[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mashogy felteve a kerdest ha az ukik csinaltak volna ezt akkor mennyire tartanank oket a hunyonak ?

Semennyire, mert nem hozná le sem a nyugati média, sem a vizsgálatot folytatók nem beszélnének róla. Amerikai oldalról elég nagy a nyomás, hogy milyen irányba kell elmennie a nyomozásnak, még le sem esett a gép és 0 bizonyték alapján telekürtölték a világot, hogy a szakadárok lelőtték a gépet.

Véleményed szerint, ha sikerül a roncsok meg a feketedobozok alapján kideríteni és bebizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy az ukránok lőtték le, akkor hagynák az amerikaiak, hogy a lehető leggyorsabban és ebben a formában a jelentés nyilvánosságra kerüljön annak minden következményével együtt? Vagy inkább húznák az időt / átírnák, hogy nem egyértelmű / átírnák, hogy nincs megfelelő bizonyíték / beleírnák, hogy a szakadárok voltak?

<blockquote rel="zeal">
10346004_677242762350519_3295368871280711203_n.jpg

Jól látszanak a BUK két féle repeszének a nyomai. Szép a rajz, de nem működött volna el a közelségi gyújtó a szárnynál?</blockquote>
A bal fölső elem nem illik bele a rajzba.

"A Nyugatnak ahhoz hasonló módon kellene támogatnia Ukrajnát, ahogyan az Iszlám Állam nevű szélsőséges milícia ellen harcoló iraki erőket segíti - mondta az ukrán külügyminiszter egy csütörtöki német lapinterjúban.

Pavlo Klimkin az Express című kölni lapnak adott interjúban kiemelte, hogy következetes lépés lenne a Nyugat részéről, ha "technikai és katonai támogatást nyújtana Ukrajnának a terrorizmus elleni harchoz, hasonlóan ahhoz, ami Irak esetében jelenleg történik", mert az ukránok küzdelme "az Európai Unió elemi érdeke".

Ukrajnának emellett az "európai reformok" végrehajtásához is segítségre van szüksége - tette hozzá Pavlo Klimkin, aki szerint egy gazdasági és politikai támogatási programot, "ukrán Marshall-tervet" kellene összeállítani, a program vezetést pedig Németországnak kellene vállalnia."

http://inforadio.hu/hirek/kulfold/hir-660627

A fickó nem éri fel ésszel, hogy abban a pillanatban, amikor amerikai bombák hullanának Kelet-Ukrajnában, ő meg egy Iszkanderrel kerülne közelebbi kapcsolatba.

<blockquote rel="gacsat"><blockquote rel="zeal">

Jól látszanak a BUK két féle repeszének a nyomai. Szép a rajz, de nem működött volna el a közelségi gyújtó a szárnynál?</blockquote>

A foton a rajzolo berajzolta a repeszek nyilasi iranyat. Amerre fele a repeszek mar egyre ritkabbak. Ez az irany pont a pilotafulkere mutat. A valosagban viszont ott a legsurubb a repeszserules.

Ez most akkor hogy van ???

</blockquote>
Tessék, itt egy neked való olvasmány:
http://acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/Talk:Crash_of_Malaysia_Airlines_flight_MH17/BUK_Tracking

Közbe vadul keresem azt a gugli térképet, amit valaki a térségben levő légvédelemről csinált, de nem találom, pedig ide is, és az Index Fórumba is betettem.

Közbe vadul keresem azt a gugli térképet, amit valaki a térségben levő légvédelemről csinált, de nem találom, pedig ide is, és az Index Fórumba is betettem.

Kicsit megszégyenülve, de megkérdezem:

A zindex fórumáról tévedtél ide vagy esetleg innen züllöttél oda?

<blockquote rel="gacsat"> Közbe vadul keresem azt a gugli térképet, amit valaki a térségben levő légvédelemről csinált, de nem találom, pedig ide is, és az Index Fórumba is betettem.

Kicsit megszégyenülve, de megkérdezem:

A zindex fórumáról tévedtél ide vagy esetleg innen züllöttél oda?</blockquote>

Mindkettőbe vagy 10 éve írkálok. Az indexet viszont rég nem olvasom.

<blockquote rel="Kuruc71">Az eset utan az oroszok azonnal visszavontak a BUK kat es helyettuk alacsonyabb hatotavolsagu es hatomagassagu de minden idoben es napszakban alkalmazhato OSZA inditokat kuldott a szakadaroknak.
Bizonyítékod van rá? :)</blockquote>

Remelem viccelsz mert csak itt par hsz el fentebb ott az OSZA raketaja de ezen kivul van par foto is az inditorol szakadar kezen.

Nem tudjuk, hogy milyen rozoga, nem mondta senki, hogy biztos az volt, csak arra kenték volna, ha úgy alakul. Az a gép aznap épp szemben állt a repülő útvonalában, 35 km-re a lezuhanási helytől.

http://graphics.wsj.com/mh17-crash-map/

Az a helyzet hogy még messzebb volt ennél. Nem volt Sniznében akkor a Buk. Felvételek vannak róla hogy kara délután (a pontos időre nem emlékszem már) kb 12:00-14:30 közt levitték a Saur -Mogil lábához , ide:

Shakhtars'kyi district
Donetsk Oblast, Ukrajna
47.923300, 38.741891

Figyelembe véve, hogy a hollandok és az ausztrálok még nem is látták a roncsot, amikor már az oroszokat anyázták kézenfogva, én se engedném őket tevékenykedni a helyszínen: mit akarnak vizsgálni, ha már kész van az eredmény? Talán bizony a roncsokat és egyéb nyomokat szeretnék a végeredményhez igazítani?

Ja !

Mindenkinek a szeme elott !!!

Amikor ott vannak a malaj legitarsasag kepviseloi is meg argus szemekkel figyelik oket.

Amugy az egesz onnan indult hogy az ukik akadalyozzak a vizsgalatot mire irtam amit irtam erre jott az hogy ja akkor azert a szakadarok mert a csunya ausztral hollandok meg elakarjak tuntetni a nyomokat.

Logikus !!!

<blockquote rel="Kuruc71"><blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="zeal">

Hátulról jött neki az áldás a bal oldalról? :O
Bamm el is hiszem hogy csend van róla nyugaton, mögöttük az ukránok voltak.
Akkor megdől az hogy szemből lőtték a szakik BUK-al.

</blockquote>

Ez a gep mugotti robbanas nekem nem "egyenes"

1. ) A pilotafulke a legtavolabbi pontja a gepnek ezen elmelet szerint a robbanasi pontol. Ennek ellenere gyakorlatilag ott a legsurubb a repeszserules !!!

A repeszserules surusege a BUK harci reszet valamint az igy adodo cca 25-35 meteres tavolsagot figyelembeveve kizarja hogy valoban ott legyen a robbanas. Egyszeruen 30 meteren a repeszsuruseg mar tobb nagysagrendel kisebb !

Szerintem a szarnyvegeken es a pilotafulken levo serulesek iranya 180 fokos elterest mutat. Az az szerintem a robbanas valahol a gep baloldalan a szarny elott tortent.

</blockquote>
Nem. Nekem az jön le, hogy a rakéta hátulról jött, a szárnyával végigvágta a gép szárnyát, majd a pilóta mellett robbant.
Itt a rakéta repeszszórási képe:
http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=131232590&t=9120320
</blockquote>

Ha tauklrol jott volna akkor eloszor is mar elmukodott volna legkesobb a vizszintes vezersik elhagyasa utan mivel onnantol a kozelsegi gyujto kapta volna a "tavolodom robbants" parancsot.

Ezen kivul a raketa alulrol jott igy nem ertem hogyan tudhatta volna a repulogep szarnyat felulrol atrepulni ?

A pilotafulke oldalan levo repeszserulesek surusegebol es iranabol valoban arra lehet kovetkeztetni hogy a robbanofej az valahol a szarny es a fulke kozott robbant oldalaval kozel parhuzamosan a geppel.
A kerdes hogy honnan jott.

Johetett hatulrol de nem csak a robbanasa helye csokkenti ennek a valoszinuseget illetvetve de az is hogy a keleti uki BUK az igy mar szerintem kint lett volna a hatotavbol.

Logika ( nem erzelmek ) szerint ( a masik verziot sem kizarva mivel tudni nem tudjuk mi volt ott csak talagatunk ) az latszik valoszinunek hogy a raketa valoban szembol kozel szembol jott. A kerdes innentol hogy a gep a talalat pillanataban merre nezett.

Ezt a fekete doboz adataibol nagyon pontosan kilehet majd olvasni. Igy a gep ha nem is ujjal de az orraval fog az elkovetore mutatni.

szerintem

Aztán meg, ha a gép szárnyin levő sérülések szögeit csa<blockquote rel="gacsat"> Aztán meg, ha a gép szárnyin levő sérülések szögeit csak egy kicsit is rosszul mérték fel, vagy rosszul vannak a rajzon, akkor simán repülhetett a rakéta előről, és az orra darabjai szaggatták föl a szárnyat.

Akar ez is lehet.

"Csökkentse a gázfogyasztást! - az ország túlélése a tét

Andrej Kobolev, a Naftogaz állami gázvállalat vezetője az ITAR-TASZSZ jelentése szerint rámutatott, hogy miután június 16-dikán Oroszország leállította a gázszállítást Ukrajnának, csak az Európából érkező szállításokra számíthatnak. Ezért ahhoz, hogy átélhessék a fűtési szezont, 20 százalékkal csökkenteni kell a gázfogyasztást. A Kyiv Post azonban úgy értesült, hogy a válságkezelő központ országosan 30 százalékos megtakarítást ír elő."

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/csokkentse_a_gazfogyasztast_az_orszag_tulelese_a_tet.585537.html

http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_hirei&hid=5325

Andrej Purgin, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnökhelyettese szerint az ukrán hadsereg vesztesége már elérte a 10 ezer főt az április óta tartó kelet-ukrajnai háborúban. A szeparatisták ezzel szemben 2-3 ezer főt veszítettek.

<blockquote rel="cinikus"><blockquote rel="Kuruc71">Az eset utan <b>az oroszok azonnal visszavontak a BUK kat</b> es helyettuk alacsonyabb hatotavolsagu es hatomagassagu de minden idoben es napszakban alkalmazhato OSZA inditokat <b>kuldott</b> a szakadaroknak.
Bizonyítékod van rá? :)</blockquote>
Remelem viccelsz mert csak itt par hsz el fentebb ott az OSZA raketaja de ezen kivul van par foto is az inditorol szakadar kezen.
</blockquote>
Baromira nem viccelek: nem csupán azt állítottad, hogy a szakadároknak van OSA-ja, hanem ennél kicsit többet és meredekebbet. Szóval viríts valami bizonyítékot.

<blockquote rel="cinikus">Figyelembe véve, hogy a hollandok és az ausztrálok még nem is látták a roncsot, amikor már az oroszokat anyázták kézenfogva, én se engedném őket tevékenykedni a helyszínen: mit akarnak vizsgálni, ha már kész van az eredmény<b>?</b> Talán bizony a roncsokat és egyéb nyomokat szeretnék a végeredményhez igazítani<b>?</b>

Ja !

Mindenkinek a szeme elott !!!

Amikor ott vannak a malaj legitarsasag kepviseloi is meg argus szemekkel figyelik oket.

Amugy az egesz onnan indult hogy az ukik akadalyozzak a vizsgalatot mire irtam amit irtam erre jott az hogy ja akkor azert a szakadarok mert a csunya ausztral hollandok meg elakarjak tuntetni a nyomokat.

Logikus !!!

</blockquote>
A kérdőjelet ismered? :DDD (Ha már egy mondat értelmezése kifog rajtad.)

Ezt a repülőbalesetet nem lehetne inkább itt megtárgyalni?

Repülőesemények (balesetek, szerencsétlenségek)

Kuruc lehet ha elkerülte a figyelmedet a kérdésem, uh újra próbálkozom.

Véleményed szerint, ha sikerül a roncsok meg a feketedobozok alapján kideríteni és bebizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy az ukránok lőtték le, akkor hagynák az amerikaiak, hogy a lehető leggyorsabban és ebben a formában a jelentés nyilvánosságra kerüljön annak minden következményével együtt? Vagy inkább húznák az időt / átírnák, hogy nem egyértelmű / átírnák, hogy nincs megfelelő bizonyíték / beleírnák, hogy a szakadárok voltak?