<blockquote rel="Unio"><blockquote rel="joker"><blockquote rel="Unio"><blockquote rel="Python">Ukrán Akáciák:
https://www.youtube.com/watch?v=1Kaf8i-Bg_Q
Nem vagyok otthon az önjáró tüzérségben, de ez tök egyszerű hátulról betöltés engem teljesen lenyűgözött
. Jobban utánanézek a szovjet/orosz önjárótüzérségnek, mert ez nálam még vakfolt. </blockquote>
Ennyi erővel vontatott löveget is használahtnának, talán még gyorsabb is lenne. Ez eléggé gányolásnak tűnt nekem, főleg ahoz képest, hogy egy midern önjáró löveg képes 3-5 lövedéket sorozatban úgy kilöni, hogy azok egyszerre érjék el a célt, az elsőt nagy szögben lövi, a többit meg egyre laposabban.</blockquote>
Egyetértek. Az egyszerre elért célú tüzelésről már hallottam ,de mint kazuár ebben a témában rácsodálkoztam, hogy így is meglehet tömni a járgányt. Most ahogy olvasom, igen rendelkezik egy automata töltőgéppel. Na akkor most vagy az van, hogy mindegyiknél bexart a rendszer, vagy pedig lusták és egyéb kényelmi okokból lőnek így. áj dont knóv </blockquote>
Kényelemböl lőnek igy, mivel nem mozog a löveg, tehát mint a vontatott tüzérséget használják. Ezen a nyiláson adják különben be a lövedékeket, amikor feltöltik a belső lőszertárt, ahonnan az automata tölt. Nekem ugy tünik, hogy ebben a helyzetben kézzel töltenek, hogy a tár teljesen töltve maradjon arra az esetre, ha el kellene mozduljon a löveg.
</blockquote>
Na akkor jól gondoltam. Szóval végszükség esetére ha gyorsan kell reagálni, akkor a tárba benne vannak a lőszerek, amiket gyorsan tudnak tölteni és tüzelni, értem.
Ahogy utánaolvastam az oroszok önjárótüzérségének, nem voltak ezek rossz cuccok, sőt most se azok, csak nem nyomtak beléjük annyi fejlesztést mint ahogy azt nyugaton szokták, de még mai napig megállják a helyüket modernizálva.