[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 830
29 289
113
T-80BV-k Herszonban:
eycLCuX-gmw.jpg

VcJg6AnLZ1s.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A szíriai lehetséges kooperáció ellenére az EU és az USA kész meghosszabbítani az Oroszországgal szemben hozott szankciókat melyeket a kelet-ukrajnai szakadár hadsereg támogatása miatt emeltek ha nem teljesülnek a minszki egyezmény pontjai a megadott határidőig.

Hivatalos források három lehetséges opcióról beszélnek: hat hónapos meghosszabbítás lehetséges, vagy egy éves, esetleg egy rövidebb 3-4 hónapos. Az alapján fognak dönteni, hogy melyik segíti elő leginkább a minszki szerződés mielőbbi végrehajtását amit Putyin is aláírásával vállalt.
http://www.wsj.com/articles/europe-on-course-to-renew-russia-sanctions-over-ukraine-1447876430
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Februárban érkezik az első LNG szállítmány Litvániába. Az évi 60 millió tonna cseppfolyós gáz fogadására alkalmas töltőállomáshoz hasonló platformok épülnek Horvátországban és Ukrajnában is. Az első szállítmányok az USA-ból érkeznek de később ausztrál és katari szállítmányokra is lehet számítani.

Ezáltal megdől Oroszország európai gázmonopóliuma, az EU fogyasztói több forrásból vásárolhatnak, nagyobb biztonságban lesznek és kedvezőbb áron juthatnak a gázhoz.
http://www.reuters.com/article/2015/11/17/usa-russia-gas-europe-idUSL8N13B4OB20151117#5tQo8m76Ad0LpUTL.97
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Oroszország január elsejétől élelmiszer embargót vezet be Ukrajna ellen.
https://www.rt.com/business/322679-russia-ukraine-food-embargo-ulyukaev/

Ezzel maguk adnak egy újabb jelentős lökést az ukrán és orosz gazdaság elszigeteléséhez, és elősegítik Ukrajna európai gazdasági integrációját mert az exportőröknek így nem is marad más választása mint hogy az EU felé forduljanak.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko Rómában: "A célunk nagyon egyszerű, arra törekszünk, hogy az EU tagjai legyünk."
CULNilBUsAALyBh.jpg

CULNj8JUsAAeT8O.jpg

CULNj6JUAAA2kpZ.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 238
83 367
113
Ukrán politikai kultúra. Ilyen jottment emberek parlamenti képviselok. Ez a példány az UKROP-tol van.
https://www.youtube.com/watch?v=nytZjXP0DIk
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
Amúgy ha netán Szíriát szétosszák több részre, akkor ugye ukrajna is darabolható simán. :)

csak úgy kerülhetjük el a harmadik világháborút, ha kárpátalját visszakapjuk, ukrajna maradékát pedig a környező országokhoz csatoljuk kivéve a románokat, mert ők nem kapnak semmit
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/remhirrel-riogatjak-45-evnel-fiatalabb-ferfiakat-ukrajnaban
"Az Ukrajna ellen folyó információs háború keretében terjesztik azt a hamis információt, miszerint megtiltani tervezik a 45 évesnél fiatalabb férfiaknak az ország elhagyását – jelentette csütörtökön az Ukrajinszka Pravda Olekszandr Motuzjanikra, az elnöki hivatalnak a terrorellenes művelet (ATO) kérdéseiben illetékes szóvivőjére hivatkozva..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/csokkent-az-ukran-nyelv-elterjedtsege-kereskedelmi-televiziozasban
"Az elmúlt hat hónap folyamán csökkent az ukrán nyelv elterjedtsége az összukrán kereskedelmi televíziós csatornák műsorait illetően.
Az Állami Rádió és Televízió Bizottság adatai szerint a tíz legnagyobb ukrán kereskedelmi csatorna műsorait és reklámait illetően 5%-kal csökkent az ukrán nyelv használatának túlsúlya - írja az Ukrán Nemzeti Hírszolgálat.
A bizottság szerint ez a közszolgálati média dolgozóinak az államnyelvhez való könnyelmű hozzáállását bizonyítja, ugyanis az ukrán nyelv az egyik legfontosabb tényezője kell, hogy legyen a nemzeti és állami szuverenitásnak."

Ez alapján azt is lehetne (joggal) gondolni, hogy ez az Ukrán Ukrajna nem nagyon akar összejönni. Sőt, mintha még csökkenne is a maradék maradéka... És mindez házon belül.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/filatov-dnyipropetrovszk-lakossaganak-tobbsege-nem-tamogatja-varos-nevvaltoztatasat
"Nem lehetséges átnevezni Dnyipropetrovszkot, ha a lakosság többsége a névváltoztatás ellen foglal álláspontot- mondja Borisz Filatov, az UKROP képviselője, Dnyipropetrovszk polgármesterjelöltje - írja a Theinsider.ua..."


http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/botrany-karpataljai-megyei-tanacs-ulesen
"A kormányzó felháborodása, a megyei tanács vezetőjéről döntő szavazóláda eltulajdonítása és feltörése, valamint bombariadó színezte a Kárpátaljai Megyei Tanács mai alakuló ülését. Kedden lesz újabb tanácskozás.
A mukachevo.net helyi tudósítója szerint a Jedininj Centr és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség támogatta a Batykivscsina jelöltjeként indított Olekszandr Kemenjast, ezzel egyedüli jelöltként rá szavazhattak a képviselők. A bejelentésre Hennagyij Moszkal felháborodva jelezte, hogy nem hajlandó támogatni Kemenjast és kijelentette, hogy vagy elhalasztják a szavazást, vagy bojkottálják azt. Valószínűsíthető, hogy a kormányzó a Szolidarnyiszty és a Vidrodzsennya közös jelöltjének kinevezéséhez szeretett volna időt nyerni. A kormányzó és a mögötte álló pártok (Szolidarnyiszty, Vidrodzsennya) tagjai meg is tettek mindent a bojkott érdekében – a szünetben feltörték a szavazóládát, majd az ülés folytatása alatt kivonultak a tanácsteremből. Nem sokkal ezután bejelentés érkezett az illetékes hatóságokhoz, hogy robbanóanyagot helyeztek el a tanács épületében. A szavazatok számlálásával párhuzamosan tűzszerészek vizsgálták az épületet - számol be a Kárpátalja Ma..."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 438
89 758
113
Ukrán politikai kultúra. Ilyen jottment emberek parlamenti képviselok. Ez a példány az UKROP-tol van.
https://www.youtube.com/watch?v=nytZjXP0DIk

http://index.hu/kulfold/2015/11/19/fejbe_rugta_az_ukran_kepviselo_a_titkosszolgalatist_a_parlamentben/
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="antigonosz">Amúgy ha netán Szíriát szétosszák több részre, akkor ugye ukrajna is darabolható simán. :)

csak úgy kerülhetjük el a harmadik világháborút, ha kárpátalját visszakapjuk ...</blockquote>

KÜLÖNBEN TÁMADUNK !!! :D :D :D

<i>xfotel ezt most teljesen pozitívan mondom, ugye tudod, hogy az electronic artsnál meg a hasonló játékfejlesztőknél kemény pénzeket fizetnek az olyan tomklenszis narratívákért, amiket te ide begépelgetsz. "csak úgy kerülhetjük el a harmadik világháborút, ha kárpátalját visszakapjuk" ..., beszarás.</i>

Megj.1.: Ez a te saját kommented a "nagy sakktábla" topicból, csak a haubagoi-t cseréltem ki xfotel-re, meg az állítást a végén, ami beszarás. Remélem felismered.

Megj.2: Nem kapjuk vissza Kárpátalját, mert egész Ukrajna Oroszo.-é lesz. Ez nekünk is előnyösebb, mert ekkor ugyanúgy határos lesz velünk az Eurázsiai Unió, mint anno a SZU volt, amely megkönnyíti Magyaro. Eurázsiai Uniós csatlakozását.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Petro Porosenko, Ukrajna elnöke aláírta azt a törvénytervezetet, amely engedélyt ad a külföldi országok hadseregeinek, hogy november és december között részt vegyenek az ukrajnai nemzetközi hadgyakorlaton – írja Novorosszia hírügynöksége.
http://oroszhirek.hu/index.php/ukran-valsag/5281-a-nato-gyakorlatokat-fog-tartani-ukrajnaban