[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 118
82 873
113
<blockquote rel="boki">Kb. 10 évre lenne szuksége Ukrajnának az atomfegyver eloállításához.

Mi miatt kene nekik annyi ido? Minden technologia a rendelkezesukre all.
</blockquote>

Igaz, hogy rendelkezésukre áll minden: urán, atomeromuvek, tudás, SZU-bol orokolt gyárak, de a 17 atomreaktor zárt ciklusu. Az urándúsításhoz pár reaktort fel kéne szabadítani, ami nem olcso és kb. 10 éves folyamat.
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
az ukrán hadsereg támadta meg a keleti megyéket, mert azok tiltakozni merészeltek, amikor elvették tőlük a kisebbségi jogokat egy olyan országban, ahol a kisebbségek min. a lakosság 1/4 részét adják (velük együtt az ottani magyaroktól is!).

Azert tamadtak meg a keleti megyeket az ukranok, mert ott kulonbozo fegyveres csoportok megkezdtek a rendororsok es laktanyak megszallasat, sajat maguk felfegyverzeset, elkergettek a polgarmestereket es egy olyan nepszavazast szerveztek az elszakadasrol, melyrol meg Putin is le akarta beszelni oket. Azt az aggalyos nyelvtorvenyt meg harom nap alatt visszavontak, szoval ez eleg gyenge magyarazat...

Amikor a grúzok azzal kezdték a "felszabadító" háborút, hogy egy szép éjszakán rakéta-sorozatlövőkkel támadtak meg egy határ menti várost

Szerencsetlen gruzok ugyan hulyek voltak, de az oroszok is kavartak ott a szart nem kicsit. Ott is ugyanez az elszakadas musor volt, amit ugyanugy csak a Kreml ismert el, meg elindult az orosz utlevelosztas, meg aztan az orosz Mig29 is gruz legterben lotte le a gruz hadsereg UAV-jet (<small>Amit az oroszok persze vehemensen cafoltak, azt allitottak, hogy az egy abhkaz L39 volt, de ekkor nyilvanosagra hoztak drone felveteleit es tisztan latszott, hogy egy Mig29 volt. Erre jott az ujabb orosz magyarazat, hogy az biztos egy NATO orszag odatevedt repuloje volt! :) </small>), majd ozonlottek az orosz "bekefenntartok"... szoval volt ott agresszio boven. Azt is hozzatennem, hogy a konfliktus elso aldozatai gruz rendorok voltak, akiknek a kocsijat felrobbantottak. Ha ezt elolvasod, latni fogod, hogy ki mennyire volt hibas es aldozat. Persze Saakashvili csunyan elszamitotta magat, dehat a tortenetnek ezt a reszet mar mindenki ismeri.

Viszont meg mielott ismet olyan vadak ernenek, hogy a sok Ignore ellenere is off-topic visze<b>m</b>(!) a beszelgetest, terjunk vissza a relevans temara :)
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Igaz, hogy rendelkezésukre áll minden: urán, atomeromuvek, tudás, SZU-bol orokolt gyárak, de a 17 atomreaktor zárt ciklusu. Az urándúsításhoz pár reaktort fel kéne szabadítani, ami nem olcso és kb. 10 éves folyamat.

Az elso atombombat 2-3 ev alatt keszitettek el. 2014-ben meg minden rendelkezesre allo technologiaval 10 ev lenne?
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
akik persze Putin szerint csak "helyi onvedelmi erok" voltak :)

Ha azok nincsenek ott akkor hasonló lenne mint ukrajnába.
Megérte volna? és még most is bizonytalan harc folyna mindkét oldalon a Krímen, ez jobb lenne?
Volt ellentüntetés a kis zöld emberek ellen? nem, sőt!.., lehetett volna hisz ott voltak még az ukránok katonák is és senki sem tartotta őket vissza.
 

karokatona

New Member
2014. szeptember 18.
1
0
1
<b>Új hozzászóló vagyok, de régi olvasó.</b>
Atomerőműben nem lehet uránt dúsítani, plutóniumot azonban elő lehet állítani, igaz nem minden típusú atomerőműben.
A nyomott vizes erőművek (Paks, Energodar stb.) nem alkalmasak fegyver minőségű plutónium előállítására.
Az RBMK reaktorokban (pld. Csernobil) viszont lehet Pu 239 izotópot (ez alkalmas atombomba készítésére) készíteni, ugyanis üzem közben lehet a fűtőelemeket cserélni.
Ahhoz, hogy az U 238 izotópból neutron besugárzás által keletkezett keletkező Pu 239 izotóp a további neutron befogás miatt ne alakuljon át Pu 240 izotóppá, a fűtőelemeket rövid üzemidő után ki kell emelni a reaktorból és ki kell vonni valamilyen eljárással a Pu 239 izotópot. (8 kg Pu-239 szükséges egy fegyver előállításához)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/europa-el-akarja-tuntetni-az-ukrajnai-oroszajku-kozossegeket
"Nem befolyásolja a kelet-ukrajnai területek függetlenségi igényeit a tegnap elfogadott törvény, amely a donyecki és luganszki különleges státusú részek önrendelkezését mondja ki - közölte Andrej Purgin, az úgynevezett Donyecki Népköztársaság első miniszterelnök-helyettese a BBC-nek...
...Purgin azzal vádolta Európát, hogy csendben el akarja tüntetni az oroszajkú közösségeket Ukrajnában.
„Ezrek haltak meg, akik az oroszajkúak jogaiért harcoltak. Azért, hogy joguk legyen egy orosz világhoz tartozni, azért, hogy joguk legyen orosznak lenni..."
 

kovikopasz

Member
2011. június 2.
347
0
16
Porosenko: Utasításokért az Egyesült Államokba
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_09_18/Porosenko-Utas-tasokert-az-Egyesult-Allamokba-9368/

Nyugati szankciók arról tanúskodnak, hogy lemondtak a WTO alapelveiről
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_09_18/Nyugati-szankciok-arrol-tanuskodnak-hogy-lemondtak-a-WTO-alapelveirol-7730/
 

vadani

Member
2014. május 3.
417
0
16
Egy érdekes cikk, az ukrán hadseregről. Érdekes lenne számszerűen látni, hogy most mijük is van pontosan.

http://www.military-informant.com/index.php/news/6847-poteri-ukrainy-voennoj-tekhniki-uzhe-dostigli-8-tys-edinits.html
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/az-europai-parlament-blokad-ala-akarja-helyezni-az-orosz-gazdasagot
"Az Európai Parlament azt akarja, hogy Oroszországot gazdasági blokád alá helyezzék, valamint arra ösztönzi az EU-tagállamokat, hogy fegyvert és hadifelszerelést küldjenek Ukrajnának. Ez szerepel az Európai Néppárt javaslatában és az Európai Parlament közös állásfoglalásában.
„Az Európai Parlament figyelembe veszi azt a tényt, mely szerint a tagországok készek fegyvert szállítani Ukrajnának és a védelmi szférában a szükséges technikai felszerelésekkel ellátni Ukrajnát. Egy ilyen lehetőséget a newporti NATO-csúcson jóváhagytak”- szerepel az állásfoglalás egyik pontjában.
A dokumentumban ezenkívül az Oroszországgal szembeni szankciók erősítésére is vannak felhívások – írja a Podrobnosti.ua internetes hírportál.
„Az Európai Parlament felszólította az EU-t arra, hogy bővítse és szigorítsa a szankciókat azért, hogy az orosz pénzügyi és gazdasági szféra blokád alá kerüljön, ezenkívül Oroszországot ki kell zárni a nukleáris együttműködésből és Swift rendszerből, az orosz fegyverexportra pedig teljes egészében embargót kell bevezteni” – szerepel egy másik rendelkezésben."
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 928
113
30 millió dollár nyomravezetői díj ha valaki bizonyítékot hoz a maláj gép lelövőjének személyét illetően.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140918-harmincmillio-dollaros-nyomravezetoi-dijat-tuztek-ki-a-malaj-gep-lelovoinek-kezre-keritoinek.html

azt hiszem 1-2 ember el lesz téve láb alól
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 118
82 873
113
<blockquote rel="boki">Igaz, hogy rendelkezésukre áll minden: urán, atomeromuvek, tudás, SZU-bol orokolt gyárak, de a 17 atomreaktor zárt ciklusu. Az urándúsításhoz pár reaktort fel kéne szabadítani, ami nem olcso és kb. 10 éves folyamat.

Az elso atombombat 2-3 ev alatt keszitettek el. 2014-ben meg minden rendelkezesre allo technologiaval 10 ev lenne?</blockquote>

"Piszkosbombát " tudnának az ukránok rovid ido alatt létrehozni, de egy atomtoltet eloállítása komplikált feladat és nem olcsó. Mindent a 0-rol kell nekik kezdeni. Az urándúsításnak is megvan a technologiai eljárása.(lásd karokatona Hsz-ét)
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="emel">Ugyanezt játsszák az ukránok, nekik "jár" a függetlenség, de tőlük aztán ne merjen függetlenedni senki, mert megkapja a magáét!

Ugye azert latod, hogy nem ugyanarrol van szo? Az egyik egy targyalasos folyamat volt, a masik meg egy egyoldalu szandek es fegyveres felkeles... Gruzia ditto.
</blockquote>

A nagy kutyafülét volt ott tárgyalás, kimondták a Szu. megszűnését, az Oroszországon kívüli területek pedig egyoldalúan kikiáltották a függetlenségüket, és azt mondták, ez a Független Államok Közössége (FÁK, ez se élt sokáig.) Emlékeztess már rá légy szíves, melyik utódállamban mikor volt népszavazás a területek hovatartozásról. A kutyát meg nem kérdezték/szavaztatták, hogy ki kihez is akar tartozni, aki kapta, az marta a területeket a rajta élőkkel együtt. És érdekes, akik azóta is nagy hangon hirdetik, hogy nem lehet a határokat módosítani Európában, akkor olyan mély kussban voltak, hogy a bányászbéka segge is magasabban volt náluk. Nem mintha sajnálnám a Szu.-t, félre ne értsük, de mi is ez a kettős mérce már megint?! Akkor lehetett, most meg nem?! 25 éve mást se csinálnak, mint határokat rajzolnak újra közép és kelet és dél-Európában mindenféle népszavazás mellőzésével, ÉLJEN A DEMOKRATIKUS ÖNRENDELKEZÉSI JOG, ha ez neked így tetszik! Régen is így csinálták, lettek is belőle háborúk, és mindig a szerencsétlen ágyútöltelékek meg a civilek pusztultak a politika aljassága miatt. Tárgyalásos megoldás - kivételesen - Csehszlovákia szétválásakor volt, ott nyugi is van.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 047
113
Azert tamadtak meg a keleti megyeket az ukranok, mert ott kulonbozo fegyveres csoportok megkezdtek a rendororsok es laktanyak megszallasat, sajat maguk felfegyverzeset, elkergettek a polgarmestereket es egy olyan nepszavazast szerveztek az elszakadasrol, melyrol meg Putin is le akarta beszelni oket. Azt az aggalyos nyelvtorvenyt meg harom nap alatt visszavontak, szoval ez eleg gyenge magyarazat...
<b>Hazudsz.</b> A puccs előtt szó nem volt elszakadásról és krími balhé előtt sem volt szó fegyveres szervezkedésről. De az már ekkor világos volt, hogy az újonnan hatalomra került ukránok mindent megtesznek a kisebbségek ellen. Sehol nem voltak még fegyveres csoportok, amikor a még bőven fegyvertelen orosz kisebbségiek tüntetéseit már ütötték-verték az ukránok. A fegyveres balhé akkor kezdődött, amikor a nyugat-ukrajnai "hazafiak" indultak a keleti (és a többi oroszok által is jelentős arányban lakott) megyékbe rendezkedni. A szavazás csak ezek után jött jóval.

Szerencsetlen gruzok ugyan hulyek voltak, de az oroszok is kavartak ott a szart nem kicsit. Ott is ugyanez az elszakadas musor volt, amit ugyanugy csak a Kreml ismert el, meg elindult az orosz utlevelosztas, meg aztan az orosz Mig29 is gruz legterben lotte le a gruz hadsereg UAV-jet
<b>Hazudsz.</b> A sztori sokkal régebbre nyúlik vissza. Hogy túl messzire ne menjünk, az abházok például már 1989-ben balhéztak a grúzokkal. Csak, hogy tudd: ekkor még Szovjetunió volt, nem Oroszország. Az oroszok keverték, mi? :DDDDD
1992-ben a grúzok kicsit elmérték a farkukat (szokás szerint, mondhatni :DDD), akkor kezdődött a balhé, amibe később már valóban beszálltak az oroszok is. A nagy pofa egészségtelen, ha nincs mögötte tudás vagy erő. Figyelsz? :DDD
Aztán: Koszovó, apafej, Koszovó. Ha nekik lehet, akkor az abházoknak is és az oszétoknak is, világos? Vagy ez valami rasszista hozzáállás, hogy nekik nem lehet? Hmm?
Ráadásul - <b>hazudozol</b>, maradjunk annyiban, mert az sokkal pontosabb a tevékenységedre nézve - az oroszok baromi sokáig nem ismerték el Abházia és Dél-Oszétia függetlenségét.
Igen, az baromi hihető, hogy valaki egy UAV-vel saját maga felett nézelődik, ráadásul egy támadást megelőzően. Rajtad kívül ezt a baromságot itt senki nem veszi be.

...nekem sem kell, hogy tetszen, ahogy masok a vegletekig elfogultak a masik oldallal szemben es minden olyan informaciot az ertekrendjuk maximalis sarbatiprasakent ertekelnek, melyben barmi negativ hangzik el az orszag ugyes-bajos dolgairol?!
Nincs ezzel gond, ha az az "információ" tényszerű. Ha nem az, akkor az csak egy baromság, arra meg itt senki nem kíváncsi.

Egyertelmu bizonyitekokat ki lehet nevetni, de az nem elitelendo gyakorlat, amikor az undorito stilusu balradon nyiltan hazugsagokat terjesztenek es ezt meg teljesen irrelevans fotokkal is probaljak alatamasztani... ez csak "illusztracio" felkialtassal?
Egyértelmű bizonyíték? Mint például? :DDDDD Azt tudjuk, hogy az Ukrajnába benyomuló, az orosz sereg tényleges létszámánál eddig minimum kétszer nagyobb sereget láttak már a nyugati sajtó munkatársai és az ukrán kormány hívei, de hitelt érdemlő fotót vagy videót egyszer sem tudtak erről felmutatni, igaz, nem is nagyon próbálkoztak vele.
Ha nem vagy képes felérni ésszel, hogy az illusztráció mit jelent, akkor szvsz. itt semmi keresnivalód nincs, mert ennél bonyolultabb dolgokat sem fogsz felfogni, ahogy azt sűrűn bizonyítod is.

Miert is kinlodok en megis neha itt? Leginkabb azert, mert nem szeretnem, hogy egy semleges olvaso azt gondolna, hogy ennyire egyoldalu a valosag.
Szerintem az itt folytatott és nem éppen áldásos tevékenységedre két magyarázat lehetséges:
a) ez a munkád, tehát nincs más választásod;
b) a hülyeség szorgalommal párosul nálad.
Szerintem a b) a helyes válasz. :D

Lehet mutogatni a jobb szektorra, de mint mondtam a masik oldalon is harcolnak nyiltan nacionalista es <b>naci</b> emberek/csoportok.
Nos, rendkívül bizarr, de valóban vannak náci oroszok Oroszországban. Az ő részvételüket viszont nem tudod bizonyítani a szakadárok soraiban, így már megint csak a szád jár, ismét csak azért, hogy az ukránok bűneit relativizáld. Ugyanis, ha netán igaz is, amit állítasz, az a világon semmi alól nem menti fel az ukránokat.

Miert nem ismerjuk el, hogy a Oroszorszag "is kőkeményen támogatja a <del>ukrán</del> DPR/LPR vezetést
Itt már többen leírták, hogy szerintük (szerintünk) mivel nyomják az oroszok a szakadárokat. Sőt, még azt is többen leírtuk, hogy a GRU/VDV szpecnaz is holtbiztosan jelen van a térségben (is). Szokj már le a hazudozásról, ha azt akarod, hogy ne valami félkegyelmű trollként tekintsenek itt rád...

még a kezdetek elöttől (ők [is] robbantották ki a fegyveres harcokat)
LOL

akinek a hadserege és <del>jobb szektoros</del> pl. Russian National Unity magán bandériumai is eléggé érintettek az emberi jogok súlyos megsértésében"?
Bizonyíték még mindig semmi, ugye? :DDD Bandériumok nem nagyon vannak Oroszországban, ennek a leírásnak ugyanis egyetlen szervezet sem felel meg ott - valamint máshol se nagyon, de ezzel te ne törődj, a végén a tények még jobban összezavarják az elméd. :DDDD
Biztos is, hogy vannak ilyen arcok a szakadárok között, mert az eddig is széles körben reklámozott volt orosz részről, hogy sok önkéntes ment harcolni a banderisták és a kormánycsapatok ellen.
Egyébként bizonyosan vannak ezen önkéntesek között olyanok, akik tagjai a Névtelen Alkoholisták Oroszországi Klubjának, valamelyik orosz sakkszervezetnek, a bélyeggyűjtők egyesületének és így tovább. Tehát minden orosz sakkozó háborús bűnös, igaz? :DDDD Erőlködj még ezen egy picit, jó?

Es vegul, Oroszorszagnak olyan ertelemben kell megszuntetni a beavatkozast, hogy amikor egy orszag regularis hadseregenek tagjai nagy szamban es a nekik kiosztott fegyverzettel vesznek reszt harci cselekmenyekben egy masik orszagban, az ottani allam hadserege ellen, az mar nem polgarhaboru. Akarmennyire is hangzottak el itt mindenfele nevetseges allitasok, a NATO eleddig sem fegyverzettel, sem katonakkal nem tamogatta Ukrajnat, mig Oroszorszag nyakig benne van.
Oroszországnak te nem dirigálsz - meg más sem. :D Majd akkor szüntetik be a beavatkozást, ha elérték a céljaikat. Amíg nem, addig az ukránok szívni fognak azért, mert a kormányuk az amerikaiak csicskájaként funkcionál és a legcsekélyebb mértékben sem foglalkozik a saját polgárai (és így az ország) érdekeivel, legyen az ukrán és/vagy orosz, magyar, ruszin vagy lengyel nemzetiségű.
A <b>katonai</b> segítségnyújtás nem csak és kizárólag katonák és fegyverek küldésével valósítható meg. :DDD
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>„Azert tamadtak meg a keleti megyeket az ukranok, mert ott kulonbozo fegyveres csoportok megkezdtek a rendororsok es laktanyak megszallasat, sajat maguk felfegyverzeset, elkergettek a polgarmestereket es egy olyan nepszavazast szerveztek az elszakadasrol, melyrol meg Putin is le akarta beszelni oket.”</i>

Nem igaz.

Azért támadták meg a keleti megyéket, mert miután külföldi pénzen idegen orvlövészek forradalmi/polgárháborús helyzetet produkáltak a Majdanon, Janukovics fogta a sátorfáját és távozott. Távozott, miután az EU-val kötött választási megállapodás betartását már nem várta meg a „<i>valakik</i>” által szponzorált és felfegyverzett szélsőjobb.

Azért támadták meg a keleti megyéket, mert az ott élő ukrán és orosz lakosság ezek után aktívan és passzívan támogatta a saját védelmükben fegyverkező „<i>szélsőkeleti szakadárokat</i>”.

Azért támadták meg a keleti megyéket, mert a jó minőségű termőföldeken túl keleten koncentrálódik a nehézipar döntő része, keleten található a legnagyobb ukrajnai palagáz mező illetve az azovi tengerparton van az egyik legnagyobb, a közép-ázsiai régióból érkező gáz fogadására alkalmas gáztározó rendszer.

Azért támadták meg a keleti megyék városait barbár módon, mert Oroszországot testvérháborúba akarták rántani Ukrajna ellen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 118
82 873
113
<blockquote rel="Roni">Ha azok nincsenek ott akkor hasonló lenne mint ukrajnába.

Vagy pedig lenne egy egyseges Ukrajna, konfliktusok nelkul... ki tudja?!

lehetett volna hisz ott voltak még az ukránok katonák is és senki sem tartotta őket vissza.

Plusz volt egy maximalisan elcsalt referendum is... :)
</blockquote>

Egységes, konfliktus nélkuli Ukrajna akkor lett volna, ha nincs puccs, és választosok által megválasztott normális vezetok kerulnek hatalomra.
Ha nem az Usa által kiválasztott direkt oroszgyulo emberek vannak hatalmon Ukrajnához tartozna a Krím is és a Donbasszban is béke volna.
Hidd el , ha nem lépnek az oroszok ,a Krímben ma még rosszabb lenne a helyzet mint Kelet-Ukrajnában.

Azt írod, hogy nem szimpatizálsz az ukránokkal sem, pedig másképp jon le.
Egyszer sem olvastam toled, hogy elitélnés a neonáci erok gaztetteit, egyszer sem bíráltad az ukrán fegyveres erok által elkovetett háborús bunoket (tiltott fegyverek, loszerek használata civilek ellen , telepulések ,városok bombázása......stb.)

Nem kell az ukránokat védeni, sajnálni , sok koztuk a gazember(tisztelet a kivételnek)
Személyesn ismerek ukránokat mindhárom csoportbol: a hibridbol, semlegesbol és az oroszajkubol.
 
2013. december 7.
934
4
18
Python: az emberekhez viszonyítva (amikor töltik az ágyút) látható, hogy kb derékmagasságig ér a videón látható ágyú pajzsa.. A msta-b pajzsának magassága kb egy ember teljes magassága vagy legalábbis a vállak magassága. Valami 85mm-es ágyú lehet az ami a videón szerepel.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Orosz behatolás vitathatatlan bizonyítéka.....

sLhgzNzLyls.jpg
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
http://www.hidfo.net/2014/09/18/elkotottek-tankot-ameddig-vodkaztak-az-ukran-katonak

ÓÓÓ!!!!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Babay ‏@Truth_Seeker_11

This nationalist, with haircut and all, thought it's a good idea to go to a bar in Mariupol and sing the nat. anthem
Bx1h_peIcAAMhbj.jpg:large

Biztos mert hamisan énekelte. :D
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
@cinikus
Nos, rendkívül bizarr, de valóban vannak náci oroszok Oroszországban. Az ő részvételüket viszont nem tudod bizonyítani a szakadárok soraiban

Here are some photos of the Russian neo-Nazi organisation Russian National Unity (Русское национальное единство, RNE) who are fighting against Ukrainians in Eastern Ukraine. Forras

RNE-June-03.jpg

RNE-July-01.jpg

A neo-Nazi without a balaclava is Pyotr Barkashov (Петр Баркашов), son of the RNE's leader Aleksandr Barkashov (Александр Баркашов), July 2014, Eastern Ukraine

RNE-July-02.jpg

Aleksandr Kildishov (Александр Кильдишов), leader of the Volgograd branch of the RNE, July 2014, Eastern Ukraine

RNE-August-04-Horlivka.jpg

A unit of the RNE near Horlivka in Donbas area, August 2014




At recent demonstrations and meetings with the media recently held in Kharkiv, it would have seemed frightening enough that a Ukrainian Front had been created. It may have also been frightening to think that the Russian version of the Hell’s Angels (known to hit the road with Putin himself) had declared itself active in Ukraine for the purpose of “defending” the country.
Forras

1537724_561397097289965_599209153_o.jpg


nazis.jpg





Forras

450x600.jpg


612x323.jpg


Wf1wQ6BP_xc.jpg


Ha igeny van ra, akkor termeszetesen pontrol pontra valaszolok mindenre, mivel a mondandod tele volt csusztatasokkal, mellebeszelesekkel es egyeb ervelestechnikai hibakkal. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy nagyon gusztustalan a szemelyeskedo stilusod. Megkerlek, hogy ezt moderald, mivel en is mindenkivel normalis hangnemben beszeltem. Ettol nem lesz jobban igazad es nem leszel "menobb csavo".