[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
<blockquote rel="ulippo">De ugyanez volt az NSZK és NDK esetében is. Egyértelművé vált, hogy melyikük került a jobb és élhetőbb szövetségbe. Ezért nem bírta elviselni Oroszország, hogy Ukrajna az EU felé közeledett. Mert ilyen egyértelművé vált volna, hogy Ukrajna az EU-val sokkal jobban jár, mint mondjuk Belarusz az eurázsiaival. Ukrajna és Belarusz lett volna az új NSZK és NDK, ahol jól láthatóan elválik a sz@r a májtól. Ezért inkább betámadták őket, hogy ne legyen olyan jó nekik és hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Ulippo, ez nem úgy van, hogy a világegyetem törvénye lenne, hogy minden, ami Nyugat, az fejlett, és minden, ami orosz, az csak fejletlen lehet.
</blockquote>

Valóban nem minden fejlettebb ami nyugat, pl norvégiában csapnivaló a terhesgondozás, ismerőseim inkább itthon szültek, mint ott, de azért ha nagy átlagot nézzük az elmúlt pár száz évben akkor a nyugat fejlettebb volt a legtöbb területen.

Először is, Ukrajna sokkal jobb helyzetben volt akkor, amikor még Oroszországgal együttműködött.

A mostani háborús helyzethez képest nem kérdés, hogy jobb helyzetben volt, hiszen például nem volt háború a legfontosabb ipari területein, nem volt elcsatolva a legjelentősebb turisztikai területe a Krim-félsziget, és a háború költségeit sem kellet viselni. Ukrajna nem is akarta megszakítani az együttműködést Oroszországgal, hanem másokkal is együtt akart működni.

Másodszor, ahhoz, hogy valahol jólét és fejlettség legyen, egy gazdasági-politikai erőcentrum köré kell szervezni egy birodalmat, és ez a birodalom a Nyugat esetében adott, az USA-val, mint központtal, mig a Szovjetunió összeomlott, az erőcentrum megszűnt működni, és rendszerváltások, söpörtek végig a volt Keleti Blokkon. Ez az összeomlás és a rendszerváltások akkora pusztitást vittek véghez a volt SZU területén és Kelet-Közép-Európában, mintha egy világháború ment volna rajtunk keresztül.

Ezzel nagyjából egyetértek, bár a világháborús hasonlat szerintem túlzó... Közép-Európára mindenképp. Pl jött az EU ami azért eléggé felfelé húzta Közép-Európát.

Harmadszor, vedd figyelembe, hogy hányszor dúlt háború az USA területén, Nyugat-Európa területén. Vegyél elő egy történelem világatlaszt, és nézd meg, hogy mikor alakult ki Anglia, Franciaország, Spanyolország mai formája, területi szempontból. Majd hasonlitsd össze azzal, mikor alakult ki, hányszor változott Olaszország, Németország, Lengyelország, Magyarország és Oroszország államhatára a történelem során.
Nagyjából itt egyet értek, de azért az Egyesült királyságnál megemlíteném Írországot, Észak-Ír konfliktust, meg persze az egész gyarmatbirodalom elvesztését, Franciaországnál pedig Elzász-Lotaringia, Algéria, és persze itt is a gyarmatbirodalom felbomlása. Szóval mi felénk jóval több határmódosítgatás volt a közelmúltban, de azért ott is előfordult ez-az.

Negyedszer, gondolkozz. Ha Oroszország azt szerette volna (sőt, még mindig azt szeretné!), hogy Ukrajna az Eurázsiai Unió tagja legyen, szerinted Ukrajnát nem épségben, hanem romhalmaz formájában szeretné megkapni?
Ukrajnában ki vonult kinek a területére? A kijevi erők vonultak harcolni Kelet-Ukrajnába, vagy a kelet-ukrajnainak vonultak harcolni Kijevbe?
Szerinted, az nem lehetséges, hogy az USA perzseli fel Ukrajnát, hogy mire Oroszország visszaszerzi Ukrajnát az Eurázsiai Unióba, addigra Ukrajna romokban heverjen?
Hogy utána megint mutogathassatok, hogy lám, keleten csak a romok meg a fejletlenség van?
A ki vonult kinek a területére: Ukrajna egy szuverén ország a területén belül az ukrán hadsereg arra megy amerre akar, meg amerre parancsolják, ha jól emlékszem az ukrán hadsereg nem lépte át az Ukrán-Orosz államhatárt, nem küldött kommandósokat Oroszország területére, hogy laktanyákat rendőrőrsöket, közigazgatási épületeket foglaljon el. Nem adott fegyvert Oroszország ellen lázadó, teszem azt csecseneknek.

Ha jól emlékszem nem az Ukránok kezdték szétlőni, a pár éve drága pénzen felépített Donyecki Repteret, nézted a videókat, hogy mi maradt a környékből miután az Oroszbarát lázadók 'Elfoglalták' (addig lőtték szarrá amíg valami is állt ott) és azt láttad, hogy lakó házakból lődözték pl. a reptér irányítótornyát, meg, ugye amikor a lakótelep közepéről indították a rakéta-sorozatvetős támadást, hát nem úgy tűnik ezek alapján, hogy a Szakadárok minden áron a rombolást próbálták volna elkerülni.

Az USA szerintem akkor perzselné fel Ukrajnát, ha nyíltan elkezdene nehéz fegyvereket , tankokat, repülőket, hajókat, lövegeket stb... szállítani, nah akkor öntana olajat a tűzre. Egyenlőre ilyeneket csak a szakik kapnak Oroszországtól, amivel ugye nem a kerti veteményest gyomlálják.


Ötödször, Ukrajna az EU-val sokkal jobban jár?
Olyan jól, mint Görögország? Vagy olyan jól, mint Spanyolország, Olaszország? Vagy mint Anglia, ahol már felmerült a kilépés gondolata is?
Szerinted, az EU már minden problémáját megoldotta, nincs válság, rendezettek a viszonyok az EU minden tagállamában, úgyhogy éppen itt volt az ideje annak, hogy még Ukrajnát is a nyakunkba vegyük?
Vedd észre, hogy az EU-nak gazdasági szempontból egy sorscsapás Ukrajna EU-hoz való társitása, felvétele. Ukrajna EU-hoz közelitése pusztán geopolitikai érdekeket szolgál, ti. azt, hogy

<b>az EU-nak csak azért kell Ukrajna, hogy ne legyen Oroszországé</b>.
Ha megnézed a Görög életszínvonalat, akkor örülnél, ha Magyarország ott tartana... azok azért sírnak, mert nem akarnak a nagy jólétért minimálisan sem dolgozni. Nézd csak meg mennyi mindent kapott Görögország az EU-tól... és már hányszor húzta ki az elmúlt években a seggét a szarból.

Valóban az EU-nak sok problémája van amit meg kell oldani, pl viszony az USA-val és nem az ideális helyzet az EU-nak sem most Ukrajnával vesződnie, de az élet nem kívánságműsor. Azt meg nem hiszem, hogy csak azért kellene az EU-nak Ukrajna, hogy ne lehessen Oroszországé. Először is az Ukránok akartak csatlakozni. Másrészt Ukrajna egy önálló szuverén ország, senkié nem lehetne, nem egy vödör a homokozóban, amit Pistike meg Józsika is akar, és majd Pistike és Józsika eldönti... nem. Ukrajna dönt, az ukrán nép...

Persze biztos sok mindent túl idealistán látok, és nyilván az USA és Oroszország is másként gondolkozik, de nekem attól még ez a véleményem.
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
25-05_eng.jpg
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
A mostani háborús helyzethez képest nem kérdés, hogy jobb helyzetben volt, hiszen például nem volt háború a legfontosabb ipari területein, nem volt elcsatolva a legjelentősebb turisztikai területe a Krim-félsziget, és a háború költségeit sem kellet viselni. <b>Ukrajna nem is akarta megszakítani az együttműködést Oroszországgal, hanem másokkal is együtt akart működni</b>.

De ez nem lehetséges. Két vámuniónak nem lehetsz egyszerre a tagja. Ha ebben kételkedsz, kérdezd csak meg az USA-t, hogy a TTIP aláirása után, Magyarország beléphet-e az Eurázsiai Gazdasági Unióba IS (!).

Ezzel nagyjából egyetértek, bár a világháborús hasonlat szerintem túlzó... Közép-Európára mindenképp.

Nem túlzó. Minden gyárunkat-üzemünket bezárták, az adósságunk a Kádár-rendszer-belinek legalább az 5x-öse. A 90-es évek tiszta maffiaévek voltak...
és van egy dolog, amiről nem illik beszélni:

http://eurobabeindex.com/sbandoindex/thumbs_a.html

Nézd meg milyen nemzetiségűek ezek a lányok: orosz, ukrán, cseh és magyar.

Ez kifejezett kelet-európai sajátosság, Kelet-Európa (a volt Keleti Blokk) női/lányai vannak kiárúsitva, és nem csak azért, mert szépek.

Hanem mert elvesztettük a hidegháborút, és a kelet-európai nők is a fizetség része...

persze, ezt IGY nem mondják ki, és nem is illik erről beszélni.



A ki vonult kinek a területére: Ukrajna egy szuverén ország a területén belül az ukrán hadsereg arra megy amerre akar, meg amerre parancsolják, ha jól emlékszem az ukrán hadsereg nem lépte át az Ukrán-Orosz államhatárt, nem küldött kommandósokat Oroszország területére, hogy laktanyákat rendőrőrsöket, közigazgatási épületeket foglaljon el.

Néhány helyesbités:

1. az ukrán hadsereg valóban arra megy amerre akar Ukrajnán belül, DE az ukrán hadsereg NEM KÖTELES egy puccs által hatalomba került kijev-i kormánynak engedelmeskedni, és amig a kijevi kormány tisztogatásokba nem kezdett a hadsereg vezetésében, valóban, az ukrán hadsereg nem is nagyon engedelmeskedett a kijev-i puccsista kormánynak.

2. az ukrán hadsereg is párszor átlépte az ukrán-orosz határt (ilyenkor ők is áttévedésre hivatkoztak), sőt, volt amikor az ukrán hadsereg át is lőtt az ukrán-orosz határon, amelynek Oroszország területén halálos áldozata is volt!


Ha jól emlékszem nem az Ukránok kezdték szétlőni, a pár éve drága pénzen felépített Donyecki Repteret, nézted a videókat, hogy mi maradt a környékből miután az Oroszbarát lázadók 'Elfoglalták' (addig lőtték szarrá amíg valami is állt ott) és azt láttad, hogy lakó házakból lődözték pl. a reptér irányítótornyát, meg, ugye amikor a lakótelep közepéről indították a rakéta-sorozatvetős támadást, hát nem úgy tűnik ezek alapján, hogy a Szakadárok minden áron a rombolást próbálták volna elkerülni.

Én úgy emlékszem, hogy még a reptér szétlövése előtt voltak olyan dolgok, mint például <b>civilek, városok foszfor- és gyújtóbombázása</b> az ukrán hadserg által, kérlek erről se feledkezz meg.

Először is az Ukránok akartak csatlakozni. Másrészt Ukrajna egy önálló szuverén ország, senkié nem lehetne, nem egy vödör a homokozóban, amit Pistike meg Józsika is akar, és majd Pistike és Józsika eldönti... nem. Ukrajna dönt, az ukrán nép...

Ez egy népszerű álláspont, hogy az ukránok akartak csatlakozni, de a kijevi hatalomátvételt az ország lakosságának 1%-nál is kisebb részét kitevő töredéke vitte véghez. A Majdanon a tüntetők létszámának a maximuma 500,000 fő volt, de átlagosan mindössze kb. 20,000 tüntetett a Majdanon, ennyi volt a kemény mag. Ők erőszakolták ki a kormányváltást Ukrajnában és a teljes lakosságot senki nem kérdezte meg!
Másrészt, <b>Ukrajna NEM egy önálló szuverén ország, és nem is lesz soha az, az EU-ban sem!</b> Magyarország sem szuverén ország, hanem az EU része, és Brüsszelből ill. Washingtonból mondják meg, hogy mit tehetünk és mit nem, politikusaink Washingtonba járnak kongresszusi meghallgatásra (elszámoltatásra) és az EU elnöke következmények nélkül pofonvághatja Magyarország miniszterelnökét a kamerák előtt.

Szóval nincs itt szó semmiféle szuverenitásról - aki erről beszél, ezzel áltatja Ukrajnát és a magyarokat is, az hazudik -, a szuverentiás csak addig volt fontos, amig Oroszországtól elbűvöliték Ukrajnát, utána minden szuverenitást elvettek tőle az IMF-hitelek és egyéb rendelkezések formájában, és ha kell, még a NATO tankjai is bemennek Ukrajnába rendet tenni, ha a "szuverén" ukrán nép fellázadna a Nyugat ellen.
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Üdv Mindenki! Tegnap este Peskit heves tàmadàs érte 20H00tól 23H50ig. Aknavetõ (82,120) es AGS tàmogatàssal . Lõtték a lakott területeket is.Ma reggel tudtam meg hogy a DNR front egész hosszàban ez történt .
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Szia szaki01.
Az egész DNR fronton támadnak titeket. Igaz egyelôre még nem nagy számú gyalogsággal és páncelosokkal frontálisan mindenhol, de voltak már hírek nagyobb támadásokról is. Azonkívûl céliranyosan támadják az infrastruktúrát, gyárakat, a hírek szerint eléggé háborítatlanul. A parancsotok még mindig ugyanaz?
Mit szolnak az emberek Brain megöléséhez?
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Szia szaki01.
Az egész DNR fronton támadnak titeket. Igaz egyelôre még nem nagy számú gyalogsággal és páncelosokkal frontálisan mindenhol, de voltak már hírek nagyobb támadásokról is. Azonkívûl céliranyosan támadják az infrastruktúrát, gyárakat, a hírek szerint eléggé háborítatlanul. A parancsotok még mindig ugyanaz?
Mit szolnak az emberek Brain megöléséhez?

Most jöttem ki a frontról meg nem nagyon informàlódtam. Minden dokumentàlva van kép es hanganyaggal. A tàmadàsok ereje növekszik ez tény. Nem ritkàk a kisebb zàszlóalj, azaz 2-300fõs erejû tàmadàsok. A tüzérség es a pàncélos alakulatok is mozognak.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
üdv szaki01!

Ha minden este ezt nyomják az ukik akkor a lakosságot is nagyon kifárasztják és ezáltal elüldözik. Nem tagadom, van benne ráció. Hogy bírják az emberek?
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
üdv szaki01!

Ha minden este ezt nyomják az ukik akkor a lakosságot is nagyon kifárasztják és ezáltal elüldözik. Nem tagadom, van benne ráció. Hogy bírják az emberek?

Aki el akart menni màr elment. Napi rutinnà vàltak a dolgok. Oroszokról van szó ne feledd...
 

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28
<blockquote rel="norbi1985">
A mostani háborús helyzethez képest nem kérdés, hogy jobb helyzetben volt, hiszen például nem volt háború a legfontosabb ipari területein, nem volt elcsatolva a legjelentősebb turisztikai területe a Krim-félsziget, és a háború költségeit sem kellet viselni. <b>Ukrajna nem is akarta megszakítani az együttműködést Oroszországgal, hanem másokkal is együtt akart működni</b>.

De ez nem lehetséges. Két vámuniónak nem lehetsz egyszerre a tagja. Ha ebben kételkedsz, kérdezd csak meg az USA-t, hogy a TTIP aláirása után, Magyarország beléphet-e az Eurázsiai Gazdasági Unióba IS (!).

Ezzel nagyjából egyetértek, bár a világháborús hasonlat szerintem túlzó... Közép-Európára mindenképp.

Nem túlzó. Minden gyárunkat-üzemünket bezárták, az adósságunk a Kádár-rendszer-belinek legalább az 5x-öse. A 90-es évek tiszta maffiaévek voltak...
és van egy dolog, amiről nem illik beszélni:

http://eurobabeindex.com/sbandoindex/thumbs_a.html

Nézd meg milyen nemzetiségűek ezek a lányok: orosz, ukrán, cseh és magyar.

Ez kifejezett kelet-európai sajátosság, Kelet-Európa (a volt Keleti Blokk) női/lányai vannak kiárúsitva, és nem csak azért, mert szépek.

Hanem mert elvesztettük a hidegháborút, és a kelet-európai nők is a fizetség része...

persze, ezt IGY nem mondják ki, és nem is illik erről beszélni.



A ki vonult kinek a területére: Ukrajna egy szuverén ország a területén belül az ukrán hadsereg arra megy amerre akar, meg amerre parancsolják, ha jól emlékszem az ukrán hadsereg nem lépte át az Ukrán-Orosz államhatárt, nem küldött kommandósokat Oroszország területére, hogy laktanyákat rendőrőrsöket, közigazgatási épületeket foglaljon el.

Néhány helyesbités:

1. az ukrán hadsereg valóban arra megy amerre akar Ukrajnán belül, DE az ukrán hadsereg NEM KÖTELES egy puccs által hatalomba került kijev-i kormánynak engedelmeskedni, és amig a kijevi kormány tisztogatásokba nem kezdett a hadsereg vezetésében, valóban, az ukrán hadsereg nem is nagyon engedelmeskedett a kijev-i puccsista kormánynak.

2. az ukrán hadsereg is párszor átlépte az ukrán-orosz határt (ilyenkor ők is áttévedésre hivatkoztak), sőt, volt amikor az ukrán hadsereg át is lőtt az ukrán-orosz határon, amelynek Oroszország területén halálos áldozata is volt!


Ha jól emlékszem nem az Ukránok kezdték szétlőni, a pár éve drága pénzen felépített Donyecki Repteret, nézted a videókat, hogy mi maradt a környékből miután az Oroszbarát lázadók 'Elfoglalták' (addig lőtték szarrá amíg valami is állt ott) és azt láttad, hogy lakó házakból lődözték pl. a reptér irányítótornyát, meg, ugye amikor a lakótelep közepéről indították a rakéta-sorozatvetős támadást, hát nem úgy tűnik ezek alapján, hogy a Szakadárok minden áron a rombolást próbálták volna elkerülni.

Én úgy emlékszem, hogy még a reptér szétlövése előtt voltak olyan dolgok, mint például <b>civilek, városok foszfor- és gyújtóbombázása</b> az ukrán hadserg által, kérlek erről se feledkezz meg.

Először is az Ukránok akartak csatlakozni. Másrészt Ukrajna egy önálló szuverén ország, senkié nem lehetne, nem egy vödör a homokozóban, amit Pistike meg Józsika is akar, és majd Pistike és Józsika eldönti... nem. Ukrajna dönt, az ukrán nép...

Ez egy népszerű álláspont, hogy az ukránok akartak csatlakozni, de a kijevi hatalomátvételt az ország lakosságának 1%-nál is kisebb részét kitevő töredéke vitte véghez. A Majdanon a tüntetők létszámának a maximuma 500,000 fő volt, de átlagosan mindössze kb. 20,000 tüntetett a Majdanon, ennyi volt a kemény mag. Ők erőszakolták ki a kormányváltást Ukrajnában és a teljes lakosságot senki nem kérdezte meg!
Másrészt, <b>Ukrajna NEM egy önálló szuverén ország, és nem is lesz soha az, az EU-ban sem!</b> Magyarország sem szuverén ország, hanem az EU része, és Brüsszelből ill. Washingtonból mondják meg, hogy mit tehetünk és mit nem, politikusaink Washingtonba járnak kongresszusi meghallgatásra (elszámoltatásra) és az EU elnöke következmények nélkül pofonvághatja Magyarország miniszterelnökét a kamerák előtt.

Szóval nincs itt szó semmiféle szuverenitásról - aki erről beszél, ezzel áltatja Ukrajnát és a magyarokat is, az hazudik -, a szuverentiás csak addig volt fontos, amig Oroszországtól elbűvöliték Ukrajnát, utána minden szuverenitást elvettek tőle az IMF-hitelek és egyéb rendelkezések formájában, és ha kell, még a NATO tankjai is bemennek Ukrajnába rendet tenni, ha a "szuverén" ukrán nép fellázadna a Nyugat ellen.
</blockquote>

Kit erdekelnek a keleti blokk egyeb lanyai? Magyar nem, fokepp cigo megy ki nyugatra dolgozni, en oket hagynam odaadni nekik.

2. Ukran hadsereg annak engedelmeskedik, akinek nagyobb hatalma van. Mivel sosem volt onallo tenyezo eddig, persze, hogy nem nagyon akart harcolni a sok oroszbarat tisztettel, tehat oket kirugtak, mert miert ne, ha az orosz szakadarnak van kialtva, akkor ne legyen az ukran sereg tagja, a sovinizmus egyik alaptetele, hogy nemzethu es vezeteshu sereged legyen.

3. Ukrajna - mint minden volt szovjet allam - fuggott eroteljesen Oroszorszagtol, tehat sosem volt annyira es szuveren, mint pl. Svajc... (Hogy katonailag semlegeset hozzak fel peldakent) persze, ha imperiumvaltas tortenik, akkor az aldozatokkal jar. Ez mindig is igy volt, mindig is igy lesz.

3. Mindenki kovetetett el haborus buntetteket, majd szepen - ha vege lesz ennek - majd a nyugat is ejnyebejnyezni fog, egy-ket ukrant kivisznek, aztan Hagaban elitelik oket, de termeszetesen a Nyugat sosem fogja teljesen megbuntetni oket... Mert van kettos merce, mindig is van, es most az oroszok bunei nagyobbak, mint az ukike, szoval minden lehullott falevelert is ok lesznek elitelve. Mondhatni, a kabel.rosszabbik vegen ok vannak.
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
Forgalomlassítós tüntetés Poroshenko és Jacenyuk lemondásáért Hrakovban:

https://www.youtube.com/watch?v=JyZ5PavMUlU
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Megölték a kelet-ukrajnai szakadárok egyik vezetőjét
https://www.youtube.com/watch?v=zukXqyD7y2I
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
Plotnitskiy nyilatkozik Mozgovogo halálával kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=bmgxAzPLPCk

Ha jól értem, akkor a még nem zárták le a nyomozást, de egyenlőre külső diverzáns egységeket sejtenek a támadás mögött.
Meg beszél még valamit Minszk 2-vel kapcsolatban, hogy ez nem befolyásolja a politikai rendezés folyamatát.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
On The Line: Simon Ostrovsky Discusses the Latest From Russia and Ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=_sNwh0GpxxA
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
<blockquote rel="norbi1985">
A mostani háborús helyzethez képest nem kérdés, hogy jobb helyzetben volt, hiszen például nem volt háború a legfontosabb ipari területein, nem volt elcsatolva a legjelentősebb turisztikai területe a Krim-félsziget, és a háború költségeit sem kellet viselni. <b>Ukrajna nem is akarta megszakítani az együttműködést Oroszországgal, hanem másokkal is együtt akart működni</b>.

De ez nem lehetséges. Két vámuniónak nem lehetsz egyszerre a tagja. Ha ebben kételkedsz, kérdezd csak meg az USA-t, hogy a TTIP aláirása után, Magyarország beléphet-e az Eurázsiai Gazdasági Unióba IS (!).

</blockquote>

Hát lehet, hogy a Vámunióval kapcsolat igazad van, de azért nézd meg ezt az ábrát, érdekes kis káosz a ki-kivel-mit kontextusban:

Supranational_European_Bodies-en.svg


Itt meg van ugyanennek kattintgatható változata, ami le is mondja mik azok a betűszavak:

http://en.wikipedia.org/wiki/European_integration

Egyébként ha jól tudom a vámunió egy elem a gazdasági uniónak, egy lépcsőfoka.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 590
113
Ruszinok tüntettek Kijevben az autonómiáért

http://karpatnews.com/component/content/article/84-ua/2131-ruszinok-tuntettek-karpatalja-autonomiajaert-kijevben-video
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 683
113
Plotnitskiy nyilatkozik Mozgovogo halálával kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=bmgxAzPLPCk

Ha jól értem, akkor a még nem zárták le a nyomozást, de egyenlőre külső diverzáns egységeket sejtenek a támadás mögött.
Meg beszél még valamit Minszk 2-vel kapcsolatban, hogy ez nem befolyásolja a politikai rendezés folyamatát.

Szerintem o áll Mozgovoj halála mogott.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Hevülő keleti vidék?

"Kijevben a Verhovna Rada tagjainak bőre átkozottul viszkethet. A dnyeszter-melléki területen lévő orosz katonai bázisok tranzitszerződésének felmondása után most a Krím szárazföldi orosz megközelíthetőségét biztosító megállapodás felmondását kívánják kodifikálni. A tervet be is nyújtották.

Az orosz védelmi minisztérium időközben elkezdte kidolgozni a Dnyeszter-melléki területen állomásozó orosz erők légi úton való utánpótlásának a megszervezését. Érdekes mutatvány lesz az biztos, hiszen Odessza felől is legalább 100km. a légiút, Maradék-Ukrajna légterében.

Oroszország Központi Katonai Körzetében-váratlanul-kíváncsi lett a hadvezetés a körzet légierejének és légvédelmi egységeinek harckészültségi szintjére. (Aki volt katona, az sejti, hogy ez mit jelent!)"

https://balrad.wordpress.com/2015/05/25/hevulo-keleti-videk/

safe_image.php
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Háborút vízionál a román elnök

https://balrad.wordpress.com/2015/05/25/haborut-vizional-a-roman-elnok/

dkh.jpg


Cikk alóli hozzászólásból:

"Készül a kijevi junta következ, súlyos <b>provokációja</b>: ezúttal az Ukrajna és a román protektorátus (Moldávia) közé szorult <b>Dnyeszter-melléken</b>. Romániában ezért már komoly NATO-csapatösszevonások történtek: oda tartott az a Budapesten, Magyarországon is áthaladó, amerikai tankokat szállító szerelvény is, amelyről egyedül a Bal-Rad adott hírt.

Oroszország figyelmét ezzel akarják <b>elterelni a Donyec-medence ellen készülő</b>, a hírek szerint minden eddiginél pusztítóbbnak ígérkező offenzíváról.

<b>Amelyre összevontak már 45 ezer katonát, 380 tankot, közel kétezer páncélost, közel ezer tüzérségi és légelhárító löveget, 75 repülőgépet és helikoptert</b> (emlékeztetőül: a juntának tavaly végére egy sem maradt az addigi, harcképes 35 légi járművéből).

Mindezt a Minszk-2 fedezete alatt sikerült felhalmozniuk és összevonniuk, az EBESZ szándékos máléskodása mellett."

Erről tud valaki valamit?