[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

naszados

Member
2015. február 6.
57
3
8
A tűzszünet meg Húsvét hétfője nem sokat segített a helyzeten, mert ugyanúgy lövik egymást.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150407-husvethetfon-is-folytak-a-harcok-kelet-ukrajnaban.html

Főleg, mivel ott nem volt Húsvét. Majd jövő héten lesz.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
<blockquote rel="joker">A tűzszünet meg Húsvét hétfője nem sokat segített a helyzeten, mert ugyanúgy lövik egymást.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150407-husvethetfon-is-folytak-a-harcok-kelet-ukrajnaban.html

Főleg, mivel ott nem volt Húsvét. Majd jövő héten lesz.

</blockquote>

Inkább ezen a héten, az ortodox húsvét most van / lesz. Na de meglátjuk ez mennyire befolyásolja a fegyvernyugvást, de lehet ha azt mondják, hogy ez +1 holy damage és mégjobban lövik emiatt egymást. Rég lejártak azok az idők, amikor az Olimpia miatt felfüggesztették a háborúzást.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 315
113
Meg a szakikon gyakori a fehér karszalag, az ukikon meg a sárga vagy más színű. Az ukik sok esetben kevésbé néznek ki szedett-vedettnek, mert reguláris hadseregként valamennyire egységes pl a ruházat. Az uki gépek, pl páncélosok vagy szállítók gyakran néznek ki "újnak", mert náluk sokszor a felújítás- és üzembehelyezés után közvetlenül kerülnek ezek a frontra, míg a szakiknál sok a szerzett felszerelés, ami előtte bekaphatott pár lövést vagy csak egyszerűen harcban volt hetek óta.

Köszönöm a felvilàgosítàst... :)) Én is igy próbàlok következtetni. De mégiscsak egyszerübb lenne, ha a feltevö odairnà: forràs, ki az, hol van, estleg mikor és mit àbràzol. Mindezt csak egy-egy szóban. Mert gyakran kerülnek fel ösrégi dolgok is. Tudom, ott az évszakot kell nézni....:))
De pl. ezen a ket kepen, ahol egy udvarban valamilyen radiofelderitö ketyereket mutatnak, sokàig kellet keresnem, mig a szaki zàszlót észrevettem. Meg guglizni is, hogy milyen rendszerröl van szó. De mi a forràs és hol van a kép, azt most sem tudom, pedig érdekelne.
Mindegy, csak a rend kedvéért szóltam :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
<blockquote rel="joker">Meg a szakikon gyakori a fehér karszalag, az ukikon meg a sárga vagy más színű. Az ukik sok esetben kevésbé néznek ki szedett-vedettnek, mert reguláris hadseregként valamennyire egységes pl a ruházat. Az uki gépek, pl páncélosok vagy szállítók gyakran néznek ki "újnak", mert náluk sokszor a felújítás- és üzembehelyezés után közvetlenül kerülnek ezek a frontra, míg a szakiknál sok a szerzett felszerelés, ami előtte bekaphatott pár lövést vagy csak egyszerűen harcban volt hetek óta.

Köszönöm a felvilàgosítàst... :)) Én is igy próbàlok következtetni. De mégiscsak egyszerübb lenne, ha a feltevö odairnà: forràs, ki az, hol van, estleg mikor és mit àbràzol. Mindezt csak egy-egy szóban. Mert gyakran kerülnek fel ösrégi dolgok is. Tudom, ott az évszakot kell nézni....:))
De pl. ezen a ket kepen, ahol egy udvarban valamilyen radiofelderitö ketyereket mutatnak, sokàig kellet keresnem, mig a szaki zàszlót észrevettem. Meg guglizni is, hogy milyen rendszerröl van szó. De mi a forràs és hol van a kép, azt most sem tudom, pedig érdekelne.
Mindegy, csak a rend kedvéért szóltam :)
</blockquote>

Ezzel egyetértek, ezért is szoktam a videok folé írni a címét(gondolva az oroszul nem tudó fórumtársakra ) vagy, hogy mirol szól, kivétel az angol feliratos videok..... :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
<blockquote rel="kacsacsor">Jacenyuk csaknem 50 ezer dollárt keresett a múlt évben
http://rapidpress.info/jacenyuk-csaknem-50-ezer-dollart-keresett-a-mult-evben/

Ez azért nem akkora hír, kb. 1,1 MFt havonta. Nem kevés, de soknak se tartom. Sőt, nem hiszem el, hogy csak ennyit keresett.</blockquote>

Papíron ennyit keresett, de a hitelekobol tobb száz millio USD-t ellopott.
Porosenko tavalyi bevétele, hogy ukrán elnok lett amerikai USD -ra számítva kb. 16,7 millió. (3x tobb mint 2013-ban)
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
999
1 572
93
Különleges rendelkezések Luganszk megyében

Hennagyij Moszkalj, Luganszk megye kormányzója különleges rendelkezéseket vezetett be a megyében, írja az UNIAN.
A rendelkezések célja, hogy elkerüljék a további áldozatokat, megőrizzék a lakosság biztonságát, csökkentsék a halálos kimenetelű balesetek számát, valamint minimalizálják a terrorista cselekményeket.
Mától tilos:
– a határ menti területeken könnyű repülőgépekkel és pilóta nélküli gépekkel repülni,
– fénykép és videó felvételeket készíteni a határ menti területekről (kivéve a média képviselőit),
– az ejtőernyőzés,
– a vadászat és halászat,
– autókkal olyan utakon közlekedni, amelyek a határhoz vezetnek de nincsenek rajta határátkelők,
– konvojok felhalmozása,
– járművek hosszabb idejű megállása,
– külföldi állampolgárok bejelentésének elmulasztása,
– turizmussal kapcsolatos utazások,
– fegyverek szállítása (engedély nélkül),
– rádióadók használata (engedély nélkül),
– 22:00 és 05:00 iratok nélkül az utcán tartózkodni,
– alkoholos termékeket árulni katonai szolgálatot teljesítők számára.
Az ideiglenes korlátozó rendelkezéseket Luganszk megye 12 járásából 9-ben vezetik be, azokban, amelyek határosak Oroszországgal és a felkelők területeivel. Az alkoholos termékeket további három városban is tilos árusítani a katonáknak: Szeverodonyeckben, Liszicsanszkban és Rubezsnojban.

http://karpathir.com/?p=37604
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://novorossia.su/ru/node/17292
A Harkovi közigazgatási fellebbviteli bíróság helybenhagyta a Szabadság téren lévő Lenin-emlékmű lebontását.
A Harkovi városi tanács fellebbezni fog emiatt.

http://novorossia.su/ru/node/17286
Az SBU "megtisztítja" az ukrán internetes térben az oroszbarát oldalakat, internetes forrásokat és weboldalakat, melyek fenyegetik Ukrajna területi integritását. Már végeztek lefoglalásokat és házkutatásokat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/az-ukran-felderites-szerint-teljes-harckeszultsegbe-helyezik-egysegeiket-donyecki-szakadarok
"Az ukrán katonai felderítés információi szerint a donyecki oroszbarát parancsnokok teljes harckészültségbe helyezik fegyveres egységeiket, és olyan híresztelések kaptak lábra, hogy nagyszabású invázióra készülnek az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatti területek ellen - közölte Andrij Liszenko, a Kijev által "terrorellenesnek" nevezett hadművelet katonai szóvivője szerdai kijevi sajtótájékoztatóján.
A tisztségviselő szavai szerint a felderítéstől származó információk szerint a szakadárok visszarendelik egységeikhez az összes, gyógykezelés céljából szabadságra küldött fegyverest az Oroszországhoz csatolt Krím félszigetről és máshonnan.
Kijelentette, hogy eközben a szakadárok azt terjesztik, hamarosan aktív harci cselekményeket kezdenek, azaz támadásokat indítanak az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területek ellen. Annak érdekében pedig, hogy erre indokuk legyen, előtte tűzszünetsértéssel vádolják meg a kormányerőket..."
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/az-ukran-felderites-szerint-teljes-harckeszultsegbe-helyezik-egysegeiket-donyecki-szakadarok
"Az ukrán katonai felderítés információi szerint a donyecki oroszbarát parancsnokok teljes harckészültségbe helyezik fegyveres egységeiket, és olyan híresztelések kaptak lábra, hogy nagyszabású invázióra készülnek az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatti területek ellen - közölte Andrij Liszenko, a Kijev által "terrorellenesnek" nevezett hadművelet katonai szóvivője szerdai kijevi sajtótájékoztatóján.
A tisztségviselő szavai szerint a felderítéstől származó információk szerint a szakadárok visszarendelik egységeikhez az összes, gyógykezelés céljából szabadságra küldött fegyverest az Oroszországhoz csatolt Krím félszigetről és máshonnan.
Kijelentette, hogy eközben a szakadárok azt terjesztik, hamarosan aktív harci cselekményeket kezdenek, azaz támadásokat indítanak az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területek ellen. Annak érdekében pedig, hogy erre indokuk legyen, előtte tűzszünetsértéssel vádolják meg a kormányerőket..."

Ez a Liszenko esélyes egy elektrosokk terápiára.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 315
113
Nem àrtana neki egy kényszerzubbony sem. Nehogy kàrt tegyen magàba. De legalàbb "gyógykezeles celjàból szabadsàgra" kellene küldeni.Mondjuk Guantanamo-ba .
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 315
113
Ukrán (igazmondó)forrás: Orosz csapatok Luhanszkban.
Bárcsak igaz lenne...

2015-04-06_142440.png


https://informnapalm.org/7749-lugansk-05-aprelya-2015-zafyksyrovana-aktyvnost-rossyjskoj-gybrydnoj-armyy

A Fort Russ szerint ezek LNR csapatok gyakorlatozàs közben Lugansk környékén.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Origós szinvonal: EBESZ-felügyelőkre lőttek a szakik a címben, aztán kiderül, hogy figyelmeztetőlövéseket adtak le és nem is az irányukba.
http://www.origo.hu/itthon/20150408-ebesz-megfigyelokre-lottek-mariupolnal.html
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Kutyaevő DNR -esek.

1. Legalább nem halt meg hiába.
2. Az ukránok meg kutyaütők, az jobb ?
3. Lehet PR, kamu, vagy ilyesmi (már a híroldal is gyanús).
4. És mit csinál közben 1 milliárd kínai ? (megfejtés :Hát csorgatja a nyálát).

https://www.youtube.com/watch?v=444uU9ago0E&feature=player_detailpage

http://nv.ua/ukraine/events/rossiyskie-naemniki-v-dnr-vylozhili-v-set-video-o-poedanii-sobak-43037.html
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
porosjankó valami korrupcióellenes irodát hoz létre (vége a kiskirályságuknak ?-ez vicc):

CCFhzrPWIAE0So3.jpg


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/prezident_obitsyae__zatverditi_golovnogo_antikoruptsiynika_vge_nastupnogo_tignya_2041471
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Ennyi tellett tőlem, meg a google fordítótól :

Trophy telefonon ukrán biztonsági tisztviselők kiderült a szörnyű igazságot a harc Sloviansk

A rendelkezésére a TV-csatorna "Star" volt video telefon egyik ukrán biztonsági szolgálatok, a szerkentyű kapott a milícia DNR. Az öt perces videó forgatták a nyáron 2014 alatt a szláv, tüzérségi találat az APU. Szerző Videó - Ukrán Hadsereg katonája issza a munkatársai, azzal érvelve, ugyanakkor a módszerek a hadviselés.

"Mi vagyunk kövér, de mi (netsezurno) sztrájk. Mivel ez a légideszant-csapatok. Ez a rutin Slavyansk. Munka, ahol a munka - vagy kordinaty vagy x .... Gyere a boltba ... újra, "- mondja a harcos.

Katonák nem elrejteni azt a tényt, hogy az átvizsgált nélkül összehangolja a robbantás lakóterületek Slavianska, hangsúlyozva, hogy a koordináták, ahol akar rúgni, nem.

"Nos, Andrei, hagyja (rossz nyelvek)? Szláv - ez krematórium. Gyönyörű gorodochek Kár, hogy nem "- mondta a katona.

Ugyanakkor közel az álláspontok a műszerek letakart asztal egy ital, amelyre rendszeresen megközelíteni a katonák.



https://www.youtube.com/watch?v=E-tZ2NzpNnY&feature=player_detailpage
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Ez nem valami imf igény?

Ismét a google fordító segítsége- nem tudom:

Elnök azt ígéri, hogy elfogadja a korrupcióellenes vezetője a jövő héten
Ukrajna elnöke Poroshenko ígéri, hogy ne késleltesse jóváhagyása jelölést igazgatója a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal Ukrajna, ő fogja csinálni a jövő héten.
Azt mondta, ez alatt egy közös sajtótájékoztatón a lengyel elnök Bronislaw Komorowski, a kérdések megválaszolásával UKRINFORM.
"Nem fogom húzni ezt a kérdést. Amíg még nem kapott határozatot a Bizottság. Pénteken meglátogatom a régiók és a megszabott időben törvényt a jövő héten, azt hiszem, hogy a szükséges döntéseket meghozzák" - mondta Poroshenko.
Lásd még: Poroshenko kínál két fő jelölt antykoruptsiynyky
Tegnap volt az utolsó ülése a pályázati jutalékot az elnök megválasztásáig az Országos Korrupcióellenes Hivatal, az eredmények az elnöknek küldött két jelölt - Artem Sytnyk és Nicholas Gray.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
A video címe :

Míg APU arrogánsan verni területén a DNR, EBESZ aprólékosan ellenőrzi a lokált technika milíciák
- hát igen , találó...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=VtmqMJaA434