[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 535
15 258
113
Azt olvasom, hogy a Bush hordozó átevickélt a Boszporuszon.... Most akkor a Bush az micsoda? Rakétás cirkáló? Lapos romboló?
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 824
2 548
113
Na nekem annyi! :) nem rég írtam ide, hogy a helyi "önkénteseket" meg kéne jelőlni karszalaggal vagy szegfűvel! Erre mit látok a videón? Piros szegfűket!! Ezek olvassák a kommentjeimet!! Ha holnap nem írok akkor megízleltem a poloniumot! :)
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
"Átkelhetett a Boszporuszon az amerikai Geurge H. W. Bush repülőgép-hordozó anyahajó, így folytathatja útját a Krím félsziget felé. Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (SZNBO) új titkára, a tüntetések szervezésében aktív Andrej Parubij szerint az Egyesült Államok szavatolja Ukrajna biztonságát. „Mindannyiunk számára világos, hogy az Oroszország által kiprovokált eseménysor olyan konfliktushoz vezethet, amely messze túllép a Krím határain" – idézte Parubijt a Newsru.ua."
Éljen jön a szabadság!!!


Ez igen komoly eszkalacio. Azonban ugy velem hogy az oroszok is kevesek a szalak mozgato hatterhatalommal szemben es igy vagy ugy de visszavonulot fognak hirdetni. Azt latom hogy a Krimiek nincse4nek Moszkva kontrolja alatt kulonben nem szavaztak volna az orosz csatlakozasrol onalloan.

Az orosz flotta a feketetengeren keves onmagaban de ha a legierot bevetik az oroszok es tomeges csapast mernek akkor azon a vizfeluleten komoly problemajuk lehet. Persze ez mar NATO ugy lenne onnanttol az az magukra boritenak a nagy szaros bilit az oroszok. Lehet hogy elernenek eredmenyt, de nagyon dragan es durvan fizetnenek erte.

Remeljuk idaig nem mennek el a dolgok.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Krimi parlament most szavazta meg Oroszországhoz való azonnali csatlakozásáról és belépésről rubel zonába. Döntés már hajba lépett - azaz most orosz hadsereg törvényesen tartózkodik ott, ukrán - viszont nem Esik az orosz tőzsde.....Orosz parlament Felső háza csak a referendum után fog ezzel foglalkozni.

Mitol lenne ez torvenyes ? Az ukran torvenyek szerint mert az csak orszagos szavazast enged meg. Az orosz torvenyek meg annyira ervenyesek ott ebben a pillanatban mint mondjuk Londonban. Persze ha az oroszok kijelentik hogy megszaljak a felszigetet es onnan bevezetik az orosz torvenykezest akkor mar van nemi alap de hat hivatalosan nem hogy megszalas nincs de meg orosz csapatok sincsenek ott ugye.

Szoval akkor mitol is torvenyes a dolog Dima ?
 

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
Azóta már volt hír, hogy a Bokor Gyuri hordozó nem hajózik át a Fekete-tengerre. Egymagában nem is lenne sok értelme, nem hiszem hogy a Strike Group nélkül, magányosan sétahajózgatna egy hordozó bárhol is.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Friss

Az USA szankciokat vezetett be orosz hivatalnokok ellen.

Valaki kérdezte az indiai álláspontot melyik nap.

India szerint Oo.-nak legitim érdekei vannak Ukrajnában.

Ez amolyan igazi elnem kotelezett valasz.
Egyreszt azt mondja hogy orosz o nak erdekei vannak az adott teruleten de azt nem mondja hogy joga van annektalnia. Nem is tehetne mert ezen az alapon "holnap" pakisztan jelezne hogy jogos erdekei vannak Kasmirban .
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Olyan, mintha most jöttek ki Decathlon-ból.....nem?
kr2_600.jpg
kr5_600.jpg
kr3_600.jpg
kr4_600.jpg
kr1_600.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
http://www.youtube.com/watch?v=g4DFZbRHXV4

Russian soldier in Kerch talks to Ukrainian Journalist in Crimea Ukraine
http://www.youtube.com/watch?v=WutdzkeIFaI

Russian occupiers have flooded BOD Ochakov to block the exit of the Ukrainian ships in Crimea
http://www.youtube.com/watch?v=-4QvDb4KLoQ
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Kuruc71:Szoval akkor mitol is torvenyes a dolog Dima ?

Én ezt hol mondtam? Manapság mi, ami törvényes? Akár USA-ról van szó, akár oroszokról? Költői kérdések...
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 824
2 548
113
Dima! Ennél a két országnál mindig az a törvényes amit épp ők tesznek! A többiekre meg tesznek!! :) :)
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Pocok75

Ja.....Kerry Lavrovval most Párizsban megbeszélik, hogy mi legyen.....azt kijönnek a néphez...és elmondjak a tutit....
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 824
2 548
113
Valahogy úgy! Aztán negisznak egy kávét a büfében és mutogatják a tavaly nyáron készült családi fotókat egymásnak! :)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az orosz hadiflotta két saját hajójának felrobbantásával állja el a Krím félsziget egyik öblének kijáratát, megakadályozva ezzel az ukrán flotta egy részének kifutását a Fekete-tengerre.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/06/sajat-hajojukat-sullyesztik-az-oroszok/

Elsüllyesztették az Ocsakov (Ochakov) Kara-osztályú cirkálót és a Sahtyor vontató- és mentőhajót.

WiKi-t már frissítették: http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_cruiser_Ochakov
 

forest3

Member
2014. március 2.
32
0
6
A francia forradalomban piros szegfű volt a royalisták jelképe, Putin korábban facebook oldalán szintén piros szegfűt helyezett el a koporsókon, a korábbi posztnál volt egy kép ahol a katonák szórakoztak a háta mögött, ezt követte a koszorús kép és mutatott fegyvert az ujjaival.
 

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
A Reuters szerint is a USS Truxtun romboló kel át a Fekete-tengerre, ahol aztán a román és bolgár tengerészettel gyakorlatozik valamit.
http://uk.reuters.com/article/2014/03/06/us-ukraine-crisis-usa-navy-idUKBREA250Z920140306
 

warrior

Member
2014. február 25.
170
4
18
Putyin bérencei a Krími parlamentben megszavazták az Oroszországhoz való csatlakozást...
Tanulság: Gondosabban kell őrizni a világ parlamentjeit! Ellenkező esetben könnyen lehet, hogy máshol is Oroszországhoz "AKARNAK" majd csatlakozni...
/Annak idején Kuwait iraki megszállása után Kuwait is így "CSATLAKOZOTT" Irakhoz.../
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 007
18 615
113
Azért Kuwaittal ne vonjunk párhuzamot. Krím lakosságának a döntő többsége Orosz és biztos vagyok benne, Oroszországban szeretnének élni. Az hogy ezt miképp intézik el az Oroszok, az már más kérdés. A cél, szentesíti az eszközt. :)
A történtekhez azért az is kellet és ezt az oroszok szerintem tudták előre, hogy a böhöm nagy Ukrán hadsereg impotens teljesítményt mutasson hazája védelmében.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 329
4 814
113
Putyin bérencei a Krími parlamentben megszavazták az Oroszországhoz való csatlakozást...
Tanulság: Gondosabban kell őrizni a világ parlamentjeit! Ellenkező esetben könnyen lehet, hogy máshol is Oroszországhoz "AKARNAK" majd csatlakozni...
/Annak idején Kuwait iraki megszállása után Kuwait is így "CSATLAKOZOTT" Irakhoz.../
Az ilyen és hasonló rettegős hozzászólásokért mennyit fizetnek?
Jó pénzért simán hajlandó vagyok én is összehozni ilyen értelmes hozzászólásokat, sőt, ennél jobbakat is, kisujjból. :DDDDD
 

forest3

Member
2014. március 2.
32
0
6
Azért az impotens jelző elég becsmérlő egy sereg vagy egy katona számára. Nekem is van tapasztalatom ezzel kapcsolatban, volt mikor hónapokig alig bírtam menni neurológiai (gerinc) okok miatt, utána idegileg kaptam olyat, hogy hónapokig azt sem tudtam hol vagyok, némi keringési zavar is jutott (néhány lábujjam majdnem ugrott), a herém is bedurrant 1x.... Tudnék mesélni az elmúlt 1 év kálváriájából.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 329
4 814
113
1-es pontod téves. A Budapesti memorandum és azt aláírók garantálják Ukrajna számára a területi integritást és "garanciákat nyújt Ukrajna számára az erő alkalmazásával vagy az azzal való fenyegetéssel szemben, továbbá támogatást biztosít az ország számára gazdasági kényszer révén történő nyomásgyakorlás kísérlete esetén"
Ezt az oroszok "szerencsére" nem valósították meg, igaz, csak aláírták?
Én bármikor leborulok nagyságod előtt és még azt is elismerem, hogy porszem vagyok hozzád képest, de több, egymástól független, mértékadó forrásnak (egyik sem orosz) előbb hiszek, mint neked. Sajnálom, ez van.

2. Tényleg nem ismerjük (én sem) a szövegét a barátsági és együttműködési szerződésnek (most nincs erre időm, bár nem is biztos, hogy megtalálnám), így az én értelmezésem marad: egy önálló országot megszálló katonai erők nem a barátságról és az együttműködésről szólnak.
Az te értelmezésed a kutyát nem érdekli: az élet már csak ilyen kegyetlen. Ettől függetlenül a lehetőség adott, hogy egymagad elkergesd az oroszokat a Krímből az értelmezésedre tekintettel. Az ukránok nyilván nagyon hálásak lesznek neked ezért, kár, hogy ennek hangot adni csak a sírod felett tudnak majd.

3. Valóban ez a nagyon komoly érve van az oroszoknak, mint korábban is sokszor. De ez szerintem messze nem tünteti fel őket pozitív színben. És Ukrajnában a realista csoportok/erők ezért tartózkodnak, minden provokációtól, nehogy alkalmat adjon az orosz vezetésnek a további beavatkozásra. Bár, ha nagyon akarnak, eddig sem jelentett gondot, hogy okot/ürügyet találjanak maguknak. :-( Az a kérdés még, hogy ez mit üzen a kelet-közép-európai országoknak, akik annyira nem szeretnének orosz érdekszféra lenni.
Az oroszoknak?! Te az elmúlt években magánzárkában voltál vagy valami lakatlan szigeten?! Az oroszok csak most kezdik alkalmazni az amerikai cimboráidtól tanultakat. Ciki. :DDDD
Ohh, még valami: elnézve a hullák hiányát a Krímben, az oroszoknak van még mit tanulniuk a jenkiktől: még egy esküvőt sem bombáztak le eddig. :DDDD
Ami az ukránokat illeti: most már késő óvatoskodniuk, <b>EDDIG</b> kellett volna vigyázniuk a szájukra és arra, hogy mit művelnek.

4. Egy érdemi nemzetközi tárgyaláson (ahol az érintett felek ottlehetnek) valóban alkualap lehet ez vagy az erről való lemondás, nyilván az orosz vezetés ezt figyelembe is vette.
Ha a Krím Oroszország része (lesz), mégis miről kellene tárgyalni szerinted?

Mitol lenne ez torvenyes ? Az ukran torvenyek szerint mert az csak orszagos szavazast enged meg. Az orosz torvenyek meg annyira ervenyesek ott ebben a pillanatban mint mondjuk Londonban. Persze ha az oroszok kijelentik hogy megszaljak a felszigetet es onnan bevezetik az orosz torvenykezest akkor mar van nemi alap de hat hivatalosan nem hogy megszalas nincs de meg orosz csapatok sincsenek ott ugye.

Szoval akkor mitol is torvenyes a dolog Dima ?
London egyes részein már a saria szerint járnak el a helyi muzulmánok, így például simán elkalapálják az ott sörrel a kezükben felbukkanó angolokat. Szóval arra ne alapozz, hogy mi érvényes Londonban, mert lukra futsz. :DDD
Akárkik is vannak most a Krímben, azok nem ukrán katonák, az tuti. :DDD Ergo az ukránoknak éppen pont nincs joghatósága a Krímben: érdektelen, hogy milyen jogokat képzelnek maguknak, érvényesíteni nem tudják, innentől kezdve cs*szhetik az egészet. :)
Azért aranyos, amikor ilyen esetekben a nyugat és hívei a törvényességre hivatkoznak - ha viszont a törvényesség őket akadályozza, magasról tesznek rá. Ilyen ez a <del>popszakma</del> kettős mérce: szánalmas és hiteltelen.

Bajnai 100 misit adott a zindexnél is vállalhatatlanná vált bértollnokoknak a 444.hu-ért, úgyhogy neked is lehet esélyed. ;)
Ez jó hír, köszi! :D

No, akkor tehát:
<b>Ezennel eladó a rettegésem!</b>
Fizetőképes vevőnek bárkitől és bármitől hajlandó vagyok rettegni: oroszoktól, ukránoktól, oroszoktól <b>ÉS</b> ukránoktól egyidejűleg, amerikaiaktól, földönkívüliektől, hottentottáktól, pirézektől, stb! Természetesen ezeket hozzászólásokban is megosztom a széles úri közönséggel, hogy ők is retteghessenek! Ne hagyja ki a nagyszerű lehetőséget, fogadjon rettegő kommentelőt magának! Az ajánlatokat privát üzenetben kérem. :DDDDD