[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Placidus

Member
2019. február 20.
11
50
13
ebből a sorozatból van
Szia!
Ez így nem igaz.
Ez az eredeti sorozat a "Kém Dosszié(Досье Шпиона)" nevű oldalról:
https://t.me/dosye_shpiona/531
Itt 3 kép található amiből egyik sem egyezeik a már feltöltött berendezéssel, mivel amire hivatkoztál az a 96Л6-1 / 96Л6Е Всевысотный обнаружитель(minden magasságú felderítő lokátor(radar) - link megadva).
Egyébként erről a hivatkozott cikkedben megadott forrásban is írnak. A "kém Dosszié" pedig szintén megadja a veszteségeket.

Amiről én küldtem képet az a 92Н6Е több célú lokátornak(rakéta rávezető) a fotója:
https://t.me/dosye_shpiona/620
Itt az Sz-400-ról egy cikk, de az osztály összetétele változhat!
S-400 Triumf nagy és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer

Egy kép a két berendezésről:

img06-006-01.jpg

Végül azoknak akik viccesnek tartanak öt orosz légvédelmirakétás halálát, ne tegyék. Bár én ukrán párti vagyok, de fejet hajtok előttük,mert ők hazájukban haltak meg.

Szerintem ez elég volt, de ha lesz hiteles kép átértékelem a Hsz-emet.
.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 427
113
Szia!
Ez így nem igaz.
Ez az eredeti sorozat a "Kém Dosszié(Досье Шпиона)" nevű oldalról:
https://t.me/dosye_shpiona/531
Itt 3 kép található amiből egyik sem egyezeik a már feltöltött berendezéssel, mivel amire hivatkoztál az a 96Л6-1 / 96Л6Е Всевысотный обнаружитель(minden magasságú felderítő lokátor(radar) - link megadva).
Egyébként erről a hivatkozott cikkedben megadott forrásban is írnak. A "kém Dosszié" pedig szintén megadja a veszteségeket.

Amiről én küldtem képet az a 92Н6Е több célú lokátornak(rakéta rávezető) a fotója:
https://t.me/dosye_shpiona/620
Itt az Sz-400-ról egy cikk, de az osztály összetétele változhat!
S-400 Triumf nagy és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer

Egy kép a két berendezésről:

img06-006-01.jpg

Végül azoknak akik viccesnek tartanak öt orosz légvédelmirakétás halálát, ne tegyék. Bár én ukrán párti vagyok, de fejet hajtok előttük,mert ők hazájukban haltak meg.

Szerintem ez elég volt, de ha lesz hiteles kép átértékelem a Hsz-emet.
.
Az , hogy ez a kém dosszié kinek a fennhatósága alatt üzemel az könnyen kideríthető! Echte ukrán!
1. Szerinted ha igaz az eset akkor így járkálnak/szédülnek ott mindenféle katonák és telefonnal filmezik a helyszínt?
2. Igaz? Nem igaz vazze mert már nálunk se találtál zöld lombú növényzetet október végén nemhogy arrafelé északabra és keletebre!

Szép álmodozást Willson te sose javulsz meg!

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 536
60 215
113
Tegnap nappal és éjszaka a rakétaerők és a légiközlekedési erők célpontokat mértek a Szumi, Harkov, Zaporizsja, Donyeck és Herson régiókban (a fegyverek teljes spektruma), az odesszai Novomykhailivkára, Krivoj Rog külterületére, Nyikolajev (Iszkander-M), Starokostyantyniv, Zhitomir külvárosai, Obuhov, Bila Cerkva, Kijev (Muskátlik/Gerberák).
Kronológia:
10.30 Zaporizzsja régió – robbanások. UMPK.
13.00 Sumy régió – robbanások. UMPK.
13.30 Sumy régió – robbanás. OTRK.
13.40 Sumy – robbanás. OTRK. Tűz a leszállóhelyen.
13.45 Sumy régió – robbanások.UMPK.
13.50 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
14.05 Kherson – robbanások.
14.55 Kharkiv régió – robbanások. UMPK.
15.25 Novomykhailivka, Odessza régió. Iskander-M.
16.50 A Krivij Rih kerületi robbanások. OTRK.
17.40 17.50 Kharkiv régió – robbanások. UMPK csapások.
20.50 Sumy régió – robbanások. UMPK.
21.10-21.40 Sumy régió - robbanások. 4 UMPK-csapás.
22.55 Kramatorszk – robbanások. UMPK.
23.25 Harkov – robbanások. UMPK.
00.10 Romny, Sumy régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
02.35 Obukhov – robbanások. Muskátlik/gerberák.
02.50 Bila Cerkva – robbanások. Muskátlik/gerberák.
03.05 Zhitomir – robbanások. Muskátlik/gerberák.
03.10 Shostka - robbanások. Muskátlik/gerberák.
03.15 Kijev – robbanások. Muskátlik/gerberák.
03.55. Obukhov, Kijev - robbanások. Muskátlik/gerberák.
04.10 Kijev – robbanások. Muskátlik/gerberák.
04.40 Nikolaev külvárosában - robbanás. OTRK.
05.05 Starokostyantyniv – robbanások. Muskátlik/gerberák.
5.20-kor az UAV támadás folytatódik.
Az eredmények hagyományosan későbbiekben.
15.25 Novomikhajlovka Iskander-M OTRK sztrájk. Néhány rakétarendszer megsemmisült. Emlékeztetlek, hogy 2 napon belül ez a második OTRK sztrájk ezen a területen. Az első alkalommal, egy nappal a videóban szereplő események előtt dolgozott a légvédelem az Iskanderen és a felderítő repülőgépen. Nem világos, hogy milyen eredménnyel. https://t.me/The_Wrong_Side/19954
" Eredeti poszt szernt egy Grom 2 rendszert kaptak el Novomikhajlovka az Odessza régió déli részén."
Ezekböl a napi beszámolókból mèg számomra is egyértelmüen világos, hogy az oroszok már mindenböl kifogytak. Már csak pár tucat CM kell, meg 1-2 csodafegyver, hogy véglegesen térdre kényszerüljenek és szabad legyen az út minden orosz természeti kincs felé.
Ráadásul holnapután pèntek van. :)

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 461
14 454
113
Az , hogy ez a kém dosszié kinek a fennhatósága alatt üzemel az könnyen kideríthető! Echte ukrán!
1. Szerinted ha igaz az eset akkor így járkálnak/szédülnek ott mindenféle katonák és telefonnal filmezik a helyszínt?
2. Igaz? Nem igaz vazze mert már nálunk se találtál zöld lombú növényzetet október végén nemhogy arrafelé északabra és keletebre!

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 111
6 641
113

nem foglalkozom vele tovább :)
egyébként a "spion" egy 2021.09.26-án (vagy már korábban?) készült képet feliratozott át magának. legalábbis ezzel a dátummal megtaláltam a képet az ő logója nélkül a live journalon ...
de ennyi fáradtságot nem ér az egész

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
132
848
93
A NATO először a volt szovjet cuccot adta át és ezek helyére a legtöbb tagállam az átadottnál jóval modernebb technikát kapott vagy vett.
Ez egy párhuzamos dimenzióban van így. Helyesen,reálisan úgy hangzik,hogy a legtöbb tagállamnak modernebb technikát ígértek,vagy szeretne venni,esetleg rendelt. A kapott,vett,az múlt idő! Amit kaptak,vagy vennének,még le sincs gyártva. Tök jó cucc a Leo A7,de szart se ér ha Pista,Jóska meg Sanyi kint állnak a mezőn a megrendelt tankjukkal,ami a wikipédián létezik,mert jön Iván a csoffadt ám létező T54 el és eltapossa szerencsétleneket. Na ugyanígy járnának Ficó pilótái is holnap....

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 181
113
A nato a légierőt szokta előreküldeni kb mindenhová, akkor ide miert pont az ágyútöltelek menne ?
Azt feltételezem pilóta, szerelő stb. többet is érne.

A NATO és az USA légierői azok két külön kávéház képességekre.

Az USA repülőerői azok tényleg erősek, addig az európai NATO légierőivel okos taktikával fel lehet venni a harcot.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 497
84 597
113
Ez egy párhuzamos dimenzióban van így. Helyesen,reálisan úgy hangzik,hogy a legtöbb tagállamnak modernebb technikát ígértek,vagy szeretne venni,esetleg rendelt. A kapott,vett,az múlt idő! Amit kaptak,vagy vennének,még le sincs gyártva. Tök jó cucc a Leo A7,de szart se ér ha Pista,Jóska meg Sanyi kint állnak a mezőn a megrendelt tankjukkal,ami a wikipédián létezik,mert jön Iván a csoffadt ám létező T54 el és eltapossa szerencsétleneket. Na ugyanígy járnának Ficó pilótái is holnap....
Már a leopard 2A4 is fényévekkel modernebb mint amijük volt.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 206
50 809
113
Már a leopard 2A4 is fényévekkel modernebb mint amijük volt.
Ez tök jó, csak amiről ő írt az még mindig az, hogy az elavult T-72/Mig-29 is jobb ha VAN, mint ha a korszerű Leo-2/F-35 nincs, ha épp szar van a palacsintában.
Az A4 meg nem rossz nem rossz, de azért nagyon hanyatt se basszuk már magunk tőle szerintem, törököknél láTtam. mit ért.

Ja igen, a. Leo2 is fogyott rendesen, mint bármilyen harckocsi, a mi meglévő pár tucatunk sem elég. Azok akiknek meg majd LESZ, egyszer valamikor, az a valójában a NINCS.

Placidus

Member
2019. február 20.
11
50
13

Látom igazán tényszerúen kapom a jobbnál jobb válaszokat, de mire?
Idézet:
"Akkor ehhez a szokásos geolokációs adatokat is légyszi illetve bármi olyan bizonyítékot ami hitelessé teszi ezt a képet! Tudod ez nem az Index fórum de nem is a Telex-é ! Tudom persze tudom , hogy valamelyik kiebrudalt vagy új nick-el csak nem sejtem melyik ! Úgyhogy nosza elő formával amire már most nagyobb összegben fogadnék , hogy kapor/atlantista lesz !"

Nos a bizonyítékaim, se nem "kapor" se nem "atlantista".
Ebben a hsz-ben talán egy igaz gondolat sincs, mivel már írtam a HTKA más topikjába(utána lehet nézni).
Nem üldöztek el sehonnan, mert csak az értelmes vitákat szeretem és a hívökkel minek vitatkozzam? Néha az ismeretük hiányosságát jelzem, aki megfogadja az utána néz, aki nem az így járt.
"1. Szerinted ha igaz az eset akkor így járkálnak/szédülnek ott mindenféle katonák és telefonnal filmezik a helyszínt?"
Melyik az, Ogre úr, az Sz-400-ra mért csapás 2024.11.23-án? Nem látok járkáló katonákat a fényképen(ha kell beillesztem).
Amin a járkáló katonák vannak az a veled egyetértő fórumozó által idézett cikkben van, melynek egy része lemaradt az általa belinkelt cikk fotójáról.
Hogyan szerzik meg ezeket a felvételeket? Nem tudom ki készítette, ukrán, orosz egyéb figurák? Aki tud hiteles adatot adni róluk, annak megköszönöm.

Miről beszélsz Ogre úr???
Hol vannak a zöld lombok? Ne a május 23-i képeket elemezd, mert arra nem én hivatkoztam!!!

Való igaz az Indexen jelenleg is fórumozok, de nem irogatok minden nap, mert a parttalan hitvitákban nem akarok részt venni.
Ott emlegették ezt a fórumot, mint "hadi szakik" fóruma. Lehet, de aki nem ismeri fel képekről(mert nem néz utána) az orosz és más nemzetek légvédelmi technikáját, de magabiztosan állításokat tesz annak ebben a témában többet kéne okosodni.

Azért, ha talál valaki meggyöző bizonyítékot, azt szívesen megnézem.

Üdv, Placi

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 268
8 536
113
Szóval Trump felhívta Ficót, hogy Ukrajnával szomszédos ország vezetőjeként mit gondol a háborúról:

„Meggyőződésem, hogy (Donald Trump) személyével kapcsolatban nemcsak Szlovákiában, de egész Európában nagy várakozások vannak az ukrajnai háborús konfliktus összefüggésében” – mondta Fico. A telefonbeszélgetés legnagyobb részét az Ukrajnában zajló háborús konfliktus értékelése tette ki, és Trump aziránt érdeklődött, hogy Fico egy Ukrajnával szomszédos ország miniszterelnökeként hogyan látja a történéseket.
„Nagyon nyíltan megismételtem neki azon álláspontomat, amelyet ebben az összefüggésben már kinyilvánítottam” – idézte Robert Fico szavait a kormányhivatal közleménye.

Elképzeltem, ahogy Trump felhívja a román miniszterelnököt, hogy mint Ukrajnával szomszédos ország vezetője mit gondol a háborúról:
  • Trump - Szóval mit gondol a háborúról?
  • Román elnök - Hát azt amit ön! Miért ön mit gondol?

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 427
113
Látom igazán tényszerúen kapom a jobbnál jobb válaszokat, de mire?
Idézet:
"Akkor ehhez a szokásos geolokációs adatokat is légyszi illetve bármi olyan bizonyítékot ami hitelessé teszi ezt a képet! Tudod ez nem az Index fórum de nem is a Telex-é ! Tudom persze tudom , hogy valamelyik kiebrudalt vagy új nick-el csak nem sejtem melyik ! Úgyhogy nosza elő formával amire már most nagyobb összegben fogadnék , hogy kapor/atlantista lesz !"

Nos a bizonyítékaim, se nem "kapor" se nem "atlantista".
Ebben a hsz-ben talán egy igaz gondolat sincs, mivel már írtam a HTKA más topikjába(utána lehet nézni).
Nem üldöztek el sehonnan, mert csak az értelmes vitákat szeretem és a hívökkel minek vitatkozzam? Néha az ismeretük hiányosságát jelzem, aki megfogadja az utána néz, aki nem az így járt.
"1. Szerinted ha igaz az eset akkor így járkálnak/szédülnek ott mindenféle katonák és telefonnal filmezik a helyszínt?"
Melyik az, Ogre úr, az Sz-400-ra mért csapás 2024.11.23-án? Nem látok járkáló katonákat a fényképen(ha kell beillesztem).
Amin a járkáló katonák vannak az a veled egyetértő fórumozó által idézett cikkben van, melynek egy része lemaradt az általa belinkelt cikk fotójáról.
Hogyan szerzik meg ezeket a felvételeket? Nem tudom ki készítette, ukrán, orosz egyéb figurák? Aki tud hiteles adatot adni róluk, annak megköszönöm.

Miről beszélsz Ogre úr???
Hol vannak a zöld lombok? Ne a május 23-i képeket elemezd, mert arra nem én hivatkoztam!!!

Való igaz az Indexen jelenleg is fórumozok, de nem irogatok minden nap, mert a parttalan hitvitákban nem akarok részt venni.
Ott emlegették ezt a fórumot, mint "hadi szakik" fóruma. Lehet, de aki nem ismeri fel képekről(mert nem néz utána) az orosz és más nemzetek légvédelmi technikáját, de magabiztosan állításokat tesz annak ebben a témában többet kéne okosodni.

Azért, ha talál valaki meggyöző bizonyítékot, azt szívesen megnézem.

Üdv, Placi
Удар по позициям ПВО.

Вчера, 22.05.2024, около 12:50 был нанесен ракетный удар по позициям ПВО в районе аэродрома Моспино, Донецкая область.

Удар нанесен с применением 5 баллистических ракет «ATACMS».

Потери:
• Уничтожено 2 ПУ ЗРК С-300/400;
• Повреждено 1 ПУ ЗРК С-300/400;
• Уничтожена РЛС «96Л6Е»;
• Уничтожен пункт управления ЗРК С-300/400;

Среди личного состава потери отсутствуют.

@dosye_shpiona

Na ha ennek a tg csatornának a videóját megnézed egyből tiszta lesz! Te magad linkelted!

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 938
73 195
113
A hír(részemről) valójában nem a reptérre mért csapás, hanem az Sz-400 komplexum megsemmisítése volt.
Ismét magamat idézem:
" (1.) "Ha lesz cáfolat, vagy megerősítés, majd megint írok."
(2.) Nos lett: Így a helyszint és a dátumot is lehet pontosítani."
Az Orosz Védelmi Minisztérium közleményéből idéztem és linket is adtam. A közleményben két légicsapás szerepel, az Sz-400 lérek. osztály és a reptérre elleni.

Akkor magyarul is megpróbálom leírni az orosz szöveget:
... november 23-án az ellenség öt amerikai gyártmányú «ATACMS» hadművelet-harcászatii rakétával mért csapást egy Sz-400 légvédelmirakéta osztály tüzelőállására Lotarevka(Kurszktól 37 km É-NY-ra ) település körzetében.
A rakéta elleni harc során, ennek az osztálynak az oltalmazását végrehajtó(biztosító) «Pancir» ZRPK személyzete három «ATACMS» rakétát megsemmisített de kettő elérte a célokat.
A csapás eredményeként a RLÁ megsérült. A személyi állomány között vannak áldozatok.

A másikat részt csak oroszul ídézem, de a fontos részeket kiemelem:
"25 ноября 2024 года киевский режим нанес еще один удар восемью оперативно-тактическими ракетами «ATACMS» по аэродрому Курск-Восточный (н.п. Халино). "
Ez már tényként elfogadható, ha az orosz hivatalos közlemény is megerősíti.

A fénykép szerintem erről a csapásról készült, ha lesz egy ugyanilyen tavaszi kép akkor igazatok lehet.
Most akkor mi semmisült meg végre?
S-400, Pancir,vagy valami lokátor állomás? Esetleg mindhárom vagy egyik sem? Mert fél naponta változik az eredmény akkora a kavarás. Eddig egy kamukepet láttunk egy tavaszi Krimen kilőtt S-400 rendszer 92N akárhány radarjarol. Csendben megjegyzem láthatóan lombosak a háttérben a fák...
Aztán van egy videó egy Kamaz fulkejebol ahogy elé pogyog a valamiért kihullott termit.
Pancir az Kamazra van telepítve.
Aztán láttunk 5 képet egy katonai bázisról, háttérben települt Pancirral és széthullott ATCMS törmelékkel, meg gyári szám is volt mellékelve.

Egyébként teljesen mindegy hogy mi mit írogatunk itt, a valóság az valóság.
Teljesen felesleges rugozni a témán,mert mind a SCALP/SShadow, mind az ATACMS nem tudta befolyásolni a háború menetét az utóbbi másfél évben mióta megérkeztek, gyakorlatilag teljesen leszerepeltek mivel nem hozták az elvárást hogy megfordítsák a háború menetét. Ironikus módon épp mióta elkezdték használni ezeket Ukrajnában nyugati, NATO kezeloszemelyzettel ,azóta indult el az orosz területfoglalás.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 497
84 597
113
Ez tök jó, csak amiről ő írt az még mindig az, hogy az elavult T-72/Mig-29 is jobb ha VAN, mint ha a korszerű Leo-2/F-35 nincs, ha épp szar van a palacsintában.
Az A4 meg nem rossz nem rossz, de azért nagyon hanyatt se basszuk már magunk tőle szerintem, törököknél láTtam. mit ért.

Ja igen, a. Leo2 is fogyott rendesen, mint bármilyen harckocsi, a mi meglévő pár tucatunk sem elég. Azok akiknek meg majd LESZ, egyszer valamikor, az a valójában a NINCS.
Ez a háború bizonyította be, hogy az elavult technika pont annyit ér mintha nem is lenne. Az oroszok 2022-ben próbálkoztak az elavult szarjaikkal, de gyorsan rájöttek, hogy el kell őket felejteni. Nem véletlen nem látsz, SZU-24-est vagy nem véletlen tűnt el a MI-35 az égről.

Hová siessen bárki?Mi nem harcolunk hiába hazudjátok ezt. Az oroszok harcolnak meg az ukránok, nekik kell egyik napról a másikra technika. A NATO ráér ezen a téren.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 181
113
Ez a háború bizonyította be, hogy az elavult technika pont annyit ér mintha nem is lenne. Az oroszok 2022-ben próbálkoztak az elavult szarjaikkal, de gyorsan rájöttek, hogy el kell őket felejteni. Nem véletlen nem látsz, SZU-24-est vagy nem véletlen tűnt el a MI-35 az égről.

A Szu-24-es Fencer az ukrán kézben is elavult szar ? :rolleyes:

Hová siessen bárki?Mi nem harcolunk hiába hazudjátok ezt. Az oroszok harcolnak meg az ukránok, nekik kell egyik napról a másikra technika. A NATO ráér ezen a téren.

1 vs 1-ben Ukrajnát rég lenyomták volna, még Zellert is bezsákolták volna. Azonban hogy a NATO az biztosítja a korai előrejelzést, figyelmeztetést, és légtérellenőrzést, az SF-eket, és a titkosszolgálati vonalat is, úgy hadviselő fél a NATO, vagy nem ?

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 252
5 448
113
"- A legutòbbi Storm Shadow csapàs, a tàmadàs megindulàsa előtt ,semmisítette meg az Orosz vezérkart Kurszk régiòban.
18 Orosz, 3 ÉK tàbornok halt meg."
Hát erre nagyon kíváncsi leszek. 18 tábornokot még az oroszok se tudnak eltitkolni. Viszont ha 2 héten belül nem lesznek nevek akkor tudjuk hogy kamu.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 657
25 430
113
Szóval Trump felhívta Ficót, hogy Ukrajnával szomszédos ország vezetőjeként mit gondol a háborúról:

„Meggyőződésem, hogy (Donald Trump) személyével kapcsolatban nemcsak Szlovákiában, de egész Európában nagy várakozások vannak az ukrajnai háborús konfliktus összefüggésében” – mondta Fico. A telefonbeszélgetés legnagyobb részét az Ukrajnában zajló háborús konfliktus értékelése tette ki, és Trump aziránt érdeklődött, hogy Fico egy Ukrajnával szomszédos ország miniszterelnökeként hogyan látja a történéseket.
„Nagyon nyíltan megismételtem neki azon álláspontomat, amelyet ebben az összefüggésben már kinyilvánítottam” – idézte Robert Fico szavait a kormányhivatal közleménye.

Elképzeltem, ahogy Trump felhívja a román miniszterelnököt, hogy mint Ukrajnával szomszédos ország vezetője mit gondol a háborúról:
  • Trump - Szóval mit gondol a háborúról?
  • Román elnök - Hát azt amit ön! Miért ön mit gondol?
nem a BonsaiDuce a nagy haverja? Aztán mégsem őt kérdezi. Hmm.....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 206
50 809
113
Szerintem ez a háború azt bizonyítja hogy nem kis létszámú profi haderő kell csilli villi szarokkal, hanem tömeg, működő bevállt eszközökkel, amiből sok van, s hozzá lőszerből, gránátból szintén. Minden fogyóeszköz, csodafegyver meg nincsen. A legtöbb szituban egy T-62 pont akkora probléma a gyalogságnak mint egy Leo2A6, s egy jó lesállásból egy Bradley is harcképtelenné tesz egy T-90-et, meg egy T-80 is egy egész konvojt. Kevés túlárazott high tech cucc egyszerűen elveszik a pusztaságban, a mennyiség meg valóban átcsap minőségbe.