[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Kárpátalja, Tiszaujlak. Ma. Sokadik "madárünnep" (bocsánat a profanizálásért, de számomra a Turul Ünnepség és az azt követő nótázás-táncikálás meg evés-ivás mára minden spiritualitását elvesztette, falunappá züllött). Mindannyiunk kedvenc Brenzovicsa (KMKSZ elnök) – Allah fényeskedjék felette – beszédet mond melyben izzó hangon ostorozza a kormány milliókat nyomorba döntő gazdasági reformjait, a kisebbségek elnyomását, a március 13-án Ungváron rendőri felvezetés mellett grasszáló "késre a magyarokkal"-t ordibáló nacionalisták parádéját, stb. Egy szó mint száz a populizmus torgyáni csúcsait ostromoltja, miközben az istenadta jó magyar népnek könnyek szöknek a szemébe. "Milyen igaz ember" – gondolják sokan és elfeledik, hogy ez az igaz ember mindezt elmondhatta volna a Verhovna Radaban is. Hogy ez a jó magyar vezér esetleg szavazhatna a porosjani-féle irány ellen, de nem teszi mert köti a "frakciófegyelem", amihez egy listán bejutottnak tartania kell magát. Esetleg lázadó kuruc módjára odabax...hatna az az aztalra és mondhatná: "én ebben nem kívánok részt venni, inkább veszem a kalapom" Jó, egy Teleki Pál-féle becsületbeli megoldást azért már nem várnék el tőle, de talán TEHETNE VALAMIT. De nem tesz! Vakargatja a hátunkat a szép szavaival,, miközben felveszi a képviselői fizetését és éli az ukrán parlamenti kokottok vidám életét.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Bocsánat, nem akartam a személyes bajaimmal untatni a közösséget, de ezeket le kellett írnom, mert tudom, hogy soha sehol nem jelennének meg. Legalább ti olvassátok el és ne egy megkeseredett újságíró véleményét lássátok benne, hanem higgyétek el: ez a mai magyar valóság Ukrajnában.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
Kárpátalja, Tiszaujlak. Ma. Sokadik "madárünnep" ...
Kedves rumcajsz!

Megértelek. Tele lett a hócipő, a padlás már rég tele van, stb.
Azonban ha körülnézel, nem ugyan ez van az RMDSZ-el meg a VMSZ-el? Az MKP-t csak azért nem mondom mert ők már régóta kívül vannak.
Ugyan ez van nálunk is, minden párt amelyik már volt kormányon sokszorosan szembeköpte az ellenzéki önmagát. Amelyik még nem volt az gátlástalanul ígérget. Betarthatatlan dolgokat is.

Brenzovics persze lemondhatna, akkor mindez nem őhozzá kapcsolódna. Személyének ez lehetne fontos, de a közösség nyerne ezzel?
1 ember a 450-ből, egyedül. Egyes kisebbségi kérdésekhez talán találhatna pár társat, elég lenne? Egy olyan korrupt országban, ahol jóformán semmilyen törvényt nem tartanak be, ha az nem passzol a nagyobb érdekeltségeknek?
Brenzovics ott van Kievben. Nem ér el jóformán semmit, de sok mindent tud, sok mindenről értesül is. Ebből valamennyit fel tud használni otthon, gondolom megteszi.
Jobb lenne, ha még ez sem lenne?

Az ember ember, vannak jobb és rosszabb napjai, ha kiönti a lelkét egy kicsit megkönnyebbül.

Ezen túlmenően még egy dolog a közmondás készletből: kritizálni könnyű, azért csinálják olyan sokan.
Te tudod mit kellene csinálni? Elő a farbával! Érdeklődve hallgatlak, még akkor is amikor nem értünk egyet.
Brenzovicsot persze le lehetne cserélni, mondd meg kire és miért! Aztán győzd meg a többséget, ott helyben.

Persze majd csak a következő választáson. A helyin, aztán meg az országoson.

Mert ilyen a demokrácia. Amire a többség vágyik amíg nincs és sokan szidják amikor van (úgy-ahogy).
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Hogy KMKSZ-elnökként mit tennék a helyébe?
1.) Nem paktálok le a Porosenko Blokkal és nem adom el a magyarok szavazatát nekik, hanem ténylegesen megbékülök az UMDSZ-el, mozgósítom a magyarságot és MAGYAR képviselőként ülök be a Verhovna Radaba nem Porosenko csicskájaként. Ehhez viszont el kellett volna ásni a magyar-magyar gyűlölködést, amire viszont jó alkalmat adott Gajdos (átvette a helyét Zubánics aki elég korrekt, kompromisszumkész ember) lelépése és a Kegyelmes elnök úr-elvtárs Kovács Miklós Magyarországra történő slisszolása(most a ti adótokból ad szaktanácsokat OV-nek, havi félmilláért). Ez nem történt meg mert jobban esett beleköpni a feléje nyújtott kézbe.
2.) Ha már benne vagyok a Rada-ban időnként felemelem a szavam a fajtám érdekében, ha kell veszek pár aikidó (adok szívesen) leckét és ha kell ököllel is de érdeket érvényesítek, ha már Kijevben az a divat és nem hallgatok mint a hugyosmalac és takaródzom a frakciófegyelemmel. Ha kitesznek csak jó mert újabb botrányt lehet indukálni és pár perc kénnyelmetlenséget szereztem a Nagyhatalmúaknak.
3, Félévente seggberúgom Bocskor Andreát, hogy kárpátaljai EP képviselőként legyen már egy cseppet aktívabb Brüsszelben, mert eddig elégé szépen játssza a siketnémát, végtére a fizetése felvételéhez elég alávésnie a nevét.
4, Meghallom a kritikus hangokat amelyek a magyar állami támogatások szemérmetlen lenyúlása, a másodosztályú magyarok sérelme (vagyunk mi, a KMKSZ, és a "többiek" - hangzott el nem egyszer zárt körökben), a KMKSZ-ben uralkodó uram-bátyám viszonyok miatt szólnak, és időnként odacsördítek a tolvaj vezérkar nyaka közzé.
Azt mondod ő csak egy ember a 450 ből? Igaz, de egy szikra is tud lángot gyújtani ha elég magas a hőfoka. Ehhez viszont EMBERNEK és nem parlamenti képviselőnek kell lennie. Én könnyen beszélek mert se ciprusi bankszámlál, se budai villám, se balatoni nyaralóm csak a kényelmetlen nagy pofám maradt és ezért nincs veszteni valóm. Igazad van Brenzo és társai (ide értem az UMDSZ-t is) túl sokat veszíthetnek ha egyszer teljes mellszélességgel fel mernék vállani a kárpátaljai magyarság minden nyűgét.
Végezetól Brenzót azért nincs értelme lecserélni, mert a Kovács Miklós-Brenzovics László-Orosz Ildikó triumvirátus tett róla nehogy felcseperedjen egy kompromisszumkész, reálpolitikus, nemzeti érzelmű új generáció. A "trojka" ugyanis mindent elkövetett azért, hogy akiben megvolt a tenni akarás és főképpen a tenni tudás, az legalább Budapestig szaladjon és eszébe ne jusson visszajönni. Mostanra már csak pár hozzám hasonló – tenni akaró, de tenni nem tudó – elátkozott Tiborc rázza az öklét visszagondolva a derék bolond Fodó tanárúrra (aki most biztos forog a sirjában), és a boldog időkre amikor hittünk benne, hogy 45 esztendő után büszkén emelhetjük fel a magyar trikolort a Kárpátok lábánál.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
A Tengeri Szellő fedőnevű fekete-tengeri nagyszabású hadgyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt.
http://www.hirado.hu/2016/07/18/amerikai-hajokkal-gyakorlatoznak-az-ukranok/

Nem, nem mindenki rosszul látja, nem terjeszkedik a NATO, csak békét akar, és főleg nem az oroszok ellen irányul.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
A Tengeri Szellő fedőnevű fekete-tengeri nagyszabású hadgyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt.
http://www.hirado.hu/2016/07/18/amerikai-hajokkal-gyakorlatoznak-az-ukranok/

Nem, nem mindenki rosszul látja, nem terjeszkedik a NATO, csak békét akar, és főleg nem az oroszok ellen irányul.

Hát ha nem az oroszok ellen irányul a gyakorlat, akkor rettegjen Bulgária, mert fekete-tengeri államként ők lógnak ki a buliból!! Meg még Grúzia is ugyanúgy célpont lehet!
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
<blockquote rel="Panzerfaust">A Tengeri Szellő fedőnevű fekete-tengeri nagyszabású hadgyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt.
http://www.hirado.hu/2016/07/18/amerikai-hajokkal-gyakorlatoznak-az-ukranok/

Nem, nem mindenki rosszul látja, nem terjeszkedik a NATO, csak békét akar, és főleg nem az oroszok ellen irányul.

Hát ha nem az oroszok ellen irányul a gyakorlat, akkor rettegjen Bulgária, mert fekete-tengeri államként ők lógnak ki a buliból!! Meg még Grúzia is ugyanúgy célpont lehet!</blockquote>

Rómaiak miatt előfordulhat a Bulgária elleni irányultság, ha jól tudom megint el akarnak venni tőlük egy szigetet, amivel tengeren határossá válna románia Törökországgal...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
A bolgárok azért vannak kiakadva mert az egyik legjelentősebb bevételi forrásuk került veszélybe. Hadihajók cirkálnak a Fekete-tengeren, holott turistáknak kéne ringatózni bárkákban. Egymást érik a különféle gyakorlatok, behajózások, események, kisebb-nagyobb provokációk <b>főszezonban</b> nem ősszel, így joggal zabosak.
Szerintem már ők (is) kezdik megbánni a NATO-tagságot ....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
A Tengeri Szellő fedőnevű fekete-tengeri nagyszabású hadgyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt.
http://www.hirado.hu/2016/07/18/amerikai-hajokkal-gyakorlatoznak-az-ukranok/

Nem, nem mindenki rosszul látja, nem terjeszkedik a NATO, csak békét akar, és főleg nem az oroszok ellen irányul.

Elhalasztották a hadgyakorlatok tengeri részét az ukránok felkészuletlensége miatt.
Az ukrán flottát tokéletesen jellemzi ez a kép:
A5ZLTGr5BQ8.jpg
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 710
12 730
113
<blockquote rel="Panzerfaust">A Tengeri Szellő fedőnevű fekete-tengeri nagyszabású hadgyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt.
http://www.hirado.hu/2016/07/18/amerikai-hajokkal-gyakorlatoznak-az-ukranok/

Nem, nem mindenki rosszul látja, nem terjeszkedik a NATO, csak békét akar, és főleg nem az oroszok ellen irányul.

Elhalasztották a hadgyakorlatok tengeri részét az ukránok felkészuletlensége miatt.
Az ukrán flottát tokéletesen jellemzi ez a kép:
A5ZLTGr5BQ8.jpg
</blockquote>

Ez az új kiegészítő páncélzat, vagy radarelnyelő bevonat?
Amúgy mi a tengeri gyakorlat elnevezése? Operation Colour Mattress?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
rusnext.ru/news/1468847690
A DNR mûveleti parancsnokság tájékoztatása szerint, az Ukránok az elmúlt napon 711 alkalommal lôtték DNR területét.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
karpathir.com/2016/07/18/kigyulladt-egy-ukran-szu-25-os/
"Felszállás közben kigyulladt az Ukrán Légierő egyik
Szu-25 típusú csatarepülőgépe.
A baleset, melynek okát egyelőre vizsgálják, a
Sztarokonsztantinov légibázison következett be – tette
közzé az ukrán védelmi minisztérium. A pilóta sikeresen
katapultált, állapota kielégítő. A lángoló gépet a
helyszínre érkező tűzoltók eloltották. Az eset
kivizsgálására bizottságot állítottak fel. Az Ukrán Légierő
jelenleg körülbelül 30-40 ilyen repülőgéppel
rendelkezik, az utóbbi években zajló modernizációs
munkálatoknak köszönhetően – írta a JetFly."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/07/19/sulyos-vesztesegeket-szenvedett-az-ukran-hadsereg/
"Az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett a július 18-i harcokban.
A veszteségekről Andrij Liszenko, az elnöki hivatal ATO-ügyi szóvivője nyilatkozott. „Az elmúlt napon hét ukrán katona hunyt el és 14 szerzett sérüléseket” – mondta Liszenko. Krimszke településen két katona, Zajcevében négy és még egy Vodjanoe településen hunyt el. Krimszkoe településen három, Zajcevóban kettő, Majroszkban egy, Opitnoe telpülésen hat, Gnutovoe és Vodjanoe településen egy-egy katona sérült meg..."

http://www.balrad.com/2016/07/19/donbassz-188/
"Kezdi Kijev “beröffenteni” a háborús motort a luganszki frontszakaszon is. Késő este a Szeverodonyeck-Luganszk úton a pufferzónába behatoló latortankok látványától annyira meghatódott az LNR népi milíciája, hogy örömtűzzel köszöntötték őket. A lelkes és forró hangulatú fogadtatásban le is olvadt két tank, mindenestől. Még a társulás parancsnoka is ottveszett, hat másik lator társaságában. Ennyi ott elég is volt a bűnbandának.
Megélénkült Szcsasztyje is. Pontosabban az ottani latortüzérség. Ismét műsorra tűzték a környező hegyeken állomásozó népköztársasági egységek bombázását.
Sztanyica Luganszka térségében tegnap kora este kezdődött egy még jelenleg-magyar idő szerint reggel hét órakor-is tartó rendkívül heves ütközet. A martalócok erőltetnek egy a Szevero Donyecken való átkelést, de ez ezidáig csak kudarc a részükről..."
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Érdemes végigolvasni a kérdező irányított véleménnyel egybeszőtt kérdései miatt is. Zagyva figura ez a brit-pop fejű Panyi.
Ilyeneket mond, hogy a magyar agrárium veszteségeiért nem az Unijó a hibás, hanem Putyin, mert ő vezetett be válaszszankciókat.

B+.

És hogy megengedhetetlen a krími ukrán területek elfoglalása.

(Mert az a bázis a jenkiknek kellett volna, tündérbogár. Nyilvánvaló a durca oka, tesznek ők az ukránokra meg a jogaikra)

És hogy az oroszok indították el a háborút.
ad. 1. A Krímben nem volt háború. Önként távoztak, békében, akik közül bezony sokan át is álltak. Lehet itt feszegetni a népszavazás el nem ismerését, hogy így meg úgy, de a lakosság döntő többsége orosz nemzetiségű és kész.
ad. 2. A kelet-ukrajnai konfliktus kitöréséért vastagon az ukránok a felelősek, mivel védtelen polgári lakosság ellen követtek el fegyveres agressziót, amivel indult az egész balhé, kijevi indíttatással.
ad. 3. Az oroszok bűnei mellett talán egyszer kéne beszélni az ukrán félnáci banderista szabadcsapatokról is, akik gyakorlatilag büntetlenül grasszálnak az egész országban (nem tudom, volt-e kint az újságíró elvtársúr, hogy esetleg látná mi folyik Ukrajnában) és terrorizálnak bárkit aki nem tetszik nekik. Mivel minden nemzetiséget utálnak, az oroszok mellett a magyarokat is.

http://index.hu/belfold/2016/07/19/budai_gyula_oroszorszag_szankciok_ukrajna_elszamoltatas/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1468933194
A DNR műveleti parancsnokság tájékoztatása szerint, az Ukránok az elmúlt napon 623 alkalommal lőtték DNR területét.

http://rusnext.ru/news/1468940557
A helyzet romlása miatt a Nemzetbiztonsági Tanács mérlegelheti a hadiállapot bevezetését..
Abban az esetben ha folytatódnak a veszélyes tendenciák, Ukrajna megteszi a szükséges lépéseket, beleértve hogy a Nemzetbiztonsági Tanács napirendre vegye a statárium bevezetésének a kérdését- mondta Turcsinov
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/07/19/gerascsenko-a-dnrlnr-nem-hajlando-az-ukran-forgatokonyv-szerinti-fogolycserere/
"A Donyecki Népköztársaságban (DNR) elutasították azt a kijevi javaslatot, hogy cseréljenek ki 25 felkelőt 50 fogságba esett ukrán katonára...
...A DNR ezzel szemben teljes és egyenlő arányú fogolycserének látja értelmét. Átadtak Kijevnek egy 600 fős listát, akiknek a szabadon engedését kérik, válaszként ők is ugyanennyi ukránt küldenének vissza.
Herascsenko ezt abszurdnak nevezte, és azt is mondta, a DNR által készített listán szereplők feléről sosem hallottak, nem is tudják, kikről van szó."