[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
Nem értem, hogy mi a fenének küldenének Javelnit? Az Ukrán hadseregnek rengeteg tankelhárító rakétája van, mondjuk nem ennyire modernnek, de a szakadároknak sincs épp annyi páncélozott tehnikájuk. A többire mog ott a tüzérség.
Fejvakarás...

Úgy van. A Javelinnek nincs sok értelme, ha a szakik ellen küldték. Ha viszont egy orosz invázió ellen küldték...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"Nem értem, hogy mi a fenének küldenének Javelnit?"

Az orosz haderő miatt viszik ebből is az jön le hogy beleakarják az oroszokat ugrasztani a beavatkozásra.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Nem értem, hogy mi a fenének küldenének Javelnit? Az Ukrán hadseregnek rengeteg tankelhárító rakétája van, mondjuk nem ennyire modernnek, de a szakadároknak sincs épp annyi páncélozott tehnikájuk. A többire mog ott a tüzérség.
Fejvakarás...

1., Nem biztos, hogy olyan sok működőképes és még nem lejárt tárolási idejű rakettájuk van (ha már lejárt, esélyes, hogy már indulásnál robban a töltet is, szóval egészségtelen...)
2., A tüzérség nyugati szemmel városi harcra túl durva eszköz, ha valaki egy ház második emeletéről géppuskázik kifelé, "humanitárius szemmel nem illik" mondjuk 203mm-essel tűz alá venni a lakónegyedet, vagy akár az adott 8-emeletes házat, mert az nem biztos, hogy pont oda fog találni (legfeljebb 6-8 lövés után, mikor már az egész negyed romba dőlt). Szóval ehhez képest egy irányított páncéltörő rakéta mesterlövész-fegyver, azon az ablakon megy be, ahová küldik. Persze ehhez közelebb kell menni, mint 10-15 km.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 041
113
Ez OK, de túl nyílvánvaló. Rengeteg helyről lehet beszerezni volt szovjet gyártású páncéltörő rakétákat, ha már mindenáron ezzel akarják segíteni az ukránokat.
Ahogy látom eddig szartak rá, hogy hány lakóházat találtak el, miért ez után kezdené őket érdekelni?
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
<blockquote rel="Mackensen">Nem értem, hogy mi a fenének küldenének Javelnit? Az Ukrán hadseregnek rengeteg tankelhárító rakétája van, mondjuk nem ennyire modernnek, de a szakadároknak sincs épp annyi páncélozott tehnikájuk. A többire mog ott a tüzérség.
Fejvakarás...

1., Nem biztos, hogy olyan sok működőképes és még nem lejárt tárolási idejű rakettájuk van (ha már lejárt, esélyes, hogy már indulásnál robban a töltet is, szóval egészségtelen...)
2., A tüzérség nyugati szemmel városi harcra túl durva eszköz, ha valaki egy ház második emeletéről géppuskázik kifelé, "humanitárius szemmel nem illik" mondjuk 203mm-essel tűz alá venni a lakónegyedet, vagy akár az adott 8-emeletes házat, mert az nem biztos, hogy pont oda fog találni (legfeljebb 6-8 lövés után, mikor már az egész negyed romba dőlt). Szóval ehhez képest egy irányított páncéltörő rakéta mesterlövész-fegyver, azon az ablakon megy be, ahová küldik. Persze ehhez közelebb kell menni, mint 10-15 km.</blockquote>

1. Az elméleted ott hibás, hogy a Javelin infravörös önirányítású rakéta. Azon kívül, hogy nagyon drága fegyver mesterlövészek,vagy géppuska fészkek kifüstölésére, még alkalmatlan is, mert nincs megfelelő hőkép, amire mehetne. A Javelin pont hogy nem megy be az abklakon, mert jellemzően felülről támad. Ha ilyen célból akarnának rakétát küldeni az amcsik és mindenképp amerikai gyártású rakétát, akkor az TOW lenne. Többszöröse a hatótávja, mint a Javellinnek és valóban bármire rá lehet vezetni, lévén parancsközlő irányítású.
2. Ha az ukrán készletet akarnák kipótolni, akkor összehgyűjthetnék az orosz páncéltörő raklétákat Kelet-Európából, odaadhatnák az ukriknak és helyete amcsi rakétákat adhatnának a keleti NATO tagoknak. Ezzel a megoldással sokkal kevésbé lehet lebukni.

Mackensennek igaza van. A szakik ellen értelmetlen a Javelin. A Javelin tankok, PSZH-k ellen való. Annak hogy pont Javelin és nem mondjuk Kelet-Európából összekapart Metisz, Konkursz, Fagot a felülről támadás az értelme, ami a legkorszerűbb orosz technika alaln lényeges. Tehát szakik ellen nem való Javelin oda, de orosz invázió ellen igen. Ettől még persze közel sem biztos, hogy igaz a hír.
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Moszkva diplomáciai jegyzéket küldött az ukrán külügyminisztériumnak a fotótudósító eltűnésével kapcsolatban
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_11/275777111/

Putyin augusztus 14-én a Krímben mond beszédet az orosz parlament tagjai előtt
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_11/Putyin-augusztus-14-en-a-Kr-mben-mond-beszedet-az-orosz-parlament-tagjai-elott-2701/

Washington gondoskodása: az Ukrajnának nyújtott humanitárius segély annyi mint intervenció
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_08_11/Washington-gondoskodasa-az-Ukrajnanak-nyujtott-humanitarius-segely-annyi-mint-intervencio-7666/
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
A volt szovjet gyártmányú raketták hány évesek is már??? Szóval mint már írtam, lehet, hogy az robban fel, aki ezt elindítja, és nem a célpont.
A másik szempont meg az internet hatását és hatalmát jelzi szerintem (ezt nem tudják korlátozni és irányítani), kezdetben azt hitték, egyszerű és gyors győzelem lesz a kormánycsapatok részéről. De minél többet látják a neten a nyugati polgárok, mit művel az ukrán sereg - tüzérséggel támadott panelházak, lakótelepek, széttrancsírozott civilek, gyereket holttesteit - annál inkább elgondolkoznak, hogy az Ő PÉNZÜKÖN a politikusaik ezt a csürhét támogatják, hát normálisak ezek?! És minél tovább tart a harc, annál többen látják az "eredményeket", választásokon ez csúnyán visszaüthet náluk, inkább adnak precíziós Javelint, stb.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 041
113
Orosz inváziót te nem fogsz megállítani pár repülőgépnyi nyugati fegyverrel.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
Orosz inváziót te nem fogsz megállítani pár repülőgépnyi nyugati fegyverrel.

Nem is feltételenül megállítani kell, csak elég nagy veszteséget okozni. Ezzel együtt fenntartom, hogy a hir közel sem biztos, hogy igaz.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Friss propaganda a twitterről:
Bur2GLBIMAAEa7v.jpg


BuqAzHZCYAEd7BF.jpg


BurytJGCAAAFF4-.jpg


BuulZ9VIcAAKHF4.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
A Javelin-témában valszeg igazatok van, én nem ismertem az irányítási módját, ez ezek szerint tényleg csak egy orosz invázió ellen jó. A mennyiségről ugye nem tudunk semmit, lehet, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, a szállítmányok eleje, és küldhettek mást is bőven (legalábbis nekem nem küldték el a szállítólevelet), csak éppen ezzel buktak le.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
"A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok harckocsival összezúztak egy trolibuszt a Luhanszk megyei Krasznodon városában. Az előzetes értesülések szerint a trolibusz vezetője életét vesztette, az utasok közül sokan megsérültek.

Ezt Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője közölte hétfői kijevi sajtótájékoztatóján."

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140811-trolibuszt-gyurt-maga-ala-a-harckocsi.html

A forrás miatt nem árt fenntartásokkal kezelni a hírt. Egyenlőre a youtube-on nem láttam felvételt.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
A "KiberBerkut" feltorte Kolomajszkij munkatársainak postáját amiben a Boing lelovésérol , ill. julius 17 elotti és utáni az ukrán harci légiero tevékenységérol leveleznek az ukrán védelmi miniszterrel is.

http://vz.ru/news/2014/8/11/699783.html

" Гелетей требует «сценарии репортажа» и «видео», которые очень ждет «Петр Алексеевич». Олейник сообщает, что «<b>набросали больше 10 сценариев, для разных вариантов развития событий, на первые двое суток. Сейчас работают над следующими тремя сутками. Утром вам все пришлю».</b>

19 июля Гриценко пишет Олейнику: «Слава! Какого черта?! Как можно было выложить это видео за сутки до проведения операции?! Ты понимаешь, что «рашисты» его уже передали на экспертизу, и запросили с YouTube дату первой загрузки? <…> А эти придурки, которые были за пультом в Харькове? У вас там память повышибало?!»."
Nincs benne semmi érdekes. Szerintem a TELARok mozgatásáról és valami kamu jútúb videóról van szó benne.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 593
113
Találat érte a börtönt Donyeckben
http://m.hir24.hu/hirek/kulfold/Szaz-veszelyes-bunozo-szokott-meg-a-raketatamadas-utan
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 593
113
Mickey Rourke az oroszok mellett
http://www.newsy.hu/hir-putyinnal-pozolt-mickey-rourke-moszkvaban-kepek--83028.html
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
"Egy holland tábornok szerint az oroszok már ukrán földön vannak.

Erről beszélt Tom Middendorp tábornok a holland képviselőháznak. Szerinte nem csak az ukrán határ mentén, hanem a határon belül, a szeparatisták által uralt területen is gyülekeznek az orosz katonák. Már orosz tüzérség is van ukrán területen. A tábornok szerint az orosz katonák nap mint nap nyíltan és aktívan támogatják a szeparatistákat.

Hétfőn az is kiderült, hogy az MH17 lelőtt maláj gép roncsait kutató EBESZ csoport nem csak azért hagyta el Ukrajnát, mert a szeparatisták és ukrán hadi erők össztüzének kellős középen találták magukat, hanem azért is, mert már több mint húszezer orosz katona gyűlt össze az ukrán határ mentén. A kutatócsoportot a helyiek figyelmezették, már csak pár nap kell az erőszak elszabadulásáig. (Monty Aal)"

http://444.hu/2014/08/11/egy-holland-tabornok-szerint-az-oroszok-mar-ukran-foldon-vannak/

"A NATO attól fél, hogy Oroszország fegyveresen is közbelép Kelet-Ukrajnában"

http://www.vg.hu/kozelet/politika/a-nato-attol-fel-hogy-oroszorszag-fegyveresen-is-kozbelep-kelet-ukrajnaban-433060

"Mindent eldöntő csatára készülnek Donyeckben

Egyszerre négy települést támad az ukrán hadsereg, sok szeparatista menekül

Végső összecsapásra készül az ukrán hadsereg az ország keleti részében fekvő Donyeckben, a haderő közlése szerint a hétfői nap döntő lehet a terület egészének visszafoglalására,"

"Liszenko állítása szerint a kelet-ukrajnai szeparatisták mellett harcoló orosz zsoldosok körében pánikhangulat uralkodik, tömegesen dezertálnak."

"A szóvivő megjegyezte ugyanakkor, hogy az utóbbi időben már kevesebb haditechnikával látja el Oroszország a szakadárokat, mint korábban. Szavai szerint folytatódik viszont és mindennapossá vált az ukrán légtér Oroszország általi megsértése. Az elmúlt egy nap alatt öt alkalommal hatoltak be orosz drónok, azaz pilóta nélküli repülőgépek Oroszországból Ukrajna légterébe."

"Közben Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva hétfőn azt mondta, hogy mostanra 50 ezer főre nőtt a "terrorellenes hadműveletben" részt vevők létszáma."

"Hétfőn pedig Zaharcsenko donyecki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a szakadárok hamarosan, két-három napon belül nagyszabású ellentámadásba mennek át az ukrán hadsereggel szemben."

http://magyarhirlap.hu/cikk/2609/Mindent_eldonto_csatara_keszulnek_Donyeckben
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 106
15 708
113
1. Az elméleted ott hibás, hogy a Javelin infravörös önirányítású rakéta. Azon kívül, hogy nagyon drága fegyver mesterlövészek,vagy géppuska fészkek kifüstölésére, még alkalmatlan is, mert nincs megfelelő hőkép, amire mehetne. A Javelin pont hogy nem megy be az abklakon, mert jellemzően felülről támad. Ha ilyen célból akarnának rakétát küldeni az amcsik és mindenképp amerikai gyártású rakétát, akkor az TOW lenne. Többszöröse a hatótávja, mint a Javellinnek és valóban bármire rá lehet vezetni, lévén parancsközlő irányítású.
2. Ha az ukrán készletet akarnák kipótolni, akkor összehgyűjthetnék az orosz páncéltörő raklétákat Kelet-Európából, odaadhatnák az ukriknak és helyete amcsi rakétákat adhatnának a keleti NATO tagoknak. Ezzel a megoldással sokkal kevésbé lehet lebukni.

Mackensennek igaza van. A szakik ellen értelmetlen a Javelin. A Javelin tankok, PSZH-k ellen való. Annak hogy pont Javelin és nem mondjuk Kelet-Európából összekapart Metisz, Konkursz, Fagot a felülről támadás az értelme, ami a legkorszerűbb orosz technika alaln lényeges. Tehát szakik ellen nem való Javelin oda, de orosz invázió ellen igen. Ettől még persze közel sem biztos, hogy igaz a hír.


Javelin is a fire-and-forget missile with lock-on before launch and automatic self-guidance. The system takes a top-attack flight profile against armored vehicles (attacking the top armor, which is generally thinner), but can <b>also take a direct-attack mode for use against buildings. </b>

http://en.wikipedia.org/wiki/FGM-148_Javelin
 

karl

Member
2014. március 23.
32
0
6
a
<blockquote rel="boki">A "KiberBerkut" feltorte Kolomajszkij munkatársainak postáját amiben a Boing lelovésérol , ill. julius 17 elotti és utáni az ukrán harci légiero tevékenységérol leveleznek az ukrán védelmi miniszterrel is.

http://vz.ru/news/2014/8/11/699783.html

" Гелетей требует «сценарии репортажа» и «видео», которые очень ждет «Петр Алексеевич». Олейник сообщает, что «<b>набросали больше 10 сценариев, для разных вариантов развития событий, на первые двое суток. Сейчас работают над следующими тремя сутками. Утром вам все пришлю».</b>

19 июля Гриценко пишет Олейнику: «Слава! Какого черта?! Как можно было выложить это видео за сутки до проведения операции?! Ты понимаешь, что «рашисты» его уже передали на экспертизу, и запросили с YouTube дату первой загрузки? <…> А эти придурки, которые были за пультом в Харькове? У вас там память повышибало?!»."
Nincs benne semmi érdekes. Szerintem a TELARok mozgatásáról és valami kamu jútúb videóról van szó benne.
</blockquote>

Orosz nyelven leveleznek? Miért nem ukránul?
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Istenem már nem tudnak mit mondani!

Figyeljétek csak!

"határon belül, a szeparatisták által uralt területen is gyülekeznek az orosz katonák. Már orosz tüzérség is van ukrán területen"

"kelet-ukrajnai szeparatisták mellett harcoló orosz zsoldosok körében pánikhangulat uralkodik, tömegesen dezertálnak."

Dezertálnak miközben ott van az orosz hadsereg? Na hagyjuk már!!

""A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok harckocsival összezúztak egy trolibuszt a Luhanszk megyei Krasznodon városában. Az előzetes értesülések szerint a trolibusz vezetője életét vesztette, az utasok közül sokan megsérültek."

Háború van de ez még semmi mentség arra amit az ukrán tüzérség művel a városok ellen.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 045
18 727
113
Zsirinovszkíj szerint Oroszország megtámadja Lengyelországot és a Balti államokat.
A hírrel kapcsolatban persze, azért azt is nézzük aki mondja. :)

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/putyin_mar_dontott_a_vilaghaboru_megkezdeserol.585121.html