[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Kiadta náluk...:

Tankkal oltják a tüzet Kijev közelében
Új stratégiával igyekeznek megfékezni a lángokat az ukrajnai tűzoltók a Kijev közelében kigyulladt üzemanyag-telepen. Azt állítják, kézben tartják a helyzetet, de azt nem tudják megbecsülni, nagyjából meddig tarthat a tűzoltás.
https://www.youtube.com/watch?v=9pAN_4459so
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 966
113
A Vosztok brigada (?) humanitárius feladatokat ellátó Khan zászlóalja vagy valami ilyesmi.
Nem érteni...

https://youtu.be/Z-GPIZnicBc
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
10-06.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 428
84 340
113
Az ukránok hamarosan Sz-300 légvédelmi rakétarendszert telepítenek kozel a Dnyeszter menti Koztársaság határához.
http://timer-odessa.net/news/pod_odessoy_razmestyat_raketnie_kompleksi_s_300.html
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 934
13 546
113
A legiero foldre kenyszerithet barmien gepet, ellenorzes celjabol.

Ja es a polgari gepeknek is kell repulesi engedely.

- Az ukránok csak az orosz csapatok áthaladását tiltották meg szárazföldön. De a dnyesztermenti lakosok mozgását ellehetetleníteni, gyakorlatilag blokád alá venni a területet más tészta. Nem tagadhatják meg az összes polgári járatnak az átrepülést.
- A le- és felszállási engedélyt Tiraszpol adja. Az ukránokon legfeljebb az útvonal engedély múlik. Nem tudom hogy kell-e külön útvonal engedély, vagy csak bejelentés, ha csak átrepülsz Ukrajnán. A Flightradar24 szerint most is repked arra pár business jet, török, ukrán, román, izraeli és orosz gép is. Mindenkinek megtiltják, hogy megközelítse a Dnyesztermentét?
- Minden egyes gépet leszállítanak és átnézik? Mennyi repül ott el naponta,100? Elég életszerűtlen.
- Ha leszállítottak egy gépet és tényleg élelmiszer, vagy polgári személyek vannak benne, meg a következőben is, akkor mit tesznek? Leszállítják a harmadikat, meg a 10.-ket is?
- Ha az orosz katonák fegyvertelenül felülnek egy gépre, ami csak átrepül, ahhoz Ukrajnának mi köze? Ha te innen elrepülsz Japánba Ukrajna légtere fölött, akkor menet közben jön az ukrán határőr? Még ha földre is kényszerítették a gépet és azon fegyvertelen orosz állampolgárok vannak, mit tud velük tenni Ukrajna? Nem szándékoztak Ukrajna területére lépni. Milyen szabályt sértettek meg?
- A földre kényszerítés csak szabálysértő gépekre működik. Ha nem tagadták meg az útvonal engedélyt, akkor ilyen nem áll elő.
- A tenger felett, a felségvizeiken kívül semmit nem tudnak megtiltani. Az ukrán felségvíz határától Dnyesztermente légtere 6 perc repülési távra van. Ez bőven riasztási és megközelítési időn belüli érték. Minden gépre amely csak megközelíti a területet jó előre vadászokat emelnek? Ha nem, akkor legfeljebb azonosítás nélkül, légvédelmi rakétával lehetne lelőni. Vadászok általi földre kényszerítés szóba sem jöhet. Még ha engedély nélkül repül is be a gép, akkor sem szokás lelövöldözni minden elkóborló polgári gépet. Pláne nem azonosítás, felszólítás vadászok rávezetése nélkül.
- Még ha oda is ér a vadász, akkor is ha a polgári gép nem hajlandó engedelmeskedni pár percig, már át is repült. Lelövi, ha az első felszólításra nem fordul vele?
- Ha az ukránok az orosz repülőkre buknak, használható fehérorosz szállító gép is erre a célra.

Szerintem megoldható a probléma az oroszok részéről. Ráadásul nem is kell hozzá túl sok alkalommal repülni évente. Ha olyan kedvük van az oroszoknak, hónapokig nem csinálják.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
https://www.youtube.com/watch?v=1uJZNG1K-fs
https://www.youtube.com/watch?v=3KtZmcqOp4c
https://www.youtube.com/watch?v=TXc3c24FNJk