[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fedhdhhdgy

New Member
2015. június 24.
11
0
1
A Hollandiában adott interjú egy része az Almaz- Antelj tájékoztatóján :

"_A vizsgálat eredménye szerint egyértelműen kijelentette a gyár képviselője, hogy a repülőgépet egy BUk-M1 légvédelmi rendszer rakétája lőtte le. A megállapítás azért egyértelmű, mert jellegzetes a légvédelmi rakéta repeszeinek becsapódása.

A találatot egy 9M38M1 rakétával érték el, melyet az oroszok már több mint három évvel ezelőtt kivontak a szolgálatból és újabbakra cserélték, a gyár pedig évek óta nem gyártja ezt a típust.

EZ a rakéta típus csak az ukrán hadseregben szolgál a környező országokban.
A sajtó kérdésére, hogy mindez miből állapítható meg, a gyár képviselője elmondta, hogy a 9M38M1 rakéta becsapódási képe,

egy “szike” forma, vagyis a repeszek egy vonalban terülnek szét, ami merőleges a rakéta haladási irányára. Emiatt az összerakott roncsokon a becsapódás szöge is látható.

A becsapódás szöge és a repeszbecsapódások alakja miatt pedig az is egyértelmű, hogy az a gép haladási irányához állítva, a rakéta az ukrán fél oldaláról érkezett.


A vizsgálat során ráadásul több repesz és repesz maradék is előkerült. A roncs összeállítása után látható volt, hogy a rakéta a gép bal oldalát találta el, megsérült a bal szárny, a bal hajtómű, és a farokszárny is, valamint ebben a vonalban több repeszt kapott maga a törzs is.

A gépnek esélye sem volt kényszerleszállást végrehajtani. A gyár a vizsgálat elvégzése után Moszkvától is engedélyt kapott, hogy nyilvánosságra hozza a vizsgálat eredményeit. Ezek az eredmények hivatalosak.

A robbanófejek szakértője, Mihail Malyshev nyilatkozatában alátámasztotta az elmondottakat, valamint azt is, hogy az ukrán fél azzal tisztázhatná magát, hogy átadnak egy rakétát, amelyből mintát vesznek a repeszekből, valamint hasonló kivonásra ítélt repülőt lelőnek. A szakértő megnevezte a pontos helyet a becsapódási szögből kikövetkeztetve, ahonnan a rakétát indították (megnevezve Zaroshenskoye települést). Elmondása szerint pontosan ugyan azt a becsapódási képet fogják kapni a lelőtt roncsokon, mint az utasszállítón. Az sem segít a helyzeten ezek után, hogy az amerikaiak egyik műholdja pontosan ebben az időben haladt át a terület felett, de a műholdképeket nem hajlandóak kiadni."
Kedvencünk, -az állandó megtévesztő- bízom benne, legalább ennyire egzakt, minden mellébeszéléstől mentes cáfolatra azért képes lesz a TEAM bevonásával. Csak semmi szubjektivitás, ferdítés, az eddig megszokott taktika!
Várom a cáfolatod Barátom!
" A FLOTTA mindenek felett!"
 
T

Törölt tag 1526

Guest
fedhdhhdgy

Ez tele van bullshittel, gondolom azért nem mered belinkelni a forrást mert vagy valami nagyon hiteltelen oldalról szedted, vagy te magad turbóztad fel saját betoldásokkal.

Egy tipikus bullshit: "A becsapódás szöge és a repeszbecsapódások alakja miatt pedig az is egyértelmű, hogy az a gép haladási irányához állítva, a rakéta az ukrán fél oldaláról érkezett." A rakéta déli irányból közelített a géphez, délre szakadárok voltak, még délebbre akadtak ukránok is. Tehát nem volt egyik vagy másik oldal ami ilyen egyértelműen megállapítható, ez biztos nem az Almaz-Antej szövege, hanem betoldás, mellesleg őket csak az eszköz megállapítására kérték fel, nem arra hogy ki lőtt, úgyhogy minden ilyen részlet már politikai jellegű betoldás.

Egy másik bullshit: attól, hogy ez a típus már nincs rendszerben az orosz hadseregben még van nekik dögivel raktáron és odaadhatták a szakadároknak, sőt éppen ezt érdemes odaadniuk a szakadároknak, hogy utána előállhassanak ezzel a bullshittel.

Az örök bullshit: az állítólagos amerikai műholdfelvétel, amiről máig nem tudják bizonyítani hogy épp akkor épp ott haladt volna el a műholdjuk, de bullshitnek megteszi kész tényként kezelni. (Mellesleg az oroszok sem adják ki a műholdképet arról a műholdjukról ami épp akkor épp ott haladt el épp annyira bizonyíthatóan)

Az orosz védelmi minisztérium által megadott kilövési helyszín részletes cáfolatát, az abban megadott hamis és photoshoppolt képek elemzését már máskor is megadtam.
https://www.bellingcat.com/wp-content/uploads/2015/07/Zaroshchenske_EN_1.pdf

Ez így kérlek egy nagy nulla, egy halom egybesepert bullshit, amire persze egyből ráharaptál mert pont az ilyen hívőknek tervezték.

Az igazi kérdések továbbra is:
- Ez az Almaz-Antej jelentés már legalább egy hónapja nyilvános, mégis nemrég jelentkezett az orosz hivatalos média a legújabb "izraeli Python" verziójával, vajon miért? Ha ilyen szépen levezette a gyártó, hogy BUK volt miért jönnek még ma is a "levegő-levegő" rakéta verzióval? A hívek körében még ma is az "ukrán Szu-25" a legnépszerűbb verzió amit a hivatalos média továbbra is támogat.
- Ha ilyen szép bizonyítékaik vannak miért fél Putyin a bíróság felállításától, miért nem viszi a bizonyítékait a bíróság elé? Ha nem ők voltak akkor nincs félnivalójuk, mégis csak az oroszok félnek a vizsgálattól.
 

hausser

Member
2015. január 22.
282
0
16
<blockquote rel="ulippo">Ez tele van bullshittel, gondolom azért nem mered belinkelni a forrást mert vagy valami nagyon hiteltelen oldalról szedted, vagy te magad turbóztad fel saját betoldásokkal.
http://nemzetiarcvonal.net</blockquote>

http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/02/a-malajziai-gepet-az-ukranok-lottek-le-hivatalos-eredmenyek-2/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
<blockquote rel="hausser"><blockquote rel="ulippo">Ez tele van bullshittel, gondolom azért nem mered belinkelni a forrást mert vagy valami nagyon hiteltelen oldalról szedted, vagy te magad turbóztad fel saját betoldásokkal.
http://nemzetiarcvonal.net</blockquote>

http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/02/a-malajziai-gepet-az-ukranok-lottek-le-hivatalos-eredmenyek-2/</blockquote>

Hát igen. A nemzetiarcvonal hitelességéről bőven elég annyi, hogy ők futtatják a balradot is komcsibőrbe bújva. Meg az armageddon nyomábant is apokaliptikus bőrbe bújva. A hitelességük zéró.

Az Almaz-Antej jelentésre hivatkoznak, de kirí a szövegből, hogy legalább a felét ők toldották bele. Az A-A jelentés amúgy sem nyilatkozott arról ki lőtt, mert nem ez volt a feladatuk.

A nemzeti-komcsi-jézusos oroszbérencek meséire csak a legtudatlanabbak adnak.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="dudi">Hruscsov orosz volt...

Az apja volt orosz, az anyja ukrán volt. Azért is adta át a Krímet az ukrán SZSZK-nak, hogy így "kedveskedjen" az anyjának. Zsidónak is azt veszik,akinek az anyja zsidó volt.....</blockquote>

Meg azért, mert az ukrán kommunista párt tolta be a Szu. párt-főtitkári székébe, a legbársonyosabb és legmagasabb szovjet székbe. Hálából Ukrajnához csapta a Krímet, mintha csak a saját dácsáját adta volna oda volna. Van, akinek ez egy demokráciában is jogalapnak számít, és még komolyan is gondolja (??!!).
 

fedhdhhdgy

New Member
2015. június 24.
11
0
1
Barátom! Attól mert te minden II. kifejezésként a bivalytrágyát írod be, nem a tényeket cáfoltad, amit a gyártó cég a vizsgálatai során feltárt, ( most írhatnám ide hogy wazzze!)
Kiemelkedő tudású fizikatanárom belénk verte a törvényszerűségek tiszteletét:
tehát az A-A. a fizikai behatások nyomaiból vont le olyan következtetéseket, amit gondolom az orosz Ciolkovszkij ,a Rakétaatyuska ideje óta az "Achilles és a teknőc-effektusra" tekintettel elég komoly kísérletekkel, számításokkal igen profi szinten gyakorolnak ( profizmusuk bizonyítéka lehet az , hogy Szaud- Arábia újabban inkább orosz légvédelmi eszközöket vesz; ok, ebben lehet egy kis politika is)
Nos, én azt vártam az Ulippo and Co-tól, hogy a konkrét vizsgálati adatokat, a következtetéseket cáfolja meg; egy enyhe kísérlet azért van:
"A rakéta déli irányból közelített a géphez, délre szakadárok voltak"
Többet az A-A cég vizsgálati megállapításairól, tényszerű cáfolatokat!
Ha te csak ismételgeted , szerinted mi volta bullshit, abból nem lesz egy logikus egész, egy rendszer; A cégé viszont elég pontos, tényszerű és logikai rend szerinti.
Tehát egy ehhez hasonló súlyú profi cáfolat kellene ellen-szakértői levezetéssel, mondjuk a BOING, a G D , BOFORS megfelelne, de hasonló kaliber is már pariban lenne az általam hiteles forrásból leírtakkal (A-A cég holland vizsgálati anyaga, azt vettem át javítás , beírás nélkül; nagyanyám hvalinszki orosz volt )
Nem feleltél meg a kért elvárásaimnak, tehát választ csak akkor kapsz e témában, ha e minimális követelményeknek képes leszel megfelelni.
A többi állításod pedig csak peenut, understand?
Your sincerelly
Fedhdhhdgy
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 905
15 178
113
A szevasztopoli parádén besült a rakéta :D
https://www.youtube.com/watch?v=vLG2pxhJscQ


Az SS-N-14 egy öreg rakéta-torpedó. Lehet, hogy direkt így indult...
Különben meg a Krivak orra előtti "USS Virginia" tengo volt a cél.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
4 914
113
Az apja volt orosz, az anyja ukrán volt. Azért is adta át a Krímet az ukrán SZSZK-nak, hogy így "kedveskedjen" az anyjának. Zsidónak is azt veszik,akinek az anyja zsidó volt.....
A zsidóknál. :) Amúgy, ha belegondolsz, igazuk van, mert egy gyereknél az anya személye sokkal biztosabb, mint az apáé... :)

Nem értek egyet. Ukrajna nem aláírója az egyezménynek, így azt nem sérthette meg. Az Egyesült Államok és Oroszország viszont aláírta. Előbbi részvétele nem nyílt, utóbbié annál inkább: annektálta az ország egy területét.
Ukrajna akár aláírta, akár nem, egyértelműen kifejezte, hogy nem tart igényt tovább a memorandumban (jelentése: emlékeztető, vagyis nem szerződés vagy megállapodás) foglaltakra, hiszen a NATO védelmére kívánt alapozni (kicsit korán és főleg alaptalanul). Innentől kezdve nem volt mit megsértenie az oroszoknak, az angoloknak (komolytalanok eleve) és az amerikaiaknak annál inkább.
Vagyis: sem az angolok, sem az amerikaiak nem próbálták megvédeni Ukrajnát (nem is volt mitől valójában), így ha valaki megszegte a memorandumban foglaltakat, akkor azok pont nem az oroszok voltak, hiszen ők ÖNMAGUKKAL szemben eleve nem is tudnák ezt megtenni.

A Krím kapcsán egyetlen dolog számít egyébként: az, hogy a terület Ukrajnához csatolása jogszerűtlen volt, ugyanis <b>NEM</b> Hruscsov volt a Krím tulajdonosa, hanem az Orosz SZSZK, vagyis Hruscsov nem ajándékozhatta el azt az OSZSZK beleegyezése nélkül. Itt a vége, nincs tovább. (Amikor az ukránok a tulaj jelentkezésekor visszaadták a Krímet, akkor a jogszerűtlen állapot szűnt meg, így nincs min vergődni: a Krím nem volt ukrán valójában soha (jogszerűen), tehát Oroszország nyugodtan küldhetett oda bármikor katonákat, sőt, simán megtámadhatta volna jogszerűen korábban is bármikor az ukrán fegyveres megszállókat.)
Ez kb. olyan, mintha valamelyik fórumozó odaajándékozná ulippó lakását egy harmadik fórumozónak: ulippo a saját hülye elmélete szerint megvonná a vállát és menne a híd alá csövezni. Kellemetlen, de az oroszok nem ilyen hülyék. :))))

...És mindennel, amit leírsz egyetértenék, ha az annektálást nem előzte volna meg a GRU szabotőrök beáramlása Krímbe.
Használjuk helyesen a terminológiát: nem szabotőrök vagy diverzánsok voltak, hanem elhárítók: az ukrán fegyveresek ottlétének nem volt valós jogi alapja, így az a GRU fellépése (is) teljesen jogszerű volt velük szemben, főleg, hogy nem kizárólag hírszerzéssel és felderítéssel foglalkoznak, hanem elhárítással is (stb).
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Két észrevétel:

<b>1. haditechnika besülése</b>

Ez egy ht oldal, amire ráadásul - nem is alaptalanul - szoktak volt <i>nehánnyan</i> fennhangon hivatkozni. Profi haditechnikai szakértőként illene tudni, hogy a technika néha csődöt szokott mondani. Ez még az oroszoknál is előfordulhat. :D
Az meg külön probléma, hogy a régi szovjet időkhöz képest most nem kellőképpen cenzúrázzák a netet, minden lesifotóst beengednek egy katonai díszszemlére és közkinccsé teszik a dolgaik egy részét a nagyérdeműnek, hogy legyen min fikázódniuk.
Az egy más kérdés, hogy a net tele van mindenféle náció mindenféle technikai eszközének a beégésével is, ami egyébként teljesen normális dolog.
Bemutatókon amúgy is a régi vackokat pukkantják el, amit amúgy is selejtezni kellene, de gondolom, ezzel most nem mondtam újat a szakértőknek.

<i>Hozzáteszem, aki erre veri, annak tényleg szakember kell.</i>

2. <b>Krím, a fekete-tengeri krém.</b>
Nem látom/hallom a tömeges lázongást és háborgást arrafelé, ennek pedig két oka lehet: vagy működik az exszovjet cenzúra vagy szimplán nincs lázongás, mert mindenki ezt akarta ott. Nyilván a francia ellenzék képviselői is telehazudták a minap a világsajtót, amikor nem boldogtalan elnyomott krími ukránokkal találkoztak arrafelé.
<i>
Ellenben el kellene gondolkodni azon, hogy Oroszország - lazán hülyét csinálva az egész nyugati hírszerzésből és katonai felderítésből - a NATO orra előtt bevonult és egyetlen lövés és halott nélkül visszakapta a Krímet. Nemcsak visszakapta, de a Krím köszöni szépen, ez így jó nekik, éppen folyamatosan meg is tartja, bár tudjuk, a nyugat rövidesen bedönti az oroszokat. Meg Kínát. Meg az egész BRICS-et. Meg az Univerzumot és a Teremtőt is.
Ha összehasonlítom a kortárs katonai szuperhatalom módszereivel, akkor jelen idő szerint nem az oroszok a favágók a témában.</i>

Ideje lenne felkészültebb legényeket küldeni, mert ez így vérszegény. Vagy már teljesen kifogytak a minőségből?
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 168
10 656
113
A topic pörgését igazából a modik kávé és xanax fogyasztásával lehet/ne mérni! Szerintem. :)
 

grigorij2

Member
2014. augusztus 20.
109
0
16
Az ilyen Julipók félék általában azt a taktikát követik, hogy ha az általuk idehányt ökörségekről kiderül az igazság, akkor elegánsan átlépnek másik témára. :D Hagyuk már a francba őket.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ellenben el kellene gondolkodni azon, hogy Oroszország - lazán hülyét csinálva az egész nyugati hírszerzésből és katonai felderítésből - a NATO orra előtt bevonult és egyetlen lövés és halott nélkül visszakapta a Krímet. Nemcsak visszakapta, de a Krím köszöni szépen, ez így jó nekik, éppen folyamatosan meg is tartja, bár tudjuk, a nyugat rövidesen bedönti az oroszokat. Meg Kínát. Meg az egész BRICS-et. Meg az Univerzumot és a Teremtőt is.

vö.

Ellenben el kellene gondolkodni azon, hogy a nyugat - lazán hülyét csinálva az egész orosz hírszerzésből és katonai felderítésből - Oroszország orra előtt bevonulás nélkül megkapta Ukrajnát. Nemcsak megkapta, de Ukrajna köszöni szépen, ez így jó nekik, éppen folyamatosan meg is tartja, bár tudjuk, Oroszország rövidesen bedönti az USA-t. Meg az EU-t. Meg az egész Nyugatot. Meg az Univerzumot és a Teremtőt is.

Vagy ahogy Vlagyimir Csernyega fogalmazott: "Ukrajnában a modern Oroszország fennállása legnagyobb geopolitikai vereségét szenvedte el. A Krím Oroszországhoz csatolása csak enyhítette a fiaskót."
http://www.oroszvilag.hu/?t1=sajtoszemle&hid=5871
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
846
4 693
93
<blockquote rel="hausser"><blockquote rel="hausser"><blockquote rel="ulippo">Ez tele van bullshittel, gondolom azért nem mered belinkelni a forrást mert vagy valami nagyon hiteltelen oldalról szedted, vagy te magad turbóztad fel saját betoldásokkal.
http://nemzetiarcvonal.net</blockquote>

http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/02/a-malajziai-gepet-az-ukranok-lottek-le-hivatalos-eredmenyek-2/</blockquote>

Hát igen. A nemzetiarcvonal hitelességéről bőven elég annyi, hogy ők futtatják a balradot is komcsibőrbe bújva. Meg az armageddon nyomábant is apokaliptikus bőrbe bújva. A hitelességük zéró.

Az Almaz-Antej jelentésre hivatkoznak, de kirí a szövegből, hogy legalább a felét ők toldották bele. Az A-A jelentés amúgy sem nyilatkozott arról ki lőtt, mert nem ez volt a feladatuk.

A nemzeti-komcsi-jézusos oroszbérencek meséire csak a legtudatlanabbak adnak.</blockquote>

pontosan annyi hiteles, mint a CIA által fizetett Bellingcat
na jó, annál azért feljebb van :)
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
Többen irták itt, hogy puskalövés nélkülett meg krim az oroszoknak... Én nem így emlékszem. De az idö sokmindent megváltoztat...
 
T

Törölt tag 1526

Guest
<blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="hausser"><blockquote rel="hausser"><blockquote rel="ulippo">Ez tele van bullshittel, gondolom azért nem mered belinkelni a forrást mert vagy valami nagyon hiteltelen oldalról szedted, vagy te magad turbóztad fel saját betoldásokkal.
http://nemzetiarcvonal.net</blockquote>

http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/02/a-malajziai-gepet-az-ukranok-lottek-le-hivatalos-eredmenyek-2/</blockquote>

Hát igen. A nemzetiarcvonal hitelességéről bőven elég annyi, hogy ők futtatják a balradot is komcsibőrbe bújva. Meg az armageddon nyomábant is apokaliptikus bőrbe bújva. A hitelességük zéró.

Az Almaz-Antej jelentésre hivatkoznak, de kirí a szövegből, hogy legalább a felét ők toldották bele. Az A-A jelentés amúgy sem nyilatkozott arról ki lőtt, mert nem ez volt a feladatuk.

A nemzeti-komcsi-jézusos oroszbérencek meséire csak a legtudatlanabbak adnak.</blockquote>

pontosan annyi hiteles, mint a CIA által fizetett Bellingcat
na jó, annál azért feljebb van :)</blockquote>

Nem kötelező a bellingcatnek se hinni, de azért a kettő ég és föld.

Például amikor az eredeti helyszínt felkeresve geolokációs módszerekkel bebizonyította, hogy a hiányzó rakétájú BUK-ról készített videó Luhanszkban készült azt olyan kétséget kizáróan tette, hogy még a szakadárpártiak is kénytelenek voltak elismerni. Pedig megpróbálták hazugsággal Dnyipropetrovszkba tenni a helyszínt, de a profi helyzetmeghatározás minden kétséget és hazugságot lesöpört az asztalról.

Az ilyen profi leleplezések nem hasonlíthatók ahhoz, amikor egy dilettáns propagandista bármiféle forrásmegjelölés nélkül rutinból bepötyögi nap mint nap, hogy kimúlt öt tucat latoregyed és leolvadt két tucat latortank. Az meg már milyen dolog, hogy egy köpönyegforgató banda egyszerre kiadja magát nemzeti radikálisnak, komcsi radikálisnak, meg pünkösdista messiásváró radikálisnak, az ilyeneknek a zsigereiben van a hazugság.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
így van...és amit te írsz az az igazság:) Te vagy az igazmondó juhász:) Ááááá...nem a nyugati médiát fújod:D Tök mindegy akkor is az oroszok győznek:D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 450
79 463
113
tomcat1

Az túlzás,hogy lövés nélkül de lehet,hogy egy kezemen meg tudom számolni a halottak számát mind két oldalt és a polgári lakosságot is beleértve.