Igen, nyilván az USA segítsége nélkül sosem tudtak volna visszatérni a kontinensre.Arra gondoltam, hogy eltakarodtak a kontinensről és csak akkor merészkedtek vissza, amikor az exgyarmatukat sikeresen rávették az európai invázióra.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, nyilván az USA segítsége nélkül sosem tudtak volna visszatérni a kontinensre.Arra gondoltam, hogy eltakarodtak a kontinensről és csak akkor merészkedtek vissza, amikor az exgyarmatukat sikeresen rávették az európai invázióra.
Bocsi de én ebben nem hiszek. Oroszország a tartalékait felélve költ a hadseregre ami nyilván vissza fog ütni és ebből az átlag ember nyilván nem lát semmit, de a gdp az lehet pörög. A rubel gyengülése miatt minden megdrágul amit importálnak már pedig elég sok mindent importálnak.
Mindíg szembejön ez a kép, a felkelők (statiszták) kínálgatása Nuland által.Érdekes két nap ez. Hullanak a zsoldosok, az ukránok, és Kurszknál takarításba kezdett a légierő is. Erre még ez is!?
"putyin számára hatalmas politikai teher ez a háború. Meg kell magyarázni a népe felé a csökkenő életszínvonalat"Az érem másik oldala, hogy putyin számára hatalmas politikai teher ez a háború. Meg kell magyarázni a népe felé a csökkenő életszínvonalat és a háborús áldozatokat. Az oroszok csak élni akarnak, lehetőleg minél jobban, nem akarnak egy politikus álmáért meghalni.
Szerintem már nem lenne Ukrajna ha engednek putyinnak. Legfeljebb de facto orosz gyarmatként létezne.
Putyin nyíltan megmondta hogy nem létezik ukrán nép és hogy a terület Oroszországnak jár. Innentől kezdve értelmetlen szépíteni.
Az "egy politikus" jelző azért eléggé lekicsinylő Putyinnal szemben, még akkor is ha igaz. Egy olyan országban ami nem is olyan rég még birodalom volt, és még meg is van a technikai lehetőségük hogy akár a jelenlegi legerőssebb birodalommal szembeszálljanak, ott a lakosság felfogása is teljesen más mint mondjuk nekünk. Ott nem azt verték évtizedeken keresztül az emberek fejébe, hogy merjenek kicsik lenni. Ott évtizedekig azt súlykolták beléjük, hogy ők járnak mindenben az élen - még ha nem is - és ez a lelkület könnyen felülírhat némi egyéni kényelmetlenséget. Sőt ha eközben még javul is a színvonal akkor az említett politikai feszültség még erőtlenebb. Amíg Putyin el tudja adni, hogy az ő álma az Oroszország álma addig kitartanak mögötte.Az érem másik oldala, hogy putyin számára hatalmas politikai teher ez a háború. Meg kell magyarázni a népe felé a csökkenő életszínvonalat és a háborús áldozatokat. Az oroszok csak élni akarnak, lehetőleg minél jobban, nem akarnak egy politikus álmáért meghalni.
Tévedsz. Nem vagyok szkeptikus. Van a cél amit hivatalosan deklaráltak. Ukrajna nem lehet NATO tag, kisebbségek, Krím, bla bla blaDe akkor is legyél szkeptikus amikor azt mondja, hogy ez volt a célom és elértem, hisz ennek visszafelé is működnie kell.
Én itt vagyok és hiszek neked meszes!!!Bocsi de én ebben nem hiszek.
Ne fogd magad vissza bratyesz!! Kezd el felsorolni!!!Oroszország a tartalékait felélve költ a hadseregre ami nyilván vissza fog ütni és ebből az átlag ember nyilván nem lát semmit, de a gdp az lehet pörög. A rubel gyengülése miatt minden megdrágul amit importálnak már pedig elég sok mindent importálnak.
Meszike, te újságíró vagy? Ezt a baromságot pár napja már olvastam.putyin számára hatalmas politikai teher ez a háború. Meg kell magyarázni a népe felé a csökkenő életszínvonalat és a háborús áldozatokat.
Amikor véget ér a haború és az egyik fél azt mondja, hogy elértem a céljaim, akkor azért az egész haború tükrében jó közelítéssel meg fogjuk tudni állapítani, hogy mennyi a valóság és mennyi az "így szállok le a bicikliről" része az elért céloknak.Tévedsz. Nem vagyok szkeptikus. Van a cél amit hivatalosan deklaráltak. Ukrajna nem lehet NATO tag, kisebbségek, Krím, bla bla bla
Van a cél amit a nyugat vizionál. Az oroszok az Atlanti óceánig akarnak jönni, mindenkit is megtámadnak, bla bla bla.
És van a cél amit nem kötnek az orrunkra.
Amikor vége lesz biztos vagyok benne hogy ki fogják jelenteni, hogy ami éppen akkor van, az volt a cél. Vagy kevesebb de mostmár coki a sok szemetkedes miatt és most már ez van.
Ki nem így csinálná? Kuss én így szállok le. Ismerjük ugye?
Ha viszont csak azt nézzük amit látunk hallunk, vagyis az első két lehetséges célt, valljuk be hogy az első sokkal reálisabb lehetséges cél, mint a második.
Ezen teljesen kár rugózni vakon vagyunk és leszünk atekintetben, hogy mi van az oroszok fejében. A kremlinológia sarlatánság volt és most is az.
Mindig az aktuális realitások fogják a célt meghatározni. Putyin meg nem Hitler aki még akkor is a hagymázas lázálmait kergette amikor az oroszok már Berlint ostromolták.
Aki ezt nem fogadja el az meg rettegjen csak nyugodtan továbbra is attól hogy az oroszokat majd az Atlanti óceán fogja megállítani. Kb olyan bornírt baromság ez is, mint hinni a Mikulásban.
Igen, az Chains of Command (magyarul A parancs címmel jelent meg). Az Egyesült Államokban 1993-ban jelent meg, és valóban az a fő vonala, hogy az orosz invázió ellen hősiesen harcolnak az ukránok. Remélem, hogy a valóságban nem az lesz a vége mint a könyvben ( amerikai gyártmányú atombombát dobnak Moszkvára egy ukrán harci gépről).Szerintem az USA számítása bejött. Ők 1994-ben már megtervezték, hogy lesz előbb-utóbb orosz-ukrán háború.
U.i.: Dale Brown még regényt is írt róla, amiben a végén egy ukrán vadászbombázóról indított amerikai atomrakétával kinyírják az orosz elnököt egy Moszkva melletti bunkerben.
Uzenem a szakértonek, hogy Zelenskij errol már fél éve beszélt, az elott, hogy menesztette Zaluzsnijt.Szakértő: Az ukrán miniszterek már egy süllyedő hajóról menekülhetnek
Korrupció és hatalomátvétel állhat a háttérben.magyarnemzet.hu
A szerzonek csupán nem volt elég fantáziája. Ma már egy kalapács általi halál sokkal valószinubb.Remélem, hogy a valóságban nem az lesz a vége mint a könyvben
Az oroszok ezt mindenképpen el fogják mondani, akármi is legyen a vége (még akkor is, ha Szevasztopol felett ukrán zászló lobog). Már a cári propaganda is képes volt ráhúzni a Krími vagy az Orosz-japán háborúra, hogy igazábul nem veszítettek és azóta sokat fejlodtek.Amikor véget ér a haború és az egyik fél azt mondja, hogy elértem a céljaim
Sajnos simán elképzelhető...Igen, az Chains of Command (magyarul A parancs címmel jelent meg). Az Egyesült Államokban 1993-ban jelent meg, és valóban az a fő vonala, hogy az orosz invázió ellen hősiesen harcolnak az ukránok. Remélem, hogy a valóságban nem az lesz a vége mint a könyvben ( amerikai gyártmányú atombombát dobnak Moszkvára egy ukrán harci gépről).
Pál magyarázd már el,hogy miért is tolod egy nyíltan náci ukrán propagandát.Mi az a pénz amit a nafo fizet nektek havi szinten?Vagy neked is cserebogarat tett egy orosz katona a nyakadba?Uzenem a szakértonek, hogy Zelenskij errol már fél éve beszélt, az elott, hogy menesztette Zaluzsnijt.
A szerzonek csupán nem volt elég fantáziája. Ma már egy kalapács általi halál sokkal valószinubb.
Az oroszok ezt mindenképpen el fogják mondani, akármi is legyen a vége (még akkor is, ha Szevasztopol felett ukrán zászló lobog). Már a cári propaganda is képes volt ráhúzni a Krími vagy az Orosz-japán háborúra, hogy igazábul nem veszítettek és azóta sokat fejlodtek.
Pár napja az egyik orosz propagandista is nyiltan bemondta, hogy majd Putyin megmondja, mi a gyozelem és az lesz a gyozelem. Pont.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Más!
PUTIN WARS: DRONE WARS
"Dracarys" - 60. mechanizált dandár
Khorne csoport
Az oroszok nézik, ahogy az ukrán drónok termitezik a szomszédos állásokat.
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1831341819960918110
Kinek kellenek sárkányok, ha a FTP drónok felgyújtják az ellenséget?
Egy népszerű orosz Z-csatorna közzétett egy ukrán videót (lásd lent) a következő megjegyzéssel:
„Egyértelmű példa arra, hogy az ellenség hogyan égeti fel erdős területeinket egy FPV drón segítségével.
Hogyan, kérdezed?
Egyszerű, van egy ilyen "Termite" gyújtó keverék, és harci gyújtóanyagként használják.
Egy edényt helyezünk el, ezt a port öntjük bele, aktiválás után átégeti az alját és lefolyik a célpontra, amit el kell ütni/égetni.
Elég veszélyes és kellemetlen dolog. A földön tartózkodó harcosoknak tűzoltó készülékekkel kell rendelkezniük, hogy valahogy megvédhessék magukat, mivel a "Termite"-et szinte lehetetlen eloltani, ezért ne hagyja felügyelet nélkül a felszerelését, mert mind megég.
- „Архангел Спецназа Z”
https://x.com/NatalkaKyiv/status/1831021234248962473
Mégse látni a nyugati tömegeket Oroszországba menekülni. A fordítottjára sokkal több a példa. Miért lehet ez?