[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Megtiltották a rendőröknek, hogy a hadkötelesekre vadásszanak

Mostantól tilos a rendőröknek rész venni a katonai toborzásban, a behívók kézbesítésében, és a mozgósítás hatálya eső állampolgárok előállításában. Arszen Avakov belügyminiszter, aki kezdettől a hivatásos hadsereg létrehozását sürgeti az ukrán kormányban, megunta, hogy rendőreit olyan akciókba vonják be, ami távol áll a rendfenntartó erők hatáskörétől.
„Határozott parancsban utasítottam a rendőrséget, hogy többé ne vegyenek részt a hadkiegészítő parancsnokságok hajtóvadászatában” – tette közzé hivatalos Facebook-oldalán a belügyi tárca vezetője.
Avakov arról is rendelkezett, hogy a rendőrség mostantól érdemben foglalkozzon azokkal a lakossági bejelentésekkel, amelyek egyes hadkiegészítő parancsnokok törvénybe ütköző túlkapásaira vonatkoznak. Utalva ezzel az olyan jelenségekre, amikor a toborzótisztek nem a hatályos törvényeknek megfelelően járnak el, azaz olyan helyzetekben is osztogatják a behívókat például, amelyek ellentmondanak az erre vonatkozó szabályzatnak. A belügyminiszter szerint nem mobilizáció, hanem egyenest debilizáció zajlik jelenleg az országban, amikor erősen elmeháborodott-gyanús toborzó parancsnokok tolvajokat, csempészeket, azaz köztörvényes bűnözőket soroznak be, csak hogy teljesítsék a mozgósítási parancsban kapott kvótákat.
Nincs olyan épeszű állampolgár, aki a forrónyomon elfogott kárpátaljai cigarettacsempészekre, vagy az utcán találomra összefogdosott járókelőkre bízná a hazája védelmét, és szívesen áldozna az adójából arra, hogy az ilyeneket drága pénzen felfegyverezzék, majd kituszkolják a frontra – írja közösségi oldalán a miniszter.
<b>Avakov szerint az ország biztonságát csak szerződéses, megfelelően motivált, profi hadsereg létrehozásával lehet garantálni, nem holmi könyvelőkből, földművesekből, falusi tanítókból erőszakkal toborzott „rongyos gárdával”, mint ahogy az jelenleg zajlik. </b>

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150730-sorozas-ukrajna-rendorseg.html?fb_action_ids=1005991159435642&fb_action_types=og.recommends
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Eleg sokfele jartunk, Voltunk "turazni" a hegyekben, es azon is tul. Meggyozodtunk rola, h a garda nem keres senkit. Csak erofitoktatas zajlik. De nagyon sokmindent mar nem irhatok le, hozzank is megerkezett a (cenz) meg az (ura) :)
Szerintem Baloga nem adta fel az "Orszagat" Vagy kivar, vagy vegigkopoktatja a Mo-i partokat. Pinter is sokat veszithet a dolgon. Meg az is lehet, h a Jobbikra is rafanyarodik.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 701
113
UKRAJNA FŐÜGYÉSZSÉGE NYOMOZÁSBA KEZDETT A FRANCIA KÉPVISELŐK KRÍMI LÁTOGATÁSÁNAK ÜGYÉBEN

Az ukrán főügyészség megkezdte vizsgálatát a Krím-félszigetet meglátogató francia képviselők ügyében – idézi Georgij Logvinszkij ukrán képviselőt a TASS.

„Thierry Mariani azt nyilatkozta, hogy az ukránoknak különleges humorérzékük van. Az ajánlom neki, hogy ne egyedül, hanem az ügyvédével együtt nevessen, mivel a főügyészség bíróság előtti nyomozást kezdett ellene és kilenc másik képviselő ellen” – írta a képviselő a Facebookon abban reménykedve, hogy az ukrán hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megelőzze a hasonló törvénysértéseket.

A Francia parlamenti képviselők július 23-án és 24-én tartózkodtak a Krím-félszigeten. Mariani szerint a félsziget egy abszolút békés régió, és nem szabad azért kritizálni a lakóit, mert a népszavazással a békére törekedtek.

forrás: TASS

http://rapidpress.info/ukrajna-fougyeszsege-nyomozasba-kezdett-a-francia-kepviselok-krimi-latogatasanak-ugyeben/
-----------------------------------------

AZ OROSZ LÉGIERŐ EGY TÁMADÓ DESZANT EZREDET TELEPÍT A KRÍMRE?

A légierő egy deszantos ezredet állíthat fel Dzsankoj városban – írja a Lenta Vlagyimir Samanovra, az Orosz Légierő vezérezredesére hivatkozva.

„A Novorosszijszkban, Sztavropolban és Anapában állomásozó hetedik divízió keretein belül tervben van, hogy létrehozzák a 97. támadó deszantos ezredet. Egyelőre még nem döntöttek az állomáshelyéről. Most Dzsankoj város a legesélyesebb” – mondta Samanov.

Samanov egy korábbi 2014-es nyilatkozata szerint a légierő nem tervezett deszantos egységeket telepíteni a Krím-félszigetre.

Forrás: Lenta

http://rapidpress.info/az-orosz-legiero-egy-tamado-deszant-ezredet-telepit-a-krimre/
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
rumcajsz irta, h gond van. Gondolom az Ungvari jarasban lakik. A Beregvideken rend van minden egyenruhasnak megtomtek a zsebet, it nem fogdossak az onkenteseket. Nincsenek posztok. Kaszony elott van egy, de ott is a mieink allnak. Vannak ismeretlenek (azonosito nelkul) a hataron ott gond lehet.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 701
113
DONYECKBEN ÍGY NÉZETT KI AZ ELSŐ HIVATALOS HÁZASSÁG – FOTÓK
168824_600.jpg

A Donyecki Népköztársaságban beregisztrálták az első hivatalos házasságot – írja Novorosszia hírügynöksége.

168010_600.jpg


Az ünnepi ceremóniára a makijivkai városi regisztrációs osztályon került sor. Az első házasságon Alekszej Konyahin és Tatjána Germanyuk kelt egybe. Alekszej a DNR tüzéreinek egyik parancsnoka, amely a déli harcokban is részt vett. A ceremónián Alekszander Zaharcsenko, a DNR vezetője is ott volt.

167844_600.jpg


168542_600.jpg


168363_600.jpg


Forrás: Novorosszia
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Ugy nez ki, kotelezoen lefogjak cserelni a paszportokat nallunk. Ennek koze lehet a besorozasokhoz. Remelem mindenki erti, h hogyan.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 682
113
AZ OROSZ LÉGIERŐ EGY TÁMADÓ DESZANT EZREDET TELEPÍT A KRÍMRE?

A légierő egy deszantos ezredet állíthat fel Dzsankoj városban – írja a Lenta Vlagyimir Samanovra, az Orosz Légierő vezérezredesére hivatkozva.

Vlagyimír Samanov tábornok az orosz VDV, vagyis a Légi-desszantos erok parancsnoka nem az Orosz légierojé(annak Viktor Bondarev)
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
<blockquote rel="kacsacsor">

AZ OROSZ LÉGIERŐ EGY TÁMADÓ DESZANT EZREDET TELEPÍT A KRÍMRE?

A légierő egy deszantos ezredet állíthat fel Dzsankoj városban – írja a Lenta Vlagyimir Samanovra, az Orosz Légierő vezérezredesére hivatkozva.

Vlagyimír Samanov tábornok az orosz VDV, vagyis a Légi-desszantos erok parancsnoka nem az Orosz légierojé(annak Viktor Bondarev)</blockquote>

Samanov ahogy tudom kiérdemelte magából a samanovot :) Csak engednék rá az ukránokra...
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
<blockquote>Nem értem: Szíria területi integritása nem számít. Csak Ukrajna területi egysége szent?

Az előbb pont ezen a kettős mércén gondolkodtam ,de csak annyit sikerült elérnem hogy jól felhúztam magam , lementem a pincébe és átzsíroztam az AK-m ,biztos ami biztos alapon..</blockquote>

Nekem mar herotom van a fegyvertisztitastol. Ha gondolod szivesen adok nehanyat. :D
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Rovno, borostyan maffia

https://youtu.be/2duuNAasyio

Ezek meg mi a magasságos francot szerencsétlenkednek 02:10-től? Lábbal betámasztanak a terepjárónak, te jó ég! És a srác mivel lőtt rá, macskariogató dugóspuskával? lol Amikor ott van náluk az AK is, de ezek szerint csak dísznek...

Nekem mar herotom van a fegyvertisztitastol. Ha gondolod szivesen adok nehanyat. :D

Hozzám is vághatnál egyet és nem dobnám vissza. :D
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Úgy néz ki mégse Kárpátalján fog kezdődni a tényleges nyugati balhé:

http://oroszvilag.hu/?t1=tortenelem&hid=5875
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Újabb halálos rakétatámadás Kelet-Ukrajnában
https://www.youtube.com/watch?v=N9w0nBG7ktY
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 682
113
Újabb halálos rakétatámadás Kelet-Ukrajnában
https://www.youtube.com/watch?v=N9w0nBG7ktY

Megint elhallgatták, hogy az ukrán fegyveres erok támadták Gorlovkát.
(egy kívulállo, ha megnézi nem tudja, hogy ki lott)

Az ukránok a Gorlovka elleni támadások során 2015 januártol-júliusig 170 embert oltek meg, koztuk 17 gyereket!