[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 699
113
PURGIN: AZ OROSZORSZÁGHOZ CSATOLÁSRÓL VALÓ NÉPSZAVAZÁS JÓ ÖTLET

Andrej Purgin, a DNR Népi Tanácsának házelnöke jó ötletnek tartja, hogy népszavazást tartsanak Oroszországhoz való csatolásról, ezt egyenes az orosz tavasznak nevezett felkelés logikus folytatásának tartja – írja Novorosszia hírügynöksége. „Nem zárom ki, hogy valamikor a jövőben népszavazást tartsanak. Ez az orosz tavasz logikus folytatása lenne, és ha nem ma, akkor holnap vagy holnapután. Minden egyes esemény, ami zajlott és zajlik, az az orosz mederbe és az orosz civilizációba való visszatérésünket szolgálja, hogy minél szorosabb együttműködést építsünk az Orosz Föderációval. A 2014. május 11-én tartott népszavazás a szuverenitásról szólt, és ez csak az első lépés. Minden egyes tevékenységünk arra irányul, hogy közelebb kerüljünk Oroszországhoz” – mondta Purgin.

„Az ukrán média bejelentése a népszavazásról már hagyománnyá vált. Május 12-én is volt ehhez hasonló bejelentés. Azt írták, hogy mintha szavazólapokat hoztak volna az Oroszországhoz való csatolásról, amelyen már megvannak a pipák. Ez csak az ukrán médiaszervek egy újabb diszkreditálásának próbája. Igazság szerint egy egész jó ötletet adtak a népszavazással kapcsolatban” – mondta Purgin.

Forrás: NovorosInform

http://rapidpress.info/purgin-az-oroszorszaghoz-csatolasrol-valo-nepszavazas-jo-otlet/
---------------------------------------

AZ EBESZ KÉPVISELŐJE GORLOVKA LEBOMBÁZOTT ISKOLÁJÁT LÁTOGATTA MEG

Az EBESZ speciális megfigyelő missziójának vezetőhelyettese, Alexander Hug Gorlovka bombatámadást szenvedett iskoláját kereste fel, találkozott a polgármesterrel és helyi lakossággal, akikkel rövid beszélgetést folytatott.

Az EBESZ speciális megfigyelő missziójának vezetőhelyettese, Alexander Hug Gorlovka bombatámadást szenvedett iskoláját kereste fel, előtte találkozott a polgármesterrel és helyi lakossággal, akikkel rövid beszélgetést folytatott, majd megtekintette a nemrég lebombázott 25. számú iskola épületét. Hug figyelemmel kísérte, hogyan üvegezik be az iskola ablakait a bombatámadást követően, és megvizsgálta az ukrán lövedékek szilánkjainak maradványait is.

Az iskolát két ízben is ukrán bombatámadás érte, a helyreállítási munkálatok most már a befejezéshez közelednek. Gorlovka a frontvonal egyik „legforróbb pontja”, az ukrán támadások következtében eddig 164 lakos vesztette életét, ebből 16 kiskorú, 501 lakos pedig megsebesült.

Forrás: TASS

http://rapidpress.info/az-ebesz-kepviseloje-gorlovka-lebombazott-iskolajat-latogatta-meg/
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="karpatalja">Kijevben folyamatos robbanások hangjait hallani, az emberek mindenfélét beszélnek már.

Részleteket, részleteket, részleteket, drága földim, mert én már beadtam a felmondó-levelem a munkahelyemen.</blockquote>

Rumcajsz - ha szabad kérdeznem, a felmondás miben segít? Ha felmondasz, attól még a lakossági nyilvántartásban szerepelsz, nem?

(Itt, Mo.-on én fordítva gondolnám, lehet, h először azokat soroznák, akik munkanélküliek, hogy a többi dolgozzon, amíg lehet, hogy ne csökkenjen a GDP.)
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
De ha az is olyan harc lesz mint tavaly nyáron és az ukráok megint katlanba kerülnek akkor okkal tehessük fel a kérdést hogy akkor mit akarnánk mi magyarok az oroszokkal szemben?

A Ukránok többen vannak páncélozott és helis támogatással és mégis elbuktak eddig! és rengetek modernizált t-80 tank veszett oda! Mi meg a t-72-sekkel akarunk feszíteni?

Szerintem nyugodtan kijelenthetem anélkül, hogy a valóságtól elrugaszkodnék, hogy a magyarok (nem az ilyen-olyan nációjú "magyar állampolgárok"!) 90+%-a úgy nagyjából semmit nem akarna az oroszokkal szemben. :)



Külön kiemelném az üléshuzatot:
0_1361a0_ef45f7d7_XL.jpg

0_13619e_e73d538e_XL.jpg

0_13619f_a7c2ff9e_XL.jpg

Cool! Very cool! :DDDD
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Moszkalt kihozták a sodrából (videó)

Kisebb botrányba fulladt a Nagyszőlősi járási közigazgatás új elnökének beiktatása. Mihajlo Ruszanyuk bemutatása közben heves szócsata alakult ki Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója és egy ismeretlen férfi között – írja a Galagov.
A férfi, aki többszöri felszólításra sem volt hajlandó bemutatkozni ukrán jelképekkel díszített pólót viselt magán Bekiabálásaival folyamatosan félbeszakította a kormányzót. Az indulatos, számonkérő hangnem egy idő után kiverte a biztosítékot Moszkálnál.
„Velem szemben senki nem engedhet meg magának ilyen hangnemet! Én Fogd be a szád és ülj csendben! Ha nem tetszik valami, akkor menj ki! Fogd be a szád! Fogd be a szád” – fakadt ki a kormányzó.
A fiatal férfi azt javasolta a kormányzó inkább a korrupció felszámolásán dolgozzon, mint a hivatalnokok kinevezésén. Ez újabb olaj volt a tűzre, <b>Moszkal arra utasította az ülésteremben tartózkodó járási hadkiegészítő parancsnokot, hogy hívja be a férfit orvosi alkalmassági vizsgálatra, aztán küldje minél messzebb a terrorellenes hadműveletek helyszínére (ATO).</b>
„Mégis mi rosszat mondtam? A korrupció virágzik, hatalom viszont nincs! Minden hivatalnok lop, mindenkit meg lehet vásárolni” – ismételgette a fiatal férfi.

https://www.youtube.com/watch?v=sTxXrHifQLI


http://karpathir.com/2015/08/22/moszkalt-kihoztak-a-sodrabol-video/
 

rappali

Member
2014. augusztus 5.
187
0
16
"90+%-a úgy nagyjából semmit nem akarna az oroszokkal szemben. :)"

Egyet értünk! Attól, hogy valaki állampolgár és magyarul beszél, még nem az! Elég a migránsokat dajkáló (egyébként "valakik" által jól megfizetett, tagfelvételi lapot angolul küldő) álcivilekre gondolni.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Elgondolkodtató cikk a Metró-könyvek írójától:

"Két különböző ország. De van valami közös a határ két oldalán – ahol most kikérdezik az orosz utazókat, nem azért érkeztek-e Ukrajnába, hogy harcoljanak – a nemzeti érzés ébredése. A pólók és mobiltokok Putyin képével Moszkvában divatosak. Kék-sárga zászlók a házakon, üzleteken, autókon - Ukrajnában. Nálunk is, és náluk is végre büszkék az országukra. Először huszonvalahány éve.
...
Az egész új orosz-oroszországi patriotizmus-nacionalizmus a féltékenységre épül fel, arra, hogy Ukrajnát elveszi tőlünk a Nyugat. Arra az érzésre, hogy elárultak minket, a bosszúvágyra az ukránok ellen, akik a mi csúszós falú örök gödrünkből megpróbálnak kimászni az álom-Európához. A mi politikánk Ukrajnát illetően ez: „Ti hová? És mi? Há’ titeket átvernek ott! Pont ti kelletek a leginkább oda? Há’ senkik vagytok! A nevetek senki! Hát ott is ugyanolyan gödör van, csak még zoofilekkel is telve!” - és a refrén mindig ez: „Hová? És mi hogy legyünk?”.

Csak Ukrajnának köszönhetően, amely elmegy tőlünk Európához meg Amerikához, értettük meg immár, hogy mi magunk a világért sem akarunk, és nem megyünk oda. Csak Ukrajnának köszönhetően értettük meg, hogy a rend nekünk fontosabb a szabadságnál. Hogy a Nagy Honvédő Háború soha nem ért véget, és nem is fog véget érni, és mi mindig az előörsben fogunk harcolni hősiesen, hogy hajlandóak vagyunk a háborús idők törvénye szerint élni: jegyre kapni a szerény élelmet, vadászni a nép ellenségeire, besúgni a szomszédot és dicsőíteni a Vezért. Megértettük, hogy semmilyen új Oroszország nem kell nekünk, és soha nem is kellett. Nekünk csak az az Oroszország kell, ami korábban volt: birodalmi, ilyen vagy olyan szósszal leöntve, és nem kell semmit itten kitalálni mást. Nincs más jövőnk, csak a múlt.

És a független Ukrajna csak nekünk köszönhetően, a mi általunk kezdett háborúnak köszönhetően értette meg, mit is jelent a függetlensége valójában, és miért kell azt félteni. És azért, mert mi megpróbáltuk az Ukrán Keletet is elvenni a Krím után, és mert a mi televíziónk és a hazugság- és gyűlöletgyáraink az interneten arra tettek fel mindent, hogy a Keletet és a Nyugatot egymásnak ugrasszák, az ukránok végül – az oroszok ellen, és csakazértis –egy népnek érezték végre magukat, függetlenül a nemzetiségüktől.

Minden korábbi próbálkozásuk – az ország egészét átállítani az ukrán nyelvre, a visivankák, Sevcsenko és egyebek – nem tudták elhitetni az ukránokkal, hogy az ő Ukrajnájuk valódi és teljes ország. És lám, mi segítettünk nekik ezt érezni és ebben hinni. Mindez ott van a történelemkönyvekben, a pszichológusok és politológusok tömegei írták meg: a külső ellenség segít egy népnek helyt állni zűrös időkben, elfelejteni a nehézségeket és az élet kényelmetlenségeit. Semmi újdonság nincs ebben.

A sajnálatos az, hogy épp mi lettünk ez az ellenség egymás számára. Fájó, hogy valódi országok így lettünk, szétválva különböző irányokba: ők – a ködös jövőbe, és mi – a mocsaras múltba. Hogy nem mehetünk együtt többé, egymás mellett. És hogy magunkról csak annyit tudunk: mi – nem ők vagyunk."

A teljes cikk:
http://gasparusmagnus.kinja.com/mi-nem-ok-vagyunk-dmitrij-gluhovszkij-1725692218
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Aztán remélem ezzel lezárják ami ott megy!

Nem hinném. A százszor is beharangozott nagy támadás ellenére ezek inkább a nagy védekezés eszközei. Ebben az évben amíg a minszki egyezmény határideje tart biztosan nem fognak támadni, de utána is inkább a diplomáciai üzem fog beindulni mint ezek, persze azért megéri felhalmozni, mert nagyban növelik egy esetleges orosz támadás árát és tárgyalni is jobban tudnak ha van egy komoly védelmük.
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Nem Roni, ezzel nem tudják lezárni! Tízszer ennyivel sem. Minél több családot sebeznek meg annál több gyermek nő fel haragban és bosszúval a szívében. Lásd Palesztinát.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="Roni">
Aztán remélem ezzel lezárják ami ott megy!

Nem hinném. A százszor is beharangozott nagy támadás ellenére ezek inkább a nagy védekezés eszközei.</blockquote>

Igen, tudjuk. Azért csökkent a szakadárok területe kb. a felére, mert az aljas szakadárok állandóan támadtak, a szegény ukrán hadsereg meg csak védekezett, alig tudta tőlük megvédeni Kijevet, Zsitomirt meg más ukrán többségű városokat. Csak az a furcsa, hogy csodák csodájára mégis donbasszi városok és falvak vannak rommá lőve, ott készült videókon láttunk összeégett meg repeszektől széttrancsírozott embereket, az ukrán többségű területeken meg ilyenről eddig még nem panaszkodtak. Szóval ez olyan védekezés, mint mikor Hitler "védekezett", nehogy a lengyelek lerohanják a Német Birodalmat.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mert mire számítottak a szakadárok amikor kirobbantották a háborút? Hogy majd jó lesz, csupa móka és kacagás?