Na erre kíváncsi lennék, hogy mit mondtak nektek az oktatáson. Valahogy nem áll össze, hogy érdemben elemzik nektek az ukrán kisszériás fejlesztéseket de amúgy alapszintű quadcopteres oktatást kaptok.
Egyrészt a hatótávolságról írtam, simán benyúlnak kb. 500 km-t (ennyire van az ukrán területektől az érintett lőszerraktár), de a rávezetés állandó helyű épített célok esetében mi? Semmi, védett GNSS vezérléssel koordinátára mennek. Mondom ezt úgy, hogy primer forrásokat túrok vagy két éve ahol látszik is mi van bennük. Nincsenek túlgondolva (kivétel a Starlinkes megoldások).
Nyilván van egy narratíva aminek meg kell felelni, ezért mindenképp oda kell magyarázni (most nem az oktatóitokról beszélek) a NATO szálat ahol nincs, mert azt nem lehet bevallani, hogy bizony az orosz légvédelem áthatoltató a megfelelő szaturációval. Úgy, mint bármelyik másik is.
Jürgen. Meg az állandó fantáziálás a nyugati irányból indított drónokról.
Mit szeretnél ezzel a videóval? Beraktok n+1 ilyen YT videót ami ugyanannyi vagy kevesebb információval dolgozik mint amit ide beraktok vagy amit más forrásokból lát az itteni társaság, de valamiért az ilyen YT zugoldalak véleménye, információi fontosabbak és értékesebbek (rajtad pl. ezt látom, hogy őszinte legyek) mint az itt 10+ éve dolgozó fórumozó közösségé. Szerintem ez választott szimpátiától, oldaltól függetlenül sértő mindenkire.
@angelsoul
Előbb küldtem el a kommentet mint ahogy láttam volna amit írsz.
Alapvetően szvsz nem rosszak a meglátásaid, de jelen helyzetben évek óta ugyanott lévő épületeket küldtek meg, tehát nem vakon. Mozgó cél ellen lennének kb. vakon. A mostani művelethez nem kellenek az általad említett képességek.