[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Mi lenne , ha nem hazudoznál ismét ?! A kislány,ha nincs tanítás szabadidejében a DNR-ben"szolgál" ,tanulja a fegyver használatát....stb,senki nem kényszerítette semmire.
Másik dolog, hogy terrorszervezetnek az ukrán (illegális)onkéntes fegyveres egységeket lehetnenevezni!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
9 éves lányok csak úgy maguktól aligha jelentkeznek fegyveres szervezetekbe "szolgálatra", de még ha ilyen őrültség jutna is az eszükbe akkor haza kéne őket zavarni a babáikhoz és a tankönyveikhez, nem pedig kalasnyikovot adni a kezükbe.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
Tisztelettel, de ellent kell mondjak. Ukrajnában mára nincsenek "jók" és "rosszak". Nincs fény és sötétség, fehér és fekete. Lassan itt a szürkének nem ötven, de ötezer árnyalata van. És igen vannak akik mindebből profitálnak. Nem keveset. Milliókat. De őket sem tartom győzteseknek, lehet hogy nyernek, de nem győznek, mert itt mindenki veszít. Ki egészséget, ki pénzt, ki lelki nyugalmat. Részemről én legaláibbis nem cserélnék egyetlen luxusórás-armanis-porchés honatyával sem a Rádából, mert nemcsak a mágiának, a politikának is ára van. Borsos, nagyon borsos.

Egy jó nagy lályk!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1445954354
Basurin tájékoztatása szerint a Déli frontszakaszon Kalininoho (36 km-re a frontvonaltól) 15 db Uragan (Hurricane) érkezett.
Marinkához az Aydar újabb 150 harcosa érkezett.

http://rusvesna.su/news/1445955528
16.15-kor Staromykhailivkánál (Donyeck külvárosa) az Ukránok tankokkal és kézi és nehéz géppuskákkal tüzet nyitottak.

http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_78919
Basurin tájékoztatása szerint az Ukránok az elmúlt napon 21 alkalommal sértették meg a tűzszünetet.

A Donyecki repteret reggel nyolckor elkezdték lőni. 12-kor még mindig lőtték 120 mm aknavetővel.
http://rusvesna.su/news/1445941512

http://rusvesna.su/news/1445952126
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/kijev-torvenyt-hoz-donbaszi-valasztasokrol
"Petro Porosenko ukrán elnök bejelentése szerint a donbászi választásokat szabályozó törvényjavaslatról már a mai nap folyamán döntést hoznak Minszkben.
Ukrajna elnöke elmondta, hogy a Leonyid Kucsma által vezetett ukrán küldöttség bemutatja Minszkben a választási jogszabályok koncepcióját, melyről már korábban a normandiai négyes közös döntést hozott - írja a Korrespondent.net.
Megjegyzendő, hogy október 21-én a kapcsolattartó csoport nem hozott határozatot a donbászi választások feltételeiről, a helyi önkormányzati választásokat egyelőre 2016. február 21-re halasztották"

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/megszabadulnak-ukrajna-szimbolumaitol-donyeckben
"Donyeck központjában a helyi vízművek épületét megfosztották az ukrán állam címerétől.
Az akcióban néhány tucat személy vett részt, akik eltávolították az épület homlokzatát díszítő ukrán címereket. A biztonsági őrök értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre kiérkezve jobbnak látták nem beavatkozni az incidensbe - írja a hronika.info.
A szeparatisták szerint azért volt szükséges a nemzeti szimbólum eltávolítása az épületről, mert a vízművek az egyik utolsó olyan épület, ahonnan még nem távolították el Ukrajna jelképeit."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1445843046
(2015/10/26 - 10:04) Plotnyickij szerint az Ukránok a választásokon súlyosan megsértették az EBESZ szabványait és a demokratikus folyamatokat...
Az LNR Ukrajna nélkül tartja majd meg a választásokat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_78931
A harcok Donyeck közelében egyre hevesebbek. Reggel a város északi szélén géppisztolyokkal, fépfegyverekkel Aknavetőkkel lőttek.
Ugyanez a helyzet Gorlovkánál...
Staromykhailivka - Krasnogorovka lövöldözéses csata folyik -Tankok, géppuskák.
18.15 egységek érkeznek Kujbishev kerülethez.
Hmelnyickijnél zaj hallatszik.

Igor Yaschenko az LNR milícia hadtestétől : Az Ukránok nem vonják vissza a Gradokat. A hírszerzés jelentése szerint Novoaydartól északra 4 km-re két Gradot találtak,
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Jön a nagy orosz összeomlás

A magas olaj- és gázbevételekből közel másfél évtized alatt felhalmozott orosz tartalékalap kifogyóban van. Még egy éven át lehet belőle betömködni a költségvetésen mutatkozó méretes lyukat, ezt követően összeomolhat az orosz pénzügyi rendszer, annak minden gazdasági-politikai következményével.

Az orosz gazdaság súlyos betegségének legújabb, vészjósló tünetét osztotta meg a parlament felsőházának képviselőivel Anton Siluanov pénzügyminiszter. Tájékoztatta a törvényhozókat arról, hogy az ország tartalékalapja teljesen kimerülhet 2016-ban, ha az olaj ára a jelenlegi szint körül marad és a rubel sem erősödik a dollárral szemben. A 2000 és 2014 közötti szűk másfél évtized magas olaj- és gázexport-bevételeiből felhalmozott biztonsági tartalék nagyjából 2,6 ezer milliárd rubellel (40,85 milliárd dollár), azaz több mint felével fog csökkenni 2015-ben - jelentette ki Siluanov. Ez azt jelenti, hogy 2016 az utolsó év, amelyben a kormány - és a parlament - ehhez a forráshoz nyúlhat az állam kiadásainak finanszírozásához. Ezután jön az eladósodás.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/jon_a_nagy_orosz_osszeomlas.605059.html
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
Jön a nagy orosz összeomlás

A magas olaj- és gázbevételekből közel másfél évtized alatt felhalmozott orosz tartalékalap kifogyóban van. Még egy éven át lehet belőle betömködni a költségvetésen mutatkozó méretes lyukat, ezt követően összeomolhat

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/jon_a_nagy_orosz_osszeomlas.605059.html

És te ezt elhiszed úgy ahogy van, pedig csak egy figyelmeztetés.
Tudod erre Putyin azt mondta az Ukrán és a szíriai bemutató óta folyamatosan jönnek a fegyver rendelések.
Amúgy a Náto nagyon elhallgatott Szíria óta, már az eddig megszokott szájkarate sincs. Ezt olvastad?
http://vs.hu/kozelet/osszes/putyin-a-jovo-haborujat-vivja-1026#!s80
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Jirzi Vivadila cseh politikus: Nyugat a Krímbol amerikai katonai szuperbázist akart csinálni.
https://russian.rt.com/article/99356?utm_source=infox.sg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukraine: Drone captures dangerous mine clearances in Donetsk
https://www.youtube.com/watch?v=o5Ug9bDNHK0
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
szaki01-ről valami hír? Legalább, hogy jól van. Ugyanezt kérdem kárpátalja nevű fórumtárssal kapcsolatban meg volt itt még egy hölgy is, akinek a nevére nem emlékszem. Sajnos sok a meló és a fórumok is nagyon pörögnek sok infóval (és mégtöbb hülyeséggel) így nehezen tudok lépést tartani.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 393
2 663
113
http://www.balrad.com/2015/10/27/ujabb-mig%C2%ADrans%C2%ADhul%C2%ADlam-er%C2%ADke%C2%ADzik/

Újabb menekültáradattal kell szembenéznünk, méghozzá Ukrajna felől. Amennyiben beigazolódnak Nógrádi György sejtései, akkor az ottani háborús állapotok miatt
indulnak el az emberek, részben Magyarország felé.
A biztonságpolitikai szakértő ezt egy, a szerencsi Rákóczi-vár színháztermében tartott fórumon mondta el.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 393
2 663
113
http://finance.yahoo.com/echarts?s=USDUAH=X#{%22allowChartStacking%22:true}

Úgy néz ki kitörni készül felfele.