[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

harcosamazon

Member
2015. szeptember 1.
98
0
6
11063777_1107341892650692_1813382329514413011_o.jpg

Bocs amazon hogy kiraktam ! :))
Te kis lopós :D
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Én meg Polák vagyok dikk , és a Ruszkiknak szurkolók.Erre varjál gombot.

Én meg magyar, német, francia, székely. Szerintem kb egy olyan család sincsen akinek valamelyik felmenője ne külföldi lett volna.
 

harcosamazon

Member
2015. szeptember 1.
98
0
6
Bár nem topic téma, de technikai segítségre lenne szükségem. Hátha valaki tud segíteni. Van egy 8 perces videó, amit a férjem nem tud nekem átküldeni. Skype, viber, e-mail nem engedi, mert túl nagy. Valami ötlet? Köszi előre is. ;)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Bár nem topic téma, de technikai segítségre lenne szükségem. Hátha valaki tud segíteni. Van egy 8 perces videó, amit a férjem nem tud nekem átküldeni. Skype, viber, e-mail nem engedi, mert túl nagy. Valami ötlet? Köszi előre is. ;)

Tipp: mammutmail.com esetleg.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
<blockquote rel="reichundroll">gmail használat. ott tud feltölteni nagyobb dolgokat és ha van neked is gmail fiókod megosztja veled, te pedig egyszerűen letöltöd.
gmail-em van, de hogy lehet oda feltölteni?
</blockquote>

Nekem van citramail-es címem is, azzal szoktam, hogy a nagy dolgokat csatolom egy ímélhez, azt feltölti óriásmellékletként, és annak a linkjét küldi el a címzettnek. Ezt a linket betudod másolni bárkinek, és 1 hétig lehet tölteni.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Ljasko: a főügyészség a letartóztatásomra készül
2015/10/04 - 10:07

Forrás:Kárpáthir.com

Ukrajna Főügyészsége október öt és kilenc között, a parlament következő plenáris ülésén a parlament képviselői elé terjeszti kérését Oleg Ljasko, a Radikális Párt vezetőjének mentelmi jogának eltörléséről két másik képviselőével Andrej Lozovojjal és Dmitrij Linykóval együtt – írja a Rusvesna.

Erről Ljasko nyilatkozott. „Tegnap figyelmeztettek a koalíció néhány képviselői, hogy Ukrajna Főügyészsége a következő héten kérvényezni akarja a Radikális Párt néhány képviselőjének, Andrej Lozovojnak és Dmitrij Linykónak a letartóztatását. Jelenleg arról is tárgyalnak, hogy ezt velem kapcsolatban is kérjék” – mondta Ljasko.

Éljen végre egy jó hir , már rég meg kellett volna történie !!!
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Oroszország betiltotta az ukrán vasúti vagonok használatát
2015/10/04 - 12:18
Forrás:Kárpáthir.com


Az Orosz Államvasutak betiltotta, hogy Oroszország területén az Ukrreftransz vasúti szerelvényeit használják – közli a Hromadske.

A tiltás október 30-tól lép életbe. Ezután minden ukrán szerelvényt vissza kell küldeni a regisztrációs helyére. Oroszország nem magyarázta meg a döntését, de nemrég Ukrajna is megtiltotta az orosz szerelvények használatát.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Elhunyt az ajdarosok által elütött kisfiú
2015/10/04 - 06:59

Forrás:Kárpáthir.com

Odessza megye Juzsnij városi kórházában elhunyt az a kisfiú, akit az elmúlt hét vasárnapján az Ajdar zászlóalj egyik autója ütött el – írja a Vesztyi.

A kisfiú mindössze 11 éves volt. Artyam Jevszjukov szabályok szerint próbált átkelni a zebrán. A felelősöket letartóztatták, de óvadék ellenében szabadlábra kerülhetnek.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Jacenyuk a Facebook-ot reklámozza
2015/10/04 - 09:02

Forrás:Kárpáthir.com

Az ország miniszterelnöke azt tanácsolta az iskolásoknak, hagyják ott a VKontakte nevű közösségi portált, helyette inkább csatlakozzanak a Facebook-felhasználókhoz.

Arszenyij Jacenyuk pénteken a tanárok napja alkalmából részt vett egy nyílt órán az egyik kijevi iskolában. Itt javasolta azt a tanulóknak, ne használják az orosz közösségi hálót, inkább legyenek ők is Facebook-tagok. Már csak azért is, mint mondta, mert az azt alapító Mark Zuckenberg felmenői odesszai származásúak voltak.

A népszerű orosz közösségi háló a mail.ru csoporté, melynek tulajdonosa Aliser Uszmanov, az egyik leggazdagabb orosz üzletember.

Hát az durva , az aljas Mark Zuckenberg szülei Odesszából jöttek !!
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Egyelőre nem kap pénzt Ukrajna az IMF-től
2015/10/04 - 11:29



Az ukrán reményekkel ellentétben nem született megállapodás Kijev és a Nemzetközi Valutaalap(IMF) között a márciusban megajánlott mentőcsomag újabb hitelrészletének felszabadításáról.

Az IMF márciusban négy évre szóló hitelprogramot hagyott jóvá Ukrajna számára, összesen 17,5 milliárd dollár értékben, amelynek első, csaknem ötmilliárd dolláros részletét Kijev már márciusban, a második, 1,7 milliárd dolláros részletét augusztusban kapta meg – írja az MTI a szervezet közleményére hivatkozva. A mostani közlemény szerint “a legtöbb kérdésben egyetértés alakult ki”, a kormánynak azonban “még több időre van szüksége arra, hogy kialakítsa a jövő évre vonatkozó elképzeléseit néhány területen, ezért a tárgyalások folytatódnak a következő hetekben”.

A Nemzetközi Valutaalap álláspontja szerint a “mély recesszió után fokozatos stabilizáció tapasztalható makrogazdasági szinten. A hrivnya árfolyama összességében stabil, a hrivnyában történő megtakarítások nőnek, és lassul az infláció.” Ugyanakkor a vártnál nagyobb első hathavi gazdasági zsugorodás miatt az IMF arra kényszerült, hogy felülvizsgálja a gazdaság idei teljesítményére vonatkozó előrejelzést és a várható visszaesést 9 százalékról 11 százalékra változtatta.
Korábbi információk szerint Kijev azzal számolt, hogy a hitelmegállapodás végrehajtásának szeptember 22-én kezdődött és október 2-ig tartott harmadik felülvizsgálata során sikerül megállapodni az újabb hitelrészlet megadásáról, és ezzel az ország arany- és devizatartaléka 15 milliárd dollárra nőhet. Az ukrán jegybank azzal számol, hogy a tartalékszint az év végére eléri a 18 milliárd dollárt.

Az ország devizatartaléka 2003 és 2014 között átlagosan 22,572 milliárd dollárt tett ki. A devizatartalék 2011 áprilisában volt legnagyobb, akkor elérte a 38,351 milliárd dollárt, a legkisebb pedig 2003 januárjában, amikor 4,629 milliárd dollár volt.

mti
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 113
82 847
113
Az RT Arabic riportere Homsz-ban járt ahova az orosz légiero csapásokat mért az Al-Nuszra és az IÁ állásaira. Ahogy a lakosok nyilatkozták -a nyugati propagandát megcáfolva -semmilyen civil lakos nem vesztette az életet a légicsapásokban csak terroristák.
https://www.youtube.com/watch?t=24&v=af3Ft3uhJQw
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
<blockquote rel="kokusz">
Hát az durva , az aljas Mark Zuckenberg szülei Odesszából jöttek !!

Az semmi, tavalyelőtt bevallotta, hogy 1/16-od kínai...
</blockquote>

Magyar még nem volt ugye? Bár azt mi biztosan tudjuk...