Hogy ON legyek, szerintetek mikorra várható az átfogó uki támadási kísérlet?
Napok vagy hetek?
Mert abban biztos vagyok, hogy Porosenko a választások előtt megpróbálja teljesen megsemmisíteni a szakikat.
Szerintem max 2 hét, de inkább egy.
Még tűrhető időjárási viszonyok ideálisabbak lennének az Ukránoknak, ugyanakkor hadianyagraktárakat és megfelelő utánpótlási útvonalakat kell kiépíteniük. A most besorozattakkal nem sokra mennének 2 hetes kiképzéssel. Tehát leginkább a már meglévő állomány ráncbaszedésével kellene foglalkozniuk. Amit nem tudom hogyan tudnak megoldani, mert a propaganda ellenére egyrészt tudniuk kell hogy mivel állnak szemben, másrészt az Orosz ajkú katonákban valószínűleg egyre kevésbé bízhatnak. És ez paranoiásokká teheti őket (lásd újabb letartóztatási hullám) Nem tartom kizártnak akár nagyobb egységek átállását sem, akár harc közben a milícia oldalára.
Ugyanakkor figyelmeztető lehet számukra a milíciánál megjelenő 10-12 ezer kozák, és a frissen kiképzett újoncok. A milíciánál most kezdenek megjelenni az Oroszországban 4 hónapos kiképzésen átesettek, és a hírek szerint szép számmal vannak Orosz kiképzők. Bármilyen fura is, de a milíciánál sokkal jobban kiképzettek az újoncok mint az Ukránoknál.- és már jönnek a fiatalok is...
A Dél-Keleti régiókban pedig egy pillanatra nem lankadhat a figyelmük, mert gyakorlatilag ellenséges területen vannak. Bármikor számíthatnak partizán akciókra, ahogyan eddig is. És bármikor kisebb nagyobb milícia csoportok alakulhatnak úgymond "spontán" a hátukban. Minden csapat és hadianyag mozgásukat gyakorlatilag tudja a milícia... Bármerre is mozognak, bármit is építenek ki, azt fokozottan kell védeniük, különben ugyanúgy járnak ahogyan eddig, és akkor Poroshenko számára a választások elhalasztása lesz az egyetlen lehetőség hatalma megőrzésére-talán.
A lényeg: Szerintem a támadás időpontja elhatározás kérdése az Ukránoknál. - Mondhatni mikor gyűjtenek elég erőt/magabiztosságot. Mert mindeközben látniuk kell azt is, hogy minden egyes nappal nemcsak a milícia erősödik, hanem Novorossia eszménye is.