[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko részt vett a csernobili katasztrófa évfordulóján rendezett megemlékezésen. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy ma Oroszország nukleáris fegyverzetet telepít a megszállt Krím területére.
Cg9bGaeWMAIrsJm.jpg

Az elnök kitüntetéseket adott át a túlélő likvidátoroknak, akik a csernobili katasztrófa idején a zónában dolgoztak.
Cg9m5icWUAA4Bzv.jpg

Porosenko azt is elmondta, hogy 30 évvel a csernobili robbanás előtt a németek támadtak Ukrajnára, 30 évvel utána pedig az oroszok, de Ukrajna ezt a katasztrófát is túl fogja élni.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/sotet-joslat-az-ukran-gazdasag-meg-mostaninal-remenytelenebb-helyzetbe-kerulhet/imf-imf-hitel-ukrajna-ukran-gazdasag-ukrajnai-hirek-gazdasag
"Amennyiben napokon belül nem indul újra a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Ukrajna együttműködése, az ország egy hónapon belül működésképtelenné válik – vélekedik Oleg Usztenko ismert közgazdász..."

http://karpathir.com/2016/04/26/egy-ukran-katona-eletet-vesztette/
"Iszaev Szergej Vladimirovics a 122. légi dandárban szolgált. Felesége és két kiskorú gyermeke gyászolja.
Pontos információ arról nincs, hogy hol vesztette életét, de lehetséges, hogy ő volt az a katona, aki április 25-én sérült meg egy drón támadásban Konsztantyinovka mellett – közölte az Unian. A tegnapi támadásról Andrej Liszenko, az elnöki adminisztráció ATO-ügyi szóvivője beszélt.
„Egy katona megsérült az ellenséges drón támadása közben, ami egy gyúlékony anyagot dobott le. Az incidensre az ukrán hadsereg által ellenőrzött területen került sor Konsztantyinovka város mellett”
– mondta Liszenko. Erre utal a 122. légi dandár Facebook oldalán egy fénykép is, ahol Iszajevet egy ukrán zászló előtt fényképeztek le, ahol Konsztantyinovka város címere látható.
Arról is hír érkezett, hogy az ukrán katonák április 25-én az esti órákban foglyul ejtettek egy felkelőt Zajcevo mellett..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/04/26/porosenko-moszkva-nagyszabasu-haborut-keszitett-elo/
"Az orosz agresszió megteremtette a veszélyét annak, hogy újabb nukleáris katasztrófa történik Ukrajna területén – jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök kedden a csernobili atomerőműben, a harminc évvel ezelőtt történt tragédia évfordulóján – írja az MTI.
Az államfő emlékeztetett arra, hogy harci cselekmények alig néhány száz kilométerre zajlanak a zaporizzsjai atomerőműtől.
Moszkva “nagyszabású háborút” készített elő Ukrajna ellen, az ország jelentős területére ki akarta terjeszteni a harci cselekményeket és a zavargásokat, olyan helyekre is, ahol “nem kevés veszélyes objektum” található
– mondta Petro Porosenko.
Az elnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a villamos erőművek után kibertámatások érhetik az ukrajnai atomerőműveket is.

http://karpathir.com/2016/04/26/betiltotta-a-tatar-medzsliszt-a-krim-legfelsobb-birosaga/
"Szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta a krími tatárok medzsliszét (korábbi önkormányzati és képviseleti csúcsszervét) a Krím legfelsőbb bírósága kedden.

http://karpathir.com/2016/04/26/grojszman-fuggetlennek-erzi-magat/
"Az új ukrán kormány nem függ az elnöki hivataltól, hanem önálló tevékenységet folytat – jelentette ki Volodimir Grojszman..."

Ezen röhögtem.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Grojszman az ukrán oligarchák és Porosenko kozotti egyezmény és amerikai jóváhagyás eredményeképp lett kormányfo. Achmetov igéretet kapott, hogy megveheti az ukrán energetikai cégek állami részesedését privatizáción kívul. Kolomojszkij pedig állami hitelt kap bankja( Privatbank) és olajfinomítója restruktualizációjára.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/04/26/nem-kernek-tobbet-szavik-suszterbol/
"Az ismert televíziós személyiség évek óta közkedvelt ukrajnai politikai-közéleti show-műsorokat gyárt. A legújabb munkavállalási engedélyét két hete kapta meg az illetékes foglalkoztatási hivataltól, de a központban annak kiadása után két héttel visszavonták azt – közölte a Korrespondent...
...Szavik Suszter politikai televíziós szerepvállalását leginkább az Euromajdan során hatalomra került politikai körök kritizálták. A legfőbb kifogásuk az volt, hogy miért hív meg a stúdiójába ellenzéki képviselőket is. Az elhangzott vádak szerint ezt nem lenne szabad megennie, mert az ex-régiósok csak destabilizálni szeretnék az ukrajnai helyzetet..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/szakerto-kelet-ukrajnai-megszallt-teruletek-lakoinak-alkotmanyos-joguk-van-nyugdijellatashoz/kelet-ukrajna-ukran-valsag-nyugdij-ukrajna-ukrajnai-hirek
"Erről április 22-én a Shuszter LIVE élő adásában számolt be Mikola Szirij, a V.Koreckoho Ukrán Állam és Törvény Kutató Intézet vezető szakértője.
"Az alkotmány minden olyan állampolgárnak megvédi a nyugdíjjogosultságát, aki ukrán személyigazolvánnyal rendelkezik. Függetlenül attól, hogy az illető a jelenlegi Ukrajna területén, a donyecki vagy luhanszki régióban, esetleg bárhol máshol él." - hangsúlyozta a szakértő..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/szakerto-az-uj-miniszteri-kabinet-munkajanak-hianyossaga-felgyorsithatja-az-elorehozott-valasztasokat/elorehozott-valasztasok-politikai-valsag-ukrajnaban-hrojszman-kormany-ukran-politika-ukrajna-ukrajnai-hirek
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Jó a főszerkesztői reflexió a Kárpáthír oldaláról. Valahogy nem csodálkozom rajta, hogy pont két Brenzovicsot kompromitáló cikk után kezdik rájuk húzni a vizes lepedőt. Hja kedves barátaim tudnék mesélni egy régi mesét amikor volt egyszer egy "zöld" meg egy "fekete" Kárpáti Igaz Szó, noha Connor McLeod óta tudjuk, hogy "csak egy maradhat". Na akkoriban én is járogattam szorgalmasan a megyei bíróságra, mert bizonyos Kovács Miklós zokon vette egy humoreszkemet és tetemre hívott. Csak azt sajnálom, hogy a kardpárbaj kiment a divatból mert ha akkor megnyesem mint egy rózsabokrot, az jobban esett volna mint pereket nyerni. Úgy tűnik viszont, hogy a KMKSZ részéről azóta csak a módszer változott, a célok hasonlóak maradnak.
És igen a Kárpátalja munkatársai bőven el van látva pénzzel-paripával, a többi firkász meg gombokért gürizik.

Jajj hát ez nagyon jó :D
http://444.hu/2016/04/26/jobbik-kozeli-alapitvany-uzemelteti-a-karpathir-nevu-putyinista-hiroldalt

Erre berak egy csomó példát ami gyanúsan igaz. A konvojos a kedvencem, ott a kép is, de nyilván nem volt ott semmiféle ilyen :D
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A Kárpátinfo hitelesebben mutatja be a híreket kárpátaljai magyar szemszögből, kritikusan az ukrán kormánnyal szemben de nem uszítva, a Kárpáthír csak a kárpátaljai etnikai feszültségek szításában volt érdekelt meg a szélsőjobbikos orosz propaganda terjesztésében. De ha az új kedves és mérsékelt Vona Gabesz a renitens radikálisokkal együtt elvarrja a Kárpáthír szálait is akkor a szerkesztők fizetés nélkül csinálhatják tovább vagy mehetnek a .ru trollhivatalba kommentelő gyakornoknak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Nulland utasította az ukránokat, hogy haladéktalanul tartsák be a Minszki egyezményt . Mint mondta az ukrán alkotmányban biztosítani kell a Donbasz kulonleges státuszát, a szakiknak amnesztiát kell adni és a tobbi. Erre 2016 végéig kaptak idot.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Nulland utasította az ukránokat, hogy haladéktalanul tartsák be a Minszki egyezményt . Mint mondta az ukrán alkotmányban biztosítani kell a Donbasz kulonleges státuszát, a szakiknak amnesztiát kell adni és a tobbi. Erre 2016 végéig kaptak idot.
Ambíciózus terv az év végéig egybentartani Ukrajnát.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
Jajj hát ez nagyon jó :D
http://444.hu/2016/04/26/jobbik-kozeli-alapitvany-uzemelteti-a-karpathir-nevu-putyinista-hiroldalt

Erre berak egy csomó példát ami gyanúsan igaz. A konvojos a kedvencem, ott a kép is, de nyilván nem volt ott semmiféle ilyen :D
Egy válasz:
"PUTYINISTA HÍRPORTÁLT" TALÁLT A 444 - AVAGY HOGYAN NE ÍRJ OKNYOMOZÓ CIKKET

http://alfahir.hu/putyinista_hirportalt_talalt_a_444_avagy_hogyan_ne_irj_oknyomozo_cikket
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Graham Phillips video. A Krími tatárok helyzetéről.

https://twitter.com/GrahamWP_UK/status/724891214814830592
"First up - full English - of my new reportage from #Crimea !! So, what's the real situation for Crimean Tatars here?"

https://www.youtube.com/watch?v=tyGvuV-JCEM

Graham in Crimea 2016 (#1) Situation for Crimean Tatars (Eng subs)
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Nyilatkozat az Európai Unió Külügyi Szolgálatának szóvivőjétől a Krími "Legfelsőbb Bíróság" döntéséről amely betiltja a Medzslisz tevékenységét.

A mai döntéssel mellyel az úgynevezett Krími Legfelsőbb Bíróság betiltotta a Medzslisznek, a krími tatárok önkormányzó testületének tevékenységét "extrémista szervezetnek" nevezve azt, súlyos támadás érte a krími tatár közösség jogait. Ez további negatív eszkalációnak tekinthető az emberi jogi helyzet tekintetében a Krím-félszigeten az illegális annexió óta melyet az Orosz Föderáció 2014-ben hajtott végre, beleértve a kisebbségekhez tartozó személyek üldözését és jogainak megsértését is.

A nemzetközi emberi jogokkal teljes összhangban és a nemzetközi jog egyéb rendelkezései alapján, a krími tatár közösséget megillető jogokat biztosítani kell.

http://eeas.europa.eu/statements-eeas/2016/160426_04_en.htm
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Nulland utasította az ukránokat, hogy haladéktalanul tartsák be a Minszki egyezményt . Mint mondta az ukrán alkotmányban biztosítani kell a Donbasz kulonleges státuszát, a szakiknak amnesztiát kell adni és a tobbi. Erre 2016 végéig kaptak idot.

Porosenko gyorsan leváltotta a miniszterelnököt és hamar hamar végre akarja hajtani a Minszk 2-őt.
Mi van Nullanddal?
Nem váltották be a szép reményeket az ukrán tanítványok? :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
<blockquote rel="boki">Nulland utasította az ukránokat, hogy haladéktalanul tartsák be a Minszki egyezményt . Mint mondta az ukrán alkotmányban biztosítani kell a Donbasz kulonleges státuszát, a szakiknak amnesztiát kell adni és a tobbi. Erre 2016 végéig kaptak idot.

Porosenko gyorsan leváltotta a miniszterelnököt és hamar hamar végre akarja hajtani a Minszk 2-őt.
Mi van Nullanddal?
Nem váltották be a szép reményeket az ukrán tanítványok? :D</blockquote>

Tobb kárt (loptak)csináltak mint hasznot az amerikaiknak Jacenyjuk alatt....
Én úgy látom megegyeztek Putyinnal Obamáék és még Obama elnoki székébol való távázasa elott szeretne egy kulpolitikai sikert elkonyvelni -ez lenne a Donbasszi krízis békés rendezése(Szíria addigra nem sikerul) és esetleg megszuntetné az oroszok elleni szankciokat is....
Te hogy látod?
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Victoria Nuland közölte az új kormánnyal miket vár el az ukrán kormányzat részéről. A donyecki és luhanszki megszállt területek speciális státuszának legalizálását, a helyi választások megtartását a közeljövőben és amnesztia biztosítását a militánsok számára. A minszki egyezményt 2016 végéig életbe kell léptetni és ennek a megoldásnak nincs alternatívája.

A kormány képviselője szerint ha Ukrajna bizonyítja együttműködését a minszki egyezmény betartása érdekében és megszavazza a törvényt a helyi szavazások megtartásáról a megszállt övezetben júliusban, akkor az Oroszország elleni szankciók meghosszabbíthatóak 2017 januárjáig és addig Oroszország is megvalósíthatja a minszki szerződés rá vonatkozó pontjait.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>boki</b>
Lefoglalták az egyik legnagyobb ukrán oligarha magánvagyonát (Valerijovics Kolomojszkij), Porosenko a következő célpont.
Közben az USA-ban a belső hatalmi felállás is inog, akik eddig fújták a passzátszelet Washingtonban, azoknak is folyamatosan rogyadoznak az amúgy ebül szerzett pozícióik. Obama már a múlt, a jövő szempontjából maximum szépíteni tud az eddigi "sikerein" és "eredményein."
Felröppentek hírek arról, hogy Oroszország nagyszabású háborút készít elő Ukrajna ellen, ami azért nem igaz, mert ezt nem kell előkészíteniük, bármikor napok alatt lenyomhatnák Kijevet, ha akarnák.
Az USA befolyás folyamatos gyengülése elégséges időt az ahhoz, hogy Moszkva kivárja az ukrán fordulatot, a nemzetközi jog szerint még mindig Janukovics az elnök, ha majd időszerű lesz, akkor előhúzzák ezt a lapot is.