[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 700
113
1200 DONBÁSSZI ÁLDOZATA VAN IDÉN AZ UKRÁN AGRESSZIÓNAK
2015-07-08 ADMIN5
A DNR vezetője szerint az ukrán hadsereg agressziójának következtében a köztársaságnak eddig 1200 lakosa halt meg –írja a Rusvesna hírügynökség.

„A Kijev indította polgárháborúban csak a 2015. évben 1200 lakosunkat vesztettük el” – jelentette ki Alekszandr Zaharcsenko. „Egyszerűen sokkolóak az adatok, 2015-ben, a mai napot is beleértve 1212 ember halt meg a Donbássz területén a háború miatt, ebből 25-en 18 évnél fiatalabb gyerekek” –idézte az adatokat a DNR vezetője az Igor Plotnyickijjal, az LNR képviselőjével tartott közös sajtókonferencián.

„2014-ben 3864 lakost vesztettünk, ebből 522 nő és 65 gyerek. Több mint ötezer embert öltek meg csak azért, mert a Donbásszban éltek” –tette hozzá Zaharcsenko. „A háború ideje alatt 6200 békés lakosunk kapott súlyos sebesülést, vagy vált egész életére nyomorékká, nők, gyerekek, öregek is. Több mint 2000 embert nyilvánítottunk eltűntnek” – idézte a tragikus adatokat a DNR vezetője.

Forrás: Rusvesna

http://rapidpress.info/1200-donbasszi-aldozata-van-iden-az-ukran-agresszionak/
----------------------------------------

POROSENKO ÉRVÉNYTELENÍTETT SZÁMOS EUROINTEGRÁCIÓVAL KAPCSOLATOS TÖRVÉNYT
2015-07-08 ADMIN4
Az ukrán elnök belátta, hogy azok realitása igen alacsony – olvasható a Komszomolszkaja Pravda honlapján.

Ukrajna elnöke kedden hatályon kívül helyezte országa eurointegrációs törvényeinek egy részét. Az elnök által aláírt utasítás szerint e törvények egy része elvesztette aktualitását.

„A 2015 január 12-i elnöki rendelet megerősíti „Ukrajna 2020-ig tartó töretlen fejlődésének stratégiáját” valamint ez év május 26-án keltezett 287 számú rendeletet, amely a “Nemzetbiztonsági Stratégia” alapelveit sorolja fel. Mindezen rendeletek Ukrajna eurointegrációs törekvéseit és az Európai Unióval való viszonynak az új alapelveit rögzítik. Ez egy realitásokon alapuló egyezmény” –tartalmazza közlemény.

Anno Kijev abban reménykedett, hogy a „Keleti Partnerség” rigai tanácskozása után realitássá válik a vízumkényszer eltörlése. A csalódás után kijelentették, hogy mindössze „a határidő némi halasztásáról van szó”. Porosenko elnökségének első napjától hirdette, hogy az Európai Unió hamarosan eltörli az ukránok számára érvényes vízumkényszert. Később 2015 január végét jelölte meg mint új határidőt, ma már nem bocsátkozik jóslatokba.

http://rapidpress.info/porosenko-ervenytelenitett-szamos-eurointegracioval-kapcsolatos-torvenyt/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 700
113
PENTAGON: AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK NEM HOZOTT VÉGSŐ DÖNTÉST AZ UKRAJNAI FEGYVERSZÁLLÍTÁSOKRÓL
2015-07-08 ADMIN4
Az Egyesült Államok továbbra is vizsgálja az Ukrajnába történő fegyverszállítások témakörét, de egyelőre még nem hozott végső döntést – írja a TASS.

Erről a Pentagon vezetője és az Egyesült Államok védelmi minisztere, Ashton Carter nyilatkozott kongresszusi fegyverzet ügyi bizottságának meghallgatásán. John McCain szenátor kérdéseire válaszolva kijelentette, hogy még mindig vizsgálják a fegyverszállítások lehetőségét. „Nem született döntés ezzel kapcsolatban” – mondta Carter megjegyezve, hogy támogatja a fegyverszállítási programot.

Carter nyilatkozatából az is kiderült, hogy folytatni szeretnék Ukrajna Nemzeti Gárdájának a felkészítési programját. Az Egyesült Államok védelmi minisztere arról is beszélt, hogy elsősorban az európai országoknak kellene anyagi segítséget nyújtani Ukrajnának.

„Ez elsősorban az Európai Unió dolga. Mi közvetlenül minimális mértékben vagyunk belevonva ezekbe az erőfeszítésekbe, de ettől függetlenül támogatjuk őket” – mondta Carter.

http://rapidpress.info/pentagon-az-egyesult-allamok-nem-hozott-vegso-dontest-az-ukrajnai-fegyverszallitasokat-illetoen/
-------------------------------------

AZ AZOV OLDALUK VISSZAÁLLÍTÁSÁT KÉRI A FACEBOOKTÓL
2015-07-08 ADMIN5
A Nemzeti Gárdához tartozó Azov zászlóalj arra kéri a Facebook vezetőségét, hogy állítsák helyre az oldaluk elérhetőségét, és hogy a jövőben ne engedjenek meg hasonló incidenseket – írja a Lenta.

„Még most sem kaptunk konkrét magyarázatokat arra, hogy miért zárták be az oldalunkat, és mikor állítják helyre” – nyilatkozták az Azovnál.

Az Azov zászlóalj képviselői a Facebook-hoz fordultak annak érdekében, hogy vizsgálják felül az információs irányelvüket. „Különben a Facebook márkanév mellett a cenzúra szó is megerősödik” – nyilatkozták az Azovnál.

A zászlóalj oldalát július hetedikén blokkolta a Facebook. Akkor az oldalnak 50 ezer követője volt. Az oldalt tavaly májusban hozták létre. Nagyrészt a hadműveleti területekről szóló jelentéseket, a zászlóalj életéről szóló híreket, illetve Ukrajna politikai és háborús életének a híreiről osztottak meg bejegyzéseket.

Forrás: Lenta

http://rapidpress.info/az-azov-oldaluk-visszaallitasat-keri-a-facebooktol/
--------------------------------------

UKRAJNÁBAN LEÁLLTAK AZ ÁLLAMI BÁNYÁK
2015-07-08 ADMIN5
Ukrajnában szinte minden állami tulajdonú szénbánya leállt – írja a Vesztyi.

Erről Mihail Volinec, az Ukrajnai Bányászok Független Szövetségének vezetője nyilatkozott. „Már az Arszenyij Jacenyuk, Ukrajna miniszterelnökének részvételével megtartott energia- és szénipari minisztérium híres ülésének másnapján leálltak az állami tulajdonban lévő bányák a minisztérium és az Ukrzaliznica (Ukrán Állami Vasutak – a szerk.) közötti ellentétek miatt” – mondta Volinec.

„Ukrajna hőerőműveinek raktáraiban kétszer kevesebb szén van, mint a kritikus norma” – mondta Volinec.

Forrás: Vesztyi

http://rapidpress.info/ukrajnaban-lealltak-az-allami-banyak/
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 883
113
Tegnap Hollandia, ma Ausztria ratifikálta az EU-társulást.
Flag-Pins-Ukraine-Austria.jpg


Biztos csak az ukrán piac kell nekik, a 100 eurós fizetésükkel olyan vásárlóerejük van az ukránoknak, hogy a gonosz EU most tényleg fel fog törni mint az olaj...

Fogadjunk holnap a dánok is aláírják. Utána lengyelek,németek,franciák. Ez egy kihagyhatatlan buli, azonnal alá kell írni nekünk is. Remélem Mészáros L,Csányi S, és társai már ugrásra készen állnak. Nagyon gyorsan rá kell tenni pár százezer hektárra ukránban a kezünket. Szinte ingyen adják most ha van hátszeled, kenőpénzed. Pár falut el is lehet költöztetni onnét ha útban van,úgyis csak 10000ft ot keresnek arra akkor mennyi lehet egy ház ára? 500000? Gondoljatok bele ,csernozjom, abba belemosódott jó kis csernobili radioaktivitás országszerte,GMO,és nyugati gépek= 3x annyi termésátlag mint itthon. Na jó 2x. Már csak egy leányvállalat kell ukrajnában aki exportál ide és innét made in EU felirattal megy minden tovább. Most kellene lépni míg nem késő.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Nem értem Julipókot....egyszerűen nem értem...miért támogatja egy teljes ország romba döntését, népeinek szenvedését...nem tudom....Ukrajnából semmi sem marad....az emberek nagy része már most éhezik(persze a szakik miatt):)
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Jaj igen, ti vagytok akik aggódtok Ukrajnáért és jót akartok nekik, akik állandóan azt fújjátok hogy az ukránok nácik és Ukrajna sohasem létezett és hogy szét kell darabolni és minél több zöld turistát odaküldeni, ti vagytok akik jót akartok nekik.

És azok akarják romba dönteni akik nem támadják őket, akik segítenek nekik a bajban, azok akarják a szenvedésüket akik milliárdokat küldenek nekik hogy enyhítsék a szenvedésüket, azok ártanak nekik akik még saját maguknak is kárt okoznak a szankciókkal csak hogy megfékezzék a támadóikat.

Ne játszd az eszed csokibácsi, ti támogatjátok Ukrajna romba döntőit, ti vagytok akiknek annál jobb minél rosszabb nekik.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 284
26 231
113
Ulippo, te szent fazék! Úgy látom ez neked csak szórakozás. Sportot űzöl a cukkolásból és mellébeszélésből. A lényeget, feléd intézett kérdésekre a válaszokat mindig kihagyod, vagy megkerülöd, ha neked az kellemetlen. Te a mellébeszélés nagymestere vagy.

Nem hiszem, hogy töketlenség, ha valaki tisztában van a saját korlátjaival, folyamatosan, józan fejjel gondolkodik és cselekszik, mert a forró fejűség nem vezet sehová.

A közvéleménnyel nagyon nehéz küzdeni, meggyőzni valami másról, ha nincs közvetlen ráhatás, érintkezés vele.

Nyugaton pontosan ezt akarják blokkolni mindenáron, a szabadság nevében.

Nem ártana, ha újra elolvasnád, amit írtam!

Kicsiben is ugyanúgy megy a dezinformálás, mint nagyban.
Két dologban viszont teljesen biztos vagyok. Mindenki a saját verzióját adja elő, de mivel nincs abszolút igazság, mert az valahol kettő között van, ezért a közvélemény mindig annak ad igazat, akivel többet érintkezik, illetve többet sulykolja. Általában az emberek nagy többsége túlságosan lusta ahhoz, hogy elgondolkozzon a legellentmondásosabb dolgokon is. Mindig a legegyszerűbbet fogadja el. A másiknak elég nehéz rendbe tenni a dolgokat, mert sokszor nem is tud róla, vagy mert teljesen fölöslegesnek tartja.

Mivel TE és a megbízóid csak a nyugatot tartjátok a világnak, ezért az ottani megdolgozás működik. a világ többi részét lesz@rjátok, tudomást sem vesztek róluk.
Azok, akik más véleményen vannak ideát (azért elég sokan vannak), mert fenntartásaik vannak a "szabad világ" őszinteségéről, céljairól és "eszközeik tisztaságáról", akkor azokat hülyének nézitek, mert csak a "kelet agy mosott harcosainak" tartjátok őket. Az élet nem fehér és fekete, nagyon sokszínű.

Ez az ukrán topic, erről szól és nem pedig a csecsen háborút és az oroszok egyéb ténykedéseit taglalja, amit te folyamatosan belekeversz ide. Ha mondandód, vagy észrevételed van azokkal kapcsolatosan, arra van másik topic.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 563
18 389
113
Jaj igen, ti vagytok akik aggódtok Ukrajnáért és jót akartok nekik, akik állandóan azt fújjátok hogy az ukránok nácik és Ukrajna sohasem létezett és hogy szét kell darabolni és minél több zöld turistát odaküldeni, ti vagytok akik jót akartok nekik.

És azok akarják romba dönteni akik nem támadják őket, akik segítenek nekik a bajban, azok akarják a szenvedésüket akik milliárdokat küldenek nekik hogy enyhítsék a szenvedésüket, azok ártanak nekik akik még saját maguknak is kárt okoznak a szankciókkal csak hogy megfékezzék a támadóikat.

Ne játszd az eszed csokibácsi, ti támogatjátok Ukrajna romba döntőit, ti vagytok akiknek annál jobb minél rosszabb nekik.

29e062e3631110ba782eee7023494de2a38b630ae3348d87c8e1a5bfdfe62dbb.jpg
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 284
26 231
113
Ja és a szakadárok az elején sehol sem voltak, csak elégedetlen civilek. Nem is tartottak tőlük, pár nap alatt elakarták őket intézni. A legtöbb helyen sikerült is. Az erőszak szülte és kovácsolta őket össze, még ha neked ez hihetetlen is. Hányan is álltak át a legelején a hadseregből? Még a legszelídebb állat is vadállattá válik, ha beszorítják és nincs más menekülési útja.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 284
26 231
113
Ez az Ukrajna most olyan mint az igazi vadnyugat az 1800-as években. Gátlástalanság, kapzsiság, vér, szenvedés, halál. Tudjuk mi lett a vége. Az őslakosok eltűntek, a maradékuk, akik megmaradtak rezervátumokban sínylődik, korlátozott jogokkal. Akik tisztességes emberek voltak, vagy elmenekültek, vagy eladták amijük volt és dolgozhattak másnak vagy meghaltak.
Most nem csak a Donbaszban élőkről van szó, hanem az egész országban élőkről. Most viszik őket a vágóhídra.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1436375967
Zaharcsenko és Plotnyickij sajtótájékoztatójukon nyilatkozatot tettek. Kezdeményezik az ENSZ-nél, hogy hozzanak létre nemzetközi bíróságot, Ukrajna Donbasszi háborús bűnei kivizsgálására.
Semmi értelme elvárni objektív vizsgálatot minden elkövetett bűncselekményre Kijevtől.- Gondoljunk csak a "Tornádó"zászlóaljra, akik megöltek több mint egy tucat civilt..- mondta Zaharcsenko.
Felszólítják az ENSZ főtitkárát és a biztonsági tanács állandó tagjait, hogy azonnal megvitassák egy ilyen bíróság megalakulását a következő ülésen..- mondta Plotnyickij.
(videó a cikkben)

http://rusnext.ru/news/1436335091
Az új kijevi járőrszolgálat tagjainak több mint az egyharmada szerepel a bűnügyi nyilvántartásban.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/nott-az-ukran-hadsereg-fegyverallomanya
"Az Ukroboronprom az idei év alatt közel négyezer darab haditechnikai eszközt és fegyvert adott át az ukrán hadseregnek.
Az Ukroboronprom Állami Vállalat az elmúlt évben legyártott és átadott az ukrán hadseregnek 3936 modern fegyvert és katonai felszerelést. Ez 36-szorosa annak a számnak, mint 2014 hasonló időszakában, tette közzé a Korrespondent.net a cég sajtószolgálatának jelentésére hivatkozva.
Roman Romanov, az Ukroboronprom főigazgatója úgy fogalmazott, hogy számukra az év legfőbb eredménye, hogy Ukrajna ismét megtanulta, hogyan lehet hatékonnyá tenni a fegyvergyártást. Jelenleg az a prioritásunk, hogy áttérjünk a nagy pontosságú fegyverek gyártására, és elindítsunk több új ígéretes fejlesztést..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/az-ujoncok-allitjak-nem-penzert-lettek-rendorok
"Az ukrán fővárosban július első hétvégéjén tették le hűségesküjüket az újonnan létrehozott gyalogos és autós járőrök...
...Az újság által megszólaltatott újoncok állítják, nem azért lettek rendőrök, mert a járőrök bére havi 2000 és 8-10 ezer hrivnya között mozog majd, hanem a reformok miatt, melyekért a Majdanon ukránok ezrei tüntettek. Egyikük megfogalmazása szerint mindenkinek meg kell dolgoznia a változásért a maga helyén...
...Jelenleg a rendőrség keretein belül párhuzamosan működik az új és a "régi" rendőrség. A feladatok átadása az új járőröknek három-hat hónapra tehető, mondta Arszen Avakov belügyminiszter. Az év végére a politikus szeretné, hogy minél több ukrán nagyvárosban megkezdhessék munkájukat az új járőrök. Egész pontosan úgy fogalmazott, hogy a régi rendőrség állományát 225 ezer főben maximalizálnák, míg az új, modern rendőrség számát 150 ezer főre emelnék."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/lazar-kijevben-muveleteket-hajtottunk-vegre-annak-erdekeben-hogy-magyar-erdekeket-tudjuk-kepviselni
"Eredményes ukrajnai titkosszolgálati akciókról beszélt nemrég a nemzetbiztonsági bizottság előtt Lázár János - írja a Figyelő...
...Amint az a sajtóban már megjelent, a miniszter arról is beszélt, hogy a szomszédos országokban egyre szaporodnak a magyarellenes lépések. Romániában az állítólagos koncepciós pereket emelte ki, Horvátország esetében a MOL-INA ügyeket. Azt viszont kevésbé kapta fel a média, amit az orosz-ukrán konfliktusról mondott. Lázár szerint ki kell mondani, még ha hétköznapi formában ezt kerülni is szokták, hogy háború van a felek között. Ez óriási kihívás elé állítja Magyarországot. A magyar álláspont szerint - mint fogalmazott - két bajjal állunk szemben. Egyrészt Oroszország jelent kihívást Európai Unió számára. Másrészről pedig ott van Ukrajna, ami legalább ekkora probléma a maga destabilizációs jelenségeivel, a napi problémákkal és a feszítő filozófiai, világnézeti és kisebbségi problémákkal - mindez Ukrajna vezetését terheli. Ez részben szomszéd országként számunkra óriási kihívást jelent - emelte ki a miniszter.
Lázár így folytatta: „A kollégáink kiválóan teljesítettek az ukrán válság idején. Kijevben műveleteket hajtottunk végre, nem titok, mint minden más szomszédos ország hírszerző szervezeti egysége, annak érdekében, hogy a magyar érdekeket tudjuk képviselni. Folyamatosan el kellett látnunk a döntéshozókat, a kormányt, a miniszterelnököt, a külügyminisztert annak érdekében információkkal, hogy Magyarország álláspontját Ukrajnával kapcsolatosan pontosan meg tudják határozni". A miniszter szerint ez a munka jól sikerült, a katonai titkosszolgálat, a katonai és polgári hírszerzés ebben a munkában Ukrajnában kiválóan teljesített."
 

guderian

Member
2015. április 3.
38
0
6
Felesleges ulipuhapöcso megjegyzéseivel foglalkozni.Az események érzelmi megközelítése félrevezető.Ukrajnában a hanyatló USA,és a feltörekvő Ázsia -Oroszország, látensen Kína- közötti hatalmi harc,befolyási övezet megszerzése,megtartása a lényeg.Valamint annak a megakadályozása,hogy Európa ehhez a feltörekvő entitàshoz csatlakozzon,mert ez megadná a kegyelemdöfést az amerikai hegemóniának.
Putyin most kivár,mert helyzeti előnyben van.A konfliktus a határa előtt zajlik.De ne legyen senkinek kétsége,a helyzet eszkalálódása esetén lépni fog.
Ha kell fegyverrel.Sajnos az USA politikája olyan,hogy ezt előbb,vagy utóbb kikényszeríti.
Én pesszimista vagyok.Háború lesz,és erre fel kellenne a magyar politikai elitnek készülni.
De nem látok erre kellő szándékot,sem kellő erőt,sem stratégiát.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Lakossági bejelentés akadályozott meg egy terrortámadást Mariupolban. Az ukrán védelmi erőknek sikerült elszállítani a pokolgépet a buszmegállóból.
CJdOJ2bWgAAMgXH.jpg

CJdOIm2WEAAUMu-.jpg

CJdOCJjWsAATnlV.jpg
 

eevil

Active Member
2015. július 3.
240
70
28
Ne nézzetek már madárnak minket, mindenki tudja miről volt szó a Krímben.
Nagyjából ugyanez jutott eszembe.

Az egész "védjük meg orosz honfitársainkat a gonosz Kijevi juntától" nekem talmi propagandának tűnik. Ha ez lett volna a mozgatórugó, akkor már korábban kezdeményezték volna a Budapesti Memorandum újratrágyálását, ahogyan most bedobták a Balti függetlenség kérdését (mondjuk, kíváncsi leszek a végeredményre, mert gyanús, hogy csak ugatnak).

Amit nem értek viszont, hogy ennek a hamis propagandának a mentén miért nem kezdeményezték már az ország szétszedését akár népszavazással, vagy más megegyezéssel? Volt korábban erről szó, de Merkel égre-földre tiltakozott ellene. (http://444.hu/2014/02/23/ukrajna-felosztasa-senkinek-sem-all-erdekeben/)

Szóval a kérdés, amit szeretnék bedobni: Mit gondoltok, miért nem lehetne ez megoldás?
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
most bedobták a Balti függetlenség kérdését (mondjuk, kíváncsi leszek a végeredményre, mert gyanús, hogy csak ugatnak).

Egyfelől bírom, hogy egyetlen kommentelő jól elbeszélget önmagával, néha még lelki támaszt is nyújtva a másik énjének, de nagyon átlátszó vagy.

Pl. a balti országok függetlenségének kérdését is 24 órán belül elintézték azzal, hogy törvény szerint a Főügyészség köteles minden bejelentést megvizsgálni, még akkor is, ha előfordul, „hogy némely ezek közül mentes a józan észtől.”
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 083
82 670
113
<blockquote rel="Panzerfaust">Ne nézzetek már madárnak minket, mindenki tudja miről volt szó a Krímben.
Nagyjából ugyanez jutott eszembe.

Az egész "védjük meg orosz honfitársainkat a gonosz Kijevi juntától" nekem talmi propagandának tűnik. Ha ez lett volna a mozgatórugó, akkor már korábban kezdeményezték volna a Budapesti Memorandum újratrágyálását, ahogyan most bedobták a Balti függetlenség kérdését (mondjuk, kíváncsi leszek a végeredményre, mert gyanús, hogy csak ugatnak).

Amit nem értek viszont, hogy ennek a hamis propagandának a mentén miért nem kezdeményezték már az ország szétszedését akár népszavazással, vagy más megegyezéssel? Volt korábban erről szó, de Merkel égre-földre tiltakozott ellene. (http://444.hu/2014/02/23/ukrajna-felosztasa-senkinek-sem-all-erdekeben/)

Szóval a kérdés, amit szeretnék bedobni: Mit gondoltok, miért nem lehetne ez megoldás? </blockquote>

Valamit elfelejtesz vagy nem tudsz! Eddig az ukrán választott vezetés baráti egyuttmukodo volt Oo-val. Szabadon használhatták az orosz nyelvet senki sem akarta megtiltani nekik.A mostani puccs által a hatalomba ultett emberekkel ez a baráti ukrán-orosz viszony végérvényesen megszunt. Tehát, hogy értheto legyen -soha tobbé nem lett volna Oo-nak jó kapcsolata Ukrajnával. Ezek az idióták(mostani ukrán vezetok) amerikai bérencek, akik feladata felszámolni mindent ami az ukránokat az oroszokhoz koti (politika,gazdaság, kultúra, nyelv.....stb) és bevinni Ukrajnát a NATO-ba(legfontosabb feladat).
Olyan emberek kerultek hatalomra, akik csak bizonyos mikrorégió-nevezzuk Banderisztánnak érdekeit képviselte- akarta képviselni, a kelet-ukrán lakosságot(oroszajkú)nem. Elso dolog amit csináltak , hogy eltorolték a kisebbségi nyelvek használatát
Ez nem tetszett az oroszajkú lakosságnak ezért kezdtek tuntetni és a tobbi dolog ismert......
A Krímmel kapcsolatban pedig csak annyit . hogy az orosz poltikai elemzok a 2010-es éek elején tobbszor nyilatkozták, hogy , ha Ukrajna be akarna lépni Natoba és ellenséges vezetok kerulnek hatalomra a Krímet visszaveszik(soha nem tartották Ukrajna részének az oroszok)A másik dolog, hogy az orosz hírszerzés kezébe jutott az SzBU által kitervelt forgatókonyv melyet a Jobb szektor és radikális krími tatárok vittek volna véghez , ami még nagyobb vérontáshoz vezetett volna.

Tehát osszefoglalva: Ha nincs puccs és legális választást tartanak Janukovics mandátumának lejártakor a Krím Ukrajna része volna és nem lenne polgárháború a Donbasszban.
Ez a legfontosabb -ezt kell megjegyezni. Mindig van ok-okozat osszefuggés.

Még valami. Senki nem tanult Grúzia hibájából? Agressziót alkalmazott szintén az oroszok ellen , mert nem akart autónómiát adni két népnek(oszétok,abházok). Szintén homogén nemzetállamról álmodozott. Hogyan végzodott mindenki ismeri.

Csak egy kérdésem van. Az ukránok miért nem engedik, hogy az orosz nyelv második hivatalos nyelv legyen az ukrán mellet az oroszok lakta teruleteken, mikor az OF-t 120 nemzet és nemzetiség alkotja, ahol a tagkoztársaságokban kétnyelvuség van , az orosz mellett a saját nyelvet is használhatják. Az oroszok pénzzel támogatják még a legkisebb létszámu népcsoportot is, hogy megmaradjon a nyelvuk????
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 905
15 178
113
Lakossági bejelentés akadályozott meg egy terrortámadást Mariupolban. Az ukrán védelmi erőknek sikerült elszállítani a pokolgépet a buszmegállóból.
CJdOJ2bWgAAMgXH.jpg

CJdOIm2WEAAUMu-.jpg

CJdOCJjWsAATnlV.jpg

Azta. Milyen jól álcázott pokolgép volt... Az ukrán védelmi erők utána hősként elszállították - 1 pirospont oda, ja nem is, inkább IDE !
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Elso dolog amit csináltak , hogy eltorolték a kisebbségi nyelvek használatát

Ezt már rengetegszer megbeszéltük, hogy ez nem történt meg. Mégis rendületlenül megy tovább, hogy megtörtént esetként hivatkoznak rá. Hazugság.

Az orosz-ukrán kapcsolatoknak semmi sem tett be annyira mint a háború. Ha Oroszország nem támadja meg a Krímet és nem szít háborút Kelet-Ukrajnában most nem lennének ilyen rosszak az orosz-ukrán kapcsolatok. Még az EU-csatlakozás sem rontotta volna úgy el a kapcsolatukat mint egy orosz-ukrán etnikai háború.

Az meg elég ócska casus belli, hogy ha Oroszország nem szállja meg a Krímet akkor ott NATO bázis épül. Semmi ilyenről nem volt szó, a bázis évtizedekig ki volt bérelve Oroszországnak, ha nem kezdenek háborúba fel sem merült volna ilyesmi. Ez egy tipikus "mi lett volna ha" spekuláció amit persze már sohasem tudunk meg, ilyen a jó casus belli, egy soha meg nem történt esemény, amit így persze már cáfolni sem lehet, igazán remek háborús indok.