[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 523
29 274
113
De nem is biztosítják.

Arra akartam rávilágítani hogy amiről Trump beszél hogy itt Ukrajna az amerikaiak pénzéből akar háborúzni teljesen hamis. Egyrészt nem Ukrajna akar háborúzni, Ukrajna a megtámadott fél. Másrészt Ukrajna területi épségét az USA "biztosította" valamiért cserébe.

Trump azt sem érti hogy milyen károkat csinál az USA diplomáciai kapcsolatainak a szétverésével. Hosszútávú kormányokon átívelő külpolitikára van szüksége egy nagyhatalomnak. Az nem működik hogy egyik kormány ezt támogatja a következő meg azt. Így senki se fog tudni komoly partnerként tekinteni Amerikára.

Jelenleg amúgy az a durva hogy oda jutottunk hogy még Kína a légnormálisabb nagyhatalom. Nem indítanak háborúkat, van egy kiszámítható külpolitikájuk. Lehet velük kereskedni és nem akarnak gazdasági háborút. Tajvan az egyetlen kényes ügyük, de ahhoz is több jogalapjuk van mint az oroszoknak Ukrajnához.
Kína

-Tajvan
-Tibet
-Xinjiang
-Doklam fennsík
-2 helyen vita indiával (Arunachal Prades, Aksai Chin)
területi vita Japánnal (Senkaku szgt)
területi viták Vietnammal,
területi viták Fülöp-szigetekkel
területi viták Bruneiel
területi viták Malaysiaval

de, úgy működik, hogy az egyik kormányzat ezt támogatja, a másik meg azt támogatja. nincs olyan hogy a rep. kormány a dem.kormány programját viszi tovább, mert akkor felesleges lenne a választás, jó reggelt kivanok sokadszorra! :)

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 533
12 067
113
A Starlinket nem az űrhaderő parancsnokság felügyeli?

• Hűha
Reactions: Juvi and Kim Philby

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 345
6 474
113
Némi "ösztönzés".Ha elindul a béketárgyalás továbbra is megy fegyver az Ukránoknak.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Egy picit "csapdának" érzem az Oroszok felé.Ha tárgyalás van akkor továbbra is kapnak fegyvert az Ukránok feloldjá a "befagyasztását" a szállításoknak.Ha Ukránok nem ülnek le nyílván marad a mostani helyzet.De mi van ha erre válaszul az Orosz fél nem tárgyal?.Akkor ők lesznek a "bűnbakok" és akár fokozni is lehet a szankciókat/fegyverszállításokat?
https://twitter.com/front_ukrainian/status/1896973065529315627?s=19

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 550
59 431
113
Baj lesz ebbű, more! :

"Ha Trump vár, és nem tesz semmit, Zelenskyt valószínűleg meg fogják puccsolni.
Úgy tűnik, zavargások kezdődnek a Verhovna Radában az ukrán kormány és az Egyesült Államok viszonyának romlása miatt. Tegnap a parlament honlapján jelent meg a Rada vezetésének Trump békekezdeményezéseit támogató felhívása, amely már a "nép szolgái" részéről is kritikát kapott. Ma pedig az "Ésszerű politika" parlamenti csoport vezetője, Dmitro Razumkov volt házelnök egy parlamenti csoport sürgős létrehozását kérte az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásokra, amelyhez a Rada rendkívüli ülését kezdeményezi."Az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Államok népe Ukrajna egyik legfontosabb partnere. Kialakult együttműködés és folyamatos párbeszéd nélkül nem érezhetjük magunkat magabiztosan a csatatéren és a nemzetközi porondon. A parlamenti diplomácia fontos eszköz, amelyet a kialakult körülmények között használnunk kell. Nincs időnk tétovázni. Össze kell fognunk, hogy megakadályozzuk a segítségnyújtás, a helyzetünk meggyengülését a világban, és erősítsük meg a helyzetünket, hogy a világban szükség van mindenre. cselekedjünk együtt államunk és jövője védelmében” – írja Razumkov."

Mit képzelnek ezek a bugrisok magukról?
Trump ellen kampányoltak,most meg a.legfontosabb partnerek?

Nnna, Zelenszkij gyorsan 180 fokban visszafordult és már kész a Trump vezénylete alatti mihamarabbi békére, plusz a Macron által felvázolt béketerv szerinti fegyverszünetbe menne bele
Nahát,micsoda váratlan fordulat!
Akkor jöhet a kapituláció,mást az Oroszok úgysem fogadnak el.

No,akkor ha nem lesz fegyverszállítás,meg starlink, akkor mehet 1;1-ben a csörte,meglátjuk mire mennek magukban.
1 hete volt,ahogy egy ukrán katona leszedte a sisakjáról az usa felvarrót,és fitymálva elpöccintette,meg a másik tùlképzett ukrán, akinek még a szemhéjára is horogkereszt volt tetoválva,gondolom ettől árjának érzte magát, ez a szimpatikus fiatalember oda ragasztó szalagozott 1 Trump feliratú dísztõköt a fára,és ütötte,majd rugdosta nagy keményen,úgyhogy hajrá kedves, nemnácik,most megmutathatjátok az ork Oroszoknak, hogy nem csak a civileket tudjátok tömeggyilkolászni,meg a 100 ezres Magyar kisebbséget fenyegetni,azokkal pajszerkodni.
Hajrá.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 105
10 782
113
Kína

-Tajvan
-Tibet
-Xinjiang
-Doklam fennsík
-2 helyen vita indiával (Arunachal Prades, Aksai Chin)
területi vita Japánnal (Senkaku szgt)
területi viták Vietnammal,
területi viták Fülöp-szigetekkel
területi viták Bruneiel
területi viták Malaysiaval

de, úgy működik, hogy az egyik kormányzat ezt támogatja, a másik meg azt támogatja. nincs olyan hogy a rep. kormány a dem.kormány programját viszi tovább, mert akkor felesleges lenne a választás, jó reggelt kivanok sokadszorra! :)

Ezzel még mindig sokkal jobbak mint Oroszország vagy az USA. Ez a szomorú helyzet

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 523
29 274
113
Ezzel még mindig sokkal jobbak mint Oroszország vagy az USA. Ez a szomorú helyzet
innen nézve biztosan .. csak az érintettek oldaláról nézve nem ,de na nekem higyj kérdezz meg egy ujgúrt vagy tibetit.

szóval nézőpont kérdése,hogy ki a jó,meg mi a jó ..most ezt nyomod,mert utálod a ruszkikat,nincs ebben semmi,csak ne hozz fel példát a szálkára ha gerenda van nálad .

egyébként elég kontraproduktív nálad ez a kb jajj de utálom most az USA-t mert Trump így meg Trump úgy
.. elmondom most így előre ..
ha holnap Zelenszkij aláírja azt,amit Trump akar,és menni fognak a fegyverek vagy a lóvé, az egyik leghangosabb amerika barát Trumpista leszel azonnal .. :)

miért nem írod le hogy zsigeri ruszofób vagy ? vagy erősen eltökélt ukrofil ? rendben is lenne minden

de totál felesleges ilyen hülye "önigazolásokat" idehordanod,hogy hirtelen Kína lett a legfaszább nagyhatalom a 3 közül,és milyen szipiszupi demokraták meg jó csávók ezek a kínaiak .. mert bár nem kerestem még vissza, ezelőtt nem nagyon voltak ilyen "jófejek" a részedről,hiszen a ruszkikat támogatták.

szóval szerintem legyél inkább önazonos,könnyebb lesz neked is,mert nem kell bekapcsolva tartanod a kifogásgenerátort, meg össze vissza hadoválni.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 381
10 155
113
Azt nézegettem, cáfoljátok meg, hogy a felderítési adatokon és lőszeren kívül nem sok olyan dolog van, amelyet az USA adott az utóbbi fél évben. Kivétel persze van, a NASAMS-hoz és Patriothoz a rakéták. A NASAMS-hoz szerintem nem amcsi tulajdonú rakétákat használnak az F-35-re váltó országok "B" változatait, amelyeket még az F-16-al repültek. De lehet, hogy amcsi régebbi AMRAAM-ok is vannak. A Patriothoz sem tudni nyilvános adatokból mennyi a Diehl és mennyi az eredeti amcsi, illetve, hogy az amcsik tilthatják-e a német licencgyártott rakéták átadását. Bár szvsz, biztos van olyan alkatrész, amelyet nem engednek a németeknek gyártani, csak az USA-ban. A nehézfegyverzetből talán a szupport ami hiányzik. A vontatott tarackok és az M-109-esek valamint a Bradley, HMMWW és Stryker részére.
A kérdés még a tüzérségi lőszer, az nagyon-nagyon fogy még

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
717
6 689
93
Gyorsan jött a kijózanodás, bár ezt már előttem más is megjegyezte.

"A Donald Trumppal, a Fehér Házban folytatott heves szóváltás "sajnálatos" volt és "itt az ideje, hogy helyrehozzuk a dolgokat" - jelentette ki kedden Volodimir Zelenszkij elnök, néhány órával azután, hogy Washington bejelentette az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás befagyasztását.
A pénteki washingtoni találkozónk a Fehér Házban nem úgy alakult, ahogyan kellett volna" - írta Zelenszkij az X-en közzétett bejegyzésében."

""Ami az ásványi anyagokról és a biztonságról szóló megállapodást illeti, Ukrajna készen áll arra, hogy bármikor és bármilyen megfelelő formában aláírja azt" - mondta Zelenszkij."

"Az ukrán elnök azt írta: „Nagyra értékeljük, hogy Amerika milyen sokat tett azért, hogy Ukrajna megőrizze szuverenitását és függetlenségét, és emlékszünk arra a pillanatra, amikor a dolgok megváltoztak, amikor Trump elnök Javelinekkel látta el Ukrajnát”. „Hálásak vagyunk ezért” – tette hozzá."

dzsoniboj

Well-Known Member
2011. július 14.
150
472
63
Azt nézegettem, cáfoljátok meg, hogy a felderítési adatokon és lőszeren kívül nem sok olyan dolog van, amelyet az USA adott az utóbbi fél évben. Kivétel persze van, a NASAMS-hoz és Patriothoz a rakéták. A NASAMS-hoz szerintem nem amcsi tulajdonú rakétákat használnak az F-35-re váltó országok "B" változatait, amelyeket még az F-16-al repültek. De lehet, hogy amcsi régebbi AMRAAM-ok is vannak. A Patriothoz sem tudni nyilvános adatokból mennyi a Diehl és mennyi az eredeti amcsi, illetve, hogy az amcsik tilthatják-e a német licencgyártott rakéták átadását. Bár szvsz, biztos van olyan alkatrész, amelyet nem engednek a németeknek gyártani, csak az USA-ban. A nehézfegyverzetből talán a szupport ami hiányzik. A vontatott tarackok és az M-109-esek valamint a Bradley, HMMWW és Stryker részére.
Bocsánatot kérek, de néha olyan dolgokat hallucinálsz be, mint pl. DIEHL licensz gyártott PATRIOT elfogó. Te honnan veszed ezeket? Ne keverd kérlek a Lima sidewinderrel.

• Imádom
Reactions: Juvi

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 955
32 894
113
Még ma aláírják a ritkaföldfém kitermeléses szerződést az ukránok és az amerikaiak a Reuters szerint.

Ezek aztán kurvajól jártak azzal hogy belekötöttek az oroszokba, nem csak azt vesztik el ami a felszín felett van, vagyis a területeiket meg az infrastruktúrát, hanem azt is ami a felszín alatti. Emellett milliónyi halott, sokmillió menekült aki vagy visszatér vagy sem, de legalább olyan államadósságot halmoztak fel, hogy az unokáik is azt fogják nyögni.

Ezt figyelembe véve - ha igaz a hír - akkor nem értem Szijjártó minek ment Washingtonba, mert így lehet nem lesz meg a kilövési engedély Ukrajnára.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 528
4 779
113
F16?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
657
3 942
93
Még ma aláírják a ritkaföldfém kitermeléses szerződést az ukránok és az amerikaiak a Reuters szerint.

Ezek aztán kurvajól jártak azzal hogy belekötöttek az oroszokba, nem csak azt vesztik el ami a felszín felett van, vagyis a területeiket meg az infrastruktúrát, hanem azt is ami a felszín alatti. Emellett milliónyi halott, sokmillió menekült aki vagy visszatér vagy sem, de legalább olyan államadósságot halmoztak fel, hogy az unokáik is azt fogják nyögni.

Ezt figyelembe véve - ha igaz a hír - akkor nem értem Szijjártó minek ment Washingtonba, mert így lehet nem lesz meg a kilövési engedély Ukrajnára.
Ha jol tévedek az is Reuterses hir volt pár napja hogy az angoloknak adták el.Olyan ez a szerzödés mint az é korai katonák.Szijjárto meg sztem nem a főődéér volt kinn...

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 105
10 782
113
Ukrajnának biztosan.
Kb az egész világnak.

Az oroszokba nem kell belekötni, belédkötnek ők. Lásd 56.
Ha jol tévedek az is Reuterses hir volt pár napja hogy az angoloknak adták el.Olyan ez a szerzödés mint az é korai katonák.Szijjárto meg sztem nem a főődéér volt kinn...
Szijjártó Rogánnal volt elfoglalva. Vannak prioritások.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 955
32 894
113
Még kaptam más forrást is, ami szerint egy rep képviselő is megerősítette. Azán lássuk reggel mit mondanak.
Szíjjártó nem is földért kellett odamenjen, de ha Ukraja nem bukik akkor nincs egyelőre amiről beszéljenek.
Az oroszokba nem kell belekötni, belédkötnek ők. Lásd 56.
Az akkori SzU ukrán vezetője volt a fő szarkeverő, és Ukrajnából jöttek ukrán csapatok Magyarországon leverni a forradalmat.
De abban igazad van, hogy az oroszokba nem kell belekötni, de ezt most az ukránok is megtanulták, mert a történelem során elkövetett sok mocsok és élősködés után végűl a nagytesó verte szájba őket.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 381
10 155
113
Bocsánatot kérek, de néha olyan dolgokat hallucinálsz be, mint pl. DIEHL licensz gyártott PATRIOT elfogó. Te honnan veszed ezeket? Ne keverd kérlek a Lima sidewinderrel.
Nem hallucinálok, hanem a cégeket kevertem össze. A Diehl cssak a Winder L-et és a saját Iris-T lérakokat, viszont a
Patriot légvédelmi rakéták, az amerikai Raytheon és a német MBDA Deutschland együttműködésében készülnének. Alkatrészgyártás és fejlesztés: Bizonyos rendszerelemek, szoftverek és alrendszerek fejlesztése és előállítása jelenleg is Németországban is történik.
Karbantartás és modernizáció: Az MBDA Deutschland részt vesz a PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement) rakéták németországi bevezetésében és üzemeltetésében.
---
The $5.5 billion contract has been awarded to COMLOG, a joint venture between the US company Raytheon and German company MBDA, located in Schrobenhausen, Germany. The large volume of the order will support the set up of a production facility for Patriot missiles in Germany.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_221626.htm?selectedLocale=en

Érdekes a német MDBA részvétele, mivel az ASTER is az MDBA terméke, amely konkurens.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 927
13 475
113
Ami listát láttam ott csak a nagyobb tételek és a fontosabb fegyverek vannak feltüntetve.
Viszont az Ukrán hadsereget etetni, ruháztatni kell, egyéni felszerelés, tábori felszerelések, hiradó és felderítő eszközök, eü felszerelés , sok-sok minden van ami nagy mennyiségben kell a háborúhoz .
Legyen mondjuk egy MRE 10 dollár (szerintem több) és szorozzuk be napi 500000 el, máris elképesztő összeg jön ki, az orvosi felszerelés, éjjellátó is kibaszott drága, egy pár bakancs is vagy 150-200 euró ,nehezen tudom elhinni hogy mindezt az EU állta volna. Nem is tudná az EU lekövetni a szükségletet mert mindez saját magának is kell