[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ukrajnaban-romlik-az-oktatas-minosege-falusi-iskolakban
"Ihor Likarcsuk, az Ukrán Oktatásminőség-ellenőrzési Központ (UCOJaO) igazgatója a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változatának adott interjújában beszélt arról, hogy folyamatosan nő a különbség a falusi és a városi oktatás minősége között. A vidéki iskolák tanulóinak eredményei idén jelentősen romlottak 2007-hez képest - írja a Kárpátalja Hetilap internetes változata...
...Likarcsuk a portálnak nyilatkozva a külső független teszteléssel kapcsolatban jövőre várható újdonságokról is szólt. Elmondása szerint az Oktatási és Tudományos Minisztérium Kollégiuma úgy döntött, jövőre három tárgyból – ukrán és angol nyelvből, illetve matematikából vagy történelemből (választható) – vonják össze a ZNO-t az iskolai kibocsátó vizsgával (DPA)."



Tehát Ukrán és Angol nyelvből kötelező lesz majd mindenkinek, akkor is ha ő orosz , ruszin... vagy magyar ajkú.. (ez mennyi lehet reálisan? az ország 70-75-80 %-a ? ) Így is lehet egy kis hű elitet kinevelni- mindenki más adminisztratív eszközökkel ugyan, de mindenképpen jogszerűen korlátozva lesz.
Az Orosz nyelvtől eltekintve is az angol nyelv gondolom inkább pár nyugati régióban gyakoribb. Tehát a Dél - Keleti régiók gyerekei kettő kritérium hátrányából, de még a közép régiók gyerekei is legalább egy kritérium hátrányából indulnak majd. Ehhez még hozzá veszem újból az adminisztratív eszközöket, de ezúttal a szubjektivitást.
Abban a valószínű esetben , ha azt vesszük hogy az uralkodó elitté az Ukránokat teszik központi segítséggel, akkor az oktatás erőszakos elukránosítása várható. Az Ukrán ajkúakon kívül mindenki mást (finoman szólva) szigorúbban fognak elbírálni. Ez pedig szándék szintjén (is) erősíteni akarja a nem Ukrán ajkú többség elukránosítását.
És a kezdet már most körvonalazódik...
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 833
113
Erről már esett szó a 3-al ezelőtti bejegyzésben, most egy kicsit más oldalról.
---------------------------------

Oroszország az első számú fenyegetés Amerikára

Oroszország jelenti a legnagyobb <b>nemzetbiztonsági kockázatot</b> az Egyesült Államokra, Amerikának növelnie kell a katonai jelenlétét egész Európában, még akkor is, ha NATO-szövetségeseik csökkentik is a katonai kiadásaikat – mondta az amerikai kormányban légvédelemért felelős Deborah James.
A szokatlanul egyértelműen fogalmazó nyilatkozatot James azután adta, hogy hazatért a többek között Lengyelországot magában foglaló európai körútjáról. James elégedetlenségének adott hangot, amiért a NATO 28 tagállama közül csak négy teljesíti a katonai szerződésben vállalt hadi kiadásokat, mely elvileg <b>az egyes országok GDP-jének legalább két százaléka lenne</b>.
Júniusban jelentették be, hogy az Egyesült Államok tovább növeli a katonai erejét a térségben. Komolyabb szárazföldi erők helyett a logisztikát és a fegyverzetét fejleszti, többek között újabb bombázókat és tengerről indítható rakétákat telepít a térségbe, de különleges alakulatokat is ígértek, melyekkel többek között az orosz fenyegetéseket akarják ellensúlyozni.

http://index.hu/kulfold/2015/07/09/oroszorszag_az_elsoszamu_fenyegetes_amerikara/
----------------------------------------

- Oroszország nem az USA nemzetbiztonságát veszélyezteti, hanem a világuralmi terveit. Kíváncsi vagyok mikor fogják néven nevezni Kínát is.
- A GDP 2%-ának hadi célra fordítása nem kötelező, hanem ajánlás.
Jellemző az USA kétszínűségére, hogy ezt folyton emlegeti, de nem sokat tesz az ügyben. Hisz neki nem érdeke, hogy az EU erős, saját haderővel rendelkezzen. Még felmerülne a gondolat: akkor az USA már nem is olyan fontos az EU-nak.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 833
113
UKRÁN LAKOSOKAT FOSZTHATNAK MEG ÁLLAMPOLGÁRSÁGUKTÓL, HA “NEM ELÉG LOJÁLISAK”

Kijev új törvénytervezetet készít elő, amelyben a Donbássz és a Krím lakói „nem ukrán állampolgár” státuszt kapnának –írja a Lifenews TV-csatorna honlapja.

A LifeNews TV-csatorna birtokába került egy törvénytervezet, amely az „Ukrajna állampolgára” státuszt határozza meg. A tervezetet az ukrán Kulturális Minisztérium és az Információs Minisztérium munkatársai dolgozták ki, és rögzítik benne az állampolgárságtól történő megfosztás procedúráját. A törvénytervezet az EU-ban 2004 óta érvényes szabályok és törvények alapján készült.

A törvény elfogadása után jóval körülményesebb lesz az ukrán állampolgárság megszerzése, szigorú előkészítési procedúra előzi meg, többek között górcső alá kerülnek a kérvényező politikai nézetei is, habár konkrét utalások nincsenek arra vonatkozóan, hogy melyek a kívánatos paraméterek. Különös figyelemmel kezelik a Krímből és a Donbásszból érkező igényeket.

Az ukrán állampolgárság elvesztése azonban jóval egyszerűbb folyamat lesz. Ez ügyben elégséges ha az Igazságügyi Minisztérium által előkészített program szerint lesz az igénylő értékelve, és amennyiben nem támogatja a jelenlegi politikai vonalat, úgy sorsa megpecsételődött. A kidolgozott tervezet célja, hogy az állami szervek lehetőséget kapjanak kiértékelni az illető patriotizmusának hőfokát és a jelenlegi hatalom iránti lojalitásának mértékét. Ezen mutatók negatív megítélése és a tervezet 5. pontja alapján „hontalan” státuszt kap az igénylő. A megítélés alapjául szolgálhat akár egy nem megfelelő bejegyzés a honlapokon is.

Más országok gyakorlata ez ügyben
.....

http://rapidpress.info/ukran-lakosokat-foszthatnak-meg-allampolgarsaguktol-ha-nem-eleg-lojalisak/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 833
113
SZÉLSŐSÉGES ISZLAMISTÁK HARCOLNAK AZ UKRÁNOK OLDALÁN

Az Inopress információi szerint szélsőséges iszlamisták harcolnak Donbásszon az ukránok oldalán – írja Novorosszia hírügynöksége. Nagyjából harminc bűnöző csoportosulás segít Novorosszia háborúja ellen az ukránoknak. Őket a legforróbb pontokon vetik be az ukránok.

A New York Times tudósítója, Andrew Kramer kikérdezte az egyik ilyen bűnbandának, a Manszúr sejkről elnevezett zászlóaljnak a vezetőjét.

A találkozóra egy steak house-ban került sor, ahol a Jobb Szektor harcosai szívesen időznek. Az amerikai újság szerint a Jobb Szektor irányítja ezt a bűnbandát. Kramer riportalanya nem árulta el a nevét, csak annyit árult el magáról, hogy nagyjából 45 éves, és részt vett mind a két csecsen háborúban, illetve hogy eddig Franciaországban élt. „Szeretünk harcolni az oroszokkal. Mindig is harcoltunk az oroszokkal. Nagyjából 24 éve léptem erre az ösvényre. Számunkra sosem ért véget a háború. Sosem tértünk ki az Oroszország elleni háborúból, és nem is fogunk soha sem” – mondta a parancsnok.

Kramer megjegyzése szerint néhány ukrán zászlóalj nyíltan használ nacionalista szimbólumokat, mint például az Azov zászlóalj. A csecsen harcos elárulta, hogy jól kijönnek a nacionalistákkal, mert ők is ugyanúgy, mint ő, utálják az oroszokat, és szeretik a hazájukat. A csecsen harcos társaival együtt nem hord nehézpáncél mellényeket. „Nekünk ilyen nézetünk van ezzel kapcsolatban. Hiszünk Istenben, ezért nincs szükségünk páncélmellényekre” – mondta a csecsen harcos. A februárban megölt Isze Muszajev parancsnokról elárulta, hogy az ukrán katonai vezetőség jóváhagyta annak tevékenységét, de ezekről nem történt semmilyen hivatalos feljegyzés.

A csecsen harcos arról is beszélt, hogy a francia hatóságok ebben az évben letartóztatták csoportjának két tagját is, akiket az Iszlám Állammal való együttműködéssel vádolnak. „Egész Európa retteg az oroszoktól. Európának érdeke, hogy mi önkéntesekként harcoljunk itt, de ezt nem mindenki érti” – mondta a csecsen harcos.

„A Manszúr sejk és a Dzsohar Dudajev zászlóalj főleg csecsenekből áll, de vannak közöttük más poszt szovjet köztársasságokból származó muzulmánok is, például üzbégek és balkárok is. A harmadik, Krím zászlóaljban főleg krími tatárok vannak” – olvasható Kramer cikkében.

Forrás: Novorosinform

http://rapidpress.info/szelsoseges-iszlamistak-harcolnak-az-ukranok-oldalan/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1436469977
A jobb szektor fegyveresei nem fogják elhagyni Sirokinot.

http://rusnext.ru/news/1436464652
Klicsko "szeparatista" lett. Úgy véli, Kijev túl sokat fizet az Ukrán költségvetésnek.

http://rusnext.ru/news/1436464590
Tegnap este két csoport Ukrán katona (felforgató csoportok) próbált betörni a Donyecki reptérre harci járművek páncélozott szállítók és légvédelmi létesítmények fedezetében - jelentette be ma Vlagyimir Kononov a DNR honvédelmi minisztere.

http://rusnext.ru/news/1436436643
A hazafiatlan Ukránok meg lesznek fosztva az állampolgárságuktól- egy törvénytervezet szerint.
Az Ukrán állampolgárságot sokkal nehezebb lesz megszerezni, elveszíteni viszont sokkal könnyebben lehet majd. Kijevnek lehetősége lesz megszabadulni azoktól az emberektől, akik nem támogatják a jelenlegi kormány politikáját.
A hatóságoknak joga lesz hogy ellenőrizze a hűségét és hazafias nézeteit azoknak akik Ukrán útlevelet akarnak szerezni, illetve Ukrán állampolgárok. Ha a hatóságok úgy döntenek hogy nem felelnek meg az adott követelményeknek
Ha a hatóságok úgy döntenek, hogy az egyén nem felel meg a megadott követelményeknek, akkor hontalan - állampolgárság nélküli- státuszt kap.
A részletek még kidolgozás alatt állnak.
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
<blockquote>Elso dolog amit csináltak , hogy eltorolték a kisebbségi nyelvek használatát

Ezt már rengetegszer megbeszéltük, hogy ez nem történt meg. Mégis rendületlenül megy tovább, hogy megtörtént esetként hivatkoznak rá. Hazugság.

Az orosz-ukrán kapcsolatoknak semmi sem tett be annyira mint a háború. Ha Oroszország nem támadja meg a Krímet és nem szít háborút Kelet-Ukrajnában most nem lennének ilyen rosszak az orosz-ukrán kapcsolatok. Még az EU-csatlakozás sem rontotta volna úgy el a kapcsolatukat mint egy orosz-ukrán etnikai háború.

Az meg elég ócska casus belli, hogy ha Oroszország nem szállja meg a Krímet akkor ott NATO bázis épül. Semmi ilyenről nem volt szó, a bázis évtizedekig ki volt bérelve Oroszországnak, ha nem kezdenek háborúba fel sem merült volna ilyesmi. Ez egy tipikus "mi lett volna ha" spekuláció amit persze már sohasem tudunk meg, ilyen a jó casus belli, egy soha meg nem történt esemény, amit így persze már cáfolni sem lehet, igazán remek háborús indok.</blockquote>
Ulippo ez a hozzászólás nem más vélemény hanem hazugság. Ilyeneket ne mondj senkinek mert csak magad égeted. Tudod azzal indult a háború hogy Ukrajna EU és NATO tag akart lenni és ez el is indult a puccsal. Krim az már csak egy vonzatos történés volt. A kapcsolatokat az Ukrán vezetés rontotta el. Ez nem orosz-ukrán etnikai háború hanem ukrán-szakadár a szakik között is vannak ukránok. Ha már bele keverted az oroszokat akkor inkább
NATO-Orosz háború,Az ukik csak asszisztálnak. Ha nem tudnád a NATO már körbe vette az oroszokat azt hitte neki mindent szabad mint a mesében
" és akkor a kis nyúl elszemtelenedett erre a medve" stb. Tudod ukrajna az orosznak kell ütköző zónának úgy egészben ahogy van és ezt a szerepét már több mint egy éve sikeresen be is tölti. Nézd meg a NATO-t ezt a védelmi szervezetet ami fennállása óta egyszer sem védekezett de vagy 8 országot megtámadott most megfostak s nem történik semmi részükről kitáncolni égő lenne ezért van ez az ujj harcmodor ez a -szankciosdi- ez igen.
A múltkor kérdezted Kárpátaljától "honnét tudod az oroszok adtak nekik fegyvert"? Válasz "te tudod". Na hát persze hogy adtak nekik, miért az ukik kaphatnak az uniótól, amerikától az nem bün. Itt mennek át országunkon a szerelvények. Mondhatod nekem hogy gyakorlatra mennek ha mesélni akarsz. Ja hogy védelmi fegyverek, egy tank is védelmi fegyver ha mögötte vagy.
Nem volt szó a krimi NATO bázisról? Ez igaz mert azt az amcsik maguknak akarták US-NAVY benyomok egy linket a honlapjukról s ne mond azt hogy
Oo hamisítvány olvast el a pdf-eket is nézd a dátumokat.
https://fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&id=2bb691b61c59be3a68180bd8c614a0cb&tab=core&_cview=1

Azt mondod negyven évig még oroszoké a kikötő? Érdekes lett volna reggelenként egyes dokkban US-NAVY kettesben meg Orosz s mind a kettő saját himnuszra parádézik.
Az MH17 -ről ne linkelj, amit másfél év alatt nem tudnak kivizsgálni azt nem is akarják.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 017
1 636
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ukrajnaban-romlik-az-oktatas-minosege-falusi-iskolakban
"Ihor Likarcsuk, az Ukrán Oktatásminőség-ellenőrzési Központ (UCOJaO) igazgatója a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változatának adott interjújában beszélt arról, hogy folyamatosan nő a különbség a falusi és a városi oktatás minősége között. A vidéki iskolák tanulóinak eredményei idén jelentősen romlottak 2007-hez képest - írja a Kárpátalja Hetilap internetes változata...
...Likarcsuk a portálnak nyilatkozva a külső független teszteléssel kapcsolatban jövőre várható újdonságokról is szólt. Elmondása szerint az Oktatási és Tudományos Minisztérium Kollégiuma úgy döntött, jövőre három tárgyból – ukrán és angol nyelvből, illetve matematikából vagy történelemből (választható) – vonják össze a ZNO-t az iskolai kibocsátó vizsgával (DPA)."



Tehát Ukrán és Angol nyelvből kötelező lesz majd mindenkinek, akkor is ha ő orosz , ruszin... vagy magyar ajkú.. (ez mennyi lehet reálisan? az ország 70-75-80 %-a ? ) Így is lehet egy kis hű elitet kinevelni- mindenki más adminisztratív eszközökkel ugyan, de mindenképpen jogszerűen korlátozva lesz.

Persze, hisz a falvakban nincs sok középiskola. Egyébként már évek óta 2 idegen nyelvet kel tanulni az ukrán iskolákban. Az elsőt a 2 osztálytól a másodikat ötödiktől. Kárpátalján az angol mellett a német és a Francia ami gyakori. Persze a magyar iskolákban van a magyar nyelv is az ukrán mellett. Továbbra is azt mondom vannak jó elképzelései a tanácsadóknak, amik odahaza működnének vagy működnek, csak nem veszik figyelembe az ukrajnai realitást. Akik esetleg nem angolt tanultak azokat most jól megszívatják. Várni kellene ezzel pár évet, amíg az iskolák átállnak. De nincs min csodálkozni, minden oktatási miniszter csinál valami nagy reformot, amit a másik visszavon, vagy hasonló....
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a MAGYAR oktatási miniszter egy bértárgyaláson tárgyalás helyett elénekeltette a Csip-csip csókát a jelenlévő tanárokkal...
Ehhez képest az Ukrán annyira nem is rossz (pl. Kínában is kötelező az angol nyelv tanulása).
 

grigorij2

Member
2014. augusztus 20.
109
0
16
Ulippo veled is csak többen vagyunk.

Többen nem, csak sűrűbben... :D Egysíkú provokátor, minden hasonló fórumban van néhány ilyen. És még csak azt sem mondom, hogy fizetett lenne, mert azok legalább logikusnak látszó érvekkel operálnak, ez itt meg egyszerűen h... .
Okosnak akar látszani, csak nem sikerül. :D
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 017
1 636
113
Kárpátalja tízmilliókkal támogatja a háborút

A kárpátaljai adófizetők már több mint <b>60 millió hrivnyáva</b>l járultak hozzá az ország keleti részén zajló háború finanszírozásához, derült ki a megyei fiskális szolgálat jelentéséből.
Az adóhatóság közölte, eddig 61 millió 670 ezer hrivnya hadiadó folyt be Kárpátalján. Csak júniusban 13 millióval támogattuk a donbászi vérontást, sokan önakaratukon kívül…! A katonák ennek ellenére is éheznek, penészes ételt kapnak, a felszerelésük nagy részét (ruhákat, golyóálló mellényeket) civil adományokból fedezik, és van olyan katonai egység, amely disznókat kénytelen tartani, hogy legyen mit enniük.A zak-kor.net cikke emlékeztet rá, hogy a 1,5 százalékos hadiadót tavaly augusztusban vezették be, amit a keresetekből, és a jövedelmet hozó pénzügyi tranzakciókból vonják le. Az ebből befolyó összeget a háború finanszírozására fordítják. Így aztán az is támogatja a konfliktus fenntartását, aki egyébként háborúellenes.
Nemrég annyi változott csak, hogy eltörölték a valutaváltáskor is felszámolt hadiadós illetéket. Hamarosan pedig felmentik annak fizetése alól mindazokat, akiknek közvetlen vagy közvetett módon bármi köze is van a terror-elhárítási hadművelethez (ATO). Valamennyi belügyi és rendvédelmi szerv dolgozója kikerül az adókötelesek sorából.

http://karpathir.com/2015/07/10/karpatalja-tizmilliokkal-tamogatja-a-haborut/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A holland vizsgálóbizottság befejezte az MH-17 jelentés elkészítését. A végleges változatot elküldték Malajzia, Ukrajna, Oroszország, Ausztrália, Nagy-Britannia, és az Egyesült Államok társszerveinek. 60 napjuk van kommentálni a jelentést és októberben hozzák nyilvánosságra.
http://tass.ru/en/world/805322

A szimulációk szerint a pilóták a robbanás előtt észlelhették a feléjük közeledő BUK rakétát.
http://tass.ru/en/world/799419

Oroszország kezd sikítófrászt kapni az MH-17 ügyében ítélkező Ensz-bíróság felállítása miatt.
http://tass.ru/en/world/807523
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 833
113
Egy kis humor, mert néha az is kell.

24857.w-400.h0.q100.jpg


Ez vajon tiltott fegyverszállítás?
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Kedves Ulippo!

Ebben semmivel nincs több, mint amit eddig is tudtunk vagy nem tudtunk. Számomra is úgy tűnik, hogy inkább cseszegetés, mint valódi komoly szakértői vélemény.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Kedves Ulippo!

Ebben semmivel nincs több, mint amit eddig is tudtunk vagy nem tudtunk. Számomra is úgy tűnik, hogy inkább cseszegetés, mint valódi komoly szakértői vélemény.

Tudtad, hogy elkészült a vizsgálóbizottság jelentése? Tudtad, hogy elküldték az említett országoknak akik 60 napig kommentálhatják? Tudtad azt amit a fent említett szimulációkból kikövetkeztettek? Tudtad mik Oroszország legújabb kifogásai a bíróság felállítása ellen?

Ha nem, akkor ezekben bizony van új információ, érdekes követni a legújabb fejleményeket, ha neked nem is másoknak talán igen.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Tudtam, hogy elkészült a jelentés, de azt még mindig nem tudom, hogy mi áll benne. Úgy látszik, te igen. Tudtam, hogy elküldték az érintett országoknak, viszont egyetlen reagálást nem ismerek erre. Bizonyára, te igen. Az utolsó két kérdés is hasonló szinten megválaszolható részemről, de szívesen venném, ha te, amit én nem tudok, szakértelemmel megírnád.

Bizonyára most nagyon csodálkozol, de végigolvastam minden hipotézist eddig a repülőgép lelövésével kapcsolatosan. Én azt a következtetést szűrtem lenne, hogy egyik verzió mellett sincs megdönthetetlen bizonyíték. Komoly szakértők sem jutottak egyezségre.
Egyébként én személy szerint nagyon sajnálom az áldozatokat, értelmetlen és tragikus halált haltak. De sajnos, világunkban nem ők az egyetlenek, akikért azért nincs ilyen hisztéria. Azért nevezem hisztériának, mert nem azért az ártatlan gyermekekért perelnek, akiknek ez volt az utolsó repülőútjuk, hanem mert rá akarják húzni a vizeslepedőt az általuk ellenségként definiált oroszokra, szakadárokra.
A 298 áldozaton ez már nem segít.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A vizes lepedőt az elkövetőkre akarják ráhúzni teljes joggal, akárkik is legyenek, ha rájuk lehet bizonyítani akkor megérdemlik, hogy egy bíróság elítélje őket. Az áldozatokon ez már nem segít, de az sem ha büntetlenül hagyják a gyilkosaikat.

És a büntetőjogi felelősségre vonás mellett ez szól még az erkölcsi felelősségről is, mert a gép lelövése lehet nem volt szándékos, de ami utána következett az már igen, a tettesek szándékosan nem vállalták a felelősséget, szándékosan tagadták le a tettüket, és szándékosan terjesztettek mindenféle dezinformációt amivel másokra akarták kenni a saját tettüket.

És ez az igazságról is szól, a világnak joga van megtudni az igazságot erről az ügyről.
 

fedhdhhdgy

New Member
2015. június 24.
11
0
1
Csak téged idézlek:
ulippo
július 9., 15:02 Feljelent
"Malajzia felkérte az ENSZ-t, hogy alakítsa meg az MH17 ügyében ítélkező bíróságot. A hivatalos felkérés címe a "Büntetőbíróság felállítása melynek egyetlen célja azon személyek büntetőeljárás alá vonása akik felelősek a Malaysia Airlines MH17 járatának lelövésével kapcsolatba hozható bűncselekményekkel". Malajzia képviselője szerint csak egy ENSZ bíróság garantálhatja a független és pártatlan eljárást az ügyben.

http://www.aerotime.aero/en/commercial-aviation/commercial-aviation-news/other/18131-malaysia-asks-un-to-set-up-mh17-tribunal

Oroszország eddig csak annyit reagált hivatalosan a bíróság felállítására, hogy az szerintük túl korai és kontraproduktív lenne. A holland miniszterelnök szerint van forgatókönyvük arra az esetre is, ha valamelyik BT-tag megpróbálná blokkolni a bíróság felállítását."

Majd ismét beteszed ugyanezt egy oldallal később, de itt Oroszország szerinted már sikítófrászt kap; no, mi ez az új info a Bázistól?
Aztán sírsz itt másnak, hogy téged fikáz itt szinte mindenki?
Ember, mi már tőled kapunk sikítófrászt ( de látjuk, kitartó vagy; derék, csak így tovább fiam)