[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Már az ellenőrző pontokon is osztogatnak behívókat!

Kárpátalján egy nap leforgása alatt 88 behívót kézbesítettek a rendőri ellenőrző pontokon (bloposzt) – olvasható a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály tegnapi közleményében.
Ukrajna más régióhoz hasonlóan vidékünkön is új módszert alkalmaznak a mozgósítás hatékonyságának növelésére. A hadkiegészítők emberei a közlekedésrendészet (DAI) közreműködésével a rendőrposztokon „vadásznak” a hadköteles ukrán állampolgárokra.
A 88 povesztkát mai nap során a munkácsi és az alsóvereckei (Nizsnyi Vorota) DAI poszton osztottak ki. A behívókat hadkiegészítő parancsnokság emberei állítják ki, a rendőrök csupán megállítják a járművet és ügyelnek a törvények betartására. „Úgy döntöttünk lehetőségeinkhez mérten segítjük a hadkiegészítők mobilizációs munkáját – kommentálta a módszert az új Szerhij Knyazev ezredes, Kárpátalja új megyei rendőrparancsnoka. – Az akció első napján, két helyszínen 88 behívót kézbesítettünk, mindazoknak, akik a mozgósítás hatálya alá esnek. Holott eddig a július 19-e óta tartó hatodik hullámban mindössze 120 povesztkát tudtak átadni. Remélhetően ezt követően az önként jelenezők száma is megnő…”
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk részleges mobilizáció előző <b>ötödik hullámában a Kijev által előirányzott létszám 44 százalékát tudták csak teljesíteni, a mostani hatodikban eddig 10 százaléknál járnak.</b>

http://karpathir.com/2015/07/23/mar-az-ellenorzo-pontokon-is-osztogatnak-behivokat/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Magyar feliratos szekció:

Egy nő sírva kéri a felkelőket, hogy ne vonuljanak vissza!
https://www.youtube.com/watch?v=46ztsliqEJw

SPÁRTA zászlóalj: Megszálló vagyok
https://www.youtube.com/watch?v=5OXmMRnRl6Q
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 590
113
Óriásplakátokkal uszít Oroszország ellen Ukrajna a szlovák és a magyar határon
http://www.bumm.sk/kulfold/2015/07/23/oriasplakatokkal-uszit-oroszorszag-ellen-ukrajna-a-szlovak-es-a-magyar-hataron
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 168
10 656
113
http://hidfo.ru/2015/07/a-kormanyfo-es-az-allamfo-is-elmenekult-kijevbol/

Felgyorsulnak az események?
Szétesés?
Ha ezek ketten szétszaladtak, meg a többiek, már nem tud visszatérni úgy mintha semmi sem történt volna, szerintem.
Kis repedés, nagy szétszakadás.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Ilyen nyugis helyzetjelentés nem volt tán az Ebesz misszió megalakulása óta, néhány kósza gépfegyver sorozat és egy darab tüzérségi lövés.
http://www.osce.org/ukraine-smm/173896?download=true

Közeleg a béke?

Persze közeleg...amint elismerte ukrajna a DNR és LNR függetlenségét:) addig sajna nem lesz....
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 733
28 419
113
Egyedi pótpáncélzat :D
fcdvrJsFFr4.jpg

nyFamqOuqQI.jpg
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
<blockquote rel="ulippo">Ilyen nyugis helyzetjelentés nem volt tán az Ebesz misszió megalakulása óta, néhány kósza gépfegyver sorozat és egy darab tüzérségi lövés.
http://www.osce.org/ukraine-smm/173896?download=true

Közeleg a béke?

Persze közeleg...amint elismerte ukrajna a DNR és LNR függetlenségét:) addig sajna nem lesz....</blockquote>

Bár úgy lenne, de egy kis árulás a donbasszi népköztársaságokban, és máris elbuktak egy nyerésre álló ügyet. Most már az ukiknak áll a zászló, és én kételkedem abban, hogy hamarabb bekövetkezne náluk az összeomlás, minthogy a szakik újra integrálnák magukat Ukrajnába. Én hittem abban amit eddig csináltak a szakik, de most mélységesen csalódott vagyok, és egyáltalán nem hiszek abban, hogy ebből a helyzetből bármi jó kisülhet. Az a rengeteg civil, felkelő és önkéntes hiába haltak meg, és még csak nem is ez a legrosszabb, hanem az, hogy ezzel minden elnyomás alatt élő európai kisebbségnek elúszott a reménye, hogy erős hátország nélkül változtathat a sorsán.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Sztem ezt nem lépik meg...annyi vér folyt már ott h nem mostanában lesz béke... az emberek nem felejtenek....gondolod h a 60000 önkéntes csak ugy leteszi a fegyvert és dalolva hadifogolytáborba vonul????vagy kivegzo osztag elé?
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Sztem ezt nem lépik meg...annyi vér folyt már ott h nem mostanában lesz béke... az emberek nem felejtenek....gondolod h a 60000 önkéntes csak ugy leteszi a fegyvert és dalolva hadifogolytáborba vonul????vagy kivegzo osztag elé?

Egy két újabb parancsnok meggyilkolása erős lökést adhat a felkelőknek és az önkénteseknek ahhoz, hogy ott már nem lesz semmi, és a saját érdekükben lépni kéne onnan. Történtek már ilyenek. Aztán ha ők mennek, majd menni fognak a népi oroszok is a megtorlás elől, és ha majd újra Ukrajna integráns része lesz a Donbassz, majd lehet oda betelepíteni nyugatról a népeket, meg jutalomból kapnak ott lakásokat azok, akik részt vettek az ATO-ban. Minszk-2-vel nem hogy a békét nem kapják meg soha az oroszok a szűkebb hazájukban, hanem az etnikai arányokat is végképp felborítják majd. Utána meg majd lehet álmodozni a rég múlt dicsőségéről, ahogyan mi tesszük pl Erdély kapcsán.

Más.

Lerántja a leplet a leggazdagabb oligarcha

szerző: MTI, 2015. július 23., csütörtök 15:46

A július 11-i munkácsi fegyveres konfliktus megtervezésének részese volt Arszen Avakov ukrán belügyminiszter, és az összecsapás kirobbantása terrorellenes művelet kárpátaljai megindítását, egyben a politikai vetélytársak félreállítását célozta – állította Viktor Baloga, az ukrán parlament képviselője, a Kárpátalján meghatározó befolyással rendelkező Egységes Centrum (JC) párt vezetője csütörtöki kijevi sajtókonferenciáján.

A Kárpátalja legbefolyásosabb politikusaként és leggazdagabb oligarchájaként számon tartott Baloga a munkácsi események kapcsán – az Rbc.ua ukrán hírportál jelentése szerint – a következő állításokat fogalmazta meg: „a forgatókönyv a következő volt: a Jobboldali Szektorral (PSZ) megsemmisíttetik azokat, akik csempészettel foglalkoznak Kárpátalján, és ezáltal szabaddá teszik a (csempész)piacot a maguk (a hatalmon lévők) számára. Ezt követően a rendőrség felhasználásával megsemmisítik a PSZ-t, az emberek szemében lejáratják az önkéntes mozgalmat, végül terrorellenes műveletet kezdenek, megsemmisítve mindennemű politikai konkurenciát”.
http://mno.hu/hatarontul/lerantja-a-leplet-a-leggazdagabb-oligarcha-1296713
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Óriási a visszaesés az „Euromajdan” óta
(táblázatok, grafikonok a linkelt oldalon)

Ukrajnában az élet minden területén hatalmas visszaesés figyelhető meg. Összedőlt a pénzpiac, elmaradnak a befektetések, csökken a munkahelyek száma, egyre többen kerülnek a szegénységi szint alá. Csak kevés dolog növekszik, például a bűnözés, a munkanélküliség vagy mondjuk a nincstelenség…
Az alábbi táblázatokból, igaz, ukrán nyelvűek, de jól kivehető, hogy az „Euromajdanos” fordulat óta rosszabbul, sokkal rosszabbul élünk. Az ország hanyatlása jelenleg szinte megállíthatatlannak tűnik.
25,5 százalékkal csökkent az ipari termelés, 13,2 százalékkal a gyógyszeripar, 12,4 százalékkal az élelmiszeripar, míg közel 10 százalékkal az agrárium.
2014 végéhez képest az idén öt hónap alatt 30 százalékkal nőtt az államadósság, s elérte a 42 trillió hrivnyát. 2015 eddig eltelt részében fejenként 1900 dollárt tett ki az államadósság mértéke. 36 százalékos az Európai Unió országaival folytatott export visszaesése, a posztszovjet térségben ez a szám még magasabb, 57 százalékos. Hivatalosan 11 százalékos a munkanélküliség, legalább 5 millió ukránnak nincs állása. S ezek ugye kozmetikázott számok, a valóság még durvább képet mutat.
Az ukránok harmada szegény, a magukat a középosztályhoz sorolók aránya pedig a felére zuhant, s becslések szerint olyan 11 százalékot tesz ki.

http://karpathir.com/2015/07/23/oriasi-a-visszaeses-az-euromajdan-ota/
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
538
2 505
93
Putyin és Zaharcsenko telefonon beszélget.

Putyin: Na mi a helyzet?
Zaharcsenko: Az ukránok még indig nem győztek le minket.
Putyin: Rendben akkor vonjátok vissza 100 mm fölötti fegyvereket.

Pár hónappal később újabb telefon.

Putyin: Na legyőztek már titeket?
Zaharcsenko: Dehogy. Még mindig nem képesek győzni.
Putyin: Akkor most vonjátok vissza 100 mm alatti fegyvereket.

Pár hónappal később újabb telefon.

Putyin: Na legyőztek már titeket?
Zaharcsenko: Ezek az ukránok nem képesek győzni!
Putyin: Akkor most vonjátok ki az RPG-ket és a géppuskákat is.

Pár hónappal később újabb telefon.

Putyin: Na legyőztek már végre?
Zaharcsenko: Ezek a hülye ukránok még mindig nem képesek győzni!
Putyin: Hát ez nem igaz! Akkor harcoljatok kövekkel meg botokkal!

Pár napra rá jön a telefon Zaharcsenkotól.

Putyin: Na vesztettetek?
Zaharcsenko: Nem! Mikor az ukránok megláttak minket halálra röhögték magukat.
Putyin: Na jó én feladom... Megyünk Kijevbe!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A francia külügyminisztérium megerősítette, hogy a normandiai négyek újabb találkozásának előkészítése zajlik. Merkel, Hollande, Porosenko, és Putyin az Elysée palotában tárgyalnak majd, a téma a minszki megállapodások végrehajtása lesz.
CKmnkK0WEAA1CDQ.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A korábbinál nagyobb hatótávolságú tüzérségi röppálya-felderítő radarok Ukrajnába szállítását javasolta a Fehér Háznak az amerikai védelmi minisztérium. Az amerikai hadsereg AN/TPQ 36-os típusú, illetve 37 Firefinder típusú, 24 és 50 kilométer közötti hatótávolságú tüzérség-bemérő lokátorokkal szerelné fel az ukrán kormányerőket. Az amerikaiak azért nem küldenek halált okozó fegyvert az ukránoknak, hogy ne mélyítsék tovább a konfliktust.
http://mandiner.hu/cikk/20150723_roppalya_felderito_radarokat_kuldene_a_pentagon_ukrajnanak
 

eevil

Active Member
2015. július 3.
240
70
28
Úgy tippelem, ez az első hallásra védelmező gesztus azt fogja eredményezni, hogy az oroszok meg rakétákat telepítenek az ukrán határra.

A péniszméregetés a hidegháború sajátja volt, de akkor legalább ésszel tették. Pl. Afganisztánba is csak "leplezetten" kerültek Stingerek a Mi-24 ellen és Vietnam is csak óvatosan kapta a gépkarabélyokat.

Ha katonailag ilyen nyíltan szembefordul ez a két nagyhatalom egymással, akkor az semmi jót nem jelent a hazánkhoz hasonló kis országoknak...
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
https://youtube.com/watch?v=4zRRN57GOuo
Graham ma ismét kiosztotta az összegyűlt humanitárius segélyt...van több videó is az oldalán róla...a szívem szakad mikor az idős, életüket végig dolgozó emberek sírva fogadják el a csomagot, vagy mikor a bábuská mutatja az "CCCP" útlevelét, mert azt hiszi csak úgy kap valamit:(:(:(:(:( ----Köszönjük Porosenko:(:(:(
 

bogaras

Member
2014. augusztus 18.
460
1
18
A korábbinál nagyobb hatótávolságú tüzérségi röppálya-felderítő radarok Ukrajnába szállítását javasolta a Fehér Háznak az amerikai védelmi minisztérium. Az amerikai hadsereg AN/TPQ 36-os típusú, illetve 37 Firefinder típusú, 24 és 50 kilométer közötti hatótávolságú tüzérség-bemérő lokátorokkal szerelné fel az ukrán kormányerőket. Az amerikaiak azért nem küldenek halált okozó fegyvert az ukránoknak, hogy ne mélyítsék tovább a konfliktust.
http://mandiner.hu/cikk/20150723_roppalya_felderito_radarokat_kuldene_a_pentagon_ukrajnanak

Valószínűleg egy-két darabot már kirakodáskor összetörnek, néhányat az interneten fognak árulni, lesz olyan ami kijut a hadműveleti területre, de ott a legehetetlenebb helyen üzemelik be.
Ja a maradékot a szakik szétlövik, illetve egy-kettő kiállításra kerül Moszkvában.
Kihagytam valamit?