[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 900
35 001
113
Már az elején írtam, hogy Izrael-Usrael-Ukrael ugyan annak a frontnak, különböző aspektusai. Gazdaságilag is, geopolitikailag is. Egy kísérlet, a világ politikai-gazdasági uralására.
Nem nehéz meglátni az összefüggéseket és párhuzamokat...
Hogy is van az az új OMM-terv?

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 490
2 998
113
Már az elején írtam, hogy Izrael-Usrael-Ukrael ugyan annak a frontnak, különböző aspektusai. Gazdaságilag is, geopolitikailag is. Egy kísérlet, a világ politikai-gazdasági uralására.
Nem nehéz meglátni az összefüggéseket és párhuzamokat...
Hogy is van az az új OMM-terv?
OMM terv?
Nekem nincs telegram. Berakná a cikket valaki?

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 587
12 616
113
Mert erről szól az egész cécó. Háborút vinni Oroszországba. Hosszú-hosszú, atomfegyverek miatt proxival (most ukrán, később lengyel, aztán aki jön...) vívott háborút, ami felőrli lassan az oroszt. Mivel a belső felkelés nem jött össze akárhogy próbálták a Jelcini legutóbbi óta, rákényszerültek a proxis megoldásra, amihez a helyi hatalmak a felhasználtak.
Az egész lengyel fegyverkezés erről szól (nem hinném a németekre pályáznak, de lehet az a B terv náluk). Ha megnézzük, mostanra az ukrántól kb. annyit várnak el, hogy éppen addig bírja, mig a lengyel átfegyverkezik és be tud menni a helyükre. Meg valszeg a román némileg kisebb kiterjedésben.
Az ukrán nemzet mint olyan, ebben természetesen meg fog semmisülni, igazából már most is darabjaira hullott.

Nem tudom, hogy nem veszik észre sokan, milyen leszámolás indult mind a keleti, mind a nyugati Európa ellen. A keletieket bezavarják megdögleni az orosz ellen, a nyugatiakat meg felzabáltatják a migránsokkal szépen lassan. 2050 környékére mindkét project le fog futni, minek a végére fehér ember hatalmi központ nem sok fog maradni, legalábbis a terveik szerint. Az ukrán háború csupán a keleti irtás nyitó akkordja. Amint az orosz eléri a folyót, szerintem északról bemennek Kijevnek, amire a lengyel be fog menni eléjük, és indul a következő fázis. Egy újabb nagy fehér országot fognak szétveretni, miközben az oroszt is gyengítik.

Kíváncsi vagyok, meg lehet e szakítani a folyamatot. Az emberek szerte Európában és Amerikában azért egyre jobban kezdik felismerni az egész tendenciát, ennek része a woke elutasítása, Trump, a jobbos pártok térnyerése, az kommentszekciók benáculása, stb...
Jelenleg azon folyik a verseny, hogy a folyamatot visszafordíthatatlanságig vigyék azelőtt, hogy a lakosság döntő többsége feismerje mire megy ki az egész. Jelenleg ez a döntő.
Ukrajna balszerencséjére az első gyalog lett, így menthetetlen. De Kurszkba be fognak tolni mindent, mert az most a legtöbb eredménnyel kecsegtető. Amúgy szerintem tök jó terv volt - ha eljutottak volna az atomerőműig, akár be is jöhetett volna. Csak nem volt meg az erejük hozzá.
...nem elég, hogy a fehér rassz reprodukciós rátája, jelenleg, általában önmagában az elfogyás irányába mutat, ez kevés, erre még rá is kell tenni.

Mert a bosszú eltörölhetetlen és örök.

Hát ennek a szándéknak a nyilvánvalóvá válását is megértük.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 263
8 482
113
Nagyon megy a "lesz nekünk atom" - "persze, csak nem úgy, ahogy hiszitek":

Ukrajna hónapokon belül kezdetleges atombombát fejleszthet ki, ha Donald Trump megvonja az amerikai katonai támogatást – erről az ukrán védelmi minisztérium számára készített tájékoztató alapján számolt be a The Times.

A jelentés szerint az ország gyorsan képes lenne plutóniumból egy alapkészüléket építeni, az 1945-ben Nagaszakira ledobott „Fat Man”, azaz „Kövér ember” bombához hasonló technológiával.

Mivel nincs idő az urándúsításhoz szükséges nagy létesítmények megépítésére és működtetésére, a háborús Ukrajna kénytelen lenne helyette az ukrán atomreaktorokból kivont kiégett fűtőelemekből kinyert plutóniumra támaszkodni.

Ukrajna még mindig kilenc működő reaktort irányít, és jelentős nukleáris tapasztalattal rendelkezik, annak ellenére, hogy 1996-ban lemondott a világ harmadik legnagyobb nukleáris arzenáljáról. A jelentés megállapítja:

Az Ukrajna rendelkezésére álló reaktorplutónium súlya hét tonnára becsülhető… Egy jelentős nukleáris fegyverarzenálhoz sokkal kevesebb anyagra lenne szükség… Az anyag mennyisége több száz több kilotonnás taktikai hatóerejű robbanófejhez elegendő.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
465
3 054
93
Ezek szerint a nyugat már nem hiszi el,hogy bevetik az atomot.De mégis hogyan lehet megértetni hogy féljenek ettől...anélkül ,hogy példát statuálnának...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 489
59 930
113
Ennek szerintem legfeljebb csak szimbólikus jelentösge van, mert külföldön simán képesek az ukrán valutát nyomtatni.Pl az osztrák nemzeti bank pènznyomtató lányvállalata ( Österreichische Banknoten-und Sicherheitsdruck GmbH) egy sor országnak nyomtat pénzt.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 429
19 723
113

Reakciok vannak mar erre?
Csak saját kútfőből, ha érdekes lehet:

Kiindulva abból hogy Ukrajna már 10 éve egy politikai-gazdasági proxi hadviselő, végrehajtó gyarmattá van lezüllesztve , akinek a vezetője sem törölheti ki nyugati engedély nélkül, tehát az összes főleg a fontosabb kinyilatkozásokat onnan úgy kell kezelni, mintha Washington szavát hallanánk a Zelenszkij típusú szócsövön keresztül világgá kürtölve.

Így most ez egy egyszerű, F.O.S médiás közvélemény kutatás, mit szólnának a Nyugati polgárok ahhoz, ha Ukrajna vagy az oroszok területén egy pár nuki eldurranna..

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 749
51 024
113
Tegnap nappal és éjszaka a rakétaerők és az Aerospace Forces célpontokat mértek a Szumi, Harkov, Zaporizsja, Donyeck és Herson régiókban (a fegyverek teljes spektruma), Kijevben (Iskander-M, Kh-101, Geran) , Gadyach és Mirgorod városai a Poltava régióban (Geran). Egész éjjel a geránok (és csak ők voltak) rendkívül "primitíven" viselkedtek - a határ és a harci érintkezési vonal mentén egyenes vonalból támadtak célpontokra, ahogy mondani szokták.
Kronológia:
08.20 Kijev Vishgorod kerülete – erős robbanások.
08.28 - 08.35 Kijev - robbanások sorozata. Iskander-M és Kh-101.
09.10 Visgorodi robbanás. Geran.
08.45-10.05 Harkov régió - robbanások 3 csapás. MLRS/OTRK.
9.55-10.30 Kharkiv régió - robbanások. 4 csapás az UMPK-tól.
10.15 -10.40 Sumy régió - robbanások. 2 csapás az UMPK-tól
15.30 Ivanovka, Kramatorsk kerület - 2 robbanás. UMPK (B)
15.40 -15.55 Robbanások Harkiv régiójában. 3 csapás az UMPK-tól.
15.50 Sumy régió – robbanások. UMPK.
19.10-19.20 Sumy régió - robbanások. 2 csapás az OTRK-tól.
19.40 Gadyach, Poltava régió – robbanások. Gerani.
19.50 Kharkiv régió – robbanás. OTRK.
21.05-21.55 Kharkiv régió - robbanások. 6 csapás az UMPK-tól.
21.05-21.15 Sumy régió - robbanások. 2 csapás az UMPK-tól.
23.05 Sumy külvárosa – robbanások. Muskátlik/gerberák.
00.05 Sumy és Kharkiv régiók – robbanások. Muskátlik.
01.00 Sumy, Chernihiv és Poltava régiók – robbanások. Muskátlik.
03.50 Sumy – robbanások. - robbanások. Muskátlik.
04.40 Harkov – robbanások. UMPK.
04.50 Sumy, Chernihiv és Poltava régiók – robbanások. Muskátlik.
06.30-kor az UAV támadás folytatódik.
Az eredmények hagyományosan későbbiekben.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 506
18 640
113
Harkov irányban, Svatovotól nyugatra
Az orosz hadsereg Sztelmahovkától Lozovaja felé haladt előre.
Hamarosan Luhanszk régió 100% orosz irányítás alá kerül.

k-p-2024-11-14-065917464.png

k-p-2024-11-14-070018604.png

Az orosz csapatok behatoltak Kupjanszk közigazgatási határain belülre
Az orosz fegyveres erők támadása Kupjanszk irányba. A páncélozott oszlop előretörése a Liman 1-től a vasút mentén 4 kmt, és elérve Kupjanszk ipari övezetét.
Az RF fegyveres erők ellenőrzési övezetének kiterjesztése Kupjanszk közigazgatási határain belül, a város keleti részén.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
228
2 377
93
Ez a bohóc tudtommal már senki és semmi. Szóval nem értem mit számít bármit is, hogy mit nyilatkozik? Ezen az alapon ezt én is mondhattam volna. Még jobban is nézek ki mint ő :D
A Háttérhatalomnak édes mindegy, hogy kit találnak Bidé helyett aki befolyásos és az ó parancsukat követi. Az sem számít, hogy a britt miniszterelnök mit mond, ha az ellentétes azzal mit ők akarnak. Bojo még mindig elérhető és az ő céljaikat szolgálja, tehát menteni próbálják ami még menthető.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 575
26 180
113

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 994
31 043
113

Reakciok vannak mar erre?
Veretes faszság, konkrétan ha elkezdenék a használt fűtőrudakat szétszerelgetni, akkor egész Európában egyből Csernobilhoz hasonlóan visítanának a sugárzásérzékelő detektorok. Nincsenek is meg az ukránoknak a szükséges létesítményeik. Plusz hiába kell urán-235-höz képest kevesebb plutónium-239 egy atomfegyverhez, annak legalább 93 százalékos tisztaságúnak kell lennie.

De múlt héten erről már csináltam videót meg írtam is róla, csak a Youtube a hasonszőrű csatornákhoz hasonlóan mostanában brutálisan letekerte az eléréseimet

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
243
1 430
93
Veretes faszság, konkrétan ha elkezdenék a használt fűtőrudakat szétszerelgetni, akkor egész Európában egyből Csernobilhoz hasonlóan visítanának a sugárzásérzékelő detektorok. Nincsenek is meg az ukránoknak a szükséges létesítményeik. Plusz hiába kell urán-235-höz képest kevesebb plutónium-239 egy atomfegyverhez, annak legalább 93 százalékos tisztaságúnak kell lennie.

De múlt héten erről már csináltam videót meg írtam is róla, csak a Youtube a hasonszőrű csatornákhoz hasonlóan mostanában brutálisan letekerte az eléréseimet

Pont most akartam berakni a videódat, ami igen jó és informatív ;)

viszont ha ilyen cikket leközöl a THE TIMES amiben ilyeneket írnak le , amiről nyilván ők is tudják hogy veretes faszság, akkor vajon milyen jövőbeli eszkalációs lépcsőre teszteli, vagy készítik fel a népet.??

THE TIMES

"Zelenszkij nukleáris lehetősége: Ukrajna „hónapokra” a bombától​

Kijev gyorsan kifejleszthet egy olyan kezdetleges fegyvert, amelyet 1945-ben Nagaszakira dobtak, hogy megállítsák Oroszországot, ha az Egyesült Államok csökkenti a katonai segélyt"​

"Az Ukrajna rendelkezésére álló reaktorplutónium súlya hét tonnára becsülhető… Egy jelentős nukleáris fegyverarzenálhoz sokkal kevesebb anyagra lenne szükség… Az anyag mennyisége több száz több kilotonnás taktikai hatóerejű robbanófejhez elegendő."

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 550
8 365
113
Pont most akartam berakni a videódat, ami igen jó és informatív ;)

viszont ha ilyen cikket leközöl a THE TIMES amiben ilyeneket írnak le , amiről nyilván ők is tudják hogy veretes faszság, akkor vajon milyen jövőbeli eszkalációs lépcsőre teszteli, vagy készítik fel a népet.??

THE TIMES

"Zelenszkij nukleáris lehetősége: Ukrajna „hónapokra” a bombától​

Kijev gyorsan kifejleszthet egy olyan kezdetleges fegyvert, amelyet 1945-ben Nagaszakira dobtak, hogy megállítsák Oroszországot, ha az Egyesült Államok csökkenti a katonai segélyt"​

"Az Ukrajna rendelkezésére álló reaktorplutónium súlya hét tonnára becsülhető… Egy jelentős nukleáris fegyverarzenálhoz sokkal kevesebb anyagra lenne szükség… Az anyag mennyisége több száz több kilotonnás taktikai hatóerejű robbanófejhez elegendő."
Sztem Zselének nem sok virágvasárnapja van hátra ha ekkora "marhaságokon" gondolkodik. Több mint valószínűleg a háttérben a normálisabb ukrán körökkel (elég régóta beindulhatott de elnyomhatták őket) ismét megy az egyezkedés a hatalomváltáson il a területért-békért egyezkedés egyes nyugati körökkel. Nos egyre úgy tűnik hogy az elkövetkező időszakban felszínre kerül a mentik a menthetőt filozofiai gondolkodás.
Tehát ez a kijelentés sokkal inkább Zselé bukásának a szele....