[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1451841818
Ukránok próbálnak lőni - láthatóan részegen- aknavetővel. Nem nagyon sikerül nekik. Közben kicsit rugdossák is az aknavetőt, de kitartóan próbálkoznak. (videó a cikkben)
A videó pontos helye és ideje nem ismert

soldaty_minomet.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
http://rusvesna.su/news/1451841818
Ukránok próbálnak lőni - láthatóan részegen- aknavetővel. Nem nagyon sikerül nekik. Közben kicsit rugdossák is az aknavetőt, de kitartóan próbálkoznak. (videó a cikkben)
A videó pontos helye és ideje nem ismert

soldaty_minomet.jpg

Elég régi videó.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_86537
(2016.01.03.) Alexander Zaharcsenko írta:
"A Makajevkai hőszolgáltató megsérült az Ukrán DRG-k (szabotázs és felderítő csoport) támadásai eredményeként.
A DNR Makajevkai hőszolgáltató megsérült ennek a szabotázsakciónak az eredményeként, a javítás folyamatban van. Ma, 2016 január 3-án, 12 és 15 óra között, több helyszínen a Makajevkai kommunális művek ellen szabotázs támadásokat követtek el az Ukrán DRG csoportok..A szabotázs célja megrongálni a távfűtőműveket és elosztó egységeket, és teljesen megszüntetni Makajevka lakosainak a hő és a gázellátását. A rendőrségnek sikerült hatástalanítania a szabötört. Az önkormányzati szolgáltató karbantartó személyzete javításokat végez a sérült részeken. A hő és a gáz kezd visszatérni Makajevkába, és a városvezetés képviselői szerint a szabotázs hatásai teljesen meg fognak szűnni az elkövetkező órákban."


http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_86535
(2016.01.03.) Egy Makajevkai írta.
"Jó estét, ami Makajevkában van, az egy humanitárius katasztrófa. Mint azt bizonyára tudják, mindössze néhány órával ezelőtt a (Ukrán) büntető DRG-k (szabotázs és felderítő csoport) csapatok szabotázst követtek el ellenünk. A támadások eredményeként használhatatlanná tették a kazán és a gáz állomást. A lakások rettenetesen hidegek... A szörnyeteg Ukránok megfosztottak mindannyiunkat a gáz és hőenergiától a hideg közepén. Köpnek a gyermekekre az idősekre és betegekre. Hány idős ember és kicsi hal meg az éjjel a kórházban, vagy a fűtetlen otthonukban??? A hőmérséklet minusszá vált, ijesztő elképzelni, hogy mi fog történni reggel. Én bebugyoláltam a fiam, a legtöbb ruhát ráadtam az éjszakára aludni. Az emberek csak dühösek. Mi panaszkodunk nemcsak az aljas hóhérokra, hanem a tökfej Donyecki képviselőkre is, akik jó érzékkel tárgyaltak az Ukrán megszállókkal, és írták alá ezt az érzéketlen "fegyverszünetet", de nem mérlegelték a lehetőségét az ilyen támadásoknak, és nem kergetik el a büntetőket távolra a város határaitól, hogy megakadályozzák ezt. Őszintén szólva, nem tudom hogy mit tegyek. Rémültek vagyunk, és a néma pánik markol minket"
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 478
113
Amirol már tobbszor írtam -iszlám(isis) terroristák az ukránoknál.
Azov terrorista-neonáci zászlóalj
Sa5OjaFlej0.jpg

O0k_0U1W-Bw.jpg

gSAfC0gGUEE.jpg

pirEWYDouSU.jpg

IU4KmrP5O_I.jpg

5OFjrQr-Mko.jpg

-wy7UclJHQY.jpg

CmmuF9nUCFs.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: bigos

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Ezek a fotok nekem gyanusak.

A nyugati fegyvereket miert vinni oda az ISIS ? Nincs hozza loszer cvagy nagyon nagyon maceras. Raadasul a fegyverek ujaknak tunnek egykarcolas nincs rajtuk. Az asztalok is amin vannak tisztak egy porszem sincs rajtuk holott a kornyezet nem ilyen.
Az edeny amiben a csapatnak az ellatmanyat fozik uress !
A BRDM 2 es nek nincs toronyfegyverzete.
Az ISIS tagok meg amugy is buszkek arra hogy harcolnak nem jellemzo hogy az arcukat igy takarnak.

Ha tippelnem kene akkor inkabb egy az informacios haboru egyik produktumat latjuk amivel az ukikat probaljak feketiteni.

De ez csak egy velemeny. Barmi lehet.
 
  • Tetszik
Reactions: bigos

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
De meg abban sem vagyok biztos hogy a fegyverek nem e egy paintball verziok. A loszerek civil kiszerelesu nem katonai csomagolasuak. Valaki megvette egy loszerboltban aztan ezzel fenykepezkedik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 478
113
Miért ne stimmelnének? A nyugati fegyver nem probléma Ukrajnában.
Ezek csecsenek, krími tatárok, torokok, akik harcoltak Szíriában...
teljes galéria
http://vk.com/strelkov_info?z=album251480481_226488583

A fegyverek is igaziak nem paintball.:)
http://vk.com/strelkov_info?z=video251480481_171565214%2F5074a2b04f10f90c1f
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/01/05/egyre-tobb-ukran-zenet-jatszatnanak-a-radiokkal/
"Betiltaná azokat az ultrarövidhullámon (FM) fogható rádióadókat Vjacseszlav Kirilenko ukrán miniszterelnök-helyettes és kulturális miniszter, amelyek nem sugároznak ukrán nyelvű dalokat.
„Ukrajnában vannak hazafias rádióadók és olyanok, amelyek egyáltalán nem játsszák az ukrán előadók dalait. Az effajta profanizálás miatt meg kell változtatni a törvényt, vissza kell vonni az engedélyt az ilyen rádióktól”
– írta Twitter-oldalán a miniszter. Kirilenko ugyanakkor egyetlen rádióadót sem nevezett meg, azok közül, amelyek az általa javasolt szankciói alá esnének.
A kulturális miniszter már 2015 márciusában kezdeményezte, hogy a teljes műsoridőn belül az „ukrán termék” kvótáját növeljék 75 százalékra. Ezen felül Kirilenko azt szorgalmazta, hogy az ukrán szerzők és előadók dalait fő műsoridőben játsszák, ugyanis azok a lehető legtöbb hallgatóhoz juthatnak el íj módon. Állítása szerint az új kvótákra való átállást apránként, több szakaszban kell véghezvinni."


És ez csak a rádió... Ez a hír azért fontos, mert nagyon jól megmutatja az erőszakos Ukránosítási törekvéseket..
Akár van hivatalos törvény, akár nincs, az élet minden területén ugyanezzel próbálkoznak. Kezdve az iskolákkal, ahol a legkiszolgáltattabbakal és védtelenebbekkel szemben követnek el gyakorlatilag erőszakos agymosást, -amit ők szemérmesen hazafias nevelésnek neveznek- ami ellen a szüleik nem tudnak védekezni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 567
113
Nem tartom valószínűnek, hogy az Oroszok a második körben életben hagynák, ha megint addig fajul a helyzet, hogy be kell avatkozzanak. Egyszer már leszarta a kalapács nyelét és azt megúszta, legközelebb a kolumbiai nyakkedőjét fogja rágcsálni.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Ügynökök országává válna Ukrajna
Kárpáthir.com

Ukrajna az ügynökök országa akar lenni, derül ki Anton Gerascsenko egyik televíziós interjújából.

A belügyminisztérium tanácsadója szerint még az idén ki kell építeni az országban egy titkos ügynökhálózatot, hogy a titkosszolgálat a jelenleginél sokkal több információval rendelkezzék. A tanácsadó, aki parlamenti képviselő is, úgy gondolja, az ügynököknek mindenhová be kell épülniük, mindenről tudnia kell az államnak.

Hivatalosan ezt az elképesztő gondolatot azzal indokolta a 112-es hírtelevíziónak, hogy így javulna a bűnesetek felderítési aránya, ám valójában ez nyilván egy lépés a totális megfélemlítés és a diktatúra kiépítésének útján.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Ezek a fotok nekem gyanusak.

A nyugati fegyvereket miert vinni oda az ISIS ? Nincs hozza loszer cvagy nagyon nagyon maceras. Raadasul a fegyverek ujaknak tunnek egykarcolas nincs rajtuk. Az asztalok is amin vannak tisztak egy porszem sincs rajtuk holott a kornyezet nem ilyen.
Az edeny amiben a csapatnak az ellatmanyat fozik uress !
A BRDM 2 es nek nincs toronyfegyverzete.
Az ISIS tagok meg amugy is buszkek arra hogy harcolnak nem jellemzo hogy az arcukat igy takarnak.

Ha tippelnem kene akkor inkabb egy az informacios haboru egyik produktumat latjuk amivel az ukikat probaljak feketiteni.

De ez csak egy velemeny. Barmi lehet.

Paintball fegyverek soha nem fognak így kinézni, viszont abszolút elképzelhető, amit írsz. Csak nézz rá az igazolványképemre (az előzőn pl Novorossziás milicista voltam), én is összetudnék hozni hasonlót. A fegyverek is kifejezetten kedveltek airsoftos körökben. Ettől persze lehetnek valódiak is azok, amiket látunk.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1452070266
A Krími határőrök letartóztatták az Ukrainszkij biznec (Ukrán üzlet) magazin szabadúszó újságíróját, mert a BMW márkájú gépkocsijában elrejtve több mint 40 9 mm gumilövedéket találtak..
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_86812
Mára Makajevkában nagyrészt helyreállították már a gázellátást. A DNR fűtési pontokat (gyakorlatilag fűtött sátrak) nyitott Makajevkában. (video a cikkben)
ahttvLuL0nI.jpg




Bár a kezdetektől kommunikálták a hatóságok, hogy hamarosan minden rendben lesz, de először 400, majd a legutóbbi hírek szerint már mintegy 1000 ember dolgozott a javítási és helyreállítási munkálatokon, -köztük sok önkéntes DNR több városából -majd azt mondták, hogy január 6-ára minden lakásban lesz gáz, és fűtés... És a DNR képviselőinek letökfejezése még az enyhébb vélemények közé tartozik..
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_86801
Egy névtelen LNR milicista írta, hogy újból minden fronton lövik őket az Ukránok, különösen Bahmutkánál lövik minden állásukat lőfegyverekkel, gránátvetőkkel és páncélozott harcjárművekkel. Válaszul kilőtték az Ukrán harcjárműveket. Nagy az Ukrán UAV aktivitás. Három nap alatt 2 ellenséges DRG-t semmisítettek meg...