[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukrajnában továbbra is tartanak a további orosz inváziótól, ezért elhatározták, hogy a következő 3 évben fizikai határzárat építenek az ukrán-orosz határra.
http://444.hu/2015/08/13/ukrajna-is-keritest-epit-az-orosz-hatarra/


Kelet-Ukrajna: Ismét lőnek
https://www.youtube.com/watch?v=0jH1oePZ1vo
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Arszenyij Jacenyuk a krími tatárok világkongresszusának elnökével Musztafa Dzsemilevvel és a krími tatár Madzslisz elnökével Refat Kubarovval tárgyalt.
tgtzkag5k8b1hl3moj5b.jpg


Megvitatták a krími tatárok helyzetét, a megszálló hatóság általi diszkrimináció, az eltűnések, gyilkosságok, tömeges házkutatások, a krími tatár sajtó elleni fellépés kirívó eseteit.

Dzsemilev és Kubarov tájékoztatta a miniszterelnököt a második krími tatát világkongresszus eredményeiről, és nagyra értékelték Jacenyuk elképzelését egy széles körű krími tatár autonómia kialakításáról a Krím félszigeten.

http://nfront.org.ua/news/details/yatseniuk-zustrivsia-z-dzhemilievym-ta-chubarovym
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
Mi készülődik Donbasszban?

Ma reggel az EBESZ összes megfigyelője váratlan gyorsasággal, előre be nem jelentve elhagyta Donyeck városát, és annak teljes környékét.

Előző erről szóló írásunkban már közöltük, hogy Kijev a háború kitörése óta eddig szinte nem látott mennyiségű haditechnikát, és haderőt vont össze a régióban. Tegnap óta szinte mindenütt heves tűzharcok bontakoztak ki, az ukrán erők folyamatosan támadják a milíciák állásait, és nehéztüzérséggel lövik a városokat.

A DNR és LNR (donbasszi orosz) erők a frontvonalak teljes területein
felvonultatták erőiket, és tartalékaikat is a legmagasabb készültségbe helyezték. Páncélos, és tankhadosztályok foglalták el támadási helyüket mindkét oldalon. Nehéztüzérségek, sorozatvetők, aknavetők, és önjáró lövegek zúdítanak egymásra és egymás vonalaira halálos tüzet.

Mint írtuk, az ukránok több támadását is visszaverte eddig a milícia, súlyos emberveszteségeket okozva azoknak.

Porosenkó HATVANEZER friss katonát ígért a frontvonalakra, és úgy látszik, hogy ezt teljesíti is. Az persze kérdéses, hogy ezek a frissen a frontvonalra küldött és alig alig kiképzett katonák mennyire motiváltak egy sok egymást követő véres ütközet megvívásához.
Ez alól természetesen kivételt képeznek a főképpen nyugati országokból (USA + EU) érkezett zsoldosok.

Zahracsenkó a DNR vezetője Porosenkó ukrán elnök HATVANEZRES fenyegetésére a következőt nyilatkozta még az előzőekben.

"Akkor készítsetek elő HATVANEZER koporsót is."

Telnek is a frissen kijelölt ukrán katonatemetők rendesen.
Úgy látszik, a kijevi vezetés felkészülhetett erre, hisz többezer előre megásatott sírgödörrel "várják", nehogy fennakadás legyen az elesett katonák elföldelésének útjában.

A DNR és az LNR tegnapelőtt 509 elesett ukrán katona földi maradványait adták át a kijevi hatóságok részére.
Ők még mind a gyebalcsevói katlanban veszítették életüket.
Annak a háborúnak a veszteségeiből eddig Kijev csak mintegy 400 katona elestét ismerte be, és tagadja, hogy annál magasabb lett volna a veszteségük.

Kijev az eddigi harcok során erősen kozmetikázta a saját veszteségeit, sok elesett és névtelenül akár tömegsírokba is elföldelt katonáját "eltűntként" regisztrálta, és a már elesett katonák hozzátartozóinak is ezt az információt adta meg.
Porosenkóék a veszteségek kozmetikázásával kívánják elkerülni, hogy frontvonalakon a katonáik, és a hátországban a civil társadalom összeomoljanak, és lázongások törjenek ki, vagy a dezertálások mégjobban felerősödjenek a katonák körében.
Kijev ezzel hamis reményeket plántál a katonák hozzátartozóiban, akik hiába várják haza már a pokolból szeretteiket.

A DNR és az LNR vezérkara taktikát változtatott. Jelenleg nem folytatnak hiábavaló, sok saját áldozattal is járó rohamokat az ukránok által megszállt települések, és területek ellen, hanem minél több az ukrán hadsereg élőerőjében veszteségeket okozó csapásokat mérnek. Látszat szerint "győzedelmeskedik" az ukrán sereg, ámde phirruszi győzelem ez. Akkorák a veszteségeik, hogy azokat pótolni már nemigen tudják. Ezzel a módszerrel akarnak nyomást gyakorolni (egyre nagyobb sikerrel) az ukrán katonákra, és demoralizálni a harci szellemüket. Magyarul, a nagy halálos élőerő veszteségeket okozva félemlítik meg az ukránokat. Ez a taktika úgy látszik sikeres, mivel az AZOV mariupoli egységei kijelentették, hogy amint egy átfogó támadást indít ellenük a milícia, ők azonnal elhagyják a várost. Az ott bennmaradó reguláris alul motivált ukrán erők pedig képtelenek lesznek egyedül megtartani a várost.
a DNR déli hadseregcsoportja eddig jelentős erőket vont össze Mariupol környékén. Rakétasorozatvetők, nehéztüzérségi lövegek, aknavetők irányulnak az ukrán állásokra, páncélos, és tankezredek rohamosztagosokkal megtámogatva állnak készen parancs esetén a folyamatos támadásokra.

Nincs elég katona, nincs elég utánpótlás, és a zsoldosok jelentkezése sem kielégítő.
Kijev elkezd lassan élőerő gondokkal küszködni. Sorait egyre kevésbé tudja rendezni, a folyamatos harcokban serege feőrlődik anélkül, hogy bármi jelentősebb eredményt eltudnának érni.
Hatalmas veszteségek árán elfoglalnak egy kisebb várost, ahonnét aztán egy-két nap elteltével a milícia rohamosztagosai szinte könnyűszerrel verik megint ki őket, újabb súlyos veszteségeket könyvelve el így az ukrán hadsereg.

Mindezen közben a hátországban sem áll jól a kijevi vezetés szénája.
Súlyosbodó gazdasági gondok, egyre nagyobb szegénység nyomorítja tovább az ukrán civilek amúgy sem rózsás helyzetét.

Mindhalálig csak a háború
Amerika gazdaságilag egyáltalán nem segít Ukrajnának. Egyedül a háborút finanszírozza úgy-ahogy, legutoljára 500millió USD-t utalva át Kijevnek a háború folytatásához.
(SVPSZ)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 082
82 670
113
Alexander Turcsinov meglátogatta a fronton szolgáló katonákat.
CMSJJ1cWgAABbvt.jpg

CMSIzamXAAEsB07.jpg

CMR_Gg4WcAAq50L.jpg

CMSIzaoWwAAxfPc.jpg


Vitt nekik egy kis ajándékot is.

CMR_GmOWsAA_HtV.jpg

CMSJJ38W8AA1k7M.jpg

CMSI5_rWUAA0YrJ.jpg

CMSJJ4CWUAA2Ya3.jpg

CMSJJ4CXAAEvaH-.jpg

CMSJAKiWEAA4zkb.jpg

Undorító és irritáló ez a figura, O indította a háborút Ukrajnában mint megbízott elnok. Az apja a nácik oldalán harcolt. Mivel háborús bunos Hágában vagy a bitófán a helye!
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"Vitt nekik egy kis ajándékot is."

De minek!? ezek sem fogják lezárni a harcot.

Nem tudom mi értelme van ennek az egésznek .
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az orosz hadsereg őrnagya Vlagyimir Sztarkov arra kéri Putyint ismerje el, hogy ő az Orosz Föderáció katonája és segítsen neki visszatérni a hazájába.
https://www.youtube.com/watch?v=ZCVDCILef6E
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Kijevi rendőrfőnök: legalizálni kellene a prostitúciót

Olekszandr Terescsuk, a Belügyminisztérium kijevi részlegének vezetője a prostitúció ukrajnai legalizálása mellett foglalt állást az Ukrajinszki Novininak nyilatkozva – jelentette az Ukrajinszka Pravda.
A rendőrségi vezető szavai szerint Ukrajnában létezik a prostitúció, amelyet a rendvédelmi szervek fedeznek, s ez ellen küzdeni kell - írja a Kárpátalja Hetilap.
„Talán jobb volna legalizálni” – vetette fel.
Hozzátette, hogy megbízta alárendeltjeit, teremtsenek rendet Kijevben a prostitúciót illetően.
Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy az Amnesty International jogvédő szervezet állásfoglalásában világméretű kampány elindítását hirdette meg a prostitúció „dekriminalizálása” érdekében.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/kijevi-rendorfonok-legalizalni-kellene-prostituciot
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A tavalyi Oroszországból indított kelet-ukrajnai offenzíva térképe Minszk1 előtt.
335e112-2-original.jpg

Ha akkor nem indított volna offenzívát Oroszország már rég vége lehetne ennek az értelmetlen háborúnak. Az idén megölt emberek élhetnének és az idén elpusztított infrastruktúra ép lehetne.

Ezzel az offenzívával sikerült úgy elnyújtani az értelmetlen háborút, hogy máig nem látszik a vége.
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
A tavalyi Oroszországból indított kelet-ukrajnai offenzíva térképe Minszk1 előtt.
335e112-2-original.jpg

Ha akkor nem indított volna offenzívát Oroszország már rég vége lehetne ennek az értelmetlen háborúnak. Az idén megölt emberek élhetnének és az idén elpusztított infrastruktúra ép lehetne.

Ezzel az offenzívával sikerült úgy elnyújtani az értelmetlen háborút, hogy máig nem látszik a vége.

...ha pedig nekem csengőm lenne villamos lennék, ha neked meg eszed nem írkálnál ilyen orbitális ökörséget se ingyen se pénzért. Béke veled.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 699
113
HOLLANDIA NEM FEDI FEL AZ MH-17-ES BOEING VIZSGÁLATI ANYAGÁT

A holland hatóságok nem hajlandóak az Ukrajna felett szerencsétlenül járt Boeing 777 típusú személyszállító repülőgép nyomozati anyagáról teljes, átfogó információt kiadni –írja a TASS.

Az eddigi nyomozás anyagának publikálását a sajtó képviselői kérték, ám Ardu van der Steru holland biztonsági és igazságügyi miniszter visszautasította ennek teljesítését. A tömegtájékoztatási eszközök képviselői rámutattak arra, hogy a törvény idevonatkozó cikkelye a szabad információáramlásról kötelezi a hatóságokat az eddigi eredmények publikálására. A miniszter válaszában ugyan nagy fontosságúnak nevezte a nyomozati anyaghoz történő hozzáférést, de mint mondotta:

<i><b>„Jelen ügyben a titkosság jóval fontosabb aspektus”. Véleménye szerint az eredmények publikálása komoly csapás lehet „más országokkal való viszonyainkra.”</b></i>

Áprilisban a holland nemzeti terroristaellenes és biztonságügyi koordinátor több száz dokumentumot hozott nyilvánosságra a katasztrófára vonatkozóan. Ez a publikáció az RTL Nieuws, a NOS, valamint a Volkskrant médiaholdingok megkeresésére adott válasz volt, amelyek elsősorban a nyomozásba bevont, illetve annak eredményeiről tájékozódott személyek levelezéseit tartalmazták, valamint azt a hírt, hogy az egyik utason oxigénmaszk volt a katasztrófa idején. A levelek tanácsokat is tartalmaztak az illetékes szociális szolgálatok felé, hogy azok milyen módon nyújtsanak segítségek a gépen utazók rokonainak és hozzátartozóinak, valamint pontos utasításokat tartalmaztak a gyászszertartások megszervezéséhez.

A levelek egy részében a szöveg (például az áldozatok neve) olvashatatlan. A holland kormány még 147 fontos dokumentumot elzárt a közlés lehetőségétől, az indokként az áldozatok iránti tiszteletet nevezték meg.

forrás: Lenta

http://rapidpress.info/hollandia-nem-fedi-fel-az-mh-17-es-boeing-vizsgalati-anyagat/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 699
113
LETTORSZÁG NAGYOT BUKHAT AZ OROSZELLENES SZANKCIÓKKAL

Lettország, amely aktívan támogatja az oroszellenes szankciókat, eleshet bevételeinek egy részétől, ha Oroszország megszünteti a kikötőin keresztüli szén és műtrágya exportját – írja a Rusvesna.

Oroszország végleg beszüntetheti a rigai szabad kikötő használatát, amin keresztül szenet exportálnak más országokba. Erről Riga polgármester-helyettese, Andris Ameriks beszélt egy lett TV reggeli műsorában. „Remélem, hogy ez az információ nem kerül megerősítésre, de általában az ilyen információk után konkrét lépésekre kerül sor” – mondta Ameriks, aki az információival a TASS-ra hivatkozik.

A polgármester-helyettes megjegyezte, hogy az orosz szén teszi ki a rigai kikötő forgalmának egyharmadát, és ezt nem tudják majd pótolni semmivel sem, az ehhez használt vasútvonalak pedig az orosz szabványoknak felelnek meg. „Úgy gondolom, hogy ez Lettország gazdaságára is hatással lesz” – mondta Ameriks. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor az ország évi 130-140 millió eurótól esne el. Minden egyes millió tonnányi orosz szén után nagyjából 10 milliónyi euróval lesz gazdagabb a lett költségvetés.

Anrijs Matiss miniszter bejelentése szerint az orosz vasutak felhagyhatnak a műtrágya exportjával is a rigai kikötőkön keresztül. Arról, hogy a rigai kikötőkben problémák lehetnek az orosz vállalatok eltűnése után, Riga polgármestere, Nil Ushakov is beszámolt. Ha az oroszok elmennek, akkor az új rigai terminál, a Riga Coal sem fog beindulni. Az új terminál megépítésére 148 millió eurót költöttek a lettek.

Forrás: Rusvesna

http://rapidpress.info/lettorszag-nagyot-bukhat-az-oroszellenes-szankciokkal/
-------------------------------------------

ÁLTALÁNOS MOZGÓSÍTÁSBAN GONDOLKOZIK AZ UKRÁN VEZÉRKAR?

A hatodik ukrajnai mozgósítási hullám augusztus 17-én ér véget, és már újabb mozgósítási hullámról hallani a Védelmi Minisztérium berkein belül – írja a Rusvesna.

Petr Mehed, a védelmi miniszter helyettese szerint a hatodik mozgósítási tervet 50 százalékra sikerült teljesíteni. „Az emberek egyszerűen megváltoztatják a lakóhelyüket, és erről nem értesítik a hadkiegészítő parancsnokságot. Miután elutaznak dolgozni, külföldre nem regisztrálják be magukat sehova sem. Az első két hullámban sokkal több olyan ember volt, akik önként jelentkeztek” – mondta Mazepa, az ukrán katonai vezérkar sajtószóvivője

„Lehetséges, hogy lesz hetedik, nyolcadik és kilencedik mozgósítási hullám is. Jelenleg aktívan dolgozunk azon, hogy megnöveljük azoknak a katonáknak a számát, akik készek aláírni a szolgálatról szóló szerződést” – mondta Mehed.

Vlagyimir Talalaj, az ukrán katonai vezérkar ütemezési részlegének vezetője szerint a kelet ukrajnai helyzettől függően, akár a teljes mozgósítást is bevezethetik, és mindenkit hadrendbe állítanak, akik képesek fegyvert fogni a kezükben.

„De csakis az elnök döntése szerint fogjuk azt bevezetni, amit még a parlamentnek is meg kell erősítenie” – mondta Talalaj.

forrás: Rusvesna

http://rapidpress.info/altalanos-mozgositasban-gondolkozik-az-ukran-vezerkar/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Folyamatosan nő a lakosság elégedetlensége a szakadár területeken a megszállókkal szemben. Az emberek végre kezdik érteni, hogy az Oroszországból jött zsoldosok csak pusztítást, viszályt és bűnözést hoztak a Donyec-medencébe.

A donyecki szakadár vezetés ezért létrehozott egy úgynevezett ifjúsági önkéntes osztagot, amelynek feladata felderíteni és letartóztatni az elégedetlenkedőket, valamint feloszlatni a lakosok spontán demonstrációit. A szakadár területeken élők elsősorban a humanitárius segélyek igazságos szétosztását követelik a "népköztársaságok" vezetőitől, valamint spontánul szerveződött donyecki tüntetéseken a harcok beszüntetésére is felszólították már őket.

http://kitekinto.hu/europa/2015/08/13/kijev_szerint_fokozodnak_a_szakadar_tamadasok_kelet-ukrajnaban/#.VczryLLtmko
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 882
113
Kijevi rendőrfőnök: legalizálni kellene a prostitúciót

Olekszandr Terescsuk, a Belügyminisztérium kijevi részlegének vezetője a prostitúció ukrajnai legalizálása mellett foglalt állást az Ukrajinszki Novininak nyilatkozva – jelentette az Ukrajinszka Pravda.
A rendőrségi vezető szavai szerint Ukrajnában létezik a prostitúció, amelyet a rendvédelmi szervek fedeznek, s ez ellen küzdeni kell - írja a Kárpátalja Hetilap.
„Talán jobb volna legalizálni” – vetette fel.
Hozzátette, hogy megbízta alárendeltjeit, teremtsenek rendet Kijevben a prostitúciót illetően.
Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy az Amnesty International jogvédő szervezet állásfoglalásában világméretű kampány elindítását hirdette meg a prostitúció „dekriminalizálása” érdekében.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/kijevi-rendorfonok-legalizalni-kellene-prostituciot

Kijevi rendőrfőnök: legalizálni kellene a prostitúciót

Olekszandr Terescsuk, a Belügyminisztérium kijevi részlegének vezetője a prostitúció ukrajnai legalizálása mellett foglalt állást az Ukrajinszki Novininak nyilatkozva – jelentette az Ukrajinszka Pravda.
A rendőrségi vezető szavai szerint Ukrajnában létezik a prostitúció, amelyet a rendvédelmi szervek fedeznek, s ez ellen küzdeni kell - írja a Kárpátalja Hetilap.
„Talán jobb volna legalizálni” – vetette fel.
Hozzátette, hogy megbízta alárendeltjeit, teremtsenek rendet Kijevben a prostitúciót illetően.
Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy az Amnesty International jogvédő szervezet állásfoglalásában világméretű kampány elindítását hirdette meg a prostitúció „dekriminalizálása” érdekében.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/kijevi-rendorfonok-legalizalni-kellene-prostituciot
Ez jó... :D Jövőre nálunk is megjelennek újra az ukrán k--vák mint a 90-es évek második felében nyakamat rá. Sok szőke , vasfogú, mindent bevállaló hajtós csaj fog pörögni a magyar éjszakában.
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Az itt délben agyon reklámozott EBESZ sajtótájékoztató eredményéről tud valaki (Ulippo-t kivéve) érdemi infót adni?
A Krími tatárok miért nem törököknél kérnek automiát?

Ha már a WIKI szerint :
"Elhelyezkedésük[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Napjainkban több mint 200 000 krími tatár él Krímen, míg 150 000 ember maradt száműzetésben Közép-Ázsiában, leginkább Üzbegisztánban. További 1 000 000 krími tatár él Törökországban, kiknek az ősei a 19. század végén, a 20. Század elején vándoroltak ki. [1] Bulgária és Románia dobrudzsai területein is több mint 27 000 krími tatár élt. Közülük nagyjából 24 000 a román, míg 3000 a bolgár oldalon."

Érdekes módon a világon sok helyen élnek de Ukrajna szemérmesen ki lett hagyva a felsorolásból.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kijev szerint fokozódnak a szakadár támadások Kelet-Ukrajnában
Az utóbbi hetek "legforróbb" napja volt a szerdai a kelet-ukrajnai fronton, ahol a szakadárok 152-szer sértették meg a tűzszünetet - jelentette csütörtökön a kijevi hadműveleti parancsnokság.
http://kitekinto.hu/europa/2015/08/13/kijev_szerint_fokozodnak_a_szakadar_tamadasok_kelet-ukrajnaban/