[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
Szerintem amíg itt napi szinten több alkalommal foglalkoztok Ulippo demagóg hozzászólásaival, idióta képeivel és nem veszitek észre, hogy tökéletesen figyelmen kívül kell(ene) hagynotok, addig a főnökei már elégedettek és ő maga is... Ennyit erről a jelenségről. Szép estét.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113
Rumcajz, ha szerinted A-10 volt, elhiszem, két civil biznisz jet nem repül egyszerre,pláne köteléket. Amúgy éles a helyzet,nem fogják bejelenteni előre merre járnak holnap. Még talán Poros se tudja. Azt is kétlem hogy ezek az UH-k bejelentenék előre bárkinek hogy egy héten 2x elcsattognak felettem 100-200m-el.
Amúgy gratulálok az ukránoknak, 18 hónap alatt sikerült életet lehelniük pár T-80-as tankba. Remélem meglátjuk hamarosan hogy mennyit ér az egykori Szovjetunió legfélelmetesebb tankja.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113
<blockquote rel="rumcajsz">Mondok mást. A tegnapi nap két A-10 est láttam az légtérben. Elég egyedi a röpképe, távcső is volt nálam, magasan és messze se repültek. Északnyugat-Délkelet repirány nagyjából. Ha tartották az irányt Romániába mentek de vajon honnan?

Biztos valami hadgyakorlat. Ők is oda tartottak, csak más felől:
http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/katonai-helikopterek-mezohegyes-felett-626766</blockquote>

Az a szép hogy ezek a helikopteres meg egyéb más repkedések olyan sunyi módon történnek. Senki meg nem írja a fősodratú médiából hogy micsoda légi látványosság várható itt meg ott. Síri csend. Aztán meg olyan alacsonyan mennek 50-300m ,hogy talán még a radar se látja, meg a jónépnek se tűnik fel. Néha valami 4 hajtóműves tehergépeket is látok Pápa felé szállni kb 1km magasan...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 447
23 616
113
Lehet hogy ide tartanak:


http://kitekinto.hu/karpat-medence/2015/07/06/roman-amerikai_hadgyakorlat_kezddott_aranyosgyeresen/#.VeIYlhpV-2c

Bájos a gyakorlat neve, inkább "vulture" mint "eagle".
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113
Lehet hogy ide tartanak:


http://kitekinto.hu/karpat-medence/2015/07/06/roman-amerikai_hadgyakorlat_kezddott_aranyosgyeresen/#.VeIYlhpV-2c

Bájos a gyakorlat neve, inkább "vulture" mint "eagle".

Nehogy már román neve legyen romániában egy gyakorlatnak. :D
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/jacenyuk-ukrajna-nem-csokkenti-hadsereg-finanszirozasat
"A hatalmas tartozások ellenére a kormány nem fogja csökkenteni a hadsereg finanszírozását – írja az Oroszhírek.hu.
„Nem csökkentjük a katonaság finanszírozását” – mondta Jacenyuk. Ebben az évben nagyjából 100 milliárd hrivnyát költöttek az ukrán hadsereg finanszírozására.
Véleménye szerint növelni kellene a támogatást, hogy felgyorsítsák a hadsereg átfegyverzését."
 
S

szpg9

Guest
Az Ukrajnában kialakult - immáron katonainak is tekinthető - konfliktusról.


kÉRLEK MINT A TOPIC INDÍTŐJA TEGYÉL RENDET ULIPPO ÉS ELVBARÁTAI ÜGYÉBENN, MERT MOST MÁR NYILTAN HAZUDOZNAK ÉS DEZINFORMÁLNAK IS. SZERETNÉM, HA AZ ELŐZŐEK MIATT NÉHÁNY HŐNAPRA FELFÜGGESZTENÉD ŐKET VAGY VÉGLEGESEN KITILTANÁD ŐKET INNEN, MERT AHOGY AZT AZ ELŐZŐEKBEN LEÍRTAM, HAZUGSÁGAIKAT NYILVÁNOSAN ROSSZHISZEMŰEN SZÁNDÉKOSAN TERJESZTIK. EZZEL JELEZNI KELLENE NEKIK, HOGY AKI EZT CSINÁLJA, ERRE HASZNÁLJA FEL A TOPICOT, AZ NEM IDEVALŐ. TUDOM, MAJD A FŐNŐKEI REGISZTRÉLTATNI FOGJÁK ÚN NICK NÉVEN, DE LEGALÁBB JELEZNI KELLENE HIVATÁSOS FELFORGATÓKRA ITT NINCS SZÜKSÉG. iTT EREN A PONTON, EZEKKEL A NICK-EKKEL BE KELL FEJEZNI AZT AZ ÁÁLIBERÁLIS DUMÁT, HOGY JOGA VAN SZÓLNI ANNAK IS, AKI AZ ELLENVÉLEMÉNYEN ÉS NEM AZ ITT URALKODÓ VÉLEMÉNYEN VAN. DE ULIPPÓ ÉS A TÖBBI ITT MÁR NYÍLT FELFORGATÓ TEVÉKENYSÉGET FOLYTAT ÉS MÉG HA EZ CSAK EGY INTERNETES KÖZÖSSÉG VAGYUNK, MEG KÉNE MUTATNI, EZEKRE ITT NINCS SZÜKSÉG. KÉREM A FÓRUM TÁRSAKAT SEGÍTSÉK AZ ULIPP-HOZ HASONLÓ ROBOTOK ELTÁVOLÍTÁSÁT INNEN, MMEGADVA BŰNLAJSTROMUK ÉS NICK NEVÜL gRglY-NEK, MINT AHOGY AZT ÉN TETTEM. EGY KOCSMÁBAN, HA NEM TUD VALAKI BEILLESZKEDNI EGY KÖZÖSSÉGBE OTT MÁR HAMAR POFÁN IS VERNÉK AZ ILYEN TOLAKLDÓKAT. ITT AZT ÉLVEZIK, HOGY BÜNTETLENÜL BOHÓCKODHOTNA. KIMONDOM NEM ITT A HELYÜK, KI KELLZÁRNI EZEKET A ROSSZ ARCOKAT, MERT MINDENNAPOS PROVOKÁVIÓJUK ZAKLATÁSA AZ EGYMÁSSAL KULTURÁLTAN BESZÉLŐ, IGAZ HÍREKET MEGOSZTÓ TAGOGNAK ÉS NEM REGISZTRÁLT OLVASÓKNAK IS. EZZEL A JELZÉSSEL ÉLNI KELLENE, MERT MÉG DEMOKTATIKUSAN ÍGY LENNE A LEGJOBBAN KIFEJEZHETŐ A NEMTETSZÉSÜNK A FIZETETT ÉS HAZUG DOLGOKAT ÁLLÍTÓ TROLLKODÓKKAL SZEMBEN.

VÁRNÁM A VÁLASZOD, VÉLEMÉNYED GrGLy....
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Én nem GrGLy vagyok, de ha moderátor lennék a Caps Lock huszárokat instant törölném...
Valamilyen szinten Ulippo-nak is megvan itt a helye, mivel azt az álláspontot képviseli amit az itteni többség megvet, de a nem tudomásul vétele többet árt, mint használ.
Ő igenis egy társadalmi csoportot képvisel amelyik az általa megosztottakban hisz, bármennyire is furán hangzik pl. számomra is.
Még is kevésbé irritáló, mintha valaki csupa nagybetűvel írná a hozzászólását.
 
S

szpg9

Guest
Én nem GrGLy vagyok, de ha moderátor lennék a Caps Lock huszárokat instant törölném...

Valamilyen szinten Ulippo-nak is megvan itt a helye, mivel azt az álláspontot képviseli amit az itteni többség megvet, de a nem tudomásul vétele többet árt, mint használ.
Ő igenis egy társadalmi csoportot képvisel amelyik az általa megosztottakban hisz, bármennyire is furán hangzik pl. számomra is.
Még is kevésbé irritáló, mintha valaki csupa nagybetűvel írná a hozzászólását.

ELTORRO, szerintem félre érted a helyzetet. Néhány hete még én is azt gondoltam, hogy helye van itt ulipponak. De mióta már HAMISÍTOTT dokumentumokat magyaráz, és ezzel Ő is tisztában van, nem lehet egy másik oldali véleményadóról beszélni. Azt kellene észrevenned? hogy nem egy társadalmi csoport véleményét fejezi ki, hanem csak a provokatőrökét. Ha megnézed a mostani kommentjeit bedob egy-két hazugságon alapuló témát aztán elilan. Nem veszi tudomásul azt sem, amit kérdeznek tőle? nem reagál érdemben semmire. Nem kommunikál és másnap kezdi az egészet előről. Szerintetek van itt egy civil fórumon helye egy fizetett provokatőrnek? aki csak szét akarja verni a fórumot, egy csomó hamisított ( direkt az információs háború keretén belül kitenyésztett) álhírrel, amiket az emberiség birkáinak szántak központilag: ULIPPO, nem magányos fórumgyilkos, hanem valamilyen hatalom (nem nevezte meg a munkaadóját, indittatásait)
embere. Én itt látom a problémát, már itt az elvileg szabadon szerveződő internetes közösségre is lecsap? megfigyel?, betüremkedik a hivatalos hatalom egyik vagy másik függeléke. Mert arra nyakamat teszem, amit ír, azt megbízásból írja. Jó sokat írt, de a vélemény mögül sosem látszott egy kicsit sem az ember. Pedig, ha megnézed több más ember hozzászólását, akkor látszik az is, milyen értékrendük van. Nem vagyok isten, de szerintem egy ilyen fórumban nincs helyük azoknak, akik hátsó szándékkal nyúlnak a témához és nem csak egy plusz és alternatív információs tartalomként. Az még senkinek nem szúrt szemet, hogy ulippo a közutálat ellenére még mindig itt van és nem az INDEX-en vagy az ORIGO-n, ahol még lehet kedvelnék is. Az A normális emberi magatartás, ha egy csoportban (lehet ez akár netes is) az ottlét nem okoz örömet, MERT PÉLDÁUL A KÖZÚTÁLAT TÁRGYA VAGYOK, akkor továbbállok oda, ahol pozitívabb a megítélése. Az hogy még ULIPPO itt ír, az annak a jele, hogy ide küldték játékrontónak. Kitiltása innen egy üzenet lenne a főnökeinek arra, hogy hagyják békén azokat az internetes közösségeket, amelyek ugyan alternatív tartalmakat osztanak meg, de a törvényesség keretén belül működnek, hogy elvetik azokat a próbálkozásokat, ahogy a hatalom próbál beépülni és végülis ellenőrzés alá vonni azokat. Ha nem teszünk ellene semmit, akkor vérszemet kapnak és azt veszed egyszer csak észre? hogy otthon sem leszel egyedül, mert a nagy testvér (NEM AZ OROSZOKRA GONDOLOK) folyton figyel. Ezek az Én személyes gondolataim, féleLmeim , az ULIPPO jelenség kapcsán, mert azt amivé ez már fajult az utóbbi napokon, félelem nélkül nem tudon nézni. Jó lenne, ha itt lehetne szavazni erről, és látnánk közvetlenül a véleményeket....Szeretném leszögezni, nem az bánt, ha valakinek más a véleménye, hanem az, hogy rágalmakat terjesztenek, montírozott képekkel emberek, országok célzatos lejáratására. Ezek nem magán vélemények, hanem egy tervezett akció részei. És engem emiatt a tervezettség miatt ráz ki a hideg. Persze engem is ki lehet innen tiltani...ELTORRO, ha a Te véleményedet elfogadná a moderátor. Ha ez bekövetkezne, meghajolnék a döntése előtt.

Mivel ulippo nem a saját személyét képviseli, egy esetleges kitiltás után megjelenne egy új nicknéven...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
@szp9
Ha nem tudod használni sem az ignor funkciót, sem a feljelent linket, akkor kérdezz rá a használatukra a "Visszajelzések és javaslatok"
topicban. Hidd el, praktikus.
Ha nem történik változás, visszajelzés, nem működnek a funkciók, akkor nagyobb eséllyel észlelik a problémát ha oda írsz, ezzel segíted a Moderátor munkáját.
Ha egyáltalán nem történik semmi, és pedig eddig sem történt semmi, akkor okkal nem történik.
 

vantsy

Active Member
2014. június 16.
287
222
43
Én inkább olvasni szoktam a fórumot, mint írni főleg az ukrán oldalt mivel nem rendelkezem friss információkkal. Ullipo erőszakos buta jelenléte, aggitációja engem is rettentően iritál. Ha lehet szavazni ulliporól én is szeretném ha menne.....
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
<blockquote rel="Eltorro">Én nem GrGLy vagyok, de ha moderátor lennék a Caps Lock huszárokat instant törölném...

Valamilyen szinten Ulippo-nak is megvan itt a helye, mivel azt az álláspontot képviseli amit az itteni többség megvet, de a nem tudomásul vétele többet árt, mint használ.
Ő igenis egy társadalmi csoportot képvisel amelyik az általa megosztottakban hisz, bármennyire is furán hangzik pl. számomra is.
Még is kevésbé irritáló, mintha valaki csupa nagybetűvel írná a hozzászólását.

ELTORRO, szerintem félre érted a helyzetet. Néhány hete még én is azt gondoltam, hogy helye van itt ulipponak. De mióta már HAMISÍTOTT dokumentumokat magyaráz, és ezzel Ő is tisztában van, nem lehet egy másik oldali véleményadóról beszélni. Azt kellene észrevenned? hogy nem egy társadalmi csoport véleményét fejezi ki, hanem csak a provokatőrökét. Ha megnézed a mostani kommentjeit bedob egy-két hazugságon alapuló témát aztán elilan. Nem veszi tudomásul azt sem, amit kérdeznek tőle? nem reagál érdemben semmire. Nem kommunikál és másnap kezdi az egészet előről. Szerintetek van itt egy civil fórumon helye egy fizetett provokatőrnek? aki csak szét akarja verni a fórumot, egy csomó hamisított ( direkt az információs háború keretén belül kitenyésztett) álhírrel, amiket az emberiség birkáinak szántak központilag: ULIPPO, nem magányos fórumgyilkos, hanem valamilyen hatalom (nem nevezte meg a munkaadóját, indittatásait)
embere. Én itt látom a problémát, már itt az elvileg szabadon szerveződő internetes közösségre is lecsap? megfigyel?, betüremkedik a hivatalos hatalom egyik vagy másik függeléke. Mert arra nyakamat teszem, amit ír, azt megbízásból írja. Jó sokat írt, de a vélemény mögül sosem látszott egy kicsit sem az ember. Pedig, ha megnézed több más ember hozzászólását, akkor látszik az is, milyen értékrendük van. Nem vagyok isten, de szerintem egy ilyen fórumban nincs helyük azoknak, akik hátsó szándékkal nyúlnak a témához és nem csak egy plusz és alternatív információs tartalomként. Az még senkinek nem szúrt szemet, hogy ulippo a közutálat ellenére még mindig itt van és nem az INDEX-en vagy az ORIGO-n, ahol még lehet kedvelnék is. Az A normális emberi magatartás, ha egy csoportban (lehet ez akár netes is) az ottlét nem okoz örömet, MERT PÉLDÁUL A KÖZÚTÁLAT TÁRGYA VAGYOK, akkor továbbállok oda, ahol pozitívabb a megítélése. Az hogy még ULIPPO itt ír, az annak a jele, hogy ide küldték játékrontónak. Kitiltása innen egy üzenet lenne a főnökeinek arra, hogy hagyják békén azokat az internetes közösségeket, amelyek ugyan alternatív tartalmakat osztanak meg, de a törvényesség keretén belül működnek, hogy elvetik azokat a próbálkozásokat, ahogy a hatalom próbál beépülni és végülis ellenőrzés alá vonni azokat. Ha nem teszünk ellene semmit, akkor vérszemet kapnak és azt veszed egyszer csak észre? hogy otthon sem leszel egyedül, mert a nagy testvér (NEM AZ OROSZOKRA GONDOLOK) folyton figyel. Ezek az Én személyes gondolataim, féleLmeim , az ULIPPO jelenség kapcsán, mert azt amivé ez már fajult az utóbbi napokon, félelem nélkül nem tudon nézni. Jó lenne, ha itt lehetne szavazni erről, és látnánk közvetlenül a véleményeket....Szeretném leszögezni, nem az bánt, ha valakinek más a véleménye, hanem az, hogy rágalmakat terjesztenek, montírozott képekkel emberek, országok célzatos lejáratására. Ezek nem magán vélemények, hanem egy tervezett akció részei. És engem emiatt a tervezettség miatt ráz ki a hideg. Persze engem is ki lehet innen tiltani...ELTORRO, ha a Te véleményedet elfogadná a moderátor. Ha ez bekövetkezne, meghajolnék a döntése előtt.

Mivel ulippo nem a saját személyét képviseli, egy esetleges kitiltás után megjelenne egy új nicknéven...

</blockquote>

Az egyetlen hiteles személy, aki a "másik oldalról" ír az Norbi. Néha felbukkan itt Panoz is, ő is elég Ulippo-s, de nála még mindig sokkal jobb, mert hihető, hogy valós személy van a nicknév mögött.
 
S

szpg9

Guest
@szp9
Ha nem tudod használni sem az ignor funkciót, sem a feljelent linket, akkor kérdezz rá a használatukra a "Visszajelzések és javaslatok"
topicban. Hidd el, praktikus.
Ha nem történik változás, visszajelzés, nem működnek a funkciók, akkor nagyobb eséllyel észlelik a problémát ha oda írsz, ezzel segíted a Moderátor munkáját.
Ha egyáltalán nem történik semmi, és pedig eddig sem történt semmi, akkor okkal nem történik.

Használtam a feljelent gombot. El tudom fogadni azt is, ha oka van annak, mint íród is "eddig nem történt semmi". csak akkor írja ide le a moderátor annak az okát, hogy miért nem moderál... Ez túl nagy óhaj lenne...?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Tegyétek már ignoréra. Nálam ott van azóta egész jó a fórum, csak sajnos sokan hagyják magukat provokálni, akkor az "eredményt" látom.
Ignore és szép a világ!
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
egy tiszta hang a julippós eltévelyedett világban, és mivel ukrán vonatkozású szerintem idevaló

http://indavideo.hu/video/Eloterben_a_pokol_ideje_ebredni_1
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Szerintem ha valaki rágalmazással és hamisítással vádol meg valakit, akkor legyen képes konkrétan megnevezni mit tart hamisítványnak, esetleg bizonyítsa is be arról, hogy az hamisítvány, különben ő maga válhat rágalmazóvá.

Én is többször lepleztem már le itt hamisítványokat, ilyenkor azt tettem, hogy megosztottam az eredeti anyagot amiről a hamisítvány készült, nem pedig azt, hogy konkrétumok nélkül vádaskodtam és a moderátoroknak nyafogtam, hogy tiltsák ki az illetőt.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Tegyétek már ignoréra. Nálam ott van azóta egész jó a fórum, csak sajnos sokan hagyják magukat provokálni, akkor az "eredményt" látom.
Ignore és szép a világ!

A világ nem szebb, csak te úgy látod a rózsaszínre színezett szemüvegeddel. Magadat megvéded ulippo-tól, de senki mást, így ellenvélemény és ellenérv nélkül terjesztheti - nemcsak a véleményét, azt szabad - hanem a nyilvánvaló ferdítéseit, hazugságait is. Ezt viszont szerintem nem oké egy ignore-al támogatni. Ha hetente csak egyetlen ellenvéleménnyel/helyreigazítással reagálsz rá, azzal is a topic olvasóit segíted eligazodni a témabeli események korrektebb értékelésében.