<blockquote rel="Kuruc71"><blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="zeal">
Hátulról jött neki az áldás a bal oldalról? :O
Bamm el is hiszem hogy csend van róla nyugaton, mögöttük az ukránok voltak.
Akkor megdől az hogy szemből lőtték a szakik BUK-al.
</blockquote>
Ez a gep mugotti robbanas nekem nem "egyenes"
1. ) A pilotafulke a legtavolabbi pontja a gepnek ezen elmelet szerint a robbanasi pontol. Ennek ellenere gyakorlatilag ott a legsurubb a repeszserules !!!
A repeszserules surusege a BUK harci reszet valamint az igy adodo cca 25-35 meteres tavolsagot figyelembeveve kizarja hogy valoban ott legyen a robbanas. Egyszeruen 30 meteren a repeszsuruseg mar tobb nagysagrendel kisebb !
Szerintem a szarnyvegeken es a pilotafulken levo serulesek iranya 180 fokos elterest mutat. Az az szerintem a robbanas valahol a gep baloldalan a szarny elott tortent.
</blockquote>
Nem. Nekem az jön le, hogy a rakéta hátulról jött, a szárnyával végigvágta a gép szárnyát, majd a pilóta mellett robbant.
Itt a rakéta repeszszórási képe:
http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=131232590&t=9120320
</blockquote>
Ha tauklrol jott volna akkor eloszor is mar elmukodott volna legkesobb a vizszintes vezersik elhagyasa utan mivel onnantol a kozelsegi gyujto kapta volna a "tavolodom robbants" parancsot.
Ezen kivul a raketa alulrol jott igy nem ertem hogyan tudhatta volna a repulogep szarnyat felulrol atrepulni ?
A pilotafulke oldalan levo repeszserulesek surusegebol es iranabol valoban arra lehet kovetkeztetni hogy a robbanofej az valahol a szarny es a fulke kozott robbant oldalaval kozel parhuzamosan a geppel.
A kerdes hogy honnan jott.
Johetett hatulrol de nem csak a robbanasa helye csokkenti ennek a valoszinuseget illetvetve de az is hogy a keleti uki BUK az igy mar szerintem kint lett volna a hatotavbol.
Logika ( nem erzelmek ) szerint ( a masik verziot sem kizarva mivel tudni nem tudjuk mi volt ott csak talagatunk ) az latszik valoszinunek hogy a raketa valoban szembol kozel szembol jott. A kerdes innentol hogy a gep a talalat pillanataban merre nezett.
Ezt a fekete doboz adataibol nagyon pontosan kilehet majd olvasni. Igy a gep ha nem is ujjal de az orraval fog az elkovetore mutatni.
szerintem