ide tart ez a történet:

Miért? Mert vagy TÉNYLEG ennyire bénák az oroszok és istenkirály a NATO, vagy az oroszok, igazából más lehetőség híján (ukrán részről főleg), de rákényszerítették egy olyan támadásra az ukránokat, amivel kiugrasztották a nyulat a bokorból.

1. Az oroszok ismerik az ukrán vezetést, és tudják, hogy nem tudnak ellenállni egy esetleges kurszki atomerőmű elleni csapásnak.
2. Donbasszban megy előre az orosz. Ha az ukránok kiürítik egy nagy támadás miatt, még gyorsabban fog. De mit kell érte tenni, hogy még a tél előtt behúzzák és még tárgyalni se kelljen sem a fegyverszünetről, pláne nem a békéről? Hogy diktálhassanak, vagy ha nem, tényleg megfagyHAT télen Ukrajna?
3. A látványosan szinte nulla erővel védett kurszki területet vonzóvá teszik Ukrajna számára, hogy az a környéken összpontosítsa hadereje maradékát egy hatalmas támadásra, a nacionalistàknak hívószóként "Oroszország területén, Oroszország ellen". A terep jó az oroszoknak a lassításra, és egyszerre nagyot kaszálni ukrán részről mégha tömöd is bele a csapatokat se nagyon lehet, pár nagyobb kisváros van a környéken, aztán a természeti akadályok intézik a többit. Kevés út, erdős, kanyargó folyóval szabdalt terep, viszonylag max 20 méter széles folyómederrel. Igazi PR értéke van az ukránoknak, viszonylag sokáig lehet tolni a semmit, a PRt, a pénzért, posztóért, paripáért, és még tényleg esély is van egy sikerre, HA a korábbi buggy offenzíva alapján gyorsan végighaknizzák az utakon a meglepett orosz városokat, tehát ideális csali.
4. Mit kell elérni? Hogy Ukrajna ráharapjon. Ehhez el kellett érni azt, amit látunk: hogy ukránék bemenjenek, érezzék, hogy még többet tudnak hasítani, és még tovább tolják bele a legelitebb csapataikat és a maradékot.
5. De utána és alatta ennyi. Egy szűk térségre koncentráljanak, onnan tovább semmi nem megy. Aki azon túl próbálkozik, ahogy láttuk, meghal, azonnal kilövik. Mint amikor a 2. VH alatt a partraszállás előtt csak Dover fölé engedték be a németeket ... A csapda kész? Akár ...
6. Az ukrán összevonja a csapatait Szumi körül. Támad, látjuk mi történik a kurszki térségben, itt tartunk most.
7. De az ukrán fél további csapatokat küld Szumiba, hogy azokkal szélesítse idővel a kurszki áttörést, ugyanis sutyiban, nem sutyiban, de el lehet rejteni mindent az erdők és a város okán. A legjobb drónkezelőik, légvédelmük érkezik be, Szumiban egyre több és több elit és válogatott Kampfgruppe tartózkodik, miközben a lakosságot már korábban kitelepítették.
8. Putyin tegnap Grozníjba megy, ahol emlékezetébe van vésve, hogy az a város milyen volt, és most élőben megnézi milyen lett. Fel lehet tehát állni a romokból is. Az orosz távirati csatornákon, a telegrammon, napok óta szinte semmi, csak apróságok, csak a sikerek, igazi vihar előtti csend, mintha nem akarnának az oroszok nagyon harcolni, ellentámadni meg pláne nem ...
9. És akkor, miután az ukránok nemrég orosz területeket támadtak, foglaltak el, ráadásul alkotmányellenesen, olyan dolgokat tesznek, amelyek ALAPBÓL vörös vonalak, sőt, tegnap már orosz BELSŐ területen kompokat is, tényleg megkísérlik megcsapni a kurszki atomerőművet ...
10. Erre válaszul szvsz el fog indulni egy olyan megtorlás - (tartalékolták a rakétákat rendesen a ruszkik) és ma egy éve halt meg Prigozsin -, hogy:
-ukrán vezetés, parlament, hírszerzés, hidak, adminisztráció kb. mindenhol
-oligarchák érdekeltségei
... és! simán elképzelhető egy korlátozott atomcsapás és/vagy EMP, stb. Szumira, ha már ott az egész ukrán hadsereg, és szinte nulla a civil, (talán még mindig arra várnak, hogy minél több érkezzen a térségbe ...), még azt is el tudom képzelni , hogy orosz földön kezdik a csapások sorozatát, megmutatva, hogy erre is képesek, ha kell, szinte egy időben a többi csapással, koordináltan, precízen, hogy minél nagyobb legyen az ukrán pánik, de a "legkevesebb" a saját kár (bár ez belpolitikailag kockázatos, de lázva a 2. Vht, a siker nagyobbat hoz, és lerövídít, így a cél szentesíti az eszközt)?

Innentől ugyanis ha esetleg meglépik mi NEM LESZ?
-nincs gyenge Putyin
-nincs ukrán hadsereg, annak elit része meg pláne nincs, se nyugati zsoldosok
-nincs többé nyugati támogatás, max. ha őrültek vezetik Európát
-bebizonyosodik, hogy aki Oroszországra támad, az ráfarag, és tényleg mindennel számolnia kell,
-stb stb.
-a háború vsz idén véget ér, és még a polgári lakosságot is megkímélték a téltől, mert pont lesz idő orosz segítséggel helyreállítani a télre az áram és fűtésszolgáltatásokat 2-3 hónap alatt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 594
70 246
113
Toreck, gyenge az ellenállás, két kilométer a varoskozpontig.

Ez érdekes, roman transzponderesek az ukrán gépek?
Benny Hill show Kurszkban.
Egy ukrán egység viszontagsagai.
Ahány házban bújnak el annyit dronoztak szét az oroszok.

Hát persze hogy nem nácik. :D

Történelmi télre készül a Naftogaz.

Trükköznek az ukrán banderita fegyveresek a járműveket használt szimbolumokkal.
Letakarjak, vagy megforditjak a háromszöget. A drónok így nehezebben azonositjak őket.



TBC járvány van két ukrán dandárban.
Mondjuk valószínű nem ebbe fognak belehalni.


.
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
371
705
93
Ezt mellérakva ...


... én a következőket gondolom (a moderáció engedélyével), hogy ide tart ez a történet:

Miért? Mert vagy TÉNYLEG ennyire bénák az oroszok és istenkirály a NATO, vagy az oroszok, igazából más lehetőség híján (ukrán részről főleg), de rákényszerítették egy olyan támadásra az ukránokat, amivel kiugrasztották a nyulat a bokorból.

1. Az oroszok ismerik az ukrán vezetést, és tudják, hogy nem tudnak ellenállni egy esetleges kurszki atomerőmű elleni csapásnak.
2. Donbasszban megy előre az orosz. Ha az ukránok kiürítik egy nagy támadás miatt, még gyorsabban fog. De mit kell érte tenni, hogy még a tél előtt behúzzák és még tárgyalni se kelljen sem a fegyverszünetről, pláne nem a békéről? Hogy diktálhassanak, vagy ha nem, tényleg megfagyHAT télen Ukrajna?
3. A látványosan szinte nulla erővel védett kurszki területet vonzóvá teszik Ukrajna számára, hogy az a környéken összpontosítsa hadereje maradékát egy hatalmas támadásra, a nacionalistàknak hívószóként "Oroszország területén, Oroszország ellen". A terep jó az oroszoknak a lassításra, és egyszerre nagyot kaszálni ukrán részről mégha tömöd is bele a csapatokat se nagyon lehet, pár nagyobb kisváros van a környéken, aztán a természeti akadályok intézik a többit. Kevés út, erdős, kanyargó folyóval szabdalt terep, viszonylag max 20 méter széles folyómederrel. Igazi PR értéke van az ukránoknak, viszonylag sokáig lehet tolni a semmit, a PRt, a pénzért, posztóért, paripáért, és még tényleg esély is van egy sikerre, HA a korábbi buggy offenzíva alapján gyorsan végighaknizzák az utakon a meglepett orosz városokat, tehát ideális csali.
4. Mit kell elérni? Hogy Ukrajna ráharapjon. Ehhez el kellett érni azt, amit látunk: hogy ukránék bemenjenek, érezzék, hogy még többet tudnak hasítani, és még tovább tolják bele a legelitebb csapataikat és a maradékot.
5. De utána és alatta ennyi. Egy szűk térségre koncentráljanak, onnan tovább semmi nem megy. Aki azon túl próbálkozik, ahogy láttuk, meghal, azonnal kilövik. Mint amikor a 2. VH alatt a partraszállás előtt csak Dover fölé engedték be a németeket ... A csapda kész? Akár ...
6. Az ukrán összevonja a csapatait Szumi körül. Támad, látjuk mi történik a kurszki térségben, itt tartunk most.
7. De az ukrán fél további csapatokat küld Szumiba, hogy azokkal szélesítse idővel a kurszki áttörést, ugyanis sutyiban, nem sutyiban, de el lehet rejteni mindent az erdők és a város okán. A legjobb drónkezelőik, légvédelmük érkezik be, Szumiban egyre több és több elit és válogatott Kampfgruppe tartózkodik, miközben a lakosságot már korábban kitelepítették.
8. Putyin tegnap Grozníjba megy, ahol emlékezetébe van vésve, hogy az a város milyen volt, és most élőben megnézi milyen lett. Fel lehet tehát állni a romokból is. Az orosz távirati csatornákon, a telegrammon, napok óta szinte semmi, csak apróságok, csak a sikerek, igazi vihar előtti csend, mintha nem akarnának az oroszok nagyon harcolni, ellentámadni meg pláne nem ...
9. És akkor, miután az ukránok nemrég orosz területeket támadtak, foglaltak el, ráadásul alkotmányellenesen, olyan dolgokat tesznek, amelyek ALAPBÓL vörös vonalak, sőt, tegnap már orosz BELSŐ területen kompokat is, tényleg megkísérlik megcsapni a kurszki atomerőművet ...
10. Erre válaszul szvsz el fog indulni egy olyan megtorlás - (tartalékolták a rakétákat rendesen a ruszkik) és ma egy éve halt meg Prigozsin -, hogy:
-ukrán vezetés, parlament, hírszerzés, hidak, adminisztráció kb. mindenhol
-oligarchák érdekeltségei
... és! simán elképzelhető egy korlátozott atomcsapás és/vagy EMP, stb. Szumira, ha már ott az egész ukrán hadsereg, és szinte nulla a civil, (talán még mindig arra várnak, hogy minél több érkezzen a térségbe ...), még azt is el tudom képzelni , hogy orosz földön kezdik a csapások sorozatát, megmutatva, hogy erre is képesek, ha kell, szinte egy időben a többi csapással, koordináltan, precízen, hogy minél nagyobb legyen az ukrán pánik, de a "legkevesebb" a saját kár (bár ez belpolitikailag kockázatos, de lázva a 2. Vht, a siker nagyobbat hoz, és lerövídít, így a cél szentesíti az eszközt)?

Innentől ugyanis ha esetleg meglépik mi NEM LESZ?
-nincs gyenge Putyin
-nincs ukrán hadsereg, annak elit része meg pláne nincs, se nyugati zsoldosok
-nincs többé nyugati támogatás, max. ha őrültek vezetik Európát
-bebizonyosodik, hogy aki Oroszországra támad, az ráfarag, és tényleg mindennel számolnia kell,
-stb stb.
-a háború vsz idén véget ér, és még a polgári lakosságot is megkímélték a téltől, mert pont lesz idő orosz segítséggel helyreállítani a télre az áram és fűtésszolgáltatásokat 2-3 hónap alatt.
Optimista vagyok, mármint, hogy nincs szüksége Putyinnak atomot bevetni. EMP-t még senki nem használt, az a nagy bulira van tartogatva. ( Mint ahogy az atomfegyverek is ). Nagy bekerítősdit se láttam még az oroszoktol, és arról, hogy a felörlő harc kinek milyen veszteséget okoz érthető okokból mindenki hallgat.

Az európai vezetők döntéseire jobb nem beszélni, ha alaposan megnézzük a fotóikat tuti, hogy van az a felbontás ahol látszanak a marionett drótok.

Viszont az Orosz Mestertervben se hiszek, inkább azt látom hogy erőforrás optimalizálásra játszanak, nem a könnyen és túl pazarló módon elért a médiában jól eladható sikerek mentén operálnak.

A szélesvásznú tragédia eme fura felvonása még jó ideig el fog tartani. Sajnos nehéz elképzelni, hogy a következő szín valamiféle happy-end lehetne.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 132
17 199
113
Látom hogy a népet egyre jobban rá kell szoktatni az atomozásra, különböző ez irányú F.O.S médiás cikkek most már egyre nyílatabb atomkodó hazugságaival:
Most a díszpéldány a magyar Index polgárhisztiztető atomkodó, durva hazugságaival:

Nagy bajban van Ukrajna: a leállás szélére került a zaporizzsjai atomerőmű


"A zaporizzsjai atomerőmű ismét a leállás szélén áll: orosz lövések megrongáltak egy külső felsővezetéket, amelyen keresztül az erőmű saját szükségleteihez kapott áramot az ukrán elektromos hálózatból – írja a Jevropejszka Pravda.

A zaporizzsjai atomerőmű jelenleg csak egy vezetékkel, az OHL-750kV-os Dnyiprovszka vezetékkel kapcsolódik az ukrán villamosenergia-rendszerhez. Ha ez megsérül, a reaktormagokat és az üzemanyagtartályokat hűtő szivattyúk külső áramellátásának elvesztése miatt vészhelyzet léphet fel.

„Az orosz megszállók »irányítása« alatt – akik az ideiglenesen megszállt zaporizzsjai atomerőműben tartózkodnak – a működés minden területén folyamatosan mélyül a romlás” – áll a közleményben.

Emellett a szakképzett személyzet hiánya és az erőmű katonai bázissá alakítása is nehezíti a zavartalan működést.

A sajtószolgálat hangsúlyozta, hogy a zaporizzsjai atomerőműnek azonnal Ukrajna ellenőrzése alá kell kerülnie, az orosz katonáknak pedig el kell hagyniuk az erőművet. Ez az egyetlen módja annak, hogy Európában helyreálljon a nukleáris és sugárbiztonság."

Ezzel kapcsolatos , nettó hazugságokat próbálom javítani:

1. A Zaporozseci erőmű első és második blokkja 2022 március 3-án , az utolsó 2022 szeptember 11-én került leállításra.
Tehát azóta állnak a blokkok, mint a faszent, csak kellően hűteni kell, de egyre kisebb mértékben.

2. Az erőműnek ehhez szükséges villamos energia biztosítását 750 kV-on, és 330 kV-on, két távvezetékkel az orosz hálózatra rákötve oldják meg, már a kezdetektől. Nyilvánvalóan ez nem mehet a körkikapcsolásos ukránról ez is egyértelmű hazugság.

3. Mindkettő kiesésére volt példa a 2 év alatt, (nem egyszerre!) de az orosz nem lövi saját magát, mert nem bolondult meg.... Ha egyik sem megy, akkor még mindíg ott vannak áthidalásra a diesel aggregátorai.

4. Több mint egy évig az erőmű saját régi ukrán dolgozói üzemeltették a gépeket. Utána a teljes személyzet fokozatosan le lett cserélve különböző gondok miatt - eredeti orosz szakemberekre. Olyat állítani hogy pont azok nem értenek hozzá akik kifejleszették , gyártották a reaktorokat?

5. A többi 750 KV os vezeték, ukrán irányba, természetesen ki van kapcsolva.

6. Az erőmű most sem katonai bázis, csak katonai örzés alatt áll... Emlékszünk még a többszöri, disznószállító bárkából átalakított (hogy az orosz ne lássa, malacok helyett most ukránokat visz) rohamcsónakos ukrán kommandós támadásokat az erőmű ellen.

Innen fúj a szél, savanyú most az őszi energia szöllő:

"A sajtószolgálat hangsúlyozta, hogy a zaporizzsjai atomerőműnek azonnal Ukrajna ellenőrzése alá kell kerülnie, az orosz katonáknak pedig el kell hagyniuk az erőművet. Ez az egyetlen módja annak, hogy Európában helyreálljon a nukleáris és sugárbiztonság."

Tán most nukleáris és sugárbiztonság nincs? Akkor huzzon ki mindenki az atomtölteteivel Európai területről.. 1945 óta épp ideje lenne..

Javaslom az ujságcikk elkövetőjének előbb ilyen fontos témában járjon el óvatosan, ne az ukrán Jevropejszka Pravdára (lefordítva Európai Igazság) támaszkodjon..

Erről egy régi átkosban hallott vicc jutott az eszembe. Szovjetúnióban , a moszkvai Pártközpont nagytermének a falán óriási világtérkép van, amelyen helyenkén felvillan egy egy kis égő, csengőszóval kisérve különböző helyen.
Kérdező: Mit jelent ez?
Válasz: Ez jelzi hogyha a világban valamelyik vezető hazudik.
Egyszer csak elkezd szinte az összes lámpa villogni, a csengők szinte megbolondult hangzavart keltenek..

Autómatikus válasz, kérdés nélkül: Most nyomtatják a Pravdát..
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 734
68 655
113
Ezt mellérakva ...
1. Nem az ukrán mentalitásból eredő népszokás kiélése az atomerőművek támadása. A gátlástalan szelleme ennek a birodalom uralkodóinak iraki és szíriai atomerőmű bombázásból ered. Ugyanolyan hibába esel, mint sokan amikor elhiszed, hogy ez állam vs állam küzdelem ezekben a mögöttes szándékokban.
2. Az orosz előrehaladás örömteli lenne, ha közben nem lenne ukrán visszavonulás helyett már ezer km2-es betörés. Az örömteliségét a mi állami szemszögünkből értem és annak a függvényében, hogy Ukrajnát eltörlik a mai formájában, de ennek az előrevetítése csak optimizmusra ad okot aminek meg is kell valósulnia, olyan keretek közt, hogy mi nem megyünk a darálóba, aminek viszont nagyjából nulla az esélye.
3. Megint azt hiszed, hogy ez államközi esemény kettejük között. Az ukránok a saját részükre kiaknázható hatások mellett a birodalomnak nyernek időt elsődlegesen. Szép mániákus gondolataid vannak a mestertervről, de nem látom a korábban tényként állított 15000 ellenorosz szuperütőerőt ezen a kiváló tájon, ellenben az ukrik arra kényszerítik az orosz hadvezetést, amire mondjuk Bahmutnál a hülye orosz hadvezetés nem kényszerítette az ukránokat. Megosztani az utánpótlás élőerejét, hadianyagát korlátozott műveletben. És ez ki fog hatni a jelenleg lendületesen támadó orosz fölényű frontszakaszon.
4. Az ukrik úgy ráharaptak, hogy lakosságkitelepítés és értékes hadifoglyok, 1000 km2 ukrán dominanciájú területveszteség az eredménye. Vesztettek háborúzás közben hadianyagot? Nahát. Nyertek heteket, akár, ezt majd az idő eldönti, hónapokat? Ki fogja ezt az időt aknázni a birodalom?
5. A csapda annyira kész, hogy Putyin bá már ki adta a megszokott mindenki meg fog lakolni mantráját. Mit fog tenni Putyin bá? Megtámadja Ukrajnát ehhez? Elvileg megrakétáztak egy bunkert már (Putyin bá éveket késett ezzel IS). Ha ott is volt Zselé és Szirszkij, szerinted a Smihálok vezette mára illegitim kormány nem viszi tovább kihagyás nélkül?
6-8. Ha az ukrik mérhető erőösszevonást tudnak tartani, akkor az oroszoknál valami vagy minden szar. Ha meg tudják csinálni, az nevetségessé teszi az oroszokat, hiszen nem tudják megakadályozni, szétlőni, csak majd belemenni egy újabb hadsereg elleni darálóba, ami képes lesz kiszélesíteni az eddigi eredményeket akár azzal, hogy új ponton gyújtja be a frontot. Orosz mesterterv? Putyin dolgokat néz.
9. Kutyát nem érdeklik a vörös vonalak. Putyin bá majd a századik után is kiad egy nyilatkozatot, hogy mennyire megbánják majd aztán a gonoszok.
10. Micsoda rakétázás lesz az eddigi rakétázás után. Meglátjátok, most aztán megrakétázza őket, de nem nagyon, hogy a télen majd jó legyen nekik. Öööö...következetesség?
Prigozsin nem meghalt. Megölték. Azért ölték meg, mert tele volt a fasza azzal, hogy egy ezer km-es frontvonalon nem indított a mesteri orosz hadvezetés egy összehagolt támadássorozatot amivel megosztották volna az ukrán erőket és hadianyagot és nekik arcból kellett bemenni és harcolni minden helyzetbe, városba, hadszíntérre, hogy kivívják a mai orosz haladáshoz szükséges áttörést. Ha Putyin bá erre atomozna, de még egy rendes mozgósításra sem volt alkalmas, akkor a birodalom atomot adna az ukriknak, meg harci gázt, meg biológiai fegyvereket és pont úgy leszarnák az erkölcsös igazságháborút, ahogy mindig is tették.

Putyint le kell váltania az oroszoknak és a helyére egy pszichopata nacionalistát ültetniük, aki képes arra, hogy felismerve az ellenoldal mentalitását, náluk is mocskosabb állatként, a legiszonyatosabb eszközökkel éljen. Így is késő lenne már, mert a teszetosza különleges katonai műveletet kellene gyorsan és megsemmisítő erővel megnyernie. Éveket adtak eddig is a birodalomnak ha ránézel a lengyelekre, rájössz, kit fegyvereznek fel ezzel az idővel élve amit az ukrik biztosítanak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 594
70 246
113
Kurszknal a civil autósok is célpontok.


Donbasszban minden halad szépen.

Ha az FPO megnyeri ősszel a választásokat akkor leállítja az ukránoknak való kifizetéseket.

A TBC a két ukrán dandárban a bortonokbol toborzottak miatt terjedt el. Közben kolerajarvany van Herszonban a Dnyeper hullakkal szennyezett vize miatt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 421
89 671
113
1. Nem az ukrán mentalitásból eredő népszokás kiélése az atomerőművek támadása. A gátlástalan szelleme ennek a birodalom uralkodóinak iraki és szíriai atomerőmű bombázásból ered. Ugyanolyan hibába esel, mint sokan amikor elhiszed, hogy ez állam vs állam küzdelem ezekben a mögöttes szándékokban.
2. Az orosz előrehaladás örömteli lenne, ha közben nem lenne ukrán visszavonulás helyett már ezer km2-es betörés. Az örömteliségét a mi állami szemszögünkből értem és annak a függvényében, hogy Ukrajnát eltörlik a mai formájában, de ennek az előrevetítése csak optimizmusra ad okot aminek meg is kell valósulnia, olyan keretek közt, hogy mi nem megyünk a darálóba, aminek viszont nagyjából nulla az esélye.
3. Megint azt hiszed, hogy ez államközi esemény kettejük között. Az ukránok a saját részükre kiaknázható hatások mellett a birodalomnak nyernek időt elsődlegesen. Szép mániákus gondolataid vannak a mestertervről, de nem látom a korábban tényként állított 15000 ellenorosz szuperütőerőt ezen a kiváló tájon, ellenben az ukrik arra kényszerítik az orosz hadvezetést, amire mondjuk Bahmutnál a hülye orosz hadvezetés nem kényszerítette az ukránokat. Megosztani az utánpótlás élőerejét, hadianyagát korlátozott műveletben. És ez ki fog hatni a jelenleg lendületesen támadó orosz fölényű frontszakaszon.
4. Az ukrik úgy ráharaptak, hogy lakosságkitelepítés és értékes hadifoglyok, 1000 km2 ukrán dominanciájú területveszteség az eredménye. Vesztettek háborúzás közben hadianyagot? Nahát. Nyertek heteket, akár, ezt majd az idő eldönti, hónapokat? Ki fogja ezt az időt aknázni a birodalom?
5. A csapda annyira kész, hogy Putyin bá már ki adta a megszokott mindenki meg fog lakolni mantráját. Mit fog tenni Putyin bá? Megtámadja Ukrajnát ehhez? Elvileg megrakétáztak egy bunkert már (Putyin bá éveket késett ezzel IS). Ha ott is volt Zselé és Szirszkij, szerinted a Smihálok vezette mára illegitim kormány nem viszi tovább kihagyás nélkül?
6-8. Ha az ukrik mérhető erőösszevonást tudnak tartani, akkor az oroszoknál valami vagy minden szar. Ha meg tudják csinálni, az nevetségessé teszi az oroszokat, hiszen nem tudják megakadályozni, szétlőni, csak majd belemenni egy újabb hadsereg elleni darálóba, ami képes lesz kiszélesíteni az eddigi eredményeket akár azzal, hogy új ponton gyújtja be a frontot. Orosz mesterterv? Putyin dolgokat néz.
9. Kutyát nem érdeklik a vörös vonalak. Putyin bá majd a századik után is kiad egy nyilatkozatot, hogy mennyire megbánják majd aztán a gonoszok.
10. Micsoda rakétázás lesz az eddigi rakétázás után. Meglátjátok, most aztán megrakétázza őket, de nem nagyon, hogy a télen majd jó legyen nekik. Öööö...következetesség?
Prigozsin nem meghalt. Megölték. Azért ölték meg, mert tele volt a fasza azzal, hogy egy ezer km-es frontvonalon nem indított a mesteri orosz hadvezetés egy összehagolt támadássorozatot amivel megosztották volna az ukrán erőket és hadianyagot és nekik arcból kellett bemenni és harcolni minden helyzetbe, városba, hadszíntérre, hogy kivívják a mai orosz haladáshoz szükséges áttörést. Ha Putyin bá erre atomozna, de még egy rendes mozgósításra sem volt alkalmas, akkor a birodalom atomot adna az ukriknak, meg harci gázt, meg biológiai fegyvereket és pont úgy leszarnák az erkölcsös igazságháborút, ahogy mindig is tették.

Putyint le kell váltania az oroszoknak és a helyére egy pszichopata nacionalistát ültetniük, aki képes arra, hogy felismerve az ellenoldal mentalitását, náluk is mocskosabb állatként, a legiszonyatosabb eszközökkel éljen. Így is késő lenne már, mert a teszetosza különleges katonai műveletet kellene gyorsan és megsemmisítő erővel megnyernie. Éveket adtak eddig is a birodalomnak ha ránézel a lengyelekre, rájössz, kit fegyvereznek fel ezzel az idővel élve amit az ukrik biztosítanak.
Egy a szavazatok 88%ával győztes elnököt akarsz leváltani és egy random elmebeteget ráültetni az orosz népre. Miért akarsz rosszat nekünk is?

Prigozsin fellázadt, hogy miért és kik megbízásából, azt nem tudjuk, de azért ölték meg valakik, mert hazaáruló volt, mint Vlaszov, akárhogy is mentette a végén magát.

A "micsoda rakétázás" provokatív jelző lassan már a "már kifogytak mindenből" szint. Majd nézd meg az ukrán telet idén, ha még tart a háború ...

A vörös vonalak rész ha nem lenne igaz, akkor ma nem lenne háború.

Igen, a nyomi orosz semmit se lát, de még Afrikában is megmondja hová bújtak azok, akik Wagnereseket öltek ...

Bunker? Nem viszik tovább? Nos, Himmler se Bajorországba ment harcolni Hitler halála után ...

Egyelőre sok mindent el lehet mondani az ukránokról, de azt, hogy győznének, na azt qurvára nem. Hogy időt nyertek? Amit én látok, hogy éppen azok halnak meg, akik még kb. motiváltak is voltak, és lehetett volna velük egy orosz megszállás és egyebek alatt huncutkodni. Kb. az lesz a vége, mint Csecsenföldön a buli után: nem marad csecsen (esetünkben ukrán), aki lázadjon, aki meg lázad, annak a sajátjai törik majd ki a nyakát.

Amikor pár éve már a háború alatt egy barátom autóval jött haza Grúziából, már akkor Kurszk térsége egy páncélos támaszpontra hasonlított, de kb. a határ teljes ruszki oldala a felhalmozott technikáról volt felismerhető. Itt ne 15k hadsereget keress, főleg egy olyan területen, ahol a hohol kb. be is szorult a folyó és a határ közé, hanem minimum a tízszeresét! Elvileg, külön hadsereg van Belgorod környékén, és az CSAK a hivatásos rész. Abból rotálnak jelenleg pont annyit, amennyi a laza védekezéshez kell.

Atomerőművet csak elmebeteg támad, vagy aki a vesztét érzi. Mivel a sajátjukat is lőtték, ez kérlek ukrán mentalitás: ha nem az enyém, a másé se legyen a terület.

Ha kibújnál a szokásos hőbörgő sarkadból, a mindenszarizmus amit Putyin csinál könyvet becsuknád, és kb. végiggondolnád, hogy a 20k+ szankció hatása ellenére jelenleg Ukrajna v. Oroszország áll jobban, akkor látnád hogy ez bizony egy PR hadművelet, ami vsz az ukrán élőerő elpazarlásán kívül sehová se fog vezetni, mégha a mélyFOS azt is harsogja, hogy mindjárt nyer Ukrajna ...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 734
68 655
113
Egy a szavazatok 88%ával győztes elnököt akarsz leváltani és egy random elmebeteget ráültetni az orosz népre. Miért akarsz rosszat nekünk is?

Prigozsin fellázadt, hogy miért és kik megbízásából, azt nem tudjuk, de azért ölték meg valakik, mert hazaáruló volt, mint Vlaszov, akárhogy is mentette a végén magát.

A "micsoda rakétázás" provokatív jelző lassan már a "már kifogytak mindenből" szint. Majd nézd meg az ukrán telet idén, ha még tart a háború ...

A vörös vonalak rész ha nem lenne igaz, akkor ma nem lenne háború.

Igen, a nyomi orosz semmit se lát, de még Afrikában is megmondja hová bújtak azok, akik Wagnereseket öltek ...

Bunker? Nem viszik tovább? Nos, Himmler se Bajorországba ment harcolni Hitler halála után ...

Egyelőre sok mindent el lehet mondani az ukránokról, de azt, hogy győznének, na azt qurvára nem. Hogy időt nyertek? Amit én látok, hogy éppen azok halnak meg, akik még kb. motiváltak is voltak, és lehetett volna velük egy orosz megszállás és egyebek alatt huncutkodni. Kb. az lesz a vége, mint Csecsenföldön a buli után: nem marad csecsen (esetünkben ukrán), aki lázadjon, aki meg lázad, annak a sajátjai törik majd ki a nyakát.

Amikor pár éve már a háború alatt egy barátom autóval jött haza Grúziából, már akkor Kurszk térsége egy páncélos támaszpontra hasonlított, de kb. a határ teljes ruszki oldala a felhalmozott technikáról volt felismerhető. Itt ne 15k hadsereget keress, főleg egy olyan területen, ahol a hohol kb. be is szorult a folyó és a határ közé, hanem minimum a tízszeresét! Elvileg, külön hadsereg van Belgorod környékén, és az CSAK a hivatásos rész. Abból rotálnak jelenleg pont annyit, amennyi a laza védekezéshez kell.

Atomerőművet csak elmebeteg támad, vagy aki a vesztét érzi. Mivel a sajátjukat is lőtték, ez kérlek ukrán mentalitás: ha nem az enyém, a másé se legyen a terület.

Ha kibújnál a szokásos hőbörgő sarkadból, a mindenszarizmus amit Putyin csinál könyvet becsuknád, és kb. végiggondolnád, hogy a 20k+ szankció hatása ellenére jelenleg Ukrajna v. Oroszország áll jobban, akkor látnád hogy ez bizony egy PR hadművelet, ami vsz az ukrán élőerő elpazarlásán kívül sehová se fog vezetni, mégha a mélyFOS azt is harsogja, hogy mindjárt nyer Ukrajna ...
Látom, hogy semmit nem sikerült megérteni.

Nem random elmebetegre kell cserélniük, hanem egy olyan válogatott szörnyetegre, aki képes kiemelkedni a gyöpös filozófiai rabságból és a háborút nem eszköznek hanem célnak tekinti. Aki nulladik lépésben megfogalmazza az utolsó figyelmeztetést és alátmásztja a megfelelő óvódákkal, felidézve némi extrémre fokozott hatást Breivik megfontolt jövőre kiható támadásából, felemlítve, hogy 500000 halott iraki gyerek megérte a birodalomnak, akkor mennyi éri meg otthon a sajátjaikból? Ilyen szintű emberre van szükség az orosz haderők élére, Putyin meg lehet gazdasági miniszter. Mert a birodalom nem fog amúgy megállni.

Emlékszel a majdnem elesett britekre a történelemből? Negatív lett az ellátásuk, de Churchill gazdái mást parancsoltak, hát Churchill kitartott. Pedig te már örömködnél, hogy végük.

Ha Ukrajna szépen lassan pusztul el, akkor lesz most nem lengyel, hanem ukrán emigráns kormány és hadsereg, ami jelentős lesz, a NATO erőkkel együtt. És aminek nem marad hazája, tehát harcolni fog érte. Gyorsan kellett volna, kellene befejezni, mert akkor ugyanez ottragadna és partizánkodhatna, amíg ki nem végzik, normális orosz vezető esetén a falujával együtt. Hány falu lakossága éri meg?

Csak te még mindig az orosz-ukrán háborúnál tartasz és azt hiszed, hogyha ukrajnának vége, akkor a haborúnak vége. Kurvára nem lesz vége, ha gyorsan esik el, akkor sem, de akkor nem nyer időt a birodalom, amit Putyin kibaszott előzékenyen megad.

Kutyát nem kellene, hogy érdekelje, hogy Putyin hány százalékos győztes, ha a túlélés a tét. Itthon is megint kétharmad van, a haderőfejlesztés meg áll, szóval a választásnak nem sok köze van az eredmény garantáltságához.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 204
81 500
113
Egy a szavazatok 88%ával győztes elnököt akarsz leváltani és egy random elmebeteget ráültetni az orosz népre. Miért akarsz rosszat nekünk is?

Prigozsin fellázadt, hogy miért és kik megbízásából, azt nem tudjuk, de azért ölték meg valakik, mert hazaáruló volt, mint Vlaszov, akárhogy is mentette a végén magát.

A "micsoda rakétázás" provokatív jelző lassan már a "már kifogytak mindenből" szint. Majd nézd meg az ukrán telet idén, ha még tart a háború ...

A vörös vonalak rész ha nem lenne igaz, akkor ma nem lenne háború.

Igen, a nyomi orosz semmit se lát, de még Afrikában is megmondja hová bújtak azok, akik Wagnereseket öltek ...

Bunker? Nem viszik tovább? Nos, Himmler se Bajorországba ment harcolni Hitler halála után ...

Egyelőre sok mindent el lehet mondani az ukránokról, de azt, hogy győznének, na azt qurvára nem. Hogy időt nyertek? Amit én látok, hogy éppen azok halnak meg, akik még kb. motiváltak is voltak, és lehetett volna velük egy orosz megszállás és egyebek alatt huncutkodni. Kb. az lesz a vége, mint Csecsenföldön a buli után: nem marad csecsen (esetünkben ukrán), aki lázadjon, aki meg lázad, annak a sajátjai törik majd ki a nyakát.

Amikor pár éve már a háború alatt egy barátom autóval jött haza Grúziából, már akkor Kurszk térsége egy páncélos támaszpontra hasonlított, de kb. a határ teljes ruszki oldala a felhalmozott technikáról volt felismerhető. Itt ne 15k hadsereget keress, főleg egy olyan területen, ahol a hohol kb. be is szorult a folyó és a határ közé, hanem minimum a tízszeresét! Elvileg, külön hadsereg van Belgorod környékén, és az CSAK a hivatásos rész. Abból rotálnak jelenleg pont annyit, amennyi a laza védekezéshez kell.

Atomerőművet csak elmebeteg támad, vagy aki a vesztét érzi. Mivel a sajátjukat is lőtték, ez kérlek ukrán mentalitás: ha nem az enyém, a másé se legyen a terület.

Ha kibújnál a szokásos hőbörgő sarkadból, a mindenszarizmus amit Putyin csinál könyvet becsuknád, és kb. végiggondolnád, hogy a 20k+ szankció hatása ellenére jelenleg Ukrajna v. Oroszország áll jobban, akkor látnád hogy ez bizony egy PR hadművelet, ami vsz az ukrán élőerő elpazarlásán kívül sehová se fog vezetni, mégha a mélyFOS azt is harsogja, hogy mindjárt nyer Ukrajna ...
Az orosz választások eredményeit azért kezeljük a helyükön.