[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Donyecktől délre:
http://www.youtube.com/watch?v=pjs2xh47DV8

Lvov Brigád túlélői kozákok fogságában
http://www.youtube.com/watch?v=d0dGAo8vcsk
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Katonai támogatást kért országa számára az oroszbarát szeparatisták elleni harchoz a NATO-tól és az Európai Uniótól az ukrán külügyminiszter. Kijev közben elismerte, hogy humanitárius segélyt szállít az orosz konvoj.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140817-katonai-segitseget-ker-a-nato-tol-az-ukran-kulugyminiszter.html
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<i>Neonáciké lehet a fegyverbotrányt borító hírportál</i>
http://index.hu/tech/2014/08/16/neonacike_lehet_a_fegyverbotranyt_borito_hirportal/

De a Bal Rad -ot is ezek csinálják, szóval érdekes ez az ideológiai katyvaz. (Mint korábban is mondtam, az EU és a NATO egyik leggyengébb láncszemén, hazánkon keresztül nyomul az orosz titkosszolgálati közösség, méghozzá a szélsőjobbot pénzelve, vagy valami ilyesmi.)

De ettől még többségében orosz híroldalak cikkeit fordítják le magyarra.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az ukrán hadvezetés még augusztus 6-án indított offenzívája áttörte a Donyecki és Luganszki Népi Milícia gyenge védelmét Sztyepanovka térségében, majd Miuszinszk és Kransznij Lucs térségében érte el lendületének végét. Vele párhuzamosan az akkori déli katlanból (Dibrivka térsége) megindult ukrán kitörés az erősen leharcolt 79. légi szállítású és 24. gépesített ezredek részvételével. Az utóbbi két egység túlélői itt csatlakoztak a támadó ék erőihez, a 30. és 95. gépesített ezredekhez. A jelentések szerint az addigra jelentős veszteségeket szenvedett 79. légi szállítású ezred maradékát azon nyomban ki is vonták a támadás zónájából. Augusztus 9-10-én Debalcevo irányából hatolt előre egy ukrán gépesített egység, mely hátba kívánta támadni Varuseve település mellett a Milícia ott védekező alakulatait. Ekkor az eredetileg délről érkező ukrán egységcsoport már Krasznij Lucs és Antratszit városban vívott helységharcot a milícia erőivel. A kijevi junta seregének célja a fenti települések közelében lévő jelentős közlekedési csomópont ellenőrzése, és Donyeck és agglomerációjának utánpótlástól való megfosztása volt, melyet végül csak pár nap erejéig tudtak elérni. Ekkor a nyugati sajtó már Donyeck és tágabb térségének bekerítésének tényéről cikkezett, holott messze volt még a kijevi "győzelem".
http://www.hidfo.net/2014/08/17/ujabb-ukran-egysegek-szorultak-ismet-katlanba
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A tegnap Luganszkra kilőtt második Tocska-U rakétát állítólag lelőtte a Népi Milícia légvédelme...?!
http://www.youtube.com/watch?v=QBZlkVIHiBU


boki, te tudsz -e, vagy olvastál -e erről valamit?
 

ges1987

New Member
2014. augusztus 17.
3
0
1
Tisztelt Emel!

Én ezt értem, tudom, hogy nem megállapítható, csak gyanús, hogy pont most kell átcipelgetni egyik raktárunkból a "másik raktárba" (ha nem működnek akkor gyakorlatilag a vasat)...itt semmi se megy ok nélkül...nincs logika benne, hogy a cseh cég épp keleti irányba vinné a cuccot "olvasztani"....(szinte biztos, hogy nem olvasztani vették meg, de...-írásom lényege-), lényege az írásomnak, hogy nincs logika benne h az ukránokat támogassuk (akár a cseh cégen keresztül -haverok támogatása piaci ár alatti privatizáció - piaci áron való ukránoknak továbbadással)...túl nagy üzlet nekünk az atom és a gáz, hogy veszélyeztessük....megetették volna az oroszok az OV-t, hogy ha véletlenül az oroszok átlépik az ukrán határt mi is tegyük meg Kárpátaljáig? biztosra vehető, hogy az ott élő magyarok (állampolgárságuk már megvan) a mi oldalunkra állnak át...ergo támogatottságunk is lenne (a többi 1-1.5 millió ruszin is inkább lehet hozzánk csatlakozna - megúszva ezzel a besorozást- EU tagság!!!) - nyugat "boldog" mivel területe nőtt - Putyin nem morcos ő is kapott valamit ( van hivatkozási alapja h bezzeg a magyarok is bevonultak egyből ) sokat nem veszít -...OV ugyanolyan mint a Putyin...egy fajtából való...csak nekünk éppenséggel nincs haderőnk... épp elég egy kárpátaljai megszálláshoz de csak egy megszálláshoz nem támadáshoz, oroszok elvégzik a piszkos munkát (kiiktatják az ukrán maradék haderőt)....de ez összeesküvés elmélet szintje....DE!!! sajna logikusan levezethető - ergo figyelembe is lehet akár venni :s vélemény?
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ha mondjuk a borsodi romák most azt mondanák borsod az övék és kiválnak, és ezért fellépne ellenük a honvédség akkor a romáknak drukkolnátok???


Egyébként én csak a sok áldozatot sajnálom minkét oldalon. egy felesleges háborút vívnak én a vezetőiket küldeném be egy stadionba és játszanak ott last man standinget a nép meg jól szórakozhatna rajtuk. Részemről ennyi, részvétem az összes áldozat miatt! Sajnálom őket!

A borsodi példáddal van egy kis problem: ott nem csak romák élnek, Borsod nem csak az övék! De ha egy népszavazáson az ÖSSZES BORSODI TÖBBSÉGE függetlenedni akarna, attól kezdve nem az a kérdés, hogy Neked, nekem vagy akárki más kívülállónak tetszik-e a dolog és kinek drukkolunk, mert a tetszésünktől függetlenül bizony szerintem joguk van hozzá (önrendelkezési jog ugyebár, mint a demokrácia egyik fontos alapköve)! És a borsodi/kelet-nyugat és akármelyik-ukrajnai vagy bárhol érvényesítendő önrendelkezési jognak nem attól kellene függeni, hogy melyik nagyhatalomnak mik az érdekei. A világ viszont sajnos nem így működik, ebből lesznek a háborúk amit elsősorban a politikusok csinálnak, de mindig mást küldenek oda meghalni vagy megnyomorodni, nekem meg csak az marad, hogy a hozzászólásod második felével viszont teljesen egyetértsek.
 

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
Azért nem volt teljesen tiszta a kelet ukrajnai szavazás, ha visszagondolsz az akkori híradásokra. A "szakik" ahogy ti nevezitek őket, mindent megtettek, hogy csak a szimpatizánsaik tudjanak szavazni + még hamisították is a szavazatokat, mert volt olyan ahol többen szavaztam mint amennyi lakos volt egyáltalán. Ez már akkor sántított. Érthető, hogy nem ismerik el a szavazást sehol.
 

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
Olyan mint a magyar választási rendszer, mindenki tudja hogy saját magára írta a jelenlegi kormány és még kevesebb szavazattal is az Ők maradnak hatalmon, de senki nem tud ellene tenni. Lehet nálunk is polgárháborút kellene kirobbantani.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Pénteken mindenki számára világossá válhatott, hogy az orosz-ukrán konfliktus egy kisebb félreértés hatására akár valós háborúvá válhat. Miközben az orosz katonai konvoj sorsáról továbbra sem tudni semmit, Kijev segítséget kért a Nyugattól, Moszkva pedig már ki is segítette saját szövetségeseit.
http://nol.hu/kulfold/kijev-a-nato-hoz-fordult-segitesegert-1480695
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 873
113
A tegnap Luganszkra kilőtt második Tocska-U rakétát állítólag lelőtte a Népi Milícia légvédelme...?!
http://www.youtube.com/watch?v=QBZlkVIHiBU


boki, te tudsz -e, vagy olvastál -e erről valamit?

Én, úgy hallottam, hogy sikertelen volt a rakéta kilovése (meghibásodás).
Az onvédelmiseknek nincs mivel leloni ilyen rakétát. Ha lelovik nem maradt volna egészben.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<blockquote rel="Python">A tegnap Luganszkra kilőtt második Tocska-U rakétát állítólag lelőtte a Népi Milícia légvédelme...?!
http://www.youtube.com/watch?v=QBZlkVIHiBU


boki, te tudsz -e, vagy olvastál -e erről valamit?

Én, úgy hallottam, hogy sikertelen volt a rakéta kilovése (meghibásodás).
Az onvédelmiseknek nincs mivel leloni ilyen rakétát. Ha lelovik nem maradt volna egészben.</blockquote>

Köszi, meg is lepődtem volna, ha igaz lett volna ez a pletyka. ;) :p
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Szia ges1987
Nem tudom hogy a hk.-kat eladták-e a cseheknek, én nem láttam ilyen szerződést, anélkül meg bárki mondhat bármit. De ha mégis kohósítani akarják, akkor azokat nem egészben dobálják a kohóba, szét kell szerelni a cuccokat, és minél keletebbre viszik (országon belül), annál olcsóbb munkaerőt találnak a melóra.
Abban teljesen igazad van, hogy semmi érdekünk egy olyan ukrán állam támogatása, ami hatalomra jutása pillanatától a kisebbségek (köztük az oroszok és magyarok) elnyomására épít. A politika viszont nemcsak az érdekekről, hanem a lehetőségekről is szól, és mint OV mondta, az Oo. elleni szankciókkal "lábon lőttük magunkat" (azt mégse mondhatta nyilvánosan, hogy tökön szúrtuk magunkat), mégse maradhattunk ki belőle, mert ha az EU erre az érzékeny pontunkra lép az egyénieskedés miatt, sokkal többet veszíthettünk volna. Tetszik vagy nem tetszik, túl kicsik vagyunk ahhoz mind gazdaságilag, mind katonailag, hogy a külpolitikában önállóskodhatnánk, az EU-ba belépve meg az is eldőlt, ettől kezdve honnan osztják a lapot nekünk. Tehát el lehet felejteni, hogy ha az oroszok saját nagyhatalmi játszmájuk okán "belekotornak" Kelet-Ukrajnába, akkor nekünk is "megengedik" ezt Kárpátalján, nekünk ugyanis nem ők vezényelnek. Mint a példa mutatja, még Ukrajna se igazán önállóskodhat, pedig hozzánk képest "kicsit" nagyobbra nőttek, most mégis az USA és Oo. konfrontációja zajlik a területén, csak éppen az ukránok és az orosz helyi lakosság pusztul miattuk.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Azért nem volt teljesen tiszta a kelet ukrajnai szavazás, ha visszagondolsz az akkori híradásokra. A "szakik" ahogy ti nevezitek őket, mindent megtettek, hogy csak a szimpatizánsaik tudjanak szavazni + még hamisították is a szavazatokat, mert volt olyan ahol többen szavaztam mint amennyi lakos volt egyáltalán. Ez már akkor sántított. Érthető, hogy nem ismerik el a szavazást sehol.

Lett volna lehetősége pl. az ENSZ-nek, hogy feltételeket támasszon a népszavazás elismerésére, akár nemzetközi ellenőrzést is, ha már annyira demokratikusnak tartják magukat. Csakhogy ők sem azok, mert eleve elutasították a népszavazás elfogadását akármilyen körülmények között is történik, tehát pont ők tették lehetővé az általuk elutasított körülményeket - a saját demokráciájuk nevében - az ott élők demokráciája meg szerintük nyilván le van sz....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 873
113
<blockquote rel="boki">Kozben a Nato szállítogépek is érkeznek folymatosan Harkov, Dnyepropetrovszk reptereire. A héten a kanadai szállítmány után megérkezett a britt is.
Ők mit szállítanak oda?
</blockquote>

A kanadaiak onvédelmi felszerelést szállítottak (koztuk loszert is)
Az angolok golyoállo mellényeket, katonai felszerelést, élelmiszer csomagot.
Ezt az a szállíto országok állítják. Valojában még mi van a szállítmányban nem tudni....