[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 884
113
Vosztok pozíció
CKYg_IAWoAEQTyx.jpg
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Kelet-Ukrajnából származó lőszert foglalhattak le Nagybégány és Mezőkaszony között

A határőrség munkatársai Nagybégány és Kaszony között megállítottak egy külföldi regisztrációjú, Opel márkájú személygépkocsit, amit gyanúsnak véltek – tudatta a Pulzus Rádió július 27-én. A volánnál egy 28 éves zápszonyi lakos ült.
Az autó csomagtartójában a vizsgálat folyamán 173 darab, kalasnyikov automata fegyverhez járó töltényt foglaltak le. A lőszerek ügyében folyik a nyomozás. A kárpátaljai rendőrség sajtószolgálatának közlése alapján nagy a valószínűsége annak, hogy a lövedékek a terrorellenes műveletek területéről származnak.
Forrás: Pulzus Rádió

http://www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/kelet-ukrajnabol-szarmazo-loszert-foglalhattak-le-nagybegany-es-mezokaszony-kozott/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 677
113
Visszatérve a krími áldozatokra, 4 ember tuntetéseken halt meg. Mi lett volna, ha nem jelennek meg az udvarias zold emberkék?! A halálos áldozatok száma tobb ezer lett volna.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Krími genocídium:</b>
Úristen, összesen 6 halott, abból is kettőt az infarktus vitt el. Ecsém, ez nem is tömeggyilkosság volt, hanem egy kész holokauszt. Borzalom.

<b>Üdv Akagi!</b>
Engem különösebben nem zavar semelyik Szolgálat, felőlem nyugodtan kutakodjanak és olvasgassanak errefelé – meggyőződésem, hogy itt is találnak annyi értelmes meglátást, mint a hivatásos szakmabeli elemzők dupla feláras munkáiban. Sőt…
Egyébként meg, ha velünk kell foglalkozniuk, akkor tényleg qrva nagy bajban van a világrendjük. :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 677
113
Ukrán határőrök lelőttek egy szelfiző oroszt
http://rapidpress.info/ukran-hatarorok-lelottek-egy-szelfizo-oroszt/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 677
113
Súlyosan megsebesítettek egy ortodox papot Kijevben
http://rapidpress.info/sulyosan-megsebesitettek-egy-ortodox-papot-kijevben/
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
<b>Krími genocídium:</b>
Úristen, összesen 6 halott, abból is kettőt az infarktus vitt el. Ecsém, ez nem is tömeggyilkosság volt, hanem egy kész holokauszt. Borzalom.

A holokauszt™ az védjegyes téma, tessék leszállni róla!

Más.

<b>Börtönre ítélték a harcolni nem akaró katonákat</b>
szerző: MTI, 2015. július 27., hétfő 16:29

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt az odesszai fellebbviteli bíróság két ukrán katonát, mert megtagadták a harcot a kelet-ukrajnai Donyec-medencében – közölte a dél-ukrajnai térség katonai ügyészsége hétfőn.

Mindkét katona nyíltan megtagadta katonai kötelességének teljesítését, miközben egységük végrehajtotta a kiszabott feladatot az ukrán „terrorellenes hadműveleti övezetben” a harcok sújtotta Kelet-Ukrajnában – közölte a katonai ügyészség. A fellebbviteli bíróság súlyosbította a korábbi ítéletet: első fokon ugyanis két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a két katona.

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint idén az odesszai sorkötelesek csaknem fele tagadta meg a behívót a Donyec-medencei harcokban való részvételhez. Az idei három mozgósítási hullám során – a legutóbbi júniusban kezdődött – mintegy hatezer embert hívtak be, de több mint 2500 megtagadta a szolgálatot – közölte Valerij Iscsenko, az odesszai körzet katonai biztosának helyettese. Elmondása szerint mintegy 900 szolgálatmegtagadó ügyét adták át az igazságszolgáltatásnak, hogy felelősségre vonják őket.

Az ENSZ korábbi adatai szerint az Ukrajnában az oroszbarát szakadárok és az ukrán fegyveres erők között tavaly kirobbant konfliktusban már több mint hatezren haltak meg, és több mint kétmillió ember menekült el a térségből. Ezeket a számokat egyes források még magasabbra teszik.
http://mno.hu/kulfold/bortonre-iteltek-a-harcolni-nem-akaro-katonakat-1297286
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Többször volt már arról itt szó, hogy a Német titkosszolgálat már fél éve azt mondta hogy legalább 50 ezer halott van, de akár több is.
És ez fél éve volt!
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Orosz tévé riportja a munkácsi lövöldözésről

A munkácsi lövöldözéssel nem csak az ukrajnai és magyarországi média foglalkozott kiemelten. A napokban Kárpátaljára és Budapestre látogatott a legnézettebb orosz tévé csatorna is, a Rossiya Tv.
A felvezető szerint Kárpátalja egyre inkább távolodik Kijevtől, az itt élő több ezer magyar pedig már magyar útlevéllel rendelkezik. Megszólal egy fiatal kárpátalja fiú is, aki elmondása szerint nem akar és nem is fog részt venni az értelmetlen öldöklésben, ami Donbászon folyik. A rövid riportban szó esik arról, hogy a lövöldözés a cigaretta csempészet birtoklásáért tört ki. Az orosz tévések felkeresték a Szávay Istvánt, a Jobbik alelnökét is, aki elmondta, hogy az ukrajnai kitiltás ellenére is számos kárpátaljai magyar keresi meg. A segítségkérők zöme a bizonytalan ukrajnai helyzetből menekülve, a magyarországi letelepedést választja, és ebben kérik az alelnök segítségét – állítja Szávay.
A riport röviden ismerteti Kárpátalja történelmét, az itt élő magyarok hányatott sorsáról is beszámol néhány mondatban.

https://www.youtube.com/watch?v=vNn82-mROJk

http://karpathir.com/2015/07/27/orosz-teve-riportja-a-munkacsi-lovoldozesrol/
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
4 911
113
Többen irták itt, hogy puskalövés nélkülett meg krim az oroszoknak... Én nem így emlékszem. De az idö sokmindent megváltoztat...
Ne legyél ulippo, úgyhogy első körben tanulj meg magyarul. :) Esetleg kérj meg valakit, hogy magyarázza el a különbséget az alábbi megfogalmazások között:
I/1. "nem voltak áldozatok"
I/2. "gyakorlatilag nem voltak áldozatok"
I/3. "páran meghaltak"
VAGY
II/1. "egyetlen lövés sem dördült"
II/2. "lényegében puskalövés nélkül"
II/3. "összességében egy tárra való lőszer sem fogyott el"
Ha már sikerült elsajátítanod a magyar nyelv ilyen apró szépségeit, akkor majd beszélhetünk arról, hogy mire és hogyan emlékszel. Előbb nem. :p :)
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
<blockquote rel="tomcat1">Többen irták itt, hogy puskalövés nélkülett meg krim az oroszoknak... Én nem így emlékszem. De az idö sokmindent megváltoztat...
Ne legyél ulippo, úgyhogy első körben tanulj meg magyarul. :) Esetleg kérj meg valakit, hogy magyarázza el a különbséget az alábbi megfogalmazások között:
I/1. "nem voltak áldozatok"
I/2. "gyakorlatilag nem voltak áldozatok"
I/3. "páran meghaltak"
VAGY
II/1. "egyetlen lövés sem dördült"
II/2. "lényegében puskalövés nélkül"
II/3. "összességében egy tárra való lőszer sem fogyott el"
Ha már sikerült elsajátítanod a magyar nyelv ilyen apró szépségeit, akkor majd beszélhetünk arról, hogy mire és hogyan emlékszel. Előbb nem. :p :)</blockquote>

1. Jogos. Nyelvtanból soha se voltam jobb hármasnál. De nem is érdekelt. Ezután sem fog.
2. Még ha el is sajátítanám a nyelv apró szépségeit, azok után amiket írtál, mi már nem fogunk semmiről sem beszélgetni.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 905
15 178
113
Valahogy tényleg nem akar történni semmi.

Új formaruhák az ukriknál :

0_124c93_dc026ff9_XL.jpg

CK7xJ9QWIAA1hmA.jpg


A tengerpart védői egyedit kapnak :

A2ZDHFrf9a4.jpg


Szakácsvili megkapta az ukri paszportját az új fényképpel :

--------------------38.jpg